Kürtaj için acil yardım!

RuUuNeSya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2009
138
0
96
Konya
kürtaj için kaçıncı haftayı beklemek lazım ve ilk hamilelikte kürtaj yaptırmak ileride bir sorun oluşturur mu ne gibi sağlık problemlerine sebep olabilir. 2 haftalık bi gebelik söz konusu ve bu konuda hiç bir bilgimiz yok ne yazıkki.. doktor 650 tl istemiş normal bi fiyat mı bu ve hemen kürtaja alacakmış.. böyle bi işlem için nelere dikkat etmek gerekiyo doktorun güvenilir biri olup olmadığını nerden anlayabilirz?

en az 5 hafta en fazla 10 haftalikken kurtaj yapiliyor.. ama 5 haftallikken doktor yine yapmayabilir cok kucuk oldugu icin alinamayabiliyor 6-7 haftalikken yapmani tavsi edecektir doktor fiyat konusunda bilgim yok. yapilacak yere cok dikkat etmelisin. hastanede olman en iyisi. eger rahime bi zarar vermezse doktor gelecek gebelikler icin bi engel teskil etmiyor... Sanirim zor durumdasin... Keske bunu yapmak zorunda olmasan...

Son düzenleme:
Hamilelik 6 haftadan küçük olunca; gözle görülemeyecek kadar küçük olduğu için işlem başarısız olup tekrar gerektirebilir, o nedenle genelde 6 haftayı bekliyor doktorlar. Yasal olarak da en fazla 10 haftalıkken kürtaj yapılabiliyor. (Yalnız, bu gebelik haftası son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayılıyor. ıki hafatlık gebelik dediğinize göre bu ayrıntıyı bilmiyorsunuz. Süreyi geçirmemeniz açısından söylüyorum. Tıbben ve yasal olarak gebelik hep son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayılır. Bu önemli.)
Fiyat çok değişkendir; 650 TL ortalama sayılır.
Genel anestezi tavsiye ederim. Eğer kürtaj yaptıracak kişinin yaşı da çok büyük değilse ve endişeliyse lokal anestezi psikolojik olarak zor olabilir.
ıyi bir yere yaptırılırsa sonraki gebeliklere engel ya da sakınca oluşturmaz.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için.. bu olay benm değil bi arkadaşımın başına geldi ve onunda yol gösterecek kimsesi yok yanında.. sağlık güvencesi var mı yok mu bilmiyorum ama devlet hastanesinde yaptırması mı yoksa özel bi yerde mi yaptırması uygundur acaba devlet hastanesinde yaptırsa daha iyi olmaz mı? en güvenlisi hangisi olur ki?

teşekkür ederim cevabın için.. 20 yaşında.. doktor hemen yapabilceğini söylemiş sanırım pekte iyi bi yere gitmemiş..

Valla özel hastanenin durumuna bağlı. ıyi bir doktor ve iyi bir hasatenyse tabi daha iyidir devlet hastanesinden ama hastane diye açılan çerzci dükkanı kılıklı ticarethanelerden uzak durun.
Sağlık güvencesi kürtajı karşılar mı bilmiyorum? Ama muhtemelen arakadaşının babasından dolayı sağlık güvencesi vardır ve her ne kadar hasta bilgileri gizli olsa da burası Türkiye. Çok tavsiye etmem kullanmasını.
Aman iyi bir hastane seçin. Normalde riskli ya da zor değildir ama ehil ellerde olmalı. Gerekirse birbirinize maddi destek olun. Bu arada arkadaşının erkek arkadaşı da elini taşın altına mutlaka koysun. Kendi başınıza başa çıkmaya çalışmayın.

teşekkür ederim cevabın için.. 20 yaşında.. doktor hemen yapabilceğini söylemiş sanırım pekte iyi bi yere gitmemiş..

Hemen yapılabilir. Bir ön hazılrlık filan gerektirmez. Ama 20 yaşındaysa, dediğim gibi mümkünse lokal anestezi değil genel anestezi isteyin. Hangi şehirdesiniz? Elbet vardır doğru düzgün hastaneler. Düzgün hastanelerde her zaman fiyat yüksek olacak diye bir koşul yok. İyice araştırın.

kurtaj zorunlu olmadigi surece saglik guvencesi olsa dahi devlet odemez. ozelde de devlette de ucret odemesi gerekiyor. tam tesekkullu bi hastane universite olsa daha iyi olur bence... ozelde olacaksa da bilinmis bi yer olsun... Benim dusuncem universite hastanesi en iyi olur hem ucret acisindan hem guvenilirlik acisindan... ortalama altinda fiyata yapan yerlere fln asla gitmesin ucuz diye allah korusun problem cikar...

yaa babası şehit anneside yok gibi bişe ve üniversite öğrencisi olduğu için devlet karşılıo ama kürtajı karşılar mı normalde karşılıo mu devlet.. maddi destek konusunda elimizden geleni ardımıza koymucağız zaten erkek arkadaşıda aynı şekilde zaten okul bitmiş olsaydı evlenirlerdi ama şu durumda mümkün değil malesef..

