KÜRTAJ SONRASI PSİKOLOJİ

subab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
175
266
31
Zorunlu kürtaj diye bir kavram var hayatımızda
Minicik gümbür gümbür atan kalp duruveriyor aniden
Diyorlar ki missed abortus
Kanama şu kadar sürer tamam
Şu kadar sonra çocuk yapabilirsin tamam
Eee kendini nasıl toplayacaksın
Bebeğimin benden gideceğini öğrendiğim andan itibaren tek aradığım ruhumdaki yaraya merhem olacak bir yazıydı. Evet ben de bunların aynısını hissediyorum diyebileceğim
Uzun lafın kısası başlayayım ben içimi dökmeye, üzgün anneleri kucaklamaya
Evlendikten üç gün sonra adet oldum ve bir daha da adet olmadım daha adetime 12 gün varken dedim ben hamileyim
Göğüs hassasiyetim hariç en ufak da bir belirtim yoktu üstelik
Doktora gittiğimde bHCG sadece 6,62 idi. Ne hamilesin diyebilirim ne de değilsin diyebilirim dedi doktor
Beklediğim adet gününden sadece üç gün sonra gittiğimde değer 533 ü bulmuştu evet hamilesin
Fakat bir ağlama tutturdum ya bişey olursa insanın korktuğu başına gelirmiş
Sonra gittik ultrasonda ne olduğunu seçemediğimiz noktaları hayran hayran seyrettik
Ve 8 haftalık olduk kalp atışlarını duyma zamanımız geldi ve fakat ben ses duyamadım
Gördüm küçücük yaprak gibi atan güzelim kalbi ve fakat duyamadım
Böyle olabiliyor haftaya bir daha gelin duyarızdoktorun yanından çıktığım gibi kime gitsem sorusu vardı aklımda 3 gün sonra bir başka doktora gittim artık kalp atışı yok desem yeri hemen kan alındı
Pazartesi bir daha kan ver bakalım artış var mı 21000 olan değer iki günde 21500 olabilmiş bunun anlamını biliyorum ama bunu kendi doktorumdan duymam lazım
Doktorumdan randevu ve ultrasonda artık hiç atmayan kalp
Elini yüzünü seçemedim o nedenle çok üzülmüyorum çevreye söylediğim tek şey bu
Gel gör içimi yangın yeri ölüyorum acımdan
İki gün sonraya randevu alındı
O iki gün o kadar uzun geldi ki bana yirmi yıl yaşlandım ben bu onunla son defa uyuyuşum onunla son kez şunu yapıyorum ediyorum derken bitmedi
Ve bu süreçte herkes benim başıma geldimci oldu. Benim eltimde oldu aynısı, benim başıma geldi aynısı kaynının başına da geldi mi diyesim geldi ve fakat sustum
Genel anestezi ile olacaksanız kürtajı anlamıyorsunuz hiç bir şey samimi söylüyorum sonrasında da doktorunuz güvenilir bir doktorsa sonrasında da sıkıntı yaşamıyorsunuz da
Giderken yanınıza ağlama demeyecek birini götürün ben narkozdan ağlayarak kalktım
Da işte aileniz kafayı yiyor bebek diyemiyorlar bir kere ŞEY diyorlar demeleri gerekiyorsa
Üzülme tayfa başlıyor gençsiniz daha olur benim üzüldüğüm giden bebeğim anlatabilene aşk olsun bu durumu
Bebek sağlıksızsa vücut atıyorcular çıkıyor bir de elinizde patalojiden gelen rapora rağmen
Sonrası zor kardeşlerim zor daha da zor
Mantar gibi hamile türüyor çevrenizde algıda seçicilik de diyebiliriz buna
Filanca ben hamileyim diye belirir acıyı zerre önemsemeden
Bir başka filancanın kaybından haberi yoktur yeğen ne zaman geliyor der de der
Bu bir yas süreci reddetme kabullenme depresyon ve kabulleniş
BUNLARI YAŞAMANIZA ENGEL OLAMASIN KİMSE
Ağla gözünde yaş kalmayıncaya kadar
Küs dünyaya
Sonra Rab de Ya Hu de
De ki diniversin içindeki acı
Yazabildiğim bu kadarı ama en önemlisi
Bebeğini kaybeden kadın seni anlıyorum ve acını paylaşıyorum
Bu günler geçecek

Evet geçecek .
Ama asla unutmayacaksın .
Bak yeniden hamileyim . Şuan aklımda tek soru kalp atışını duyacakmıyım ?
İlk gebeliğimde herkese hemen söyledim heyecandan .
Şuan kimseye ben hamıleyım diyemiyorum anneme bile ..

