kürtaj sonrası .....

nefeskesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
776
191
Merhaba hanımlar

iki tane sıkıntım var. nasıl ihtiyacım var güzel şeyler duymaya birbilseniz...
Bundan 3 ay önce kürtaj oldum. yaklaşık iki yıllık evliyim ve hiç beklemiyordum. Eşimle çoçuk istemiyorduk bir süre ama hepimize sürpriz oldu. Değişen vucuduma anlam veremezken ağır hastalanmam ve daha neyin ne olduğunu anlamazken gebeliğim sonlandı. yaşadığım acıya hiç ama hiç girmek istemiyorum. Bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmüyordum çünkü hiç düşünmüyorduk bebek.... Lakin sonrası... kötü çok kötü.

1 ay sonrasında adet döngüm başladı fakat belirgin azalma oldu. 3. ayımda hep ağrılı geçiren ben ilaç dahi almadım neredeyse iki günde yoğunluğu bitti. aranızda bu şekilde olan var mı cevap arayanlar için yardımcı oluruz belki.

Diğer konu bebek dahi göremiyorum yani başkasının bebeğini seviyorum veya arkadaşımın kucağımdan inmeyen sevimli çocuğunu bağrıma basıyorum müthiş bir şefkat.. ama konu kendime gelince yani tekrardan gebe olma fikri, sinir krizi geçirecek oluyorum. Nefret ediyorum, evet. neden böyle yapıyorum bilmiyorum. Eşimde aksi gibi istiyor artık. En sonunda bir çıkış yaptım onu da üzmek istemiyorum. bu duygusal durumlar geçicektir diyor bir arkadaşım.

şimdi tekrar şüphelerim var gebe olduğuma dair. sürekli kasık batması yine yumurtalıklarımda ve gögüslerimde gergin bir his. delirecek oluyorum. kızlar gerçekten şu an hiç istemiyorum. hiç hazır değilim. Psikolojik olabilir mi? Kimseyi ayaklandırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlık, mutlu yuva ve zamanında sağlıklı bebekler nasip etsin

:duduk:GÜNCELLEME: ARKADAŞLAR İLK BEBEĞİM. DAHA ÖNCEDEN DOĞUM YAŞAMADIM. 2 ARKADAŞIM (BİRİNİN DOĞUMU VAR) VE GÖRÜMCEM DOĞUM YAPMAMIŞ OLMASINA RAĞMEN SPİRAL İLE KORUNDULAR. BİRİ BAKIRLI DİĞERLERİ HORMONLU OLANNDAN.

BENDE KORUMA SAĞLADI İKİ SENE KADAR. VE HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADIM. DOKTOR BÜTÜN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI ANLATTI, BU ŞEKİLDE KORUNMAYI UYGUN GÖRDÜM, DOĞUM YAPMAMIŞ KADINLARDA GÜNÜMÜZ RİA LARI ETKİN SONUÇ VERİYOR FAKAT KİLO ALMAYA VE BAZI SEBEPLERE BAĞLI RAHİMDE TUTUNAMIYOR SIK KONTROLE GELİNİZ DEDİ. SON KONTROLÜME GİDEMEDİM.

KOLAY HAMİLE KALIYORSUN (NEREDEN BİLİYORSUN) BEN OKADAR UĞRAŞMAMA HAMİLE KALMADIM/KALDIM :oha:DİYENLERE DİLERSENİZ NEDEN GİDEMEDİĞİMİ DE YAZABİLİRİM:işsiz: BEN RAHMİMDEKİ GERGİNLİĞİ HATTA KASIK BATMALARI HEP SPİRALE YORMUŞTUM BİR TECRÜBEM OLMADIĞI İÇİN...

Son düzenleme:
Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz

spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.

Öncelikle geçmiş olsun. Size tavsiyem öncelikle psikolojik destek almanız. Hamileliginizin böyle sonlanmasi sizi derinden sarsmis. Korkulariniz da gayet normal. Psikolojik destek almaniz size iyi gelecektir. Hamile degilseniz emin olmak için hem spiral hem prezervatif kullanın. Siz hazır olmadan hamile kalmanizin zaten anlamı yok. Heleki bu durumda vücudun zaten toparlanmasi lazim.

