Kürtaj sonrası ilk adet kahverengi lekelenme

karaca3443

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
2.639
4.651
34
Merhaba 8 haziranda gebelik haberi aldım fakat beta değerim düzgün artmadı sonra düzeldi derken 21 haziranda çok fazla kanama ile kürtaja alındım. Beta değerim 1300 lerdeydi. Sonra 4 kez beta takibi yapıldı en son 1 temmuzda kürtaj sonrası kontrole gittiğimde beta değerim 31 çıktı.

kürtaj sonrası kanamam 7. Günde bitmişti. Kürtajın 34. Gününde kahverengi lekelenmem başladı az az geliyor ama hala kırmızıya dönmedi. Adet olmadım ama 3 gündür kahverengi lekelenme devam ediyor. İlk adetinde böyle yaşayan oldu mu?

Kürtaj sonrası patolojide rahim içi gebelik olduğu netleşti dış gebelik değil demişti doktorum. Bunun haricinde 14 temmuzda farklı bir hastanede beta hcg baktırdığımda 46 çıktı. Laboratuvar farklıydı ama 14 günde değer düşmemiş onu anlamadım. Ayrıca dün evde gebelik testi yaptığımda çok silik 2. Çizgi çıktı. Tekrar gebelik olacağını sanmıyorum korunuyoruz. Zaten öyle bir durum olsaydı 14 temmhzdan bu güne 2. Çizgi çok belirgin olurdu. Parça mı kaldı diyorum ama kontrolde doktorum her şey yolunda demişti

Canım seni takip ediyorum, ortak konularda yazıyoruz. Benim başıma böyle bir şey gelmedi ama vücut hiç bilmediği bir şey ile karşılaştı. İlk adetin bu şekilde olması normal bence. Benim de adetim olduğunda hiç anlamazdım bile ağrısız sızısız ve normal bir pedi doldurmayacak gibi gelirdi ama kürtajdan sonra her iki ayda da kıyafet değiştirmek durumunda kalacak kadar yoğun kanamam oldu. Endişe etme demek çok zor ama belki sökülmesi için bitki çayı falan içebilirsin.

Canım seni takip ediyorum, ortak konularda yazıyoruz. Benim başıma böyle bir şey gelmedi ama vücut hiç bilmediği bir şey ile karşılaştı. İlk adetin bu şekilde olması normal bence. Benim de adetim olduğunda hiç anlamazdım bile ağrısız sızısız ve normal bir pedi doldurmayacak gibi gelirdi ama kürtajdan sonra her iki ayda da kıyafet değiştirmek durumunda kalacak kadar yoğun kanamam oldu. Endişe etme demek çok zor ama belki sökülmesi için bitki çayı falan
Kahverengi lekelenme hiç bu kadar görmemiştim canım korktum biraz parça mı kaldı yapışıklık mı oldu diye türlü türlü şey okuyunca benim gibi olan var mı diye sorayım dedim ama kimse duymadı sesimi 😅 akşama doğru kanama gibi başladı biraz rahatladım. Dediğin gibi vücut bilmediği bir şey ile karşılaştı sakin olmak lazım da işte olamıyorum.

Kahverengi lekelenme hiç bu kadar görmemiştim canım korktum biraz parça mı kaldı yapışıklık mı oldu diye türlü türlü şey okuyunca benim gibi olan var mı diye sorayım dedim ama kimse duymadı sesimi 😅 akşama doğru kanama gibi başladı biraz rahatladım. Dediğin gibi vücut bilmediği bir şey ile karşılaştı sakin olmak lazım da işte olamıyorum.
Benim de normalde 1-2 ağustos gibi adet olmam lazımdı ama bugün peçeteye kahverengi bir akıntı geldiğini gördüm🙈 kürtajdan sonra hemen adet olsam diye bekliyordum, şimdi de keşke olmasam diye:) en azından hamile kalabildiğimizi gördük buna da şükür. Bu bile çok kıymetli demişti çevremdeki biri bana. Ne kadar doğru.

