• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası

Normal kürtaj anormal kürtaj diye bir şey yok. Devlette anesteziyle(hafif uyku modunda) yapıyorlar.
Yok evde düşük başlamışsa aneztesiziz yapıyorlar
Özelde vakumla yapılıyor uyutularak..
Devlette istediğin seçenek sağlanmıyor doktor karar veriyor buna 🤗

Kimi durumlarda bebek büyükse dogum yapririp dusuk yaptırılıyor. Cunku cok buyuk oldugunda kurtaj ile alındığında rshime zarar veriyor olabiliyormus. Ama 3 aydan kucuk kurtajlarda genelde dusuk de başlamasıyla anestezi kullanıyorlar. Ama buyuk kismi dusukle gittiyse aneztesiye gerek duymuyorlar. Hatta bir ilac gerip düşürülmesi sağlanıyor.
Kurtaj aslinda başlı başına riski bir islem. Ozellikle yapisiklik olup adet disari cikmayabiliyor. Bu dwfa adet kaji iceride birikip tüpleri iltihaplandiriyor rahime zarar veriuor. Bu nedenle kurtajdan sonra adet kanaması azalırsa ya da adet olmazsanız muhakkak doktora gidin cok cok onemli bir dueum bu. Rahim icerisinde ya da rahim ağzında yapisiklik olabilir.
Ayyyy hamile olduğumu öğrendiğimden bugüne neler neler öğreniyorum meğer kadın olmak ne kadar zormuş

ben 10 gün önce gittim kürtaja bile almadılar ilaç verip kanamanın başlaması gerek ondan sonra kürtaja alırız dediler cnm
Evet kendiliginden düşük başlamışsa kürtaj için gün veriyorlar. Gittiğinizde ilaç veriliyor, kanama başlıyor. Sonra anestezi verip kürtajı yapıyorlar.

Anladım canım peki normal kürtaj acısı felaket bişey mi oluyo onuda merak ediyorum takribi ne kadar alıyolar bilginiz var mı
Ben 10 gün önce kaybettim bebegimi özele gittim kürtajla alamadılar anestezili yapmıştı ama ne kanamam nede ağrım hiç olmadı 2 gün sonra sezeryan ile aldılar.

Evet kendiliginden düşük başlamışsa kürtaj için gün veriyorlar. Gittiğinizde ilaç veriliyor, kanama başlıyor. Sonra anestezi verip kürtajı yapıyorlar.
Benim bulunduğum yerde sağlık çok sıkıntılı cnm ilk defa böyle birşey le burda karşılaştım belki hastaneden hastaneye degisiyordur ilk gebelimi de düşük yaptım ama hiç kürtaja falan girmedim

Ben 10 gün önce kaybettim bebegimi özele gittim kürtajla alamadılar anestezili yapmıştı ama ne kanamam nede ağrım hiç olmadı 2 gün sonra sezeryan ile aldılar.
Çok geçmiş olsun yaa inanın çok üzüldüm 😔 peki özel çok mu alıyo fiyat olarak

Benim bulunduğum yerde sağlık çok sıkıntılı cnm ilk defa böyle birşey le burda karşılaştım belki hastaneden hastaneye degisiyordur ilk gebelimi de düşük yaptım ama hiç kürtaja falan girmedim
Çok geçmiş olsun size de. Kaç aylıktı ki sezeryanle aldılar?

Back
X