kürtaj sonrası adet düzeni ve cinsel ilişki

sevda28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
181
5
merhaba arkadaşlar bugün çok üzücü bir olay yaşadım 6 haftalık hamileydim ama bebek gelişmediği yani kese bozulduğu için kürtaj olmam gerekti.doktorum 3 gün kadar aralıkalrla kanaman olur dedi tabi benim tahminim bu aşağı yukarı 1 haftayı bulur..daha önce böyle bir operasyon geçiren arkadaşlar varsa..normal yaşantınıza en geç ne zaman dönebildiniz..çekinmeden cinsel ilişkide ne zaman buluna bildiniz kanamanız ne zaman tamamen bitti..kürtaj sonrası il adetinizi tam olarak kaç gün sonra gördünüz..teşekkürler şimdiden

Çok geçmiş olsun..
Ben de bir tanesi 6 haftalık,diğeri 7 haftalıkken bebeklerin kalbinin durması sonucunda gebeliğim sonlandı,kürtaj oldum.
Normal yaşantına hemen dönebilirsin,kütraj senin günlük yaşantına engel olmaz.
Evet kanama 1 hafta kadar,leke leke,arada pıhtılar gelecek şekilde devam ediyor ve bitiyor.Şiddetli kanama veya 10-15 günü geçen kanamalar normal sayılmıyor.
Cinsel ilişkiye 20 gün sonre girebilirsin (benim doktorumun üzerine basarak söylediği şey buydu) çünkü enefeksiyon kapma riskin var ve tabi doktorun verdiği antibiyotikleri düzenli olarak da kullanmalısın.
Kürtaj sonrası ilk adetimi son periyodumu takiben görmüştüm sanırım,tam net hatırlamıyorum ama demekki alışılmışın dışında birşey yaşamamışım :)

ben dün kürtaj oldum çok kanamam olmadı bugn çokmaz kahverengi akıntım var ama dün akşamdan beri 1 pet bile kirletmedim..bazıları kanaman bitince ilişkiye girebilrisn diyor ondan kafam karıştı

Doktorunun dediğini dinlemeni tavsiye ederim,çevrendeki söylenenler seni yanlış yönlendirebilir çünkü.
Eğer doktorun herhangi bir açıklama yapmadıysa,benim doktorumun dediğini dikkate alabilirsin ayrıca googledan aradım,bir jinekoloğun web sitesi çıktı orada da 2-3 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir yazıyor.

Alıntı: ''Kürtaj sonrası cinsellik ve kürtajdan sonra cinsel ilişki 2-3 hafta ortalama önerilmez, buna dikkat edin. Kürtajdan sonra cinsel ilişki yasaklı dönem dahilinde olursa bir enfeksiyon ve takrar bir kürtaj sonrası gebelik (yeni bir gebelik) riski oluşturabilir, unutmayın....''

Alıntı: ''Kürtaj sonrası 4-6 hafta içinde normal adetin görülmesi gerekir.Eğer kürtaj sonrası 45 gün içinde adet görülmez ise doktora başvurmak gerekir.Kürtaj sonrası adet görememe ve kürtaj sonrası adet gecikmesi 45 günü aşıyor ise mutlaka muayene olmanız gerekir.''
(bunu okuyunca,kürtajdan 30-40 gün sonra adet gördüğümü hatırladım,demek ki adet döngüsü de böyle başlıyormuş :)

Alıntı: ''Kürtaj sonrası 1 hafta geçince herşey yolunda olsa dahi mutlaka doktorunuza kontrole gidin.''

Alıntı: ''Kürtaj sonrası 2-3 hafta havuz ,deniz, küvette banyo ve jakuzi mutlaka yasaktır, buna dikkat edin..''

ben de kürtaj olalı 3 hafta oldu. 14 ocaktaydı operasyonum. 5+5 iken oldum.

birkaç gün kanlı su şeklinde regl oldum. sonra bitti.
antibotiklerimi kullandım düzenli.

10 gün ilişki sakıncalı demişti doktorum. biz, 15 gün bekledik.

henüz regl olmadım. zaten, bu ay 40 güne kadar uzayabileceğini söyledi doktorum. bekliyorum bakalım.
normal yaşantıma hemen döndüm zaten. şu an sorun yok çok şükür.

