KÜRTAJ SONRASI PSİKOLOJİ

Çok geçmiş olsun Allah bunu unutturacak acı vermesin inşallah
Eğer ki durumunuz müsaitse destek alın lütfen
Çünkü bu kayıp çevre tarafından çok algılanabilen bir kayıp değil destek konusunda sıkıntı büyük köstek olan daha çok çıkmakta
Dur artık iyiyim aştım ben bu olayı dedikten sonra baktım ki başladığım yerden çok daha gerideyim
Bir psikiyatr ile denedim fakat ilaç bir çözüm değil bastırıyor hamile gördün mü en başa sarıyorsun
Psikolog ile bebeğimin kaybını atlattım
Ha 10 yıl sonra diyeceğim olsaydı şu yaşta olacaktı insanım ve bu doğamda var saçımı kestirmesem şu kadar olurdu da diyorum
Yaşadığın bir yas kimsenin seni susturmasına izin verme ağlamadan geçecek yara değil bu
Başına gelmeyenin de anlayacağı iş değil
Allah ne bize ne başkasına yaşatmasın bu durumu
Ama geldiyse bu dert bu acı başa
Vardır sebebi anlamadığımız bilmediğimiz göremediğimiz
Acını anlıyorum ve paylaşıyorum
Allah yardımcın olsun, yardımcımız olsun
Amin amin aminnn 🙏🏻

Zorunlu kürtaj diye bir kavram var hayatımızda
Minicik gümbür gümbür atan kalp duruveriyor aniden
Diyorlar ki missed abortus
Kanama şu kadar sürer tamam
Şu kadar sonra çocuk yapabilirsin tamam
Eee kendini nasıl toplayacaksın
Bebeğimin benden gideceğini öğrendiğim andan itibaren tek aradığım ruhumdaki yaraya merhem olacak bir yazıydı. Evet ben de bunların aynısını hissediyorum diyebileceğim
Uzun lafın kısası başlayayım ben içimi dökmeye, üzgün anneleri kucaklamaya
Evlendikten üç gün sonra adet oldum ve bir daha da adet olmadım daha adetime 12 gün varken dedim ben hamileyim
Göğüs hassasiyetim hariç en ufak da bir belirtim yoktu üstelik
Doktora gittiğimde bHCG sadece 6,62 idi. Ne hamilesin diyebilirim ne de değilsin diyebilirim dedi doktor
Beklediğim adet gününden sadece üç gün sonra gittiğimde değer 533 ü bulmuştu evet hamilesin
Fakat bir ağlama tutturdum ya bişey olursa insanın korktuğu başına gelirmiş
Sonra gittik ultrasonda ne olduğunu seçemediğimiz noktaları hayran hayran seyrettik
Ve 8 haftalık olduk kalp atışlarını duyma zamanımız geldi ve fakat ben ses duyamadım
Gördüm küçücük yaprak gibi atan güzelim kalbi ve fakat duyamadım
Böyle olabiliyor haftaya bir daha gelin duyarızdoktorun yanından çıktığım gibi kime gitsem sorusu vardı aklımda 3 gün sonra bir başka doktora gittim artık kalp atışı yok desem yeri hemen kan alındı
Pazartesi bir daha kan ver bakalım artış var mı 21000 olan değer iki günde 21500 olabilmiş bunun anlamını biliyorum ama bunu kendi doktorumdan duymam lazım
Doktorumdan randevu ve ultrasonda artık hiç atmayan kalp
Elini yüzünü seçemedim o nedenle çok üzülmüyorum çevreye söylediğim tek şey bu
Gel gör içimi yangın yeri ölüyorum acımdan
İki gün sonraya randevu alındı
O iki gün o kadar uzun geldi ki bana yirmi yıl yaşlandım ben bu onunla son defa uyuyuşum onunla son kez şunu yapıyorum ediyorum derken bitmedi
Ve bu süreçte herkes benim başıma geldimci oldu. Benim eltimde oldu aynısı, benim başıma geldi aynısı kaynının başına da geldi mi diyesim geldi ve fakat sustum
Genel anestezi ile olacaksanız kürtajı anlamıyorsunuz hiç bir şey samimi söylüyorum sonrasında da doktorunuz güvenilir bir doktorsa sonrasında da sıkıntı yaşamıyorsunuz da
Giderken yanınıza ağlama demeyecek birini götürün ben narkozdan ağlayarak kalktım
Da işte aileniz kafayı yiyor bebek diyemiyorlar bir kere ŞEY diyorlar demeleri gerekiyorsa
Üzülme tayfa başlıyor gençsiniz daha olur benim üzüldüğüm giden bebeğim anlatabilene aşk olsun bu durumu
Bebek sağlıksızsa vücut atıyorcular çıkıyor bir de elinizde patalojiden gelen rapora rağmen
Sonrası zor kardeşlerim zor daha da zor
Mantar gibi hamile türüyor çevrenizde algıda seçicilik de diyebiliriz buna
Filanca ben hamileyim diye belirir acıyı zerre önemsemeden
Bir başka filancanın kaybından haberi yoktur yeğen ne zaman geliyor der de der
Bu bir yas süreci reddetme kabullenme depresyon ve kabulleniş
BUNLARI YAŞAMANIZA ENGEL OLAMASIN KİMSE
Ağla gözünde yaş kalmayıncaya kadar
Küs dünyaya
Sonra Rab de Ya Hu de
De ki diniversin içindeki acı
Yazabildiğim bu kadarı ama en önemlisi
Bebeğini kaybeden kadın seni anlıyorum ve acını paylaşıyorum
Bu günler geçecek
Ölüyorum acımdan sizinkine ek olarak benim vicdanım sızlıyor annelik yanım kanıyor yavruma nasıl yaptım bunu ben diye fetal dna sonucuna göre tuner sendromu teşhisi kondu bebeğime amniyosentez onerdiler 16. Haftada yapılması gerekiyormus 1 ay sonucu cıkması 20 haftayı bulurmuş bebeğim kocaman olacaktı %98 anne karnında ölüyor %2 si hayatta kalıyor eşim ve ailem beni zehirleme ihtimalini göze alamadı 13 Haftalıkken hareketlerini hissetmiyorken aldıralım çok küçük dediler bende ilk istekliydim çünkü doğra bile ömür boyunca hastalığı gereği sorunları olabilecek bir birey dünyaya getirecektim ve hayat onun içinde zor olacaktı ben ms hastasıyım kendimde hasta oldugum icin bu riski goze alamadım fakat gelin gorun ki som anda ultrasonda harekeltlerini gorunce kıyamadım yavruma benim bebeğimdi o küçük kızımdı ama doktor da 1-0 Geriden başlayacak bir bebek cok sagliklo da olabilir cok hasta da dogar dogmaz ameliyata da alinabilir deyince razı oldum ama acımın tarifi yok yeniden anne olmaya cesaretim yok suçluluk pişmanlık ve bebegime özlemim hiç geçmiyor birgun geçer mi

X