- 21 Temmuz 2021
- 743
- 3.010
- 63
- 27
- Konu Sahibi beyazcicek1997
-
Merhaba çok geçmiş olsun canım bende iki kere kimyasal gebelik gecirdim ama değerim 2 gune bir düşerek bitti ve adet ile sonlandi ikisindede hicbir zaman 40lardayken az bisy bile yukselmedi tam tersi iki kat artmasi gerekirken 2 kat düştu kimyasal gebelik oldugundan eminmisin once bunu bi soruyum sana daha sonra benimde başimdan gecenleri anlatiyimHepinize merhaba.
Kısaca hikayemden bahsedeceğim. Ben 25 eşim 27 yaşında. 4 yıllık evliyim Mayıs ayında bebek denemelerine başladık o ay hamile kaldım çok şükür ama 6 haftalıkta kaldı bebeğim 9. Haftada kürtaj oldum kalbi yavas atıyordu tamamen durdu kromozom anomalisi denildi.
Doktora kürtaj sonrası test yaptırmak istediğimi söyledim. Patoloji sonucum temiz hastalık bulgusu olmadığı için gerek olmadığını ilk gebelikte olur dedi. 2 ay korunduk. Vitaminler kullandık. Troidim 2-3 arası hep. Yükselmedi de çok şükür bu dönemde. (Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum oluyor. Doktora gidiyorum ilaç vs kullanıyorm kısa süre sonra başlayabiliyor.)
Bu ay hamile kaldım. Adetime 2 gün kala yaptırdığımda 43 çıkan beta hcg değerim bugün yani 2 gün sonra 46 çıktı ve muhtemelen kimyasal gebelik. 2 gün sonra yine kan vereceğim ama açıkçası çok ümidim yok sağlıklı bir gebelik olsa eminim ki artardı sonuc.
Cuma doktora gideceğim onunla da konuscağım ama biliyorsunuz ki kimyasal düşükten sayılmıyor. Bu yüzden üzerinde çok durulmuyor. Ama 2 kez hamile kalıp ilerlememesi tabi canımı sıkıyor korkutuyor beni.
Şimdi öncelikle kromozom gen testi ve pıhtılaşma testi düşünüyoruz.
Bunları özel isteğimizle yapılıyor mu ? Yapılıyor ise fiyatları ne durumda acaba ?
Ya da önerdiğiniz baska ne testler var eşime sperm testi yapılmalı mı ?
Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Başından böyle gebelikler geçenler bu neler uyguladınız anlatırsanız çok sevinirim güzel hikayelerinize ihtiyacım var.
Özellikle İzmir’de ücretsiz bu testi yapan hastahaneler var ise yazar mısınız.
Allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Merhaba canım teşekkür ederim sanada geçmiş olsun evet kimyasalmıs çünkü adet oldum kanamam başladı her zamanki gibi geliyor.Merhaba çok geçmiş olsun canım bende iki kere kimyasal gebelik gecirdim ama değerim 2 gune bir düşerek bitti ve adet ile sonlandi ikisindede hicbir zaman 40lardayken az bisy bile yukselmedi tam tersi iki kat artmasi gerekirken 2 kat düştu kimyasal gebelik oldugundan eminmisin once bunu bi soruyum sana daha sonra benimde başimdan gecenleri anlatiyim
Adetin başlayınca kan verdinizmiMerhaba canım teşekkür ederim sanada geçmiş olsun evet kimyasalmıs çünkü adet oldum kanamam başladı her zamanki gibi geliyor.
Hic hastaneye gidip muane oldunuz mu hormon testleriydi rahim filmiydi falanMerhaba canım teşekkür ederim sanada geçmiş olsun evet kimyasalmıs çünkü adet oldum kanamam başladı her zamanki gibi geliyor.
Hayır. Buraya yazmadım 43-46 ve yine iki gün sonra 23 e düştü ertesi gün doktora gittim zaten kanama bekliyoruz kimyasal ise eğer dedi. Doktor çıkısı kanamam başladı zaten.Adetin başlayınca kan verdinizmi
Hormon testleri verdim normal çok şükür sadece troidim arada yükselip iniyor şuan 3’lerde ilaç yazdıracağım. Zaten yeni başladık denemeye.Hic hastaneye gidip muane oldunuz mu hormon testleriydi rahim filmiydi falan
Anladım troidlerden dolayıda sorun çekiyor olabilirsin troidler cok onemli once onu tedavi ederler saten kaç aydır tam anlamiyla deniyordunuzHormon testleri verdim normal çok şükür sadece troidim arada yükselip iniyor şuan 3’lerde ilaç yazdıracağım. Zaten yeni başladık denemeye.
