Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O kadar güzel anlatmışsın ki bu durumu bende yaşadım üzerinden 1 sene geçti ama hala içimde bir acı var okurken bile ağladımZorunlu kürtaj diye bir kavram var hayatımızda
Minicik gümbür gümbür atan kalp duruveriyor aniden
Diyorlar ki missed abortus
Kanama şu kadar sürer tamam
Şu kadar sonra çocuk yapabilirsin tamam
Eee kendini nasıl toplayacaksın
Bebeğimin benden gideceğini öğrendiğim andan itibaren tek aradığım ruhumdaki yaraya merhem olacak bir yazıydı. Evet ben de bunların aynısını hissediyorum diyebileceğim
Uzun lafın kısası başlayayım ben içimi dökmeye, üzgün anneleri kucaklamaya
Evlendikten üç gün sonra adet oldum ve bir daha da adet olmadım daha adetime 12 gün varken dedim ben hamileyim
Göğüs hassasiyetim hariç en ufak da bir belirtim yoktu üstelik
Doktora gittiğimde bHCG sadece 6,62 idi. Ne hamilesin diyebilirim ne de değilsin diyebilirim dedi doktor
Beklediğim adet gününden sadece üç gün sonra gittiğimde değer 533 ü bulmuştu evet hamilesin
Fakat bir ağlama tutturdum ya bişey olursa insanın korktuğu başına gelirmiş
Sonra gittik ultrasonda ne olduğunu seçemediğimiz noktaları hayran hayran seyrettik
Ve 8 haftalık olduk kalp atışlarını duyma zamanımız geldi ve fakat ben ses duyamadım
Gördüm küçücük yaprak gibi atan güzelim kalbi ve fakat duyamadım
Böyle olabiliyor haftaya bir daha gelin duyarızdoktorun yanından çıktığım gibi kime gitsem sorusu vardı aklımda 3 gün sonra bir başka doktora gittim artık kalp atışı yok desem yeri hemen kan alındı
Pazartesi bir daha kan ver bakalım artış var mı 21000 olan değer iki günde 21500 olabilmiş bunun anlamını biliyorum ama bunu kendi doktorumdan duymam lazım
Doktorumdan randevu ve ultrasonda artık hiç atmayan kalp
Elini yüzünü seçemedim o nedenle çok üzülmüyorum çevreye söylediğim tek şey bu
Gel gör içimi yangın yeri ölüyorum acımdan
İki gün sonraya randevu alındı
O iki gün o kadar uzun geldi ki bana yirmi yıl yaşlandım ben bu onunla son defa uyuyuşum onunla son kez şunu yapıyorum ediyorum derken bitmedi
Ve bu süreçte herkes benim başıma geldimci oldu. Benim eltimde oldu aynısı, benim başıma geldi aynısı kaynının başına da geldi mi diyesim geldi ve fakat sustum
Genel anestezi ile olacaksanız kürtajı anlamıyorsunuz hiç bir şey samimi söylüyorum sonrasında da doktorunuz güvenilir bir doktorsa sonrasında da sıkıntı yaşamıyorsunuz da
Giderken yanınıza ağlama demeyecek birini götürün ben narkozdan ağlayarak kalktım
Da işte aileniz kafayı yiyor bebek diyemiyorlar bir kere ŞEY diyorlar demeleri gerekiyorsa
Üzülme tayfa başlıyor gençsiniz daha olur benim üzüldüğüm giden bebeğim anlatabilene aşk olsun bu durumu
Bebek sağlıksızsa vücut atıyorcular çıkıyor bir de elinizde patalojiden gelen rapora rağmen
Sonrası zor kardeşlerim zor daha da zor
Mantar gibi hamile türüyor çevrenizde algıda seçicilik de diyebiliriz buna
Filanca ben hamileyim diye belirir acıyı zerre önemsemeden
Bir başka filancanın kaybından haberi yoktur yeğen ne zaman geliyor der de der
Bu bir yas süreci reddetme kabullenme depresyon ve kabulleniş
BUNLARI YAŞAMANIZA ENGEL OLAMASIN KİMSE
Ağla gözünde yaş kalmayıncaya kadar
Küs dünyaya
Sonra Rab de Ya Hu de
De ki diniversin içindeki acı
Yazabildiğim bu kadarı ama en önemlisi
Bebeğini kaybeden kadın seni anlıyorum ve acını paylaşıyorum
Bu günler geçecek
Çok geçmiş olsunBende 5 aylıkken aldır mal zorunda kaldım ve çok zor kendi ellerimle bebeğimin kalbini durdurdum
Benimle hamile kalan arkadaşım doğum yaptığı gün eşime sarılıp saatlerce ağladım tek desteğim eşim ve ailem oldu iyi ki var onlar Gerçketen zor bir durum Rabbim kimseye yaşatmasın6 ay önce aynısını yaşadım unutulmuyor. Hep diyorsun ki şu kadarlık olacaktı doğuma bu kadar kalmıştı. Teselliler yetersiz kalıyor . Rabbim isteyen herkese anneligi nasip etsin. İnşallah birgün sağlıkla kucaklariz evlatlarimizi.