Çok mantıklı, üniversite hastanesi en ideali. Hem uygun olur hem güvenilir.

anladım çok saolun o zaman üniversite hastenesinde karşılığını ödeyerek yaptırmak en mantıklısı gibi geliyor ben konyadayım ama o balıkesirde okuyor.. genelle lokal arasındaki farklar neler?

genel anestezide tamamen uyusturulur baygin halde olur yani lokalde sadece islem goren bolge uyusturulur... ikisinde agri fln hisettmez ama genel daha iyi hic biseyi gormeden olur en azindan lokalde duruma az cok sahit olur... Bu da psikolojik acidan zarar verebilir ona...

Genel anestezide kısa bir süre için narkoz verilir. Ameliyat gibi, birşey hatırlanmaz. Loklade sadece o bölge uyuşturulur. Acı hissedilmez ama işlem yapılırken uyanık kalınır.
Genel anesteziyi zaten poliklinik ya da muayenehanelerde yapamazlar, çünkü anestesist ve hastane ortamı gereklidir. Ama üniversite hastanesine giderse zaten o ortam sağlanmış olur.
Balıkesir'de var mı ki üniversite hastanesi?

orda var mı yok mu bilmiyorum ama orda yoksada konyada iki tane çok büyük üniversite hastenesi var buraya gelir burda olur kürtaj.. peki bebeği nasıl alıyorlar annem yıllar önce yaptırmıştı şırınga gibi bişeyle çekmişler şuanda nasıl yapılıo vakumla falan yapılacakmış diodu ama onunda bi bilgisi yok tam olarak..

Yok yok vakum filan değil. Ultrasonla yerleşim yerini bulup şırınga ucuyla gebelik materyalini çekiyorlar. ışlem beş dakika filan sürer. Girmesi çıkması uyuması uyanması taş çatlasa yarım saat kırk dakika.
Şimdi sıkıntılısın diye birşey demedim ama gebelik istemeyen kadınlar evli ya da bekar farketmez korunma konusunda mutlaka bilgili olmalı. Artık elimizin altında internet. Hadi onu da geçtim her sağlık ocağında ücretsiz doğum kontrol uygulaması var. Bir daha böyle bir sıkıntı yaşamadan önce alsın tedbirini arkadaşın.

yaa onlar bu konuda çok dikkat ediyorlardı ama nasıl olmuşsa olmuş bundan sonra dahada dikkat edeceklerdir muhakkak ama şuanda tamamen bi yıkım içindeler..

Arkadasa katiliyorum.

Arkadasina sole -ki solemissindir eminim- dikkat etsin hem kendi bole kotu bi olay yasamasin hemde kucucuk bebege yazik olmasin... Umarim sorun yasamadan halledersiniz...

yaa onlar bu konuda çok dikkat ediyorlardı ama nasıl olmuşsa olmuş bundan sonra dahada dikkat edeceklerdir muhakkak ama şuanda tamamen bi yıkım içindeler..

Yıkılacak birşey yok. Kolay değildir tabi 20 yaşında bir kız için ama o kadar da sıkıntı yapmasın, kendini hırpalamasın. Herkesin başına gelebilir. Önemli olan bundan sonra daha dikkatli olmak. Sen de destek ol arkadaşına -ki oluyorsun zaten- böylece daha kolay atlatır. Merak etme şu an çok büyük bir sıkıntı gibi görünür ema hep aynı büyüklükte kalmayacak o sıkıntı.

cevap verenlere gönülden teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz.. soracağım birşey daha var kürtaj sonrası nasıl gelişmeler olacaktır sağlık yönünden nasıl şeyler yaşıycaktır? nelere dikkat etmeli?

Son düzenleme:
# ılk 1-2 gün adet sancısı benzeri ağrılarınızın olması normaldir. Bu durumda doktorunuzun size önereceği ağrı kesicileri alabilirsiniz.
# Doktorunuz operasyon sırasında size koruyucu antibiyotik yapmamış ise daha sonra kullanımınız için reçete verebilir.Bu antibiyotiği doktorunuzun tarif ettiği şekilde kullanınız.
# ışlem sonrası 3-4 gün kadar kanamanız olabilir. Kanama ile birlikte ufak pıhtı ya da parçalar da düşebilir. Bu tamamen normal ve beklenilen bir durumdur.Buna karşılık kanamanın olmaması da anormal bir durum olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle kanamanız olmasa da endişelenmeyiniz.
# ışlem yapılan günü son adet kanamanızın ilk günü gibi kabul edebilirsiniz buna göre yaklaşık 1 ay sonra ilk adet kanamanız olacaktır. Eğer 40 gün içinde adet görmezseniz mutlaka doktorunuzu arayınız.
# Kanamanız devam ettiği sürece havuza, denize, jakuziye girmek sakıncalıdır. ışlemden hemen sonra duş şeklinde ayakta banyo yapabilirsiniz.
# Kanamanız devam ettiği sürece cinsel ilişki sakıncalıdır. Kanamanız bittikten sonra ilişkiye girebilirsiniz.
# Kanamanız adet kanamasından fazla miktarda olursa ya da ateşiniz 38 derecenin üzerine çıkarsa mutlaka doktorunuza haber veriniz.
# Aksi belirtilmediği taktirde işlemden 1 hafta sonra kontrol randevunuza gidiniz

http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=85 burdan herseyi ogrenebilirsin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…