Ekleme: benim bir akrabagim da sizin gibi bebeğini kaybetti.. Endometrios olduğu ortaya çıktı. Tedaviden sonra bebegi oldu ancak. Belki kanamalariniz siddetliyse baktirmaniz iyi olur

Düşük sonrası böyle bir psikoloji normal. Eğer tedavi gerektiren bir durumunuz yoksa, bir kaç ay rafa kaldırın hamilelik meselesini. Bir kaç ay sonra düşünürsünüz. Ki doktorlar bile düşük sonrası biraz ara vermeyi hem psikolojik, hem fizyolojik olarak tavsiye ediyorlar.

Düşükte üzüldüğünüze göre, aslında istemiyor değilsiniz siz de. Yalnızca kürtaj filan korkutmuş sizi biraz. Önce hamilelik, sonra düşük, iki sürprizi art arda yaşamışsınız.

Annelik öyle tamam hazırım, şimdi denecek bir şey değil tam olarak. Yaşınızı bilmiyorum ama geçimsizlik, maddi sıkıntı gibi engeller yoksa, kervan yolda da diziliyor yani :) bebekle beraber anneliği öğreniyorsunuz.

Üzerinizde çok ağırlaştırmayın bu fikri. Yalnızca bir kaç ay düşünmeyin bile. Gezin tozun, mümkünse ufak bir tatil kaçamadı yapın. çok iyi gelecektir Zihni’nizi dağıtmakta.

Ben de en son gebelikte düşük yapmış biri olarak söylüyorum, hiç abartmaya gerek yok. İnsan o sırada çok ağır gelse de, normal bir şey bu. Düşük çok yıkıcı bir durum değil, özellikle ilk aylardaysa.

İki arkadaşımı anlatayım, biri benden sonra hamile kalıp düşük yapmıştı. Sanki bütün dünya durmuştu. Kürtajını, ameliyathaneyi filan anlatıp duruyordu. Bir kaç sene daha düşünmüyorum, alt üst oldum filan diyordu. Abartmamasını, inşallah yine olacağını, dünyanın durmadığını filan söyledim. Biraz toparla kendini dedim. 4-5 ay sonra yine hamile kaldı ve şimdi artık son sıralarında maşallah.

İkinci arkadaşım da düşük yaptı, kürtaj filan 1 ay sonra yine hamile haberini duyduk. Şaşırdık, en son olmadı diye duyduk derken, biraz da patavatsız olan eşi “yine yaptık, oldu” deyince biz koptuk tabi :))

İnsanlar çeşit çeşit ama çok da dramatize bir durum yok yani :)

Eşiniz de sizi sıkıştırmasın bir müddet, kafanız dağılsın ama bu sırada korunma yönteminizi de gözden geçirin derim, üst üste kazalarla değil, siz istediğinizde olsun inşallah :)

Kurtajdan sonra bor kac ay duzensizlikler oluyor merak etmeyin. Belirtilerin buyuk ihtimal psikolojik oldugunu dusunuyorum.Bence biraz kendinizi rahatlatmayi deneyin.Icinizin rahat etmesi icinde kan testi yaptirin

Öncelikle geçmiş olsun. Size tavsiyem öncelikle psikolojik destek almanız. Hamileliginizin böyle sonlanmasi sizi derinden sarsmis. Korkulariniz da gayet normal. Psikolojik destek almaniz size iyi gelecektir. Hamile degilseniz emin olmak için hem spiral hem prezervatif kullanın. Siz hazır olmadan hamile kalmanizin zaten anlamı yok. Heleki bu durumda vücudun zaten toparlanmasi lazim.

Ekleme: benim bir akrabagim da sizin gibi bebeğini kaybetti.. Endometrios olduğu ortaya çıktı. Tedaviden sonra bebegi oldu ancak. Belki kanamalariniz siddetliyse baktirmaniz iyi olur

Çok teşekkür ederim.. Rüyalarımda görmeye başlamıştım, eşim işi dolayısıyla sürekli uçuyor yalnız kaldım diyebilirim bu süreçte bile isteye. Birinci aydan sonra aldım, şu an çok daha iyiyim. Lakin bebek fikrine hala alışamıyorum... Bu nefreti de anlayamıyorum.

benim adet döngümde belirgin bir azalma oldu. Tüm dengem değişti. Adet zamanıma kadar beklemeyi düşünüyorum. Umarım değilimdir. Korku yüzünden psikolojik olarak belirti üretiyorum diye düşünüyorum. ne zormuş....

