• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj olanlar

merhaba ben de boş gebelik nedeniyle bir hafta önce kürtaj oldum ama doktor 6 ay korunmalısınız dedi, size korunma süresi vermedi mi?

bana 2 ay dedı canım doktor ben polıkıstık oldugumdan adetlerım duzensız 70gunde bı oluyorum ıkı adet donemı mı dedım yoksa 2 ay mı 2 ay sonra gel hasta olmazsan biz ederız dedı :) 1 kasımı heycnla beklıyorum...

kokulu degıl ama 1 ay olacak hala var ama cok degıl yanı arada bır gelıyor ve ben artık bu sebebden gusul abdetsı alamıyorum cok sıkıldım...:(:50: agrım fılan yok antibytk kullandım canım...

canım aynı durm bende de var içerde biriken kanı birden atamadığın için olabilir senin de, bi kontrole git baksınlar. ayrıca gusül abdesti için beklemene gerek yok. zaten 10 günlük kanamadan sonraki kanamalar özür sayılır ve gusül alabilirsin, her namaz vaktinde abdest almak şartıyla namazlarını da kılabilirsn. başka sormak istediğin bişey varsa yardımcı olmaya çalışayım, bende 40 gün önce kürtaj olduö

canım aynı durm bende de var içerde biriken kanı birden atamadığın için olabilir senin de, bi kontrole git baksınlar. ayrıca gusül abdesti için beklemene gerek yok. zaten 10 günlük kanamadan sonraki kanamalar özür sayılır ve gusül alabilirsin, her namaz vaktinde abdest almak şartıyla namazlarını da kılabilirsn. başka sormak istediğin bişey varsa yardımcı olmaya çalışayım, bende 40 gün önce kürtaj olduö

canım bana lohusalık oldugumu soyledıler 40 gun sonra eger bıtmez ıse özür kabul oluyo diye biliyodum bı hadisede var tam beyaz olmadıkca güsül olmaz dıye beklıyorum akıntım bazen beyaz ama sümüksü yapı gelınce sarı oldugundan beklıyorum ne yapmalıyım kafam cok karısık :(

canım bana lohusalık oldugumu soyledıler 40 gun sonra eger bıtmez ıse özür kabul oluyo diye biliyodum bı hadisede var tam beyaz olmadıkca güsül olmaz dıye beklıyorum akıntım bazen beyaz ama sümüksü yapı gelınce sarı oldugundan beklıyorum ne yapmalıyım kafam cok karısık :(

bebeğin kaç haftalıktı??

8+6 idi 2 santımdı ama 10.haftada alındı :(

inşallah Rabbim sağlıklısını nasib etsin hayırla en kısa zamanda.. canım bebeğin lohusa olman için çok küçük, benm 9.haftada kalbi durdu ben de lohusa saymıyorum mesela kendimi.. yine de arastr istersen ama ben çok araştırdım. Allah yardımcın olsnn

Merhaba arkadaşlar,
3 ağustosta 8+2'lik bebeğim kalbinin durması nedeniyle kürtajla alındı :( Ben düzenli adet olan biriyim. 28 günde bir adet oluyordum. Kürtaj sonrası da yine 28. gün adet oldum. 10 eylülde yüzümdeki sivilcelerden ve bitmeyen şeffaf akıntımdan şüphelenerek doktora gittim ve her iki yumurtalığımda da 3 cm nin üzerinde kist bulunduğunu gördük. Doktor bunları farketmiş olmama çok şaşırdı. Aslında aklıma gelen başıma geldi. Böyle bir sorunla karşılaşmayayım diye kürtajdan hemen sonra hayıt tohumu kullanmaya başlamıştım oysaki. Ama ilk yumurtlama dönemimde hemen bu kistler oluştu... Kistleri öğrenir öğrenmez hemen o gün soğan kürüne başladım ve soğan kürünün 1. haftasında kahverengi kanamam oldu ve 4 gün sürdü. Endişelenip doktoruma gittim ama hiç muayene atmedi, gülümsedi ve kistin olduğu için bu ara kanama normal. Ağrın da olmadığı için bir sıkıntı yok merak etme. Adetinin 2. günü gel dedi. Bugün son adetimin üzerinden 30 gün geçti. Ama ben ne adet oldum ne de adet belirtim var. Hiç olacak gibi değilim. Hamilelik haricinde hiç gecikmem olmamıştı. Böyle bir şey yaşayanınız oldu mu? Gerildim gerçekten. Fikir verirseniz çok sevinirim...