Benim de normalde 1-2 ağustos gibi adet olmam lazımdı ama bugün peçeteye kahverengi bir akıntı geldiğini gördüm🙈 kürtajdan sonra hemen adet olsam diye bekliyordum, şimdi de keşke olmasam diye:) en azından hamile kalabildiğimizi gördük buna da şükür. Bu bile çok kıymetli demişti çevremdeki biri bana. Ne kadar doğru.
O kadar haklısın ki 1 ay sonra ben de adet gelmesin diye bekleyeceğim. Allah inşallah tekrar ve sağlıkla nasip etsin bize. Bu arada benim gebeliği öğrenmeden önce kahverengi lekelenmem olmuştu 2 kez. Öyle de olabilir inşallah öyledir senin 🙏

Canım umarım öyledir ama hiç umudum yok malesef. Biz evlendikten sonra 2 sene korunduk, şimdiki aklım o zaman olsa daha bilinçli olurdum daha çok okuyup araştırırdım diyorum kendime. Çevremde hiçkimse çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olduğunu söylememişti bana, bu kadar çok kayıp olduğunu, bunca emek ve zaman getirilebileceğini.. En yakınımda kızkardeşin var ve ben ona ilerde bu konuyu usulünce anlatmayı planlıyorum. Doktora gittiğim ilk zamanda rahmimde hiçbir şey göremeyen doktor, iki ay sonra gittiğimde miyom olduğunu söyledi bana. Miyom ameliyatı, düşük vs derken aradan 8-9 ay geçmiş bile. Bakalım bazen benim de çok umutsuz olduğum anlat oluyor ama buraya girip okuyunca iyi hissediyorum. Bu arada genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırdığını biliyorum, sonuçlar çıkınca paylaşır mısın? Benim pıhtılaşma testimde bi değer homozigot çıktı. Onunla karşılaştırabiliriz.

Canım umarım öyledir ama hiç umudum yok malesef. Biz evlendikten sonra 2 sene korunduk, şimdiki aklım o zaman olsa daha bilinçli olurdum daha çok okuyup araştırırdım diyorum kendime. Çevremde hiçkimse çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olduğunu söylememişti bana, bu kadar çok kayıp olduğunu, bunca emek ve zaman getirilebileceğini.. En yakınımda kızkardeşin var ve ben ona ilerde bu konuyu usulünce anlatmayı planlıyorum. Doktora gittiğim ilk zamanda rahmimde hiçbir şey göremeyen doktor, iki ay sonra gittiğimde miyom olduğunu söyledi bana. Miyom ameliyatı, düşük vs derken aradan 8-9 ay geçmiş bile. Bakalım bazen benim de çok umutsuz olduğum anlat oluyor ama buraya girip okuyunca iyi hissediyorum. Bu arada genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırdığını biliyorum, sonuçlar çıkınca paylaşır mısın? Benim pıhtılaşma testimde bi değer homozigot çıktı. Onunla karşılaştırabiliriz.
Ben 3.5 yıl korundum bir de. Sanıyordum ki ilk ay hamile kalırım. Hamile kalamayan insanların ultrosonda görülen açık problemleri olduğunu sanacak kadar cahilmişim mesela 😀 rutin kontrole gittiğimde doktorlar her şey yolunda dediği için hemen olur sandım. Yaş da 31 olunca şimdi tam anlamıyla tutuştum. O kadar sene hamile kalırım diye aklım çıktı hiç istemiyordum. Şimdi ise yıllardır bu anı bekliyor gibiyim. Allah tez zamanda kavuştursun inşallah. Düşük yapmak ayrı bir travma oldu zaten umarım atlatırız güzel haberlerle.

pıhtılaşma testleri çıktığında etiketlerim seni canım haberdar edelim gelişmelerden birbirimizi derdimiz ortak iyi geliyor sizlerle konuşmak

O kadar haklısın ki 1 ay sonra ben de adet gelmesin diye bekleyeceğim. Allah inşallah tekrar ve sağlıkla nasip etsin bize. Bu arada benim gebeliği öğrenmeden önce kahverengi lekelenmem olmuştu 2 kez. Öyle de olabilir inşallah öyledir senin 🙏