Düşük sonrası böyle bir psikoloji normal. Eğer tedavi gerektiren bir durumunuz yoksa, bir kaç ay rafa kaldırın hamilelik meselesini. Bir kaç ay sonra düşünürsünüz. Ki doktorlar bile düşük sonrası biraz ara vermeyi hem psikolojik, hem fizyolojik olarak tavsiye ediyorlar.

Düşükte üzüldüğünüze göre, aslında istemiyor değilsiniz siz de. Yalnızca kürtaj filan korkutmuş sizi biraz. Önce hamilelik, sonra düşük, iki sürprizi art arda yaşamışsınız.

Annelik öyle tamam hazırım, şimdi denecek bir şey değil tam olarak. Yaşınızı bilmiyorum ama geçimsizlik, maddi sıkıntı gibi engeller yoksa, kervan yolda da diziliyor yani :) bebekle beraber anneliği öğreniyorsunuz.

Üzerinizde çok ağırlaştırmayın bu fikri. Yalnızca bir kaç ay düşünmeyin bile. Gezin tozun, mümkünse ufak bir tatil kaçamadı yapın. çok iyi gelecektir Zihni’nizi dağıtmakta.

Ben de en son gebelikte düşük yapmış biri olarak söylüyorum, hiç abartmaya gerek yok. İnsan o sırada çok ağır gelse de, normal bir şey bu. Düşük çok yıkıcı bir durum değil, özellikle ilk aylardaysa.

İki arkadaşımı anlatayım, biri benden sonra hamile kalıp düşük yapmıştı. Sanki bütün dünya durmuştu. Kürtajını, ameliyathaneyi filan anlatıp duruyordu. Bir kaç sene daha düşünmüyorum, alt üst oldum filan diyordu. Abartmamasını, inşallah yine olacağını, dünyanın durmadığını filan söyledim. Biraz toparla kendini dedim. 4-5 ay sonra yine hamile kaldı ve şimdi artık son sıralarında maşallah.

İkinci arkadaşım da düşük yaptı, kürtaj filan 1 ay sonra yine hamile haberini duyduk. Şaşırdık, en son olmadı diye duyduk derken, biraz da patavatsız olan eşi “yine yaptık, oldu” deyince biz koptuk tabi :))

İnsanlar çeşit çeşit ama çok da dramatize bir durum yok yani :)

Eşiniz de sizi sıkıştırmasın bir müddet, kafanız dağılsın ama bu sırada korunma yönteminizi de gözden geçirin derim, üst üste kazalarla değil, siz istediğinizde olsun inşallah :)

Aminnn:dua::dua::eek: çooook teşekkür ederim inceliğiniz ve yazdıklanız için, Nasıl rahatllatınız :KK200:.

Aslında o kadar hastalanmama ve istemememe rağmen nasıl sahiplenmişim... Haklısınız kervan yolda diziliyor şu an buna tek engel benim. Kürtaj korkuttu ve tekrar yaşamaktan çok ama çok korkuyorum. Destek aldım ve meşgale ile unuttum bu süreci diyebilirim ama garip garip bu belirtileri duyunca ya da kendi kendime arayınca :) gelenler geliyor :))
Allah hepimize dileklerimizi sağlık ve mutlulukla getirsin çok teşekkür ederim

Kurtajdan sonra bor kac ay duzensizlikler oluyor merak etmeyin. Belirtilerin buyuk ihtimal psikolojik oldugunu dusunuyorum.Bence biraz kendinizi rahatlatmayi deneyin.Icinizin rahat etmesi icinde kan testi yaptirin
Teşekkür ederim, ben aslında bilmiyordum böylesi düzensiz olacağını, ne zormuş süreç.. Meşgalelerle atlattım daha karamsardım.. Çok derinden sarstı beni. Eşimin aklı kalmasın diye diye, kendimde patlattim ..

İnşallah değilimdir hiç istemiyorum biraz daha netleşsin bekleyeyim diyorum. Çok teşekkür ederim :KK200:

:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz

spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.
Hangi spiral. Bakir spiralse gebe kalan cok

İlk bebeğimi 8 haftalıkken kalbi durduğu için kaybettim.kürtajla sonlandı durum tabiki.
Ben daha ne oldugunu anlayamadan yattım o masaya.uyandığımda yoktu bebeğim feci bi durum ilk bebeğin hüsranla son bulması.
3 adet dönemimde değişik değişik oldu (doktorum 6 aya kadar adetin düzensiz ve değişik olması normal demişti)
3adet döneminden sonra kocam istiyo die korunmayı bıraktım 2.ayımızda hamile kaldım dış gebelikle sonlandı.ameliyat vs tüpüm alındı.
Yine acılar isyanlar kendime kızmalar kendimden nefret etmeler pskolojik tedavi kısa süreli ilaçlar...

