Bir kapı komşumuz koz kardeşi vefat etmişti.Köyde çok çocuğu varmış bu kızı özürlümüydü dayaktan mı öyleydi hatırlamıyorum bir kızı bir süre bakmak için kapı komşumuz almıştı yine böyle karlı bir gün o çocuğu bağır çağır atletle kapıya koydular bize almaya kalkıştık bizede izin vermedik cezasını çeksin demişlerdi.
Bence de annenim babanın hatasını yavrular ödüyor. Dünya öyle güllük gülüstanlık değil.
Kürtaj nedir, nasıl yapılır? Kürtaj veya küretaj (halk arasında gebelik aldırma, bebek aldırma, kürtaş gibi isimler verilir) rahim içerisindeki gebeliğin çeşitli yöntemlerle alınması işlemidir.
Bu işlem nasıl yapılıyor, anne rahmindeki bebek hissediyor mu, canı acıyor mu? Bunlar sorgulanmalı. Bebeğin canı yanıyorsa çok korkunç...vahşet, cinayet..kucağındaki bebeği öldürmekle aynı şey. Gebelik bebek incinmeyecek şekilde sonlandırılabiliyorsa anne adayının bileceği şey. Allah keşke sadece isteyene verse..Kürtaj nedir, nasıl yapılır? Kürtaj veya küretaj (halk arasında gebelik aldırma, bebek aldırma, kürtaş gibi isimler verilir) rahim içerisindeki gebeliğin çeşitli yöntemlerle alınması işlemidir.
Amç doğum kontrolu engellemek zaten. Hükümet politikası çok çocuk..Bence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
Nasıl olacak en az üç çocuk? Hülümet politikası böyle. Yetkililer doğum kontrol istemiyor ne yapacaksalar sefiller ordusunu?Yasaklansa olmaz , herkesin hayatı kendine , kime nasıl engel olunabilir.
Kadını merdiven altına iter bu sadece.
Sınırlama , kime neye göre yapılacak ? Bunun sonucu da yine a şıkkına çıkar .
Serbest olması yine olmaz , bu gençleri , bilincsizleri çok yaralar.
Korunma yöntemleri daha çok , çok çok anlatilmali. Ilaclar ve korunma yöntemleri tamamen ücretsiz olmalı.
Özel ücretsiz merkezler açılmalı bu konuda. Sağlık ocakları yeterli değil.
Nasıl olacak en az üç çocuk? Hülümet politikası böyle. Yetkililer doğum kontrol istemiyor ne yapacaksalar sefiller ordusunu?
Benim vucudum, benim kararlarım. Hic kimse karısamaz! Nasıl ben milletin sunnetine karısmıyorsam!
yani ucretsiz olsa bile evliye ucretsiz olur.Yasaklansa olmaz , herkesin hayatı kendine , kime nasıl engel olunabilir.
Kadını merdiven altına iter bu sadece.
Sınırlama , kime neye göre yapılacak ? Bunun sonucu da yine a şıkkına çıkar .
Serbest olması yine olmaz , bu gençleri , bilincsizleri çok yaralar.
Korunma yöntemleri daha çok , çok çok anlatilmali. Ilaclar ve korunma yöntemleri tamamen ücretsiz olmalı.
Özel ücretsiz merkezler açılmalı bu konuda. Sağlık ocakları yeterli değil.
Bence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?