Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Anket Kürtaj konusunda fikriniz nedir?
- Konu Sahibi Kazen
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.194
- 448
- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
Nasıl mümkün? Adam dese ki ben düzgün bir şekilde kondom kullandım ama gebelik oluştu, maddi manevi hazır değilim... Adamın kondom kullanmadığını nasıl kanıtlayacak da kürtaj yaptıramazsın diyecek.Sağlık bakanlığının tüm veri sistemleri entegre çalışırsa büyük ölçüde mümkün
Düzenli kondom aldığına dair fiş mi isteyecek, fiş isteyecekse adamın ayda 20 kondom alıp 50 kere sevişmediğini nereden bilecek? Ya da ayda 100 kondom alıp onları çöpe atıp öyle sevişmediğini nereden bilecek? Ya da kondomu ilişkinin başında mı yoksa sonunda mı taktığını?
Ancak kamera kaydıyla ya da noter huzurunda tespit edilmesi gerekir
Son düzenleme:
Kaldıysa hamile doğursun o zaman sorumsuzluğunun bedelini söz hakkı olmayan bi canlıya ödetemez kimseNasıl mümkün? Adam dese ki ben düzgün bir şekilde kondom kullandım ama gebelik oluştu, maddi manevi hazır değilim. Adamın kondom kullanmadığını nasıl kanıtlayacak da kürtaj yaptıramazsın diyecek.
Düzenli kondom aldığına dair fiş mi isteyecek, fiş isteyecekse adamın ayda 20 kondom alıp 50 kere sevişmediğini nereden bilecek? Ya da ayda 100 kondom alıp çöpe atmadığını nereden bilecek? Ya da kondomu ilişkinin başında mı yoksa sonunda mı taktığını?
Ancak kamera kaydıyla ya da noter huzurunda tespit edilmesi gerekir
- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
İyi de gerçekten düzgün korunup hamile kalanlar var. Bu sorumsuzluk değil sonuçta.Kaldıysa hamile doğursun o zaman sorumsuzluğunun bedelini söz hakkı olmayan bi canlıya ödetemez kimse
Tüpleri bağlatmak gibi çok uç bir yöntem dahi %100 engellemiyor. Kimin sorumsuzluktan kimin gerçekten kazara hamile kaldığının tespiti mümkün değil gerçekten.
Sorumsuzlar açısından da, bedelini bi canlıya ödetemez diyorsunuz da doğurup sokağa attıklarında, dilendirdiklerinde, mendil sattırdıklarında yine o canlı ödemiş olmuyor mu bedelini?
- 1 Haziran 2012
- 6.744
- 22.431
- 598
Kaldıysa hamile doğursun o zaman sorumsuzluğunun bedelini söz hakkı olmayan bi canlıya ödetemez kimse
Olur siz böyle dediyseniz doğursunlar tabii ki.
Nüfusun bu kadar arttığı bir çağda neden insanlar üremeye bu kadar takmış anlamış değilim.Biri bana açıklasın,insanoğlunun nesli mi tükenmeye başladı ?
- 11 Aralık 2018
- 40.389
- 250.901
- 598
Kaldıysa hamile doğursun o zaman sorumsuzluğunun bedelini söz hakkı olmayan bi canlıya ödetemez kimse
E sorumsuz olmayanı ayırmaya çalışmıyor muyduk? Sorumlu davranan, korunan, türlü yöntem deneyen nasıl ayıklanacak değil miydi konumuz?
- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 31
Kişinin kendi günahi kendine , kimse kimseye karışamaz bence sınırlandırlma var amaOlur siz böyle dediyseniz doğursunlar tabii ki.
Nüfusun bu kadar arttığı bir çağda neden insanlar üremeye bu kadar takmış anlamış değilim.Biri bana açıklasın,insanoğlunun nesli mi tükenmeye başladı ?
katıılıyorum sana . Günahı da sevabı da kendine...Olur siz böyle dediyseniz doğursunlar tabii ki.
