İnşallah tek isteğim bir sorun çıkmamasıÇok geçmiş olsun canim biliyorum seni topiklerden Allah yardımcın olsun inşallah.moralini yüksek tutmaya çalış kendini uzup ağlaman seni daha fazla aşağı çekecek doktorlar gerekli işlemleri muhakkak yapacaktır.gebelikleri zorlastirma kısmında katılmıyorum sen tedavini ol hayırlısıyla tekrar hamile kalicaksin inşallah bir kere hamile kaldın rahmin tekrar bebek isteyecekdir bunları düşün gelecek güzel günleri düşün üzme lütfen kendini
Bunun üzerine hafif yapışıklıktan dış gebelik yaşarım diye korkuyorum. Kürtaj sonrası hemen hsg çektirmek sakıncalı olur mu acabaSadece iyileşmeye odaklanın. Bir süre denersiniz olmazsa rahim filmi cektirirsiniz. Orda hafif yapışıklar tıkanıklar açılıyor çünkü.
Dış gebelik onunla ilgilendirilemez ki hiç sorun yokken de olabilen bir şey. Bence hemen olmuyordur rahim işleme alınıyor çünkü. Öncelikle kendi kendinize regl olmanız istenir kesin bir kez bence.Bunun üzerine hafif yapışıklıktan dış gebelik yaşarım diye korkuyorum. Kürtaj sonrası hemen hsg çektirmek sakıncalı olur mu acaba
Arkadasimi doktor kurtaj yaparken rahminj delmiş üstüne enfeksiyon kapmıştı oda günlerce hastanede yatmisti ama bir oğlu oldu bende martta kurtaj oldum bi daha olmucak korkusu bende de var maalesefMerhaba kızlar, 9 haftalık gebeliğim kalp atışı olmadığı için kürtajla sonlandırıldı.
Kürtajdan sonraki ilk gün gayet iyiydim, antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyordum. Ancak 2 gün sonra ciddi ağrılar yaşamaya başladım.
Dün hastanenin acil servisine başvurdum. Crp değerim 112 olmuş, rahmimde apse benzeri bir oluşum görüldü ultrasonda. hastaneye yatırdılar sabah akşam serum antibiyotik alıyorum. Moralim yerlerde. Sürekli ağlıyorum. Kürtaj sonrası bu tarz olayların sonraki gebelikleri zorlaştırdığını duydum. Başına böyle bir durum gelen var mı? Kürtajdan sonra böyle bir olayın yaşanması çok düşük bir ihtimalmiş ama oldu, şuan aşırı derecede morale ihtiyacım var
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Bende üç ay önce kürtaj oldm bnde de enfeksiyon vardı kanamam iki ay sürmüştü. Farklı bir doktora gittim ve antibiyotik tedavisiyle iyileştim. Şu an yeniden hamileyim. Böyle düşünmeyin sakınMerhaba kızlar, 9 haftalık gebeliğim kalp atışı olmadığı için kürtajla sonlandırıldı.
Kürtajdan sonraki ilk gün gayet iyiydim, antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyordum. Ancak 2 gün sonra ciddi ağrılar yaşamaya başladım.
Dün hastanenin acil servisine başvurdum. Crp değerim 112 olmuş, rahmimde apse benzeri bir oluşum görüldü ultrasonda. hastaneye yatırdılar sabah akşam serum antibiyotik alıyorum. Moralim yerlerde. Sürekli ağlıyorum. Kürtaj sonrası bu tarz olayların sonraki gebelikleri zorlaştırdığını duydum. Başına böyle bir durum gelen var mı? Kürtajdan sonra böyle bir olayın yaşanması çok düşük bir ihtimalmiş ama oldu, şuan aşırı derecede morale ihtiyacım var
Hastanede yatıyorum şuan antibiyotik tedavisi görüyorum. Psikolojik olarak çok yıprandımMerhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Bende üç ay önce kürtaj oldm bnde de enfeksiyon vardı kanamam iki ay sürmüştü. Farklı bir doktora gittim ve antibiyotik tedavisiyle iyileştim. Şu an yeniden hamileyim. Böyle düşünmeyin sakın
İnşallah bir sorun olmazArkadasimi doktor kurtaj yaparken rahminj delmiş üstüne enfeksiyon kapmıştı oda günlerce hastanede yatmisti ama bir oğlu oldu bende martta kurtaj oldum bi daha olmucak korkusu bende de var maalesef
Merhaba bende temmuz ayında kürtaj oldum 9 haftalikti. Kürtajdan sonra 2. Adetim yeni bitti bebek.istiyoruz kürtajdan sonra hiç korunmadim.ama.olmadi. siz neler yaptınız bı zorluk.yasadinizmi.insallah hayirlica kucağınıza alırsınız yazmak istedim :)Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Bende üç ay önce kürtaj oldm bnde de enfeksiyon vardı kanamam iki ay sürmüştü. Farklı bir doktora gittim ve antibiyotik tedavisiyle iyileştim. Şu an yeniden hamileyim. Böyle düşünmeyin sakın
Canım ben kürtaj sonrası ilk adeti gördükten sonra hsg çekildim. Bir sıkıntı yaşamamıştım ama nolur nolmaz çekilmek istemiştim. Sadece kürtajda anestezi aldığımız için tekrar anestezi almak istemedim anestezisiz çekildim. İstanbula gitme fırsatın olursa echomar ve sonomedi öneririm. Anesteziye ihtiyaç olmadan son teknoloji ile ağrısız çekim yapıyorlar. Geçmiş olsun en kısa sürede toparlanırsın umarım.Bunun üzerine hafif yapışıklıktan dış gebelik yaşarım diye korkuyorum. Kürtaj sonrası hemen hsg çektirmek sakıncalı olur mu acaba
Tüplerinize çok dikkat edin. Hiçbir şekilde ihmal etmeyin. Gerekirse hastaneye yatın. Moralinizi bozmayın ama önleminizi de çok iyi alın. Benzer bir olaydan sonra tüplerimin hidrosalpinks olduğunu öğrendim. Ve tüplerim alındı. 4 sene önce kürtaj olmuştum.Merhaba kızlar, 9 haftalık gebeliğim kalp atışı olmadığı için kürtajla sonlandırıldı.
