• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj sonrası hamile kalanlar

yaaa bu şubatta hamıle kalanlar gercekten sıkıntılymıs :KK43: bende subatta kalmıstım 7 haftalıkken kalp atısı duyulmayınca 8,haftasında alındı kurtajla :KK43: eşi gelirmiş derler umudunuzu kaybetmeyın tesellısı o olsun

Tesekkurler. Size de gecmis olsun. Allah bir daha yasatmasin insallah. Umarim bir an once dilekleriniz gercek olur..

Merhaba canim. Bende subat annesiydim seni oradan hatirliyorum.bebegini kaybettigini duyup cok uzulmustum. Maalesef bende bebegimi kaybettim 11 hafta biterken. Kurtajla alindi gecen hafta. Icim aciyor hala. Nasil gecicek bilmiyorum. Nasil alismistim hergun takvimden buyumesini takip ederken megerse o icimde ölmüş. Neyse seni de üzmek istemiyorum kusuruma bakma. Benim sorularima bikac kere cevap yazmistin cok bilgili ve nazik bi insan oldugunu anlamistim. o yuzden seninle paylasmak istedim. Sevgiler..
Ah canım benim başın sağolsun... Sözün bittiği yer...
Acın geçmiyor da normal yaşamayı öğreniyorsun, kaburgalarım ağrıyana kadar ağladım ilk bir hafta, hala her gün ağlıyorum 45 gün oldu... Yavaş yavaş normale döneceğiz canım benim, şimdi nefes alamıyorsun ama biraz rahatlayacaksın hamilelik hormonları sıfırlanınca.
Ben hala test peşinde koşuyorum niye oldu diye...

Acın geçmiyor da normal yaşamayı öğreniyorsun, kaburgalarım ağrıyana kadar ağladım ilk bir hafta, hala her gün ağlıyorum 45 gün oldu... Yavaş yavaş normale döneceğiz canım benim, şimdi nefes alamıyorsun ama biraz rahatlayacaksın hamilelik hormonları sıfırlanınca.

Yalniz kaldigim anda aglama krizine giriyorum. Arada kendimi banyoya kapatip agliyorum. En zoru da sevdiklerimin yaninda kendimi tutmak. Onlar uzuldugunde icim iyice parcalaniyor. Ama her gecen gun az da olsa iyilesiyorum.

Benim ilk dusugum oldugu icin doktor arastirmaya gerek yok dedi. (Yani Universiteye gitseniz bile yapmazlar dedi) bende merak ediyorum acaba neden oldu. Polikistik over vardi bende bilemiyorum belki ondandir.. hormonlarim ve diger seyler normaldi. Hic kanamam yoktu.

Senin testlerde bir an once cikar insallah. Sanirim isinde uzman kisilerden yardim aliyorsun muhakkak cikan sonuca gore sana uygun tedaviyi vereceklerdir. Herseyin iyi olacagina inanmaktan baska care yok..insallah acilarimizi paylastigimiz gibi guzel haberlerimizi de paylasiriz. Kendine iyi bak canim...

Hangi testleri yaptirdn cnm

Simdi aklima geldi. Esimde varikosel vardi acaba bu bir neden olabilir mi. Gerci olsaydi doktor uyarirdi..

ben de 2 ay önce boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. O zamandan beri de eşim korunuyordu. Sadece ve sadece, o da en risksiz dönemde 1 kere korunmadık. Adetim 5 gün gecikince strestendir deyip hiç ihtimal vermedim. İş yerinde stresli bir dönemden geçiyorum çünkü. Sonra şeytan dürttü, bir önceki gebelikten kalma idrar testini denedim ve hemen ikinci çizgi oluştu. Daha çok erkendi, doktor 3 ay düşünmeyin demişti. Allah'ım, her şey sen ol deyince olur. İnşallah bu sefer aksilik çıkmaz, sağlıkla kucağıma alırım..

regl tarihini 5 gün geçince dediğinize göre aşağı yukarı yum tarihini tahmini de olsa biliyormuşsunuz pek de risksiz dönem sayılmazmış ilişki tarihiniz:) hayırlı olsun.

