Kürk Giyen Kadınlardan ve Hayvan Sevmeyen İnsanlardan Nefret Ediyorum!!!

Konu ilgili başlığa taşınmıştır.

Sevgili Madamiks,

Konu ilgili başlıkta mesajı alması gereken kişilere ulaşmayacağı için bir derdim var bölümüne açtım.

Hiçbir kürk giyen ya da hiçbir hayvan sevmeyen kişi gidip de bu sitedeki evcil hayvanlar bölümüne girmez.

Bu hikayede de gördüğümüz üzere kötü hayvan yoktur kötü sahip vardır, kötü insan vardır.

Sen hayvanı terk et... Hayvanın psikolojisini boz. Sonra çocuğuydu oyuydu buyuydu gelsin hayvana taş atsın, yemek kabını devirsin, üstüne binsin. Hayvanı bildiğin kışkırtıp sinirlerini alt üst etsin. O hayvan başkasına saldırınca da suçlu hayvan olsun, bir güzel hayvanı uyutmuşlar. Gerçi garibim insanoğlunun sevgisizliğinden kurtulmuş uyutulunca. Allah belalarını versin. Onu evsiz bırakanlar evsiz kalsınlar inşallah.

Kürk imitasyon olabilir. Ama imitasyon dahi olsa kürke benzer bir şey giymek kürke karşı insanları heveslendirir. Kıyafetine zarar verme konusuna bir şey diyemeyeceğim açıkçası ne hissettim bilmiyorum. Hak verdim mi vermedim mi bilmiyorum ama sahte kürk gerçek kürke özendirir!!! Kürk giymeden durursa ölmez kimse...

"BİR SEMTİN SOKAK HAYVANLARI SİZDEN KAÇMIYORSA ORADA YAŞAYIN, O SEMTİN SAKİNLERİ İYİ İNSANLARDIR" diye bir söz vardı o geldi aklıma... Çok şanslısınız...

"BİR SEMTİN SOKAK HAYVANLARI SİZDEN KAÇMIYORSA ORADA YAŞAYIN, O SEMTİN SAKİNLERİ İYİ İNSANLARDIR" diye bir söz vardı o geldi aklıma... Çok şanslısınız...

Aynen öyle çok doğru bir söz :) Ben kapıya çıktığım zaman bütün kediler yanıma geliyor:) Evde baktığım kedim ayrı çatı katında oturuyorum her gün tane kedimgeliyor onları seviyorum :) Apartman çok yükse deil katlı onlara orda sepet yptım içinede battaniye koydum malum kış geldi üşürler hatta şu an kedim bana bakıp göz kırpıyor anladı galiba yazılanları :)

Bizim dostlarımız ehl-i keyifler havalar sıcakken şöyle şezlonga uzanır gibi
yatan köpeklerimiz, tombul tombul kedilerimiz var. Hatırı sayılır bir hayvan nüfusuna sahibiz.
Onlar da bizim muhitin sakinleri apartman içine almak yasak ama ben soğuklarda
deliyorum bu yasağı... Suç ortağım olan bir teyze var. Akşam ben kimse görmeden alıyorum
kedicikleri içeri, sabah da teyze ortalık hareketlenmeden dışarı çıkarıp yemeklerini veriyor

gercek kürk giyen kadinlarin/erkeklerin ruhsal yonden kendilerini 'ezik' hissettikleri asikardir..toplumda 'iyi' bir konumu olsa da, kendisinden kaynaklanan psikolojik sorunlari vardir..o nedenle kürk giyen birini gordugunuzde ruhsal sorunlari oldugunu dusunmeniz yanlis olmayacak hatta tam tersine isabetli olacaktir..

arkadaslar herkes profiline, avatarina, albumune, rutbe mesaji yerine hayvanlarla ilgili birseyler koyabilir..bu sekilde daha cok kisiye ulasiriz..hayvanlarla ilgili hangi sorundan sikayetciyseniz kurk,deneyler,sirkler,vs bunlari belirtebilirsiniz

bana pek mantıklı gelmedi ne bileyim.psikolojik olarak çok faydalı olduğuna eminim.ama kedi köpekle yaşayan bebekler nasıl daha az hastalanır,mantığını anlayamadım.bebek çok hassas bir varlık insan kendisinden bile sakınıyor birşey bulaştırırmıyım diye.kedi köpek riskli olur bana göre.
ama çook isterdim bahçeli bir evim olsun bir köpek olsun bahçemde.köpek beslemek gerçekten başka birşey az çok biliyorum bunu.çocuğumun da bunu tatmasını isterim.

çok haklısınız.ben de böyle çok korkarım ve bir çok sorumsuz ve densiz hayvansahibiyle sorun yaşadığım oldu.böyleleri de var gerçekten.
evet gerçekten talep olmasa ve canlılar zarar görmese keşke.sadece giyim zevki için bir canlıya kıyılması çok acı.zaten kürk kullanmıyorum da bir de taşlanmış kotlarla ilgili haberler çıkıyordu bir ara.o kot kumaşların taşlanması için çalışan insanlar akciğer kanseri oluyormuş.bir kaç ağır hasta olan insanı gösteriyorlardı.sanırım uğur dündar yasaklanması için uğraşıyordu ama olmadı galiba.onu gördüğümden beri kesinlikle giymiyorum.giymesek ne olurki.bunlar da üretilmese...

Neresi orası oraya taşınmak istiyorummm

Bunlar bilimsel araştırmalar. Kimse kafasına göre hayvanlarla yaşamanın iyi bir şey olduğunu söylemiyor. Tıp bunun araştırmasını yapmış ve bu sonuca varmış. Demek ki hayvanlar çocukların bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir şeye sahipler.