Bu arada doktorum kistlerden dolayı sanırım, korunmana gerek yok dedi. O yüzden korunmadım o günden beri. Zaten her iki yumurtalık da kistle kaplı iken hamile kalma şansım olacağını sanmıyorum. Öyle olsaydı bile yine bir belirti olurdu zaten, öyle değil mi?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar..
bende 12 ağustosta kürtaj oldum.. dr sağlıksız bir gebelik olduğunu söyledi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde çok şükür iyi göründüğünü söyledi.. korunma süresini de 3 ay vermişti. ama ben doktoruma zaten 12 ayda zor hamile kalabildiğimi söyledim. Dr o zaman kürtajdan sonra adetini bekle ve sonra sında korunmamamı söyledi. en az 30 gün geçsin dedi.. Bizde öyle yaptık.. Hayırlısı Allahtan bakalım.. kimisi kürtajdan sonra 40 50 gün sonra fln adet oluyormuş ben 28.günümde oldum. Ama kürtajdan sonra akıntı bende de oldu. Adetten sonra ise kesildi..

Bende kürtaj geçirdim ve ardından 10-12 gün adet gördüm. Ardından 2 ay arayla görmeye başladım ve şimdi çok şükür düzene girdi

geçmiş olsun, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. ben de 17 eylülde boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum, doktorum 6 ay korunmamı tavsiye etti, herkese farklı süreler verilmiş, doktorunuz korunmanızın nedeniyle ilgili bilgi verdi mi acaba?

iki ay korun dedi.. bede bir ay yereli olmaz mı deyinnce bir buçuk ay olsun o zaman dedi

ben yeni geldim arkadaşlar 21 ekimde kürtaj oldum boş gebelikten bugun doktora gittim 3 ay korunma verdi bu ikinci kürtajım bu arada 1 side kalbi atmadığı için alındı ben bi adet gördükten sonra kalmak istiyorum bana yardımcı olun lütfennn:5::5::5:

ben yeni geldim arkadaşlar 21 ekimde kürtaj oldum boş gebelikten bugun doktora gittim 3 ay korunma verdi bu ikinci kürtajım bu arada 1 side kalbi atmadığı için alındı ben bi adet gördükten sonra kalmak istiyorum bana yardımcı olun lütfennn:5::5::5:

bende kurtaj oalalı bır ay oluyo ılk adetıı oldum sukur ben korunmuycam doktorum ıkı ay veya uc ay bekle demıstı ama hayırlısı neyse o olsun rahım toparlanmadan hamıle kalınmazmıs zaten

arkadaşlar neden kürtaj olduğunuzu n da yazarmısınız bende on gün önce oldum bebegimm gelişmediği için alıntılarım devam ediyor normal mi hemde ikinci kürtajım onu da 10ocak ta olmuştum çok üzücü ama tekrar bebek istiyorum beklemelimiyim sizce

aynı kadaeri paylaşıyoruz canım bende 2 kez oldum ilki 10 ocakda boş keseden bide 10gün önce oldum kalbi atmadı bebeğimin çok istiyoruz beklemelimiyiz acaba bilmiyorum

Merhaba kizlar bende siznle ayni skintiyi paylasyrum iki bucuk aylik bebegimi aldilar kalbi durmustu cunku. Gecen senede bi dusuk yasadm smdi genetik arastrma yaptriyorz. Ben sizler gibi sansli degilim ikiside tup bebekle olmustu. Ucuncu tupude suan dusunemiyrum bile bnm kanamam hic yok kizlar nden olabiliryardm edersenz sevbirim

arkadaşlar bu arada doktorum bendende genetik test istedi haftaya araştırma hastanesine gideceğim inşallah sonuçlar iyi olur boş gebelikten ikinci gebeliğimin parçası patolojiye gitti temiz çıktı ben hemen bebek istiyorum hemde çok:5::5::5:

slm arkadaşalr ben aranıza yeni katıldım sizlerle dertleşip biraz rahatlamak için bende 2 gün önce kürtaj oldum 10 haftalık bebeğimin kalbi durdu daha acım çok yeni içimde 2 yara var bide elimde bebeğimin 7 haftalık ultrason görüntüsü eşim at diyo ama yapamıyorum...

slm arkadaşalr ben aranıza yeni katıldım sizlerle dertleşip biraz rahatlamak için bende 2 gün önce kürtaj oldum 10 haftalık bebeğimin kalbi durdu daha acım çok yeni içimde 2 yara var bide elimde bebeğimin 7 haftalık ultrason görüntüsü eşim at diyo ama yapamıyorum...

allah yardımcın olsun canım bende bır ay oldu bebegımı kaybedelı hasatneden eve gelınce aglaya aglaya yırttım ultrasn goruntulerını acın ıcınde kalcak hıc bızaman gecmıycek ama ınan hafıflıycek hayat devametmek yenıden umut etmek gerekıyor ve allaha sukretmek elhamdullah vardır bu yasadıgımız acılarda hayır vardır allah tekrar hamıle kalıp dogumhaneden gulerek bebeklerımızle cıkmayı nasıp etsın rabbım ınsallah

Back