Ah kardeşim geçmeyecek ama azalacak Allah'ın izniyle.O kadar güzel anlatmışsın ki bu durumu bende yaşadım üzerinden 1 sene geçti ama hala içimde bir acı var okurken bile ağladım
Bir de mart kedisi gibi aynı anda mı hamile kalıyoruz ne oluyor benimle aynı dönemde hamile kalanlar daha doğum yapmadı.Benimle hamile kalan arkadaşım doğum yaptığı gün eşime sarılıp saatlerce ağladım tek desteğim eşim ve ailem oldu iyi ki var onlar Gerçketen zor bir durum Rabbim kimseye yaşatmasın
İnşallah canım bazen kafayo yiyecel gibi oluyorumAh kardeşim geçmeyecek ama azalacak Allah'ın izniyle.
İçin öyle bir acıyor ki boğazın düğüm düğüm oluyor konuşamıyor derdini anlatamıyor oluyorsun elinden sadece ağlamak geliyor canım başka birşeu gelmiyor elinden ben arkadaşımın bebeğini severken bile gözlerim doluyorBir de mart kedisi gibi aynı anda mı hamile kalıyoruz ne oluyor benimle aynı dönemde hamile kalanlar daha doğum yapmadı.
Onların ben karnına bakamıyorum hala doğurduklarında bilmem nasıl olurum.
Bir de tahmini doğum zamanı var ki of of.
Hayır tatlım olmayacak deme her zaman Rabbime şükret bende çok acı çektim ama her seferinde şükrettimBiz dört arkadaş eşleri aynı yol hamilr kaldık ikisi doğdu sora bendeydi ama olmadı olmayacak.şimdi nasıl bebekleri görcem bilmiyorum
İskelet diplatizi hastalığı vardı ölümcüldü bana zararı olabilir dünyaya gelse bile bir hafta kalmadın hayatta öleceğini söyledi doktorlar o yüzden aldımNeden aldırmak zorunda kaldınız birde doğurmadınız mı o haftalarda
Allah unuttursun bu acıyı yeni bir melekle tez zamanda inşallahİçin öyle bir acıyor ki boğazın düğüm düğüm oluyor konuşamıyor derdini anlatamıyor oluyorsun elinden sadece ağlamak geliyor canım başka birşeu gelmiyor elinden ben arkadaşımın bebeğini severken bile gözlerim doluyor
Çok çok geçmiş olsunİskelet diplatizi hastalığı vardı ölümcüldü bana zararı olabilir dünyaya gelse bile bir hafta kalmadın hayatta öleceğini söyledi doktorlar o yüzden aldım
Amin inşallahAllah unuttursun bu acıyı yeni bir melekle tez zamanda inşallah
Canım doktorun söylemedi mi 3 ay korunmanız gerektiğini rahmin kendisini toplaması için çünkü doğum kürtaj rahmi yoran bir operasyonArkadaşlar bir hafta önce aldırdım normal doğum yaparak yaptım sonra da kürtaja aldılar parça kalmşmı diye sizce tekrar hemen hamile kalabilirmiyim
Bir ay korun 6 ay çocuk olmasın dedi ama benim için 6 ay çok uzun bu olanları unutmak için hemen istiyorum bir ay sonra korunmasam olurum acabaCanım doktorun söylemedi mi 3 ay korunmanız gerektiğini rahmin kendisini toplaması için çünkü doğum kürtaj rahmi yoran bir operasyon
Canım doktorun ne dediyse dinle hem senin için hemde ilerde olacak bebeğin için sizin sağlınız daha önemli bunu unutmak. Hemen olsun deme hayırlısı olsun deBir ay korun 6 ay çocuk olmasın dedi ama benim için 6 ay çok uzun bu olanları unutmak için hemen istiyorum bir ay sonra korunmasam olurum acaba