En acı tecrübem senı asla unutmam

Evet geçecek .
Ama asla unutmayacaksın .
Bak yeniden hamileyim . Şuan aklımda tek soru kalp atışını duyacakmıyım ?
İlk gebeliğimde herkese hemen söyledim heyecandan .
Şuan kimseye ben hamıleyım diyemiyorum anneme bile ..

En acı tecrübem senı asla unutmam
Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin
Aynı acıları yaşatmasın bir daha

Aynını yaşadım geçen hafta henüz
Seni anlıyorum canım arkadaşım
Derdi veren rabbim ...kolaylığıyla veriyor güzel kardeşim ...tabiki kolay bir durum değil...
Sizin hayır bildikleriniZde şer şer bildiklerinizde hayır vardır allah bilir siz bilememezsiniz diyor bakara suresi ...bunu kendime sık sık hatırlatırım ....hiçbir kardeşimi rabbim sınamasın diye dua ederim ...
iyi taraflarını görmeye çalış bu sınavının
....
Mesela ben henüz cinsiyetini bilmedik
Tekmesini hissetmedim
Veya ya kucağıma alıp kokusunu gülüşünü duysaydım
Ya emme bağını kursaydık ?
Demekki rabbim yine kolaylığıyla verdi sınavımın diye şükredip yüreğimi ferahlatmaya çabalıyorum ...

Aynını yaşadım geçen hafta henüz
Seni anlıyorum canım arkadaşım
Derdi veren rabbim ...kolaylığıyla veriyor güzel kardeşim ...tabiki kolay bir durum değil...
Sizin hayır bildikleriniZde şer şer bildiklerinizde hayır vardır allah bilir siz bilememezsiniz diyor bakara suresi ...bunu kendime sık sık hatırlatırım ....hiçbir kardeşimi rabbim sınamasın diye dua ederim ...
iyi taraflarını görmeye çalış bu sınavının
....
Mesela ben henüz cinsiyetini bilmedik
Tekmesini hissetmedim
Veya ya kucağıma alıp kokusunu gülüşünü duysaydım
Ya emme bağını kursaydık ?
Demekki rabbim yine kolaylığıyla verdi sınavımın diye şükredip yüreğimi ferahlatmaya çabalıyorum ...
Doğru söylüyorsun Allah bunu unutturacak acı vermesin

Zorunlu kürtaj diye bir kavram var hayatımızda
Minicik gümbür gümbür atan kalp duruveriyor aniden
Diyorlar ki missed abortus
Kanama şu kadar sürer tamam
Şu kadar sonra çocuk yapabilirsin tamam
Eee kendini nasıl toplayacaksın
Bebeğimin benden gideceğini öğrendiğim andan itibaren tek aradığım ruhumdaki yaraya merhem olacak bir yazıydı. Evet ben de bunların aynısını hissediyorum diyebileceğim
Uzun lafın kısası başlayayım ben içimi dökmeye, üzgün anneleri kucaklamaya
Evlendikten üç gün sonra adet oldum ve bir daha da adet olmadım daha adetime 12 gün varken dedim ben hamileyim
Göğüs hassasiyetim hariç en ufak da bir belirtim yoktu üstelik
Doktora gittiğimde bHCG sadece 6,62 idi. Ne hamilesin diyebilirim ne de değilsin diyebilirim dedi doktor
Beklediğim adet gününden sadece üç gün sonra gittiğimde değer 533 ü bulmuştu evet hamilesin
Fakat bir ağlama tutturdum ya bişey olursa insanın korktuğu başına gelirmiş
Sonra gittik ultrasonda ne olduğunu seçemediğimiz noktaları hayran hayran seyrettik
Ve 8 haftalık olduk kalp atışlarını duyma zamanımız geldi ve fakat ben ses duyamadım
Gördüm küçücük yaprak gibi atan güzelim kalbi ve fakat duyamadım
Böyle olabiliyor haftaya bir daha gelin duyarızdoktorun yanından çıktığım gibi kime gitsem sorusu vardı aklımda 3 gün sonra bir başka doktora gittim artık kalp atışı yok desem yeri hemen kan alındı
Pazartesi bir daha kan ver bakalım artış var mı 21000 olan değer iki günde 21500 olabilmiş bunun anlamını biliyorum ama bunu kendi doktorumdan duymam lazım
Doktorumdan randevu ve ultrasonda artık hiç atmayan kalp
Elini yüzünü seçemedim o nedenle çok üzülmüyorum çevreye söylediğim tek şey bu
Gel gör içimi yangın yeri ölüyorum acımdan
İki gün sonraya randevu alındı
O iki gün o kadar uzun geldi ki bana yirmi yıl yaşlandım ben bu onunla son defa uyuyuşum onunla son kez şunu yapıyorum ediyorum derken bitmedi
Ve bu süreçte herkes benim başıma geldimci oldu. Benim eltimde oldu aynısı, benim başıma geldi aynısı kaynının başına da geldi mi diyesim geldi ve fakat sustum
Genel anestezi ile olacaksanız kürtajı anlamıyorsunuz hiç bir şey samimi söylüyorum sonrasında da doktorunuz güvenilir bir doktorsa sonrasında da sıkıntı yaşamıyorsunuz da
Giderken yanınıza ağlama demeyecek birini götürün ben narkozdan ağlayarak kalktım
Da işte aileniz kafayı yiyor bebek diyemiyorlar bir kere ŞEY diyorlar demeleri gerekiyorsa
Üzülme tayfa başlıyor gençsiniz daha olur benim üzüldüğüm giden bebeğim anlatabilene aşk olsun bu durumu
Bebek sağlıksızsa vücut atıyorcular çıkıyor bir de elinizde patalojiden gelen rapora rağmen
Sonrası zor kardeşlerim zor daha da zor
Mantar gibi hamile türüyor çevrenizde algıda seçicilik de diyebiliriz buna
Filanca ben hamileyim diye belirir acıyı zerre önemsemeden
Bir başka filancanın kaybından haberi yoktur yeğen ne zaman geliyor der de der
Bu bir yas süreci reddetme kabullenme depresyon ve kabulleniş
BUNLARI YAŞAMANIZA ENGEL OLAMASIN KİMSE
Ağla gözünde yaş kalmayıncaya kadar
Küs dünyaya
Sonra Rab de Ya Hu de
De ki diniversin içindeki acı
Yazabildiğim bu kadarı ama en önemlisi
Bebeğini kaybeden kadın seni anlıyorum ve acını paylaşıyorum
Bu günler geçecek