Ben 3.5 yıl korundum bir de. Sanıyordum ki ilk ay hamile kalırım. Hamile kalamayan insanların ultrosonda görülen açık problemleri olduğunu sanacak kadar cahilmişim mesela 😀 rutin kontrole gittiğimde doktorlar her şey yolunda dediği için hemen olur sandım. Yaş da 31 olunca şimdi tam anlamıyla tutuştum. O kadar sene hamile kalırım diye aklım çıktı hiç istemiyordum. Şimdi ise yıllardır bu anı bekliyor gibiyim. Allah tez zamanda kavuştursun inşallah. Düşük yapmak ayrı bir travma oldu zaten umarım atlatırız güzel haberlerle.

pıhtılaşma testleri çıktığında etiketlerim seni canım haberdar edelim gelişmelerden birbirimizi derdimiz ortak iyi geliyor sizlerle konuşmak
Ya bu ben gerçekten🙂 ödüm kopuyordu benim de ya ilk aylardan olursam diye. Ertesi gün hapı almalar mı dersin, al işte hamile kaldım düzenim bozulacak diye düşünmeler mi dersin ah ah😂 şimdi hem gülüyorum hem üzülüyorum bu cahil zamanlarıma. Benim de adetim geldi gelecek gibi kırmızıya döndü artık, bir sonraki ayı beraberce takip edebiliriz böylece.
Benim sonuçlarım aşağıdaki gibi çıkmıştı, ekran görüntüsü alabilirsin. Bu şekilde olduğunda önemli bir pıhtılaşma sorunu olmadığını söyledi bana doktorum, ama yine de içim rahat etsin diye aspirin başlayabiliriz dedi. Yurtdışında bu değere hiç bakılmıyormuş bile önemsiz olduğu İçin.

Eklentiler

• 1E10C5F2-43A3-4B24-8019-8EA565400831.jpeg
    1E10C5F2-43A3-4B24-8019-8EA565400831.jpeg
    62,3 KB · Görüntüleme: 389
Merhaba 8 haziranda gebelik haberi aldım fakat beta değerim düzgün artmadı sonra düzeldi derken 21 haziranda çok fazla kanama ile kürtaja alındım. Beta değerim 1300 lerdeydi. Sonra 4 kez beta takibi yapıldı en son 1 temmuzda kürtaj sonrası kontrole gittiğimde beta değerim 31 çıktı.

kürtaj sonrası kanamam 7. Günde bitmişti. Kürtajın 34. Gününde kahverengi lekelenmem başladı az az geliyor ama hala kırmızıya dönmedi. Adet olmadım ama 3 gündür kahverengi lekelenme devam ediyor. İlk adetinde böyle yaşayan oldu mu?
Canım merhaba bende 8 temmuzda 9 haftalık bebeğin kalp durduğu için kürtaj oldum bugün 34.gun hala kan yok ama 4 gundur kahverengi lekelenme oluyo akıntı tarzında. Sen adet oldunmu naisl olfun canım biran önce olsam da bebek calismasina başlasak diye bekliyorum. ?

Canım merhaba bende 8 temmuzda 9 haftalık bebeğin kalp durduğu için kürtaj oldum bugün 34.gun hala kan yok ama 4 gundur kahverengi lekelenme oluyo akıntı tarzında. Sen adet oldunmu naisl olfun canım biran önce olsam da bebek calismasina başlasak diye bekliyorum. ?
Çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlıklı bir gebeliğiniz olur 🙏 benim lekelenme sonrası biraz kanamam oldu sonra ben Ebru ceylan varya onun adet söktürücü masajını yaptım adet kanaması gibi kanamam oldu o da 1 gün sürmüştür. Sonra birkaç gün de kahverengi lekelenme şeklinde oldu bitti. Doktora gittim bu süreçte eğer kahverengi lekelenme 10 günden fazla sürerse doğum kontrol hapı kullan 1 ay demişti ama 10 gün sürmeyince kullanmadım ben.

sen de sökülemiyor olabilirsin. Hamilelik falan olmadığına eminsen masajı yap istersen söküyor gerçekten.

Kürtajdan sonra adet görmeden hamile mi kaldınız ben de hâlâ adet olmadım da lümkün mü öyle bi şey
Benim doktorum da ilk adeti bekle demiişti biz de korunduk ilk adetimi gördüm bu ay deniyorum inşallah nasip olur. Ama evet adet görmeden gebe kalmak mümkün. Korunmadıysanız bu ihtimal var

Canım son durumun nedir normal adet oldun mu

X