- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
Yani?Tabi ki kullanacaksın hakkını, ama biraz da açıp feminizm ne diyor diye bakmak lazım. Engels neler saçmalamış diye bakmak lazım. Mülkiyetin kaldırılması ne demek, bunları iyi anlamak lazım dimi?
bak bir tane başlık açılmış feminist yürüyüşü varmış falan... Orada ne diyor;
''heterosexüellige, patriyarkaya, kapitalizme karşı yürüyecegiz'' demişler.
Halbuki içinde bulundugumuz dünyayı yaratan bunlar. Kullandıgın interenet de dahil olmak üzere... Muslugu çevirdiginde su akması da dahil olmak üzere... Herrr şeyi. Millet neye karşı oldugunu da bilmiyor. Kadınları bile en çok özgürleştiren erkek egemen sitemdir, ataerkil sistemdir. Çamaşır makines, bulaşık makines, kombi kullanırken ne kadar özgür oldugunu unutanlar var aramızda sanırım. Bunları feministelr getirdi zaar. İki pankart açınca mı gerçekleşti bunlar? Alakası yok, erkek egemen sistem gerçekleştirdi. Bunun aksi maalesef medeniyetislizge gidiş. Ama işte insnalar günü birlik düşünüyor, oı yüzden insanları suçlamıyorum merak etmeİnsanlar günü birlik ne aldıklarına bakarlar.
Ama bak şunu diyim sol görüş sadece dengeleyicidir, farklı bakış açısı getirendir, bireysel düşünüp bireysel hakları savunandır...vs. Daha dogrusu olması gereken budur. Yoksa toplumu yönetecek biir şey degildir solculuk.
Buradan nereye varıyoruz. Mesela aç bakalım Engelsin o saçmalarını.
Teknolojik gelişmelerle, feminizmin bir ilgisi olmadığı gibi sanırım sana komünizmin de teknolojik gelişmeye karşı olmadığını hatırlatmam lazım.
Hayır, komünizmi makul ya da geçerli bir ideoloji olarak gördüğümden değil ancak fazla sığ bir eleştiri getirmiyor musun, şu an?
Bir de komünizm gelince karını da paylaşacaksın yaz tam olsun.
Erkek egemen sistem geliştirdi? Eeee?
Yani?
Ne yapalım, mervecik? Senin mantığına göre mesela buzdolabı raflarını kullanırken feminist olabiliriz, zira onu bulan bir kadındı.
Gerçekten, bir şey söylüyorsun ama o kadar içi boş söylüyorsun ki bu kız gerçekten söylediğine inanıyor mu diye düşünüyorum, bir süre. Bildiğin kal geliyor yahu.
Söylediğinle yazdığımızın en ufak bir alakası bile yok.
Sol görüş kollektiftir mervecik, bireysel değil.
Bu arada bundan sonra bulaşıkları elimde yıkardım yerinde olsam, zira onun da mucidi kadın. Josephine Cocrahan'a selam olsun.