Kürtaj sonrası hamile kalanlar?

ZelGN

{ HOŞGELDİN CENNET KOKULUM }
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
3.505
2.030
63
29
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler. Genelde 6 kadının 1 inin yaşadığı genel bir sorun var. Ben üç gün önce bebeğimizin karnımda öldüğünü öğrendim. Bi kaç doktora gittim hepsinden aynı cevabı aldım. Mecbur kürtaj. 10 haftalıktım bebeğim 6 haftalık görünüyordu. Zaten geç döllenme olduğu için geriden geliyordu. İki gün önce şiddetli sancıyla birlikte suyum geldi ve düşük başladı. Hastaneye kaldırıldım sabahta kürtaja alındım. Kan uyuşmazlığımzda vardı hemen sonrasında iğne vuruldum. Benim merak ettiğim benimle aynı durumu yaşayıp kürtajdan hemen sonra hamile kalan ve sağlıklı bi bebek dünyaya getiren var mı? bi daha aynı durumu yaşamaktan çok korkuyorum..

:) nasıl taşımam gerekiyor biraz acemiyim yeni açtım da

Teşekkür ederm deryali konum ilgili yere taşındı ama henüz bi cevabım yok maalesef..

Teşekkür ederim deryali. İlgili yere taşındı. Ama henüz cevap yok inşallah oda olur

Merhaba arkadaşlar, bende 9 haftalık hamileyken 30 ocakta kürtaj oldum bebeğimin gelişimi durduğu için ..
Doktorum bana 3 ay gebelik olmasın dedi.. En az 3 ay rahimi dinlendirmek gerekiyormuş.

Merhaba arkadaşlar, bende 9 haftalık hamileyken 30 ocakta kürtaj oldum bebeğimin gelişimi durduğu için ..
Doktorum bana 3 ay gebelik olmasın dedi.. En az 3 ay rahimi dinlendirmek gerekiyormuş.
Merhaba canım. Ben neden öldüğünü araştırdım normal devlet hastaneleri ilk düşükte bakmıyordu ben özelde baktırdım bi problem yokmş pıhtılaşma da normalmiş. Devlet hastanesindeki doktor 6 ay önermiyoruz dedi. Ama gebelikte gittiğim özeldeki doktorum beklemene gerek yok sadece regl olmayı bekle rahim yenilensin ondan sonra hamile kalabilirsin dedi. Bilgin olsun canım

Bende özelde yaptırdım nedenini araştırmadılar birinci olduğu için.. bizde üstelemedik... Bir doktor 6 ay diyor diğeri 3 ay diğeri beklemeyin... Hangi doktora güveneceğiz ki....
Son 2 ay asit folik kullanırsın dedi ve pıhtılaşma ihtimaline karşı aspirin kullanırsın dedi doktorum...
3 ay çok mu fazla acaba :/

Bence çok fazla canım ben kanamam bittiği gibi folikasit kullanmaya devam ettim. Çoğu tanıdığım kürtajdan hemen sonraki ay kanama bile olmadan hamile kalıp doğurmuşlar. Benim gittiğim doktorda manisadaki en iyi en tercih edilen doktor süleyman emre. Ona güveniyorum bi problem olmuş olsaydı zaten bana bi süre mutlaka verirdi. Ben regl bekliyorum. İnşallah rabbim kucağımızı boş bırakmaz.. Biiznillah

ben de 15 aralıkta kürtaj oldum hala regl olmadım ben bıraksam hemen kalırım o yüzden kürtaj sırasında ria taktırdım .3 sene sonra düşünüyorum inşallah yaşım geçiyor ama sağlık olsun ne yapalım hakkımızda hayırlısı.

Regl gelmeden de hamile kalınabiliyor mu? Hamilelik süresi neye göre hesaplanıyor o zaman?

Ben de ilk bebeğimi kalbi atmadığı için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştım...
2 ay korunma süreci vermişti doktorum dinledim bekledim..
O arada da araştırma hastanelerinde tüm bölümlerde her tahlilimi testimi yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı...
Korunmadan sonra hemen gebe kaldım..
Tabi kontrollere hep elim yüreğimde gittim geldim..
Şükür ki bebeğimi kucağıma aldım...
Şimdi 15 aylık oğlum...
Rahmimde perde varmış doğum sırasında öğrendik...
Sebebi o değildir dese de doktorum bilmiyorum...
İkinci bebiş isterken önce doktora gidip emin olmadan tekrar gebe kalmam sanırım...

Her doktorun dediği farklı olduğu için kafam karıştı...
2 ay korunmayı kurtaj gününe göre mi hesapladınız. Yane kürtajdan sonra gelen adeti saydınız mı ?

2 ay korunmayı kurtaj gününe göre mi hesapladınız. Yane kürtajdan sonra gelen adeti saydınız mı ?

Kürtajdan sonra iki adet dönemi geçirdim yani... Sonra çalışmalara başladık bir daha ki ay gebe kaldım hemen zaten..

Bebek zaten hafta olarak küçük olduğu için çok beklemeye gerek olmuyor..
Doktorların çoğu bu görüşte...
10 haftalık kürtaj olsan bile bebek 6 haftada kaldığı için zaten çok minik oluyor...
Bu yüzden bana 1 ya da 2 adet dönemi bekle dedi ben 2 adet dönemi bekledim..

Bana da aynı şekilde 1 adet dönemi geçirmemi söyledi. Çok fazla beklemeyede gerek yok dedi. Hemen hamile kalınıyomş galiba rahim temzlendiği için. Sizede geçmş olsun rabbim evladınıza sağlık sıhhat uzun ömür versin size bağışlasın. İnşallah bizde hemencecik kalırız :)

Amin Allah razı olsun...
Rabbim isteyen hiçbir kadını bu güzel duygudan mahrum bırakmasın...
Olacak inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…