Kürtaj konusunda fikriniz nedir ?

• Ankete Katılan
    1.411
mecburi durumlar dışında bende karşıyım kürtaja yani sınırlandırılmalı
he tecavüze uğramış genç körpeler için lafım yok bilinçli olunmalı
2 dakikalık birşey için bir can alınmamalı herkesin aklı var fikri var
nasıl onu yapmaya aklı eriyorsa istenmeyen gebeliğe de nasıl önlem alınır
onu bilebilir. Bütün önlemleri alır yine de rabbim veriyorsa yapılacak birşey
yok ve hala buna karşı çıkıp ölümüne sebep olunabiliyorsa söylenecek laf yoktur zaten.
o yüzden rabbim isteyene versin çocuk inşallah. heleki sevgiliyken daha evlenmemişken
ilişki yaşayıp bebek sahibi olup sonra onu öldürenlere söylenecek çok şey varken.
yani sınırlandırmak en güzeli herkes kafasına göre gidip bebeğimi aldırmak istiyorum
deyip de kabul edilmemeli.

Kesinlikle, dunyada her gun binlerce cocuk, yetersiz beslenme, bakimsizlik, siddet, istismar gibi nedenlere hayatini kaybediyor ya da insan onuruna yakismayacak bir hayata mahkum ediliyorlar.
Biz de isteriz herkes bilincli olsun, korunsun ama bizim istememizle olmuyor ki...
Kaldi ki hicbir korunma yontemi de yuzde yuz sonuc vermiyor, simdi o yuzde bir gelip o kadini bulduysa ne yapsin, oldu artik buyur bir sekilde diye istemedigi bir cocuga bir omur annelik yapmak zorunda birakilmayi hakedecek ne yapti ki.

Kürtaj nedir, nasıl yapılır? Kürtaj veya küretaj (halk arasında gebelik aldırma, bebek aldırma, kürtaş gibi isimler verilir) rahim içerisindeki gebeliğin çeşitli yöntemlerle alınması işlemidir.

Benim vucudum, benim kararlarım. Hic kimse karısamaz! Nasıl ben milletin sunnetine karısmıyorsam!

Kürtaj nedir, nasıl yapılır? Kürtaj veya küretaj (halk arasında gebelik aldırma, bebek aldırma, kürtaş gibi isimler verilir) rahim içerisindeki gebeliğin çeşitli yöntemlerle alınması işlemidir.
Bu işlem nasıl yapılıyor, anne rahmindeki bebek hissediyor mu, canı acıyor mu? Bunlar sorgulanmalı. Bebeğin canı yanıyorsa çok korkunç...vahşet, cinayet..kucağındaki bebeği öldürmekle aynı şey. Gebelik bebek incinmeyecek şekilde sonlandırılabiliyorsa anne adayının bileceği şey. Allah keşke sadece isteyene verse..

Amç doğum kontrolu engellemek zaten. Hükümet politikası çok çocuk..

Nasıl olacak en az üç çocuk? Hülümet politikası böyle. Yetkililer doğum kontrol istemiyor ne yapacaksalar sefiller ordusunu?

Çocuğu doğuaracak bakacak kişi karar verir onu doğurmak isteyip istemediğine ve bakmak isteyip istemediğine.kim neyi yasaklayacak ya da sınırlayacak.sınırlasa ne olur yasaklasa ne olur.bir çocuğun yaşama hakkı sadece kürtajın yasaklanmasımı.doğduktan sonra da yaşama hakkı olmayan bir sürü çocuk var.

Belirli durumlar hariç sınırlanmalı diye düşünüyorum bende

Hafta sınırı olmalı, doğum kontrol yöntemi gibi kullanılmamalı,tecavüz vs gibi durumlarda sonlandırılmalı

bence sınırlandirilmali yalniz annenin hayati soz konusu oldugu durumlarda ve Allah kimseye yasatmasin tecavuz sonucu olusan gebelikler sonlandirilmali

yani ucretsiz olsa bile evliye ucretsiz olur.

Kürtaj tamamen kişinin kendi şarltarına göre ve isteyip istememesine bağlı olmalı... Tecavüz gibi iğrenç bir durumdan dolayı hamile kalan kadın neden doğursun? Ya da birbirini çok seven iki insan evli olmadan birlikte olduysa ve bebek olduysa o bebeği neden aldırsın? Şartlar ve durumlar diyorum... O kadar... Ha ben kendi adıma ikinci çocuğuma hamile kalsam aldırır mıyım? Şu durumda hayır.. Eğer oğlum çok küçükken ikinci çocuğuma hamile kalmış olsaydım belki aldırırdım o psikolojiyle....

Belkide benden hiic beklenmeyecek bir gorus ama ben serbest olmasi taraftariyim tamamen kadina kalmis ve kalmali bir durum olarak bakiyorum
Kadin sartlari durumu ruh hali dinsel bakisi vs gore kendisi karar vermeli bunu herhangi bir sinir kural kaide zorunluluga dayandirmayi dogru bulmuyorum bulmadim bulmayacagim
Sonucta her vicdan kisinin asil mahkemesi herkes bazi seyleri kendi icinde yasayacak gorecek ve ceremesini cekecek bunu bir zorunluluk sinirlandirma veya adi neyse bir isim altinda bir kaliba sokmak tuhaf geliyor bana

Etikete dini yorum koymussun Kazen :) "kurtaj günah mi" diye.
"Kurtaj konusunda fikrim Islamiyet'in fikriyle aynıdır." diycem, benimki de dini yorum olacak Ayrıntısını site kurallari geregi yazmayacam, bilmeyen araştırır, hadi eyvallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…