Yumurtlama takibi yaptim ve eşime keçi boynuzu pekmezi yedirdim bu kadarMerhaba bende temmuz ayında kürtaj oldum 9 haftalikti. Kürtajdan sonra 2. Adetim yeni bitti bebek.istiyoruz kürtajdan sonra hiç korunmadim.ama.olmadi. siz neler yaptınız bı zorluk.yasadinizmi.insallah hayirlica kucağınıza alırsınız yazmak istedim :)
Öyle düşünürsen stresten hiç olmaz. önce kendi sağlığın canm.Hastanede yatıyorum şuan antibiyotik tedavisi görüyorum. Psikolojik olarak çok yıprandım
Şuan hastanede yatıyorum. Bana hikayenizden bahseder misinizTüplerinize çok dikkat edin. Hiçbir şekilde ihmal etmeyin. Gerekirse hastaneye yatın. Moralinizi bozmayın ama önleminizi de çok iyi alın. Benzer bir olaydan sonra tüplerimin hidrosalpinks olduğunu öğrendim. Ve tüplerim alındı. 4 sene önce kürtaj olmuştum.
2017 de 8 haftalık hamileyken kürtaj oldum. Zaten sonrasında 5 gün antibiyotik kullandım. Kasıklarımda ağrı vardı ama çok da rahatsız edici bir şey değildi. Eşim doktor o da normaldir hafif ağrı dedi. Ben de çok rahatsız etmediği için pek önemsemedim. Sonrasında 2020-2021 atasında hamile kalmaya çalıştım ama olmadı. Her şey normal denilmesine rağmen olmadı. En son burdan okuduklarımdan yola çıkarak hsg çektirmeye karar verdim. Ve maalesef sonuç iki tüpüm de hidrosalpinksli çıktı. Tüp bebek dışında başka çarem olmadığını öğrendim. Tüp bebek sürecine başladık. Ağustos’ta iki tüpüm de laparoskopik ameliyat ile alındı. Keşke o zaman daha bilinçli olsaydım ve tüplerin böyle şeyler sonucu hasar alabileceğini bilseydim.Şuan hastanede yatıyorum. Bana hikayenizden bahseder misiniz
Çok üzüldüm canım, umarım ilk tüp bebek denemende başarılı olursun.2017 de 8 haftalık hamileyken kürtaj oldum. Zaten sonrasında 5 gün antibiyotik kullandım. Kasıklarımda ağrı vardı ama çok da rahatsız edici bir şey değildi. Eşim doktor o da normaldir hafif ağrı dedi. Ben de çok rahatsız etmediği için pek önemsemedim. Sonrasında 2020-2021 atasında hamile kalmaya çalıştım ama olmadı. Her şey normal denilmesine rağmen olmadı. En son burdan okuduklarımdan yola çıkarak hsg çektirmeye karar verdim. Ve maalesef sonuç iki tüpüm de hidrosalpinksli çıktı. Tüp bebek dışında başka çarem olmadığını öğrendim. Tüp bebek sürecine başladık. Ağustos’ta iki tüpüm de laparoskopik ameliyat ile alındı. Keşke o zaman daha bilinçli olsaydım ve tüplerin böyle şeyler sonucu hasar alabileceğini bilseydim.
Hastanedeyseniz inşallah bir şey olmaz. Ben ihmal ettim. Muhtemelen enfeksiyon ilerleyip tüplerin zarar görmesine neden oldu. Erken farkedip önlemini aldıysanız hiçbir şey olmaz. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Değerleriniz normalleşir. Çok geçmiş olsunÇok üzüldüm canım, umarım ilk tüp bebek denemende başarılı olursun.Ben de 8 haftalık kürtaj oldum, 2 gün sonra ağrılarım başladı antibiyotik kullanmama rağmen. Hastaneye geldim enfeksiyon değerim yükseldiği için yatışım yapıldı. Serum antibiyotik tedavisi görüyorum, şuan değerim tekrar düşmeye başladı. Umarım zarar gelmemiştir. Umarım sağlıklı evlatlarımız olur