Geçmiş olsun. Eski mesajlarınıza dönemedim. Başınız sağolsun tekrar. Zor bi dönem. İnşallah tez zamanda toparlanırsınızKızlar ben de dün kürtaj oldum çok zordu ilk defa anestezi aldım kendime gelemedim hala da tam olarak gelmiş değilim yaşım 36 oluyor neredeyse bilmiyorum tekrar düşünür müyüm ama çok üzücü bir durum gerçekten
Çok geçmiş olsun, kaybınız için çok üzgünüm.Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. Yaklaşık 1.5 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Evlenmeden önce kadın doğum muayenesine gittim ve herhangi bir problemim yoktu. Doktor tavsiyesiyle 3 ay doğum kontrol hapı kullandım sonrasında da bebek işini akışına bırakmıştık. İlk evlendiğimiz dönem İlişki esnasında ağrı şikayetiyle tekrar doktora gittim. Önemsiz kistler mevcuttu ve aylık kontrole çağırılıyordum. Bebek istediğimizi her kontrolde doktorlara söyledim. Herhangi bir problemden de bahsedilmedi. Evlilikte bir yılı doldurduktan sonra dahiliye muayenemde prolaktin yüksekliği çıktı ve endokrin bölümüne yönlendirildim. (Prolaktin seviyem en yüksek 69 çıktı) Doktorlar bu seviyenin hamileliğe engel olmadığını söyledi ancak yine de çocuk olmuyordu. Çocuk istediğimiz için ilaç tedavisine başladık. En son yapılan tahlilde Amh de ilki 0.89- ikincisi 1.00 çıktı. O zaman da doktor doğal yollarla hamile kalman zor olabilir diyerek zeynep kamile yönlendirdi. Bütün evrak işleri bittikten sonra doğal yollardan ikizlere hamile kaldığımı öğrendim. 1 ay gibi kısa bir süre yaşadım bu mutluluğu.Bebeklerimin kalbi durdu. Bu gebelik sürecinde 20 mart ve 28 mart tarihlerinde 2 kez kan vermiştim. Sonuçları göstermek nasip olmadı. 2 nisan da kürtaj oldum. Doktorum bir kez adet görmemi sonrasında tekrar gebelik deneyebileceğimi söyledi ve adet gördüm. Sürece nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Endokrine gidip ilaç tedavime mi devam edeceğim, kadın doğumdan düşük için sebep mi araştıracağım, tüp bebeğe mi başlayacağım yoksa bir kez doğal oldu diyip denemeye mi devam edeceğim bilmiyorum. Tahlil sonuçlarımı da ekliyorum. Yönlendirme yaparsanız çok memnun olurum.
Merhabalar, çok geçmiş olsun ben de 8 haftalık bebeğimi kalp durması sebebiyle kaybettim size pıhtılaşma için kan sulandırıcı mı verildi peki nasıl bir tedavi uygulandı? Rabbim sağlıklı, hayırlı evlatlar nasib etsin hepimize inşallahDevlet 3 düşük istiyor araştırılma yapılması için. En başında yapılması gerekirken oysa. Bende aynı şeyleri yaşadım. Pıhtılaşma çıktı. Mutlaka baktırın
Teşekkürler ilginiz için. Sayenizde tıbbi genetik bölümüne gittim ben de. Gittiğim doktorlar 3 düşükten sonra tıbbi genetiğe yönlendiriyoruz cevabını verdi. Ben tek düşük yaptım yine de ilgilendi sağolsun. Hem eşimden hem de benden kan alındı. Daha sonuçlarımız çıkmadı. En azından 3 kere böyle bir stres yaşamak zorunda olmadığımızı öğrenmiş olduk.Çok geçmiş olsun, kaybınız için çok üzgünüm.
Ben de Şubat ayında beta hcgnin düzenli yükselmemesi sebebiyle 5 haftalıkken düşük yaşadım. Öncesinde 1 yıl boyunca hamilelik için hazırlık amacıyla gerekli takviyeleri aldım ve tetkikleri yaptırdım. Hipotiroidi hastasıyım, 2 yıldır ilaç kullanıyorum. Doktorum (endokrinolog) hamilelik öncesi tsh’ın 2.50 altında olması gerektiğini söylemişti. Hem gebe kalabilmek hem de sağlıklı bir gebelik süreci için. 1.39’a kadar düştü ilaçla, hala da ilaç kullanıyorum. Folik asit aldım. Toksoplazma, rubella, hepatit b antikoru vs gibi tahliller yaptırdım. Hepatit b negatif çıktı onun aşılarını oldum bu sırada. Kilo verdim.
Doktorum spesifik bir sebep söylemedi, çok sık karşılaşılan bi durum bu dedi ama ben düşük sebebini anlamak için ne yapabilirim diye araştırdım. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin tıbbi genetik bölümünsen randevu aldım, düşük yaşadığımı ve herhangi bir sorunum var mı yok mu anlamak için doktorumun yönlendirdiğini söyledim. Pıhtılaşma değeri ve kromozal bozukluk testi yapıldı. İkisi de temiz.
