- 25 Mayıs 2011
- 2.158
- 326
- 163
hayvanların kürkünün alınışını az çok biliyordum ama yazdıklarını okurken bir hoş oldum.vicdansızlık resmen.katılıyorum size bu konuda.
bazı arkadaşlar hayvanları sevmiyorum ama zarar da vermiyorum yazmış.aslında seviyorsunuz ama hayvan beslemiyor olabilirsiniz veya korkuyor olabilirsiniz.ben de böyleyim.hayvan besleyemem çünkü temas edemem onlarla ve çok korkuyorum ama seviyorum.hiçbirine zarar da veremem zarar verene de tepkimi koyarım.normal insanlar hayvanları da insanları da sever ve zarar veremez zaten.normal olmayandan herşey beklenir.
bir de evde hayvan beslenmesinin çocuğa etkilerinden bahsetmişsin.çok haklısın psikolojik a çıdan çocuğa çok faydası var ama evi bahçeli olanlar besleyebilir bence.ya da evde beslenebilecek hayvan kuş ve balıktır bana göre.hayvan besleyenler kızacak ama evin içinde köpek kedi falan varsa ben o evde birşey yiyemem kesinlikle.hayvan sevip sevmemek tercih meselesi olamaz ama bu tercih meselesidir işte.
Tam olarak bahsettiğim insan sizsiniz. Yani saygı duyduğum. Uzaktan seven. Sevene karışmayan.
Bir de size de bir ekleme yapmak istiyorum. Ev için evet köpek çok uygun olmayabilir ama kediler köpeklere kıyasla daha temizdir. Peygamber Efendimizin bile kedileri vardı evinde beslediği. Ayrıca beslediğin hayvana o eğitimi verirsen evinde bir şey yiyip içmende sakınca yok. Mesela benim kedim asla tezgaha çıkmaz. Zaten mutfağa çok nadir alırım ama girse de tezgaha çıkmaz, suç olduğunu bilir.