4adet dönemi bekledim ve aman neolcaksa olsun dedim ve korunmayı bıraktım ve ilk seferde hamile kaldım tek tüple.
Şuan kızım 2 yaşında ve mışıl mışıl uyuyor şükür.

Onca acı onca isyan bitmeyen gözyaşları yerini koskocaman bir mutluluğa bıraktı.

Her yaşadığınız normal.
Merak etmeyin karnınıza düşünce ilk günki kadar isticeksiniz onu.
Rabbim sağ salim kavuştursun bebeğinizi size.

tuplerını baglatıp hamıle kalan var ben korunmasına ragmen hamıle kalanlara sasırmıyorum

hakkınızda hayırlısı olsun demeye geldım bu arada kurtajdan sonra hormonal dengesızlık olabılıyor o belırtıler ondan olabılır

Eğer ki rahimde ya da sprialde bir sıkıntı yoksa hamile kalmanız zor. Bende sprialle korundum üstelik rahimimde şekilsel anomali olmasına rağmen. Bence spiral taktıracaksınız iyi kontrol ettirin. Bebeğiniz kendisi düştüyse üzülmeyin çünkü çürük elmaları ağaçtan düşmesi gibi vücud hasta bebekleri atıyor. Genellikle böyle ha rahimde başka bir sorundan kaynaklı da olabilir. Kürtaj sonrası yaşadığınız şeyler çok normal. Bunların düzene girmesi zaman alıcak. Yaşadıklarınızın çok normal olduğunu kendinize sık sık hatırlatın. Ve şüpheniz varsa doktora görünün. Bebekten nefret etmenizi korkmanız da normal herkes bebeklere aşık gezmiyor zorunda da değil. Sizi asıl korkutan bebeğin getirdiği sorumluluk mu bebeğin kendisi mi onu bir gözden geçirmekte fayda var. Ben de kendimi hazır hissederek hadi anne olayım diyerek olmadım ilk çocuğumda sürpriz oldu. Başka bebekleri severdim ama kendimi çocuklu düşünemezdim şimdi ise ikinciye hamileyim yani yaşamadan karar verilecek bir durum da değil. İnsanlar doğumda ya da bebeklerini kokladıktan sonra kaybediyorlar hayatta her şey insan için belki bunu yaşamanızında bir nedeni vardır. Çok uzun yazdım kusura bakmayın Her şey gönlünüzce olsun inşallah zamana bırakın o size yol gösterir

Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Bende korunurken hamile kaldim acaba cahillikten mı oldu ne dersin? Kadın kürtaj oldum psikolojım bozuldu diyor üzgünüm diyor yazdıgın cevaba bak. Doktorsun madem mantıklı birseyler yaz mesela.

Geçmiş olsun, belli ki ciddi bir korku oluşmuş. Bu durum aslında istememekten ziyade kaybetme korkusunun getirdiği bir durum gibi görünüyor. Kaybetme korkunuz o kadar baskın bir hale gelmiş ki hiç olmasın daha iyi diye bakıyorsunuz sanki. Bu kaybetme korkusu üzerine çalışılırsa çocuk konusunda biraz daha rahat karar verebilirsiniz.. Tabi ki bu ‘istiyorum ama korkuyorum’ diyorsanız geçerlidir. Ancak ‘kesinlikle istemiyorum’ diyorsanız bu sizin kararınız sonuçta. Bu durumda zamana bırakmak en idealidir.

Vala ben 2 buçuk sene bakır spiralle korundum ve rahimde şekil anomali vardı hamile kalmadım. Doktor iyi yerleştiremiyordur. Spiralle alakalı değil bu durum.
Yok canim ilk bilmem kac sene koruyup sonrasinda bi kaza oluyosa ya da kayma vs yapiyosa bu soiralin iyi korumadigini gosterir bence

Hiç doğum yapmamiş birine Spiral takılmıyor demişlerdi ama demekki takiliyormis ama korumamis tabi

X