Düşük sonrası bir adet dönemi geçirdikten sonra kontrole gittim. Rahim, yumurtlalarım vs her şey gayet iyi görünüyor dedi doktorum. 3 ay olmazsa tekrar konuşalım dedi. Geçen hafta prolaktin testi yaptırdım, normal çıktı. Ayrıca HSG çektirdim, rahim ve tüplerim de normal. Inofolic combi hp almaya başladım yumurta kalitesi için. Ayrıca omega 3 ve magnezyum alıyorum. Eşim de omega 3, c vitamini ve folik asit alıyor.
Kısacası düşük sonrası 3 ay geçti, henüz gebelik olmadı. Stres yapmıyorum ama yine de tedbirli olmak adına her ihtimale tik atıyorum. Umarım yakında güzel haberler alırız hepimiz. En son artık yaz sonrasında da olmazsa eşim sperm analiz testi yaptıracak.
Size de tavsiyem doktorunuzla görüşerek yönlendirmesini alın. Doktorunuza soracağınız soruları önceden bir yere not alın. Ne gibi ihtimallerden olmuyor olabilir diye düşünüp bunları sorabilirsiniz. Vücudunuza iyi bakın. Endokrinoloğa gitmenizi öneririm
Çok sevindim fayda sağladığıma. İnşallah sonuçlarınız da güzel çıkarTeşekkürler ilginiz için. Sayenizde tıbbi genetik bölümüne gittim ben de. Gittiğim doktorlar 3 düşükten sonra tıbbi genetiğe yönlendiriyoruz cevabını verdi. Ben tek düşük yaptım yine de ilgilendi sağolsun. Hem eşimden hem de benden kan alındı. Daha sonuçlarımız çıkmadı. En azından 3 kere böyle bir stres yaşamak zorunda olmadığımızı öğrenmiş olduk.
Merhabalar, çok geçmiş olsun ben de 8 haftalık bebeğimi kalp durması sebebiyle kaybettim size pıhtılaşma için kan sulandırıcı mı verildi peki nasıl bir tedavi uygulandı? Rabbim sağlıklı, hayırlı evlatlar nasib etsin hepimize inşallah
Merhaba canım bende 20 nisanda kürtaj oldum 8 haftalık bebegımın kalbı durdu tüp bebek yaptırmıştık. Bendede pcos var.Geçmiş olsun.benim de 9 haftalık gebeliğim bebeğmin kalbi durduğu için sonlandı. 26 ocakta kürtaj oldum 28 Mayıs'ta regl oldum yani 4 ay sonra regli olabildim.
Perşembe günü başka bir şikayetten dermatolojiye gitmiştim kandan 32 hormona bakıldı sadece tsh düşük çıktı 0,005 çok düşük, doktor vakit kaybetmeden endokrine git dedi ama randevu bulamadım araya bayram girdi. TSH düşük olması gebeliğe bağlı olabiliyormuş çok uykuya eğilim ve bel ağrım var diye dün de erken gebelik testi yaptım adetime bir hafta var silik çizgi çıktı şaşırdım keşke hastaneye gitmişken beta testi de yaptırsaydım. İki gündür bel ağrısından mahfoldum çok şiddetli. Ben 24 ünde endokrine ordan da aynı gün perinetologa gidicem. Gebelik şüphem var ama emin değilim, 1 hafta sonra netleşir sanırım.
Yani biz de eşimle birkaç ay doğal deneyelim sonra tüp bebek düşünelim demiştik kürtaj sonrası daha hızlı hamile kalınabiliyormuş isterseniz biraz deneyin TSH ile ilgili de endokrin kontrolünde olun.
benim pztesi belli olacak adetinize kaç gün var?Merhaba canım bende 20 nisanda kürtaj oldum 8 haftalık bebegımın kalbı durdu tüp bebek yaptırmıştık. Bendede pcos var.
2 ay oldu kurtaj olalı 3-4 gundur uyku hali Kasıklarda hafıf sızlanma Boyle tatlı tstlı agrı Var adet olacakmış gıbıde degıl gıbıde Aceba bebek varmı benımde suphem var 3 gun oncrde normal kaset test yaptım ama silik felan cokmadı aceba yerlesme agrısımı dıye dusunuyorum ıns Vardır
20 nisanda kurtaj oldum ılk kontrolume gıttıgımde doktor ıcerde pıhtı oldugnu felan soyledı O yuzden fıtıl verdı onunlada gecmeyınce hap verdı 11 nisanda adet oldum Sonra pıhtı gectı 31 mayısdan 15 hazırana kadar kahverengı akıntım geldı kan gelmedı hıc Bırdaha kanama ne zaman olur bılmıyorumbenim pztesi belli olacak adetinize kaç gün var?