Kürtaj sonrası korunma süresi?

zeynepp77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
408
247
133
Merhaba hanımlar.
Benzer çok konu var biliyorum ama konular çok ilerlemiş.

İki hafta önce 6 haftalık bebeğimi düşürdüğümü öğrendim ve doktorum içerde parça var ve rahim duvarım kalın diye kürtaj yaptı, içinin temizlenmesi lazım dedi.

3-4 ay kadar korunmayı önerdi. Ben biraz zor hamile kaldım. Eşimin sperm sayısı, hareketliliği, morfolojisi düşüktü. Keçiboynuzu kürü, havuç suyu vs uygulayarak (tabi önce Rabbimin izniyle) değerleri yükselmişti. Böyle bir durum varken bir de korunarak zaman kaybetmek istemiyorum.

Sorum şu: Kürtaj olup hemen hamile kalmak çok mu riskli olur? Kürtaj sonrası hemen hamile kalıp sağlıklı bir gebelik geçiren arkadaşlar varsa tecrübelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun çok, tez zamanda hamile kalıp sağlıkla kucağına al umarım bebeğini en kısa zamanda...
Bende 2 düşük yaşadım, kürtaj oldum sonrasında.(kan pıhtılaşması sebebiyle) Doktorlar bu konuda farklı görüşler ortaya atıyor, korunun diyen de var korunmayın diyende...
3-4 ay beklemene gerek yok bence, kürtajdan sonra korunup bi kere adetini görüp korunmayı bıraksan olur, benim doktorum öyle söylemişti yani...
Tez zamanda güzel haberler alman dileğiyle...

Teşekkür ederim cevabın için. Ben de senin gibi düşünüyorum aslında. İlk adetimi bekleyip sonra çalışmalara başlamayı düşünüyorum.
Kan pıhtılaşma sorunu olduğunu nasıl anladınız peki. Benim dr ilk düşükte sebep araştırılmaz genelde dedi. Aldıkları parçayı patolojiye gönderdiler. Sonucum çıkmadı daha.

Canım benimde ilkinde patolojiye gönderilmişti ama bişey çıkmamıştı onda, doktorum ilk başta arastırmaya gerek yok demişti ama sonrasında çok istiyosan yaptır demişti pıhtılaşma testini, bende hazır korunurken o arada gidip özel bi genetik merkezinde yaptırdım testi ve pıhtılaşmam çıktı. İkinci hamileliğimi öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başladım ama malesef işe yaramadı ve kalp atışı durdu 8.haftada...

sonrasında diğer testleri de yaptırmak istedim, eşimle birlikte kan verip kromozom analizi yaptırdık, temiz cıktı.
2.kürtajda doktorum bebeği patoloji yerine genetik incelemeye gönderdi ve oda temiz çıktı yani bebekte kromozomsal bi sorun yoktu. Ardından Rahim filmi cekindim, oda temiz cıktı...

Sonrasında korunmayı bıraktım ve 3 ay sonra hamile kaldım, şimdi 16.haftamdayım ve sorun yok şükür, iğnemin dozunu arttırdık, ek olarakda coraspin içiyorum, inşallah sorunsuzca tamamlarım bu sefer...

Kısaca benim durum böyle canım... İlk düşüklerde arastırmıyolar sebepleri hastaneler, çoğu kişi bu yüzden 2 yada 3 düşük yaptım diyerek gidiyolar doktora... Ama senin tamamen normalde olabilir, kafanı kurcalama ve rahat ol yeter, eminim sağlıkla alacaksın kucağına bebeğini...

Uzun uzun açıklamışsın çok çok teşekkür ederim.

Pıhtılaşma testi yaptırabilirsem ben de yaptırayım. Ama benim dr yüksek ihtimal kromozom anomalisi vardır, erken düşüklerin % 80-90 sebebi budur dedi. Zaten beta-hcg değerim de düşüktü. Hatta ben farketmeden birkaç gün önce düşmeye başlamış bebeğim.

Zor hamile kaldığım için çok üzüldüm, ya olmazsa diye. Ama napalım nasibi yokmuş yavrumun.