Canım ben Mayıs’ta hamile kaldım Haziran sonu 6 haftalıkken gelişimi durdu kürtaj oldum 2 ay korundum Eylül’de yeniden başladık bu ay kimyasal oldu işte. Sağlık olsun. Yukarıda yazdım zaten konuda.Anladım troidlerden dolayıda sorun çekiyor olabilirsin troidler cok onemli once onu tedavi ederler saten kaç aydır tam anlamiyla deniyordunuz
Anladım canım bende 5 senedir evliyim 2 kere kimyasal gebelik geçirdim 1 senedir hastaneye gidip geliyorum hormon testleri ultrason smear hsg falan derken sonuç hsg cuma gunu oldum sol tüp tıkali sağ tup açik ama tek tup ile hamile kalabilcegimi soylediler 2 ay son gaz denemeye devam daha da olmaz ise insallah aşılama olcakCanım ben Mayıs’ta hamile kaldım Haziran sonu 6 haftalıkken gelişimi durdu kürtaj oldum 2 ay korundum Eylül’de yeniden başladık bu ay kimyasal oldu işte. Sağlık olsun. Yukarıda yazdım
Geçmiş olsun canım bende iki düşük yaşadım 6 haftada gelişimi durdu hep 8 de kürtaj oldum bir kerede kimyasal gebelik geçirdim ben tüm testlerimi devlette yaptırdım hormon vs sıkıntım yoktu hatta daha önce rahim filmi dahi cekildi tek sıkıntı pıhtılaşma testinden geldi üç genimde heterozigot çıktı dusuklerim bu yüzden oluyormuş sana tek tavsiyem tekrar gebelik düşünmeden tüm testlerini yaptır özellikle genetik ve pıhtılaşma yaptır derim ilk dusugumde tüm doktorlar normal ilkinde olur dediler kimse yonlendirmedi benim de bilgim yoktu bunlardan ilkinde testleri yaptırmadıgima çok pişmanım ozeldeki fiyatlarını bilmiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamak yerine yaptırmak mantıklıHepinize merhaba.
Kısaca hikayemden bahsedeceğim. Ben 25 eşim 27 yaşında. 4 yıllık evliyim Mayıs ayında bebek denemelerine başladık o ay hamile kaldım çok şükür ama 6 haftalıkta kaldı bebeğim 9. Haftada kürtaj oldum kalbi yavas atıyordu tamamen durdu kromozom anomalisi denildi.
Doktora kürtaj sonrası test yaptırmak istediğimi söyledim. Patoloji sonucum temiz hastalık bulgusu olmadığı için gerek olmadığını ilk gebelikte olur dedi. 2 ay korunduk. Vitaminler kullandık. Troidim 2-3 arası hep. Yükselmedi de çok şükür bu dönemde. (Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum oluyor. Doktora gidiyorum ilaç vs kullanıyorm kısa süre sonra başlayabiliyor.)
Bu ay hamile kaldım. Adetime 2 gün kala yaptırdığımda 43 çıkan beta hcg değerim bugün yani 2 gün sonra 46 çıktı ve muhtemelen kimyasal gebelik. 2 gün sonra yine kan vereceğim ama açıkçası çok ümidim yok sağlıklı bir gebelik olsa eminim ki artardı sonuc.
Cuma doktora gideceğim onunla da konuscağım ama biliyorsunuz ki kimyasal düşükten sayılmıyor. Bu yüzden üzerinde çok durulmuyor. Ama 2 kez hamile kalıp ilerlememesi tabi canımı sıkıyor korkutuyor beni.
Şimdi öncelikle kromozom gen testi ve pıhtılaşma testi düşünüyoruz.
Bunları özel isteğimizle yapılıyor mu ? Yapılıyor ise fiyatları ne durumda acaba ?
Ya da önerdiğiniz baska ne testler var eşime sperm testi yapılmalı mı ?
Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Başından böyle gebelikler geçenler bu neler uyguladınız anlatırsanız çok sevinirim güzel hikayelerinize ihtiyacım var.
Özellikle İzmir’de ücretsiz bu testi yapan hastahaneler var ise yazar mısınız.
Allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Çok geçmiş olsun Rabbim en hayırlı kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah.Anladım canım bende 5 senedir evliyim 2 kere kimyasal gebelik geçirdim 1 senedir hastaneye gidip geliyorum hormon testleri ultrason smear hsg falan derken sonuç hsg cuma gunu oldum sol tüp tıkali sağ tup açik ama tek tup ile hamile kalabilcegimi soylediler 2 ay son gaz denemeye devam daha da olmaz ise insallah aşılama olcak
Rahim filmi çektirmek önemli mi sence canım ? Ben sadece testleri yaptırayım dedim. Buradan bir arkadas sağolsun bir hastane söyledi ücretsiz yapıyorlarmıs. Oraya gideceğiz. Eşimde bende yaptırıcaz kısmetse. Sana sorayım madem şimdi ben kimyasal geçirdim adet oldu muhtemelen sıfırlanmıstır benim beta. Testleri sence adet sonrası yaptırayım mı hemen ? Doğru sonucu alabilmek adına sordum.Geçmiş olsun canım bende iki düşük yaşadım 6 haftada gelişimi durdu hep 8 de kürtaj oldum bir kerede kimyasal gebelik geçirdim ben tüm testlerimi devlette yaptırdım hormon vs sıkıntım yoktu hatta daha önce rahim filmi dahi cekildi tek sıkıntı pıhtılaşma testinden geldi üç genimde heterozigot çıktı dusuklerim bu yüzden oluyormuş sana tek tavsiyem tekrar gebelik düşünmeden tüm testlerini yaptır özellikle genetik ve pıhtılaşma yaptır derim ilk dusugumde tüm doktorlar normal ilkinde olur dediler kimse yonlendirmedi benim de bilgim yoktu bunlardan ilkinde testleri yaptırmadıgima çok pişmanım ozeldeki fiyatlarını bilmiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamak yerine yaptırmak mantıklı
Hemen yaptırabilirsin betayi falan beklemene gerek yokmuş bende bilmiyordum betanin düşmesini beklemiştim bir ay ama aslında adetli yada adetsiz hiç bişey farketmiyor. Rahim filmide önemli tabiki benim rahim normale gore biraz küçükmüş ama birçok doktora gösterdim hepsinin ortak fikri gebelikte sıkıntı olmayacağı o yüzden bilemezsin rahimden dolayı olamaz diyemeyiz tekrar bunları yasamaman için bence adetin bittikten sonra rahim filmi çekil o sırada da testlerini ver pihtilasmanin çıkması da 15-20 günü buluyor genetik 2 ay sürüyorRahim filmi çektirmek önemli mi sence canım ? Ben sadece testleri yaptırayım dedim. Buradan bir arkadas sağolsun bir hastane söyledi ücretsiz yapıyorlarmıs. Oraya gideceğiz. Eşimde bende yaptırıcaz kısmetse. Sana sorayım madem şimdi ben kimyasal geçirdim adet oldu muhtemelen sıfırlanmıstır benim beta. Testleri sence adet sonrası yaptırayım mı hemen ? Doğru sonucu alabilmek adına sordum.
O kadar sürüyor mu ya çıkmaları ?Hemen yaptırabilirsin betayi falan beklemene gerek yokmuş bende bilmiyordum betanin düşmesini beklemiştim bir ay ama aslında adetli yada adetsiz hiç bişey farketmiyor. Rahim filmide önemli tabiki benim rahim normale gore biraz küçükmüş ama birçok doktora gösterdim hepsinin ortak fikri gebelikte sıkıntı olmayacağı o yüzden bilemezsin rahimden dolayı olamaz diyemeyiz tekrar bunları yasamaman için bence adetin bittikten sonra rahim filmi çekil o sırada da testlerini ver pihtilasmanin çıkması da 15-20 günü buluyor genetik 2 ay sürüyor
Genetik dediğiniz kromozom testi mi oluyor ikisi aynı şey mi yaniHemen yaptırabilirsin betayi falan beklemene gerek yokmuş bende bilmiyordum betanin düşmesini beklemiştim bir ay ama aslında adetli yada adetsiz hiç bişey farketmiyor. Rahim filmide önemli tabiki benim rahim normale gore biraz küçükmüş ama birçok doktora gösterdim hepsinin ortak fikri gebelikte sıkıntı olmayacağı o yüzden bilemezsin rahimden dolayı olamaz diyemeyiz tekrar bunları yasamaman için bence adetin bittikten sonra rahim filmi çekil o sırada da testlerini ver pihtilasmanin çıkması da 15-20 günü buluyor genetik 2 ay sürüyor
Anestezili olmuştum ben o yüzden ağrı sızı yaşamadım 5 10 dkk sürüyor. Maalesef uzun sürüyor canm özelde de aynı süremi bilmiyorumO kadar sürüyor mu ya çıkmaları ?
Ben 1 ay diye duymuştum. Rahim filmi ağrılı mı
Evet aynı şeyGenetik dediğiniz kromozom testi mi oluyor ikisi aynı şey mi yani
Bu bana söyleyen arkadasın 1 ay da çıkmış.Anestezili olmuştum ben o yüzden ağrı sızı yaşamadım 5 10 dkk sürüyor. Maalesef uzun sürüyor canm özelde de aynı süremi bilmiyorum
Tamam teşekkür ederim canım sağol.Evet aynı şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?