önümüzdeki ay, yeniden çalışmalara başlayacağım inşallah.

hepimize geçmişler olsun. allahım tekrarını yaşatmasın.

kürtaj sonrası muayene me gittim zaten 3 ay korun dedi ama ben en az 6 ay beklemeyi düşünüyorum..cinsel ilişki konusunda ise kanaman bitince başlayabilirsinn dedi ama benim daha 10 gün oldu genelde 40 gün yaklaşık 1 ay bekleyin diyor herkes aldığım duyumlara göre başlasam bile mutlaka korunucam zatende ben en iyisi bir 15 gün daha bekliyimde bi problem çıkmasın

kürtaj sonrası muayene me gittim zaten 3 ay korun dedi ama ben en az 6 ay beklemeyi düşünüyorum..cinsel ilişki konusunda ise kanaman bitince başlayabilirsinn dedi ama benim daha 10 gün oldu genelde 40 gün yaklaşık 1 ay bekleyin diyor herkes aldığım duyumlara göre başlasam bile mutlaka korunucam zatende ben en iyisi bir 15 gün daha bekliyimde bi problem çıkmasın

kızlar 7+6 kürtaj oldum bugun 3.gunum kanamam az az devam ediyor tetredox diye bir ilaç verdi onu kullanıyorum yalnız garip olan ilişki konusunda hiç bir şey söylemedi doktor bana fakat tabiki internetten arastırdım 10 gun kesın beklenmeli daha sonrasında korunarak ilişkiye girilebilir diyor tabı kanama ve agrı olmaz ise sizin fikriniz nedir garanti kaç gun beklemek gerekıyor

ben de kurtaj oldum subat onyedide dun ilkkez esimle birlikte olduk ve bugun kanama ile lekelenme arasi bisey yasadim kahve rengiydi adet baslsngici gibiydi normal mi sizce boyle bisey yasayan oldu mu?

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar..Ben ocak 13 de kürtaj oldum 15 gun ilişki pehrizi sonra kontrol.ondan sonra ki ilişkilerde aynı derece lekelenme oldu ilişkiden sonra şimdilerde ise adete yakın ilişkide olmaya başladı yarın randevu aldık bakalım ne dıyecek ole bır sey hıc yokdu kurtajdan once ve bu 3. adetım olacak korunmadıgımız halde gebelıkde hıc olmadı en korkduugm kurtajdı ama bebegım karnımda 6 bucuk haftalıkken kal atısı gorunmedıgı ıcın zorunlu alındı.Keşke kendılıgınden dusse ıdı operasyon olmasaydı korkum var kurtajdan dolayı olmaması dıye:KK43:(

MERHABA GULCEHREN BENDE ARALIK AYINDA KURTAJ OLDUN BURDA GUN GUN PAYLASMISTIM DURUMUMU KORKMA BENDE SEN GIBI KORKUYORDUM ILK BASTA EVET IYI BIRSEY DEGIL AMA RABBIM BUYUK HERZAMAN UMUDUNU KESME BIZIM KORUNMA SUREMIZ BITTI SIMDI ISTIYORUZ KORUNMUYORUZ INSALLAH ALLAH HER ISTEGENE BIZE DE NASIP EDER

BEN KALP ATISLARINI DAHI DUYMUSTUM BEBEGIMIN AMA OLDU NASIP DEGILMIS SEN KALP ATISI DUYMAMISSIN INAN ONU DUYDUKTAN SONRA BIN KAT DAHA AGIR DAYANMASI O YUZDEN SUKRET ALLAHIN VSARDIR BIR BILDIGI CANIM

BEN KURTAJDAN 15 GUN SONRA KANAMAM BITTI NORMAL ADET GIBI OLDU VE DOKTORUM BANA 2 AYKORUNMA SURESI VERDI BIZ 3 AY KORUNDUK DAHA SONRA NORMAL SEKILDE DEVAM ETTIK

öyle denılıyor kolay oluyormus ama daha bende bırsey yok :KK43: sanırım tutturamadık yumurtlama donemını :)

öyle denılıyor kolay oluyormus ama daha bende bırsey yok :KK43: sanırım tutturamadık yumurtlama donemını :)
Doktorlar hemen hamile kalmayı önermiyorlar. En azından 2 adet beklemek rahim için daha iyiymiş. Bence siz de kendiniz ve Bebeğinizin sağlığı için bu bekleme süresini atlamayın.

BEN KALP ATISLARINI DAHI DUYMUSTUM BEBEGIMIN AMA OLDU NASIP DEGILMIS SEN KALP ATISI DUYMAMISSIN INAN ONU DUYDUKTAN SONRA BIN KAT DAHA AGIR DAYANMASI O YUZDEN SUKRET ALLAHIN VSARDIR BIR BILDIGI CANIM
Bende duydum 12 gün oldu 10 hafta 3 gün olması gerekti 9 hafta 3 suni sancı ile doğum yaptım sonra kürtaj

Arkadaşlar kürtajdan sonra doktor size hangi ilaçları verdi isimlerini verebilirmisn iz birde ben 3. Günümde kontrole gitmiştim 10 gün sonra gidilmesi gerekirken rahim çok iyi sarkma vs olmamış toparlanmis dedi bu normalmi

Arkadaşlar kürtajdan sonra doktor size hangi ilaçları verdi isimlerini verebilirmisn iz birde ben 3. Günümde kontrole gitmiştim 10 gün sonra gidilmesi gerekirken rahim çok iyi sarkma vs olmamış toparlanmis dedi bu normalmi
Bana aprol forte ağrı kesici verdi ağrın oldukça iç dedi ben anestesiziz oldum ama kürtajı 15 gün oldu 20.gün gel dediler o kadar kontrole

X