Yalniz kaldigim anda aglama krizine giriyorum. Arada kendimi banyoya kapatip agliyorum. En zoru da sevdiklerimin yaninda kendimi tutmak. Onlar uzuldugunde icim iyice parcalaniyor. Ama her gecen gun az da olsa iyilesiyorum.

Benim ilk dusugum oldugu icin doktor arastirmaya gerek yok dedi. (Yani Universiteye gitseniz bile yapmazlar dedi) bende merak ediyorum acaba neden oldu. Polikistik over vardi bende bilemiyorum belki ondandir.. hormonlarim ve diger seyler normaldi. Hic kanamam yoktu.

Senin testlerde bir an once cikar insallah. Sanirim isinde uzman kisilerden yardim aliyorsun muhakkak cikan sonuca gore sana uygun tedaviyi vereceklerdir. Herseyin iyi olacagina inanmaktan baska care yok..insallah acilarimizi paylastigimiz gibi guzel haberlerimizi de paylasiriz. Kendine iyi bak canim...
Bana da ilk düşük olduğu için araştırmaya gerek yok dendi ama ben bunu kabul etmediğimi söyledim. Benim tüp bebek bi de, zaten bin türlü işlem gördüm ilaç içtim, bir kez daha yaşamayı engellemek zorundayım dedim. Nitekim bebekteki test tamamen tesadüfi bir durum olduğunu ortaya çıkardı. Diğer gebelikleri etkilemeyecek bir kromozom anomalisiymiş. Bize yapılan testler de iki haftaya çıkarmış. Bekliyoruz bakalım.
Günden güne iyi olmana sevindim. Asla unutmayacağız ama yaşamayı öğreneceğiz.

Simdi aklima geldi. Esimde varikosel vardi acaba bu bir neden olabilir mi. Gerci olsaydi doktor uyarirdi..
Yok onunla ilgili değil. Varikosel testisteki damarların varis olması demek. Bu da sağlıklı sperm sayısını düşürüyor sadece.

Hangi testleri yaptirdn cnm
13 tane test. Bütün listeyi hatırlamıyorum ama içinde lupus, genetik vs var. Zaten ne olduğu anlaşılmıyor okuyunca. Çoğu bir şeylerin kısaltması. Özelde yaptırdık, devlet 3 düşük bekliyormuş bunları yapmak için.

13 tane test. Bütün listeyi hatırlamıyorum ama içinde lupus, genetik vs var. Zaten ne olduğu anlaşılmıyor okuyunca. Çoğu bir şeylerin kısaltması. Özelde yaptırdık, devlet 3 düşük bekliyormuş bunları yapmak için.
Anladim cnm. Ins guzel hsberler aliriz hepimiz

Bana da ilk düşük olduğu için araştırmaya gerek yok dendi ama ben bunu kabul etmediğimi söyledim. Benim tüp bebek bi de, zaten bin türlü işlem gördüm ilaç içtim, bir kez daha yaşamayı engellemek zorundayım dedim. Nitekim bebekteki test tamamen tesadüfi bir durum olduğunu ortaya çıkardı. Diğer gebelikleri etkilemeyecek bir kromozom anomalisiymiş. Bize yapılan testler de iki haftaya çıkarmış. Bekliyoruz bakalım.
Günden güne iyi olmana sevindim. Asla unutmayacağız ama yaşamayı öğreneceğiz.

Anladim canim. Cok iyi yapmissin arastirma istemekle ki bi daha olmasin . Insallah bi sonraki gebeligini etkilemeyecek bi sorundur ve hersey yolunda gider.

Bende su gunleri biraz atlatayim ozel hastane veya tip fakultesinde iyi bi doktora gitmeyi dusunuyorum. Herhalde dusuk yaptim diye gerekli testleri yaparlar. Buradan gelismeleri paylasirim.