Öyle zaten 10.haftaya kadar serbest . 10.haftadan sonra yasal olarak zaten kürtaj yasak...Belli haftaya kadar serbest olmalı. Hicbir kadinin bu karari güle eglene alacağına inanmıyorum. Biri bu karari aldiysa uygulayabilmeli. İlla bir zorunluluk olmasi gerekmez.
Artmamak için korunun diyoruz bas bas kürtaj mu bunun çözümüOlur siz böyle dediyseniz doğursunlar tabii ki.
- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 31
Evet simdiki sistemi destekliyorum zaten ama kurallara göre islemiyor. Çoğu dogum hastanesinde gönüllü kurtaji yapmiyorlar zorunluluk olmadikca. Ayrica tecavuze ugramis kucuk magdurlar icin gebeligi bitirmede hafta siniri yok diye hatirliyorum bu da cok daha insani bir uygulama. Bebek dünyaya gelmemişse annenin hayati bebegin hayatından önemlidir.Öyle zaten 10.haftaya kadar serbest . 10.haftadan sonra yasal olarak zaten kürtaj yasak...
- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.597
- 598
- 35
Dünyaya kendilerinden bir parça bırakma isteği, "çocuksuz aile olmaz" mantığı, "yaşım geldi", "ileride bize baksın", "anamgil kaynanamgil çok ısrar ediyor", "kocam eve bağlansın", "canım sıkılıyor bana uğraş olsun"... Gerçekten çocuk istediği için isteyenlerden ziyade adettendir diye çocuk yapan çok var.Olur siz böyle dediyseniz doğursunlar tabii ki.
Mesele bir bebek, bir çocuk büyütmek olsa çocuk esirgemelerde yuva bekleyen bebekler olmazdı. İlla biyolojik çocuk olacak yoksa sayılmıyor.
- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 31
Çünkü hepimizin genetik kodu mükemmel :) aktarmazsak yeni bir bireye olmaz.Dünyaya kendilerinden bir parça bırakma isteği, "çocuksuz aile olmaz" mantığı, "yaşım geldi", "ileride bize baksın", "anamgil kaynanamgil çok ısrar ediyor", "kocam eve bağlansın", "canım sıkılıyor bana uğraş olsun"... Gerçekten çocuk istediği için isteyenlerden ziyade adettendir diye çocuk yapan çok var.
Mesele bir bebek, bir çocuk büyütmek olsa çocuk esirgemelerde yuva bekleyen bebekler olmazdı. İlla biyolojik çocuk olacak yoksa sayılmıyor.
. Sorumsuz insan hayatının her diliminde sorumsuzdur. Doğurup ortaya atmak nasıl sorumsuzluksa düzgün korunmayıp kürtaj olmakta aynı ölçüde sorumsuzluk. Yeni evli bi çiftimiz 9 haftalık gebeliği sonlandırmaya çare ararken niye korunmadın madem istemiyordun da diye sorduğumda? Hamile kalıp kalamayacağımı merak ettim cevabını aldım. Merakını bebeğinin canıyla giderdiİyi de gerçekten düzgün korunup hamile kalanlar var. Bu sorumsuzluk değil sonuçta.
Tüpleri bağlatmak gibi çok uç bir yöntem dahi %100 engellemiyor. Kimin sorumsuzluktan kimin gerçekten kazara hamile kaldığının tespiti mümkün değil gerçekten.
Sorumsuzlar açısından da, bedelini bi canlıya ödetemez diyorsunuz da doğurup sokağa attıklarında, dilendirdiklerinde, mendil sattırdıklarında yine o canlı ödemiş olmuyor mu bedelini?
- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
Kendim disinda kimsenin bu hususta ne yaptigiyla ilgilenmiyorum.Bebek istedigim icin saglik durumum disinda ben aldirmam.
Bir kadinin da bunu istemesinin illa bir sebebi vardir diye dusunuyorum.O yuzden yasal sureye kadar serbest olabilir.Ne kadin ne aile ne de gelecekte bir birey olacak o bebek zarar gorsun.
Bir kadinin da bunu istemesinin illa bir sebebi vardir diye dusunuyorum.O yuzden yasal sureye kadar serbest olabilir.Ne kadin ne aile ne de gelecekte bir birey olacak o bebek zarar gorsun.