duygularıma tercüman olmuşsunuz..

7 ay oldu ve hala acım ilk gün ki gibi geçmiyor bitmiyor unutulmuyor..Mucizem benimle kalsaydı bu ay doğum yapacaktım ama malesef minik kalbi çok dayanmadı..Ya sabır..Rabbim ikinci mucizelerimizi çok bekletmesin hayırlı sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

duygularıma tercüman olmuşsunuz..

7 ay oldu ve hala acım ilk gün ki gibi geçmiyor bitmiyor unutulmuyor..Mucizem benimle kalsaydı bu ay doğum yapacaktım ama malesef minik kalbi çok dayanmadı..Ya sabır..Rabbim ikinci mucizelerimizi çok bekletmesin hayırlı sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Kalsaydı şu kadar olacaktı hiç geçmiyor galiba ben de aynı durumdayım
Amin inşallah Allah çok aratmasın

dünyanın en zor en acı olayı bu
beni anlayan birileri var demek ki şimdi gözlerim dolu okudukça daha iyi anlıyorum
ben hiç bir sorun olmayan ilk gebeliğimde 18. haftada birden bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.
dünya başıma yıkıldı, kabul etmek istemedim
üstelik kalbi duralı bir hafta olmuş
zehirlenme ihtimalim olduğu için hemen müdahale etmek istediler
bebeğim çok büyüdüğü için kürtaj olamadım, suni sancı ile doğum yaptırıldı
36 saat boyunca hayatımın en acı dolu anlarını yaşadım hem fiziksel hemde ruhsal olarak
ama hepsinden kötüsü onca acıyla doğurduğum oğlumu bir kez bile kucağıma alamamaktı.
bu acı geçmeyecek sandım, ölüyorum sandım. bununla yaşayamam sandım...
ama yaşanıyormuş.
şimdi rabbim bana bir evlat daha nasip etti. hiç beklemediğim bir anda, daha hazır mıyım onu bile bilmezken.
minik bir mucize.
yüreğim ağzımda gelişimini izliyorum gün be gün.
aynı şeyleri tekrar yaşarım diye çok korkuyorum, olmasın diye çok dua ediyorum.
inşallah bu kez sağ salim kucağıma alabilirim, sizler de bizim için dua edin olur mu?