Öncelikle merhaba ,
9 yıllık evliyim. Pazartesi günü kalp durması sonucu 9 haftalık hamileliğim sonlandırıldı, kürtaj oldum,.çok üzgünüm. Yaş oldu 37 ve çok istiyordum bu bebeği yedi yıl aradan sonra. Ama nasip değilmiş demek ki...
Evlendim 1,5 yıl sonra planlayarak hamile kaldım ama aslında dış gebelikmiş 8.haftamda öğrendim ve sezeryan ameliyatı oldum dış gebelikten. Daha sonra tekrar hamile kaldım bu sefer evet gerçekten hamileydim takiii 12.haftama kadar. 12. hafta doktor kontrolümde gelişim göstermediğini ve yaşamadığını öğrendim bebeğimin ve kürtajla gebelik sonlandırıldı. 3. gebeliğimde çok şükür sorunsuz 9 ayı tamamladım ve Allah dahada uzun ömürler versin 7 yaşında bir oğlum var... . Ev kredisi ödediğim için ikinciye uzunnn bir süre ara verdim ve artık zamanı geldi diyerek tekrardan gebe kaldım ama yukarıdada yazdığım gibi 9.haftamda yaşatamadım maalesef ,kalbi durdu ... çoookkk üzüldüm ve hala acım yeni atlatmış değilim üzüntümü.Yaşım ilerledi artık ve ikinci çocuğu çok istiyorum,beklemek istemiyorummm....sizdende fikir almak istiyorum kürtajdan sonra beklemeden hamile kalanlar bir sorun yaşadınızmı?
Biraz uzun oldu ama :KK46:

Öncelikle merhaba ,
9 yıllık evliyim. Pazartesi günü kalp durması sonucu 9 haftalık hamileliğim sonlandırıldı, kürtaj oldum,.çok üzgünüm. Yaş oldu 37 ve çok istiyordum bu bebeği yedi yıl aradan sonra. Ama nasip değilmiş demek ki...
Evlendim 1,5 yıl sonra planlayarak hamile kaldım ama aslında dış gebelikmiş 8.haftamda öğrendim ve sezeryan ameliyatı oldum dış gebelikten. Daha sonra tekrar hamile kaldım bu sefer evet gerçekten hamileydim takiii 12.haftama kadar. 12. hafta doktor kontrolümde gelişim göstermediğini ve yaşamadığını öğrendim bebeğimin ve kürtajla gebelik sonlandırıldı. 3. gebeliğimde çok şükür sorunsuz 9 ayı tamamladım ve Allah dahada uzun ömürler versin 7 yaşında bir oğlum var... . Ev kredisi ödediğim için ikinciye uzunnn bir süre ara verdim ve artık zamanı geldi diyerek tekrardan gebe kaldım ama yukarıdada yazdığım gibi 9.haftamda yaşatamadım maalesef ,kalbi durdu ... çoookkk üzüldüm ve hala acım yeni atlatmış değilim üzüntümü.Yaşım ilerledi artık ve ikinci çocuğu çok istiyorum,beklemek istemiyorummm....sizdende fikir almak istiyorum kürtajdan sonra beklemeden hamile kalanlar bir sorun yaşadınızmı?
Biraz uzun oldu ama :KK46:
öncelikle gecmıs olsun ne mutluki şuan bir tane evladın var.benımde yasım 30 olmak uzere.bende kalp atısı duyulmdıgı ıcın 8,haftada yanı bu sene 20 nisanda kürtaj oldum.ılk gebeliğimdi.2,5senelık evlıydım bu surecte 2 kere polip amelıyatı oldum bırıncısınde polıp alınırken rahım duvarımın arkasında mıyom gorulmus onuda almslar. amelıyat sonrasında cok ıstemıstım hamıle kalmyı.kaldım kısmet olmadı.bu pskolojıyı ınsan ıster ıstemez atamıyor amelıyatıımın uzerınden 4 ay gectı suan hamıle deılım .kımısı hemen kalıyor kımısıde zaman.belkıde cok acelecı davranıyorum dıyede dusunuyorum bende :)

Kızlar morellerınızı bozmayın lutfen benımde yaşım 28 de hamıle kaldım 8.haftalıkken kalp atısı olmadıgı ıcın kurtaj oldum kurtajdan 6 aysonra tekrar hamıle kaldım suan 5.aylık hamıleyım cok sukur bır sıkıntımız yok rabbım sorunsuz sagl salım kucagıma almayı nasıp etsın ınsallah dua edın morel bozmayın herseyın zamanı var allahtan hayırlısını ısteyın :KK200:

çok teşekkürler.
inşallahhh hakkımızda her şeyin hayırlısı olur...ama yine de işte neden diye sormaktan kendimizi alamıyoruz ve yine aynısı olursa diye içimizi korku kaplıyor :KK43:

Back