Sen de inşallah sağlıcakla bebeğini doğurup kucağına alırsın. Rabbim bana ve isteyen herkese nasip etsin.

selam arkadaşlar benim 4 . kürtaj yaşadım sonuncusu 9 ocak 2015 te oldu 9 haftalık gebelik vardı ama bebek gelişmedi
ben de pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum ama doktor yaşayan bir çocuğun var diyor gerek yok dedi bende
araştırma devlet hastanesinden randevu aldım testleri orada yaptıracağım 22 ocak randevum birdedoktor 3 ay karunma verdi

Canim oncelikle cok gecmis olsun bende 10 haftalik melegimi kalp durmasi nedeniyle 9 ocak 2015 te kurtaj oldum ilk ay korunduk sonra biraktik simdiye kadar olmadi testlerini yaptir canim nedenini ogrenmis olursun ben cok istedim ama ilk diye malesef yapmiyolar aradan zaman gecmis simdi ne durumdasin gelismeler nasil

Kizlar bana da yardım etseniz yorumlara çok ihtiyacım var kafam karıştı
geçenay kimyasal gebelik yaşadım ve şimdi yeniden adet oldum bugün 4. Günüm dün hormon testi yaptırmıştım
Kendi doktoruma gittim değerlerin iyi dedi beta negatif değere düşmüş dedi şu anda 4.69 . 5 in altı negatif olarak kabul ediliyor ya. eğer parça kalsaydı dusmezdi dedi yani kürtaja gerek kalmadı çok şükür
prolaktin 38 çıktı biraz yüksekdedi yumurtlamaya sıkıntı yaratır mı dedim eğer göğsünden süt geliyorsa o zaman sıkıntı olur dedi o da rahatlattı
ama biz bu ay denesek yeniden dedim O ada bu ay da korunun beta yeni düştü dedi kararsız kaldım bir kaç güne kadar tamamiyle sifirlanir inşallah Yani ovulasyon dönemine kadar sifirlanir
bir de dişimi yaptiriyorum ya adete bir kaç gün kalana kadar birsey olmaz ya hep ya hiç kuralı geçerli olur dedi Peki hamile iken diş yaptırmak neden sakıncalıdır diye sordum O da değişik bir anastezi varmış o sakıncalı olabilir ama günümüzde onu pek kullanmiyorlar dedi
şimdi bu ay denesek mi biray daha mı beklesek
ayyyyy kafam çok karıştı

Canım öncelikle geçmiş olsun. Kimyasal gebelikte korunma önerildigini ilk kez duyuyorum. Prolaktin yüksek çıktığı için mi öyle dedi doktorun acaba ya da çok üzüldüğün için korunun demiş olabilir belki. Psikolojik olarak toparlanman için.

Konuyu ben açmıştım. Şimdi tekrar hamileyim Allaha binlerce şükürler olsun ki, hem de ikizmiş :) Ben kürtajdan sonra bir kez adet olup tekrar hamile kaldım. Doktor bana da 3-4 ay korunun demişti.

Rabbim senin de gönlüne göre versin inşallah.

Betam bir ayda yeni düştü 4.69 oldu yani yeni negatif oldu vücudun toparlansın dedi esimde bekleyelim diyor ama ben bu aya çok adapte etmiştim kendimi kararsız kaldım doktorun bir tanesi de ara ver değilse tekrar sağlıksız olur dedi moralim acayip bozdu
ben de kararsız kaldim

Beta-hcg değerin yeni düşmüş, vücudun yavaş toparlanıyor demek ki. Ben doktorun dediği kadar korunmadım ama bende değerler hızlı düşmüştü. Sen bilirsin tabi ama doktorunu dinle bence, bir bildiği vardır muhakkak. Bir aydan bir şey olmaz. Allah yardımcınız olsun.

Çooook sevindim bebislerine canim Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah bizlerede dua et canim 3 ay oldu henüz yok bu ay 6 gün var adetime bekliyorum bakalim ama coook guzel umut oldun bana

Canim 1 ay bekle bence hem bu arada saglik sorunlarini giderirsin folio kullan bol bol vitamin depola kendini sıcak tut 1 ay boyunca kendini hazirla sonra çalışmaları başlat canim hakkimizda herseyin hayirlisi burdan vericez hamis haberlerimizi

İnşallah canim beklesek daha iyi herhalde eşim de öyle istiyor

Çooook sevindim bebislerine canim Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah bizlerede dua et canim 3 ay oldu henüz yok bu ay 6 gün var adetime bekliyorum bakalim ama coook guzel umut oldun bana
Allah razı olsun canım, çok teşekkür ederim. İnşallahhhhhh senin de güzel haberlerini alırız tez vakitte. Rabbim gönlüne göre versin inşallah. Sen de çok dua et. Rabbim gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı kılsın.

Ben de 29 ocakta kürtaj oldum.şuan korunma sürecindeyim;çünkü adet olmadım henüz.adet sonrası korunmayı düşünmüyorum.hayırlısıyla gelir inşallah bebişlerimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…