Ben psikolojikten ziyade bilimsel dayanağı olduğuna inanıyorum... Geçen gün bir haber okudum ağaca dokunan insan daha sağlıklı oluyor diye nette bu şekilde arayabilirsiniz... Belli bir titreşim yayarmış ağaçlar sebep buymuş... Halbuki kimin aklına gelir insan ilk önce psikolojiktir der ama bilimsel kanıt var işte.. Ben buna DOĞANIN MUCİZESİ diyorum...

her hayvan sahibi, hayvansevgisini biliyor diyemeyiz asla. hayvanın saldırganlığı ile kendi gücünü(?) ispatlamaya çalışanlar da var sizin denk geldiğiniz gibi.
o kadar çok psikopat var ki, köpeklerini saldırgan şekilde yetiştirip, zavallı sokak köpeklerinin üstüne salıp ölümüne kavga ettiren. bu mantıktaki insanlar, elbette o köpekle etrafa korku vermekten hoşlanır. bir köpek özellikle saldırganlaştırılmadığı müddetçe bir çocuğa veya yetişkine zarar vermez.
mahalledeki bazı çocukların oyun anlayışı; yerden bulabildiği iri taşları köpeklere atmak, köpeklerin onları kovalamasını sağlamak! yetişkin insanlar, masum masum yatan köpeklere taş atıp duruyor. benim denk geldiklerimde hayvan zoraki kaçıyor, nerde kalmış taş atana saldırması... insanlar böyle yapa yapa hayvanları da saldırganlaştırıyor.

çocuğu aşırı hijyen içinde yetiştiren ailelerde, çocuklar çok daha sık hasta oluyor, bağışıklıkları çok zayıf oluyor. çünkü çocuğun bağışıklık kazanmasına izin verilmiyor. ne kadar temizlik olursa o kadar sağlıklı olamayacağının da göstergesi bu...

kedi köpekle yaşayan bebeklerde, genelde hayvanla daha çok haşır neşir oldukları için, erken yaşta birçok mikroba karşı bağışıklık geliştiriyor(özellikle anne sütü=doğal antibiyotik- alıyorsa, hastalanmadan bağışıklığını kazanıyor erkenden). veteriner kontrolünde olan (yani aşıları yapılan) hayvanların hiçbr zararı olmaz. benim de 2 kedim var, sorduğum her dr, bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını söyledi.

Geçmişte mezarlığın sokağından geçmeye korkan, ama sırtında canice katledilmiş hayvan cesedi ile dolaşan ve o ceset yığınını statü sembolü gören bir kadın tanımıştım, bazı insan davranışlarını tuhaf bulmayı sanırım o gün bıraktım.

"Bir kürk on hayvandan yapılır, bir hayvan da onu giyer" derler ya, o kadar katılıyorum ki...

Neresi orası oraya taşınmak istiyorummm

İzmir Bornova'ya bağlı bir semt.
Hayvansever olan herkese kapımız açık Başımızın üstünde yeriniz var
Bir de bizim apartmanın karşısında boş bir arsa var, içinde eski bir Murat 124.
Taşındığımızda bu eski araba kimin, hiç ilgilenmiyorlar falan demiştim. Sonra arabanın etrafı
branda ile örtüldü. Birgün geçerken içinde bildiğiniz eski bir bebek yatağı, yaylı. İş görür
halde. Bir evsiz mi kalıyor acaba dedim ama hiç de evsiz birine denk gelmedik o güne kadar.
Sonra öğrendim hikmetini Hadi kedicikleri apartman içlerine doldurarak kışın üşümelerini
önlüyoruz bir nebze ama köpekçikleri içeri almak zor. Zaten hiç öyle kapı önünde de bekleyip
bakmıyorlardı gözlerimize. Meğer o araba onlar için hazırlanmış. Çok mutlu olmuştum duyunca.

arkadaslar herkes profiline, avatarina, albumune, rutbe mesaji yerine hayvanlarla ilgili birseyler koyabilir..bu sekilde daha cok kisiye ulasiriz..hayvanlarla ilgili hangi sorundan sikayetciyseniz kurk,deneyler,sirkler,vs bunlari belirtebilirsiniz

Benim eeyore'm da mesaj sayılır mı acaba princess7 verdiği mesaj yok ama eeyore gibi bir dost
isterdim. Ama kesinlikle sirklere karşıyım. Hiç gitmedim, ailem hiç özendirmedi bizi sirklere. Bizim sirkimiz
dedemin sevgisiyle büyüttüğü hayvanlarıydı. Ben kümesin yanına oturup anneannemin gece bana anlattığı
masalları tavuklarımıza, horozlarımıza anlatan, mutlu bir çocuktum. Olursa ileride çocuğumun da öyle mutlu
bir çocuk olmasını çok isterim ama öncelikle müstakil küçük bir eve ihtiyacımız var sanırım. Şehirde tavuk
görmeyeli uzun zaman oldu...

kürk giyenlerin kürküne sakız yapıstırmak valla cok iyi fikir bazı arkadaslar satan sucludur demis ama olurmu oyle sey sen giymezsen adamda satamaz bu kadar basit ilgi varki satısa sunuyorlar hem hangi insan bir hayvanın ustune mont kaban olcak diye acı cekerek öldürülmesine goz yumar ve onu ustunde tasır dogrumu bu o hayvanların nasıl öldürüldügünü acsınlarda izlesinler sonra ben giyene aman onun ne sucu var diycem oldu..

Duygularıma tercüman olmuşsunuz

Hay
v

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…