dünyanın en zor en acı olayı bu
beni anlayan birileri var demek ki şimdi gözlerim dolu okudukça daha iyi anlıyorum
ben hiç bir sorun olmayan ilk gebeliğimde 18. haftada birden bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.
dünya başıma yıkıldı, kabul etmek istemedim
üstelik kalbi duralı bir hafta olmuş
zehirlenme ihtimalim olduğu için hemen müdahale etmek istediler
bebeğim çok büyüdüğü için kürtaj olamadım, suni sancı ile doğum yaptırıldı
36 saat boyunca hayatımın en acı dolu anlarını yaşadım hem fiziksel hemde ruhsal olarak
ama hepsinden kötüsü onca acıyla doğurduğum oğlumu bir kez bile kucağıma alamamaktı.
bu acı geçmeyecek sandım, ölüyorum sandım. bununla yaşayamam sandım...
ama yaşanıyormuş.
şimdi rabbim bana bir evlat daha nasip etti. hiç beklemediğim bir anda, daha hazır mıyım onu bile bilmezken.
minik bir mucize.
yüreğim ağzımda gelişimini izliyorum gün be gün.
aynı şeyleri tekrar yaşarım diye çok korkuyorum, olmasın diye çok dua ediyorum.
inşallah bu kez sağ salim kucağıma alabilirim, sizler de bizim için dua edin olur mu?
Ahh canım yazdıklarını okuyunca cız etti içim.
Klasik olacak ama olumlu düşün o ayrı bir gebelikti bu ayrı bir gebelik birbiriyle bağlantı kurma öncesinde de bu olmuştu eyvah bunda da olursa deme bol bol dua et. Dualarım seninle .
Allah aynı acıları yaşatmasın.
İnşallah sağlıkla kucağına al bebeğini.

Ahh can yakıyor yazdıklarınız bende geçen hafta 21 haftalık ikizlerimi kaybettim.içim canımın taaaa içi acıyor.ömrümden ömür gitti 1 haftada.bırak acıyı azalmayı öyle bir arttı ki anlatması zor.bilmiyorum nasıl olacak nasıl geçecek hiç tesellisi Yok.Allah öyle bir sınav yaptı ki bana Rabbime küskünüm bir haftadır...

Ahh can yakıyor yazdıklarınız bende geçen hafta 21 haftalık ikizlerimi kaybettim.içim canımın taaaa içi acıyor.ömrümden ömür gitti 1 haftada.bırak acıyı azalmayı öyle bir arttı ki anlatması zor.bilmiyorum nasıl olacak nasıl geçecek hiç tesellisi Yok.Allah öyle bir sınav yaptı ki bana Rabbime küskünüm bir haftadır...
Allah sabır versin bende iki yavrumu kaybettim kalp atışı durduğu için tabi sizinki daha ileri haftalar ne denirki çok iyi bilirim bu psikolojiyi ama umudunuzu kaybetmeyin lütfen 2 yavrumu benden alan rabbim 2 yavru birden yolladı inşallah acınızın bi nebze gececeği günler çabucak gecer

Geçmeyecek bu acı...şu an hiç tesellim Yok. Derler ki rabbim senden aldıysa daha güzelini vereceği içindir. Nerden bilir ki bu yavrular benim için en güzeliydi.Bu dünyada Allah’ın adaleti Yok çok iyi öğrendim.neyliyim ben bu dünyadan görmezsem öteki dünyayı.... kimsenin malında canında gözüm Yok...hep kötüler mi kazanacak...

Şuan çok hassas ve duygusal bi süreçtesiniz cokkk zor haklisiniz anlıyorum sizi öyle dilsiz bi aciki tarif etmesi imkansız fakat hayat devam ediyor kaç yaşındasınız eşinizle bi tatil düşünün belki biraz hafifler bu süreç

6 ay önce aynısını yaşadım unutulmuyor. Hep diyorsun ki şu kadarlık olacaktı doğuma bu kadar kalmıştı. Teselliler yetersiz kalıyor . Rabbim isteyen herkese anneligi nasip etsin. İnşallah birgün sağlıkla kucaklariz evlatlarimizi.
Belki eşinize yada yakınınızla dertleserek konuşup hafifletebilir ve durumu kabul etmeye calisabilirsiniz. Ben sürekli anlatma ihtiyacı paylaşma ihtiyacı hissediyodum zamanla içimde ki acı bi nebze soğudu

6 ay önce aynısını yaşadım unutulmuyor. Hep diyorsun ki şu kadarlık olacaktı doğuma bu kadar kalmıştı. Teselliler yetersiz kalıyor . Rabbim isteyen herkese anneligi nasip etsin. İnşallah birgün sağlıkla kucaklariz evlatlarimizi.
Amin canım inşallah

Geçmiş olsun.
Canım bu kızgınlık da kırgınlık da normal fakat uzadığını fark edersen lütfen profesyonel bir yardım al
Kendi kendine aşmak bazen zor olabiliyor benim de aşmam çok zor oldu ve psikiyatrist duruma el attı
Allah bunu unutturacak acı yaşatmasın bunu bilir bunu söylerim

X