Anket Küresel ısınmaya karşı nasıl mücadele ediyorsunuz?

Küresel ısınmaya karşı nasıl mücadele ediyorsunuz?

• Suyu tedbirli kullanıyorum

OY: 23 82,1%
  • Elektronik eşyaları boş yere açıkta bırakmıyorum

OY: 18 64,3%
  • Ozon tabakasına zarar veren maddeleri olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum

OY: 9 32,1%
  • Etrafımdaki insanları uyarıyorum

OY: 7 25,0%
  • Diğer:

OY: 3 10,7%
  • Ben sadece tişört giyiyorum

OY: 1 3,6%
  • Çevre kuruluşlarına üye olup çalışma yapıyorum

OY: 2 7,1%
  • Kurşunsuz / Organik benzin kullanıyorum

OY: 5 17,9%

• Ankete Katılan
    28
  • Anket Kapalı .
deodorant yerıne rolon kullanıyorum toprakta erıyen çöp poşetleri... fazladan açmıyorum ışıkları su fazla tüketmıyorum....faturalarım emaıl ılarak gelıyo...telefonda çok konusmuyorum eskısı gıbı...bısıler yaspmaya çalışıyorum...

az su az elektrik kullanmaya calisiyorum hem tasarruf:).
kursunsuz benzin aliyorum.
plastik poset kullanmiyorum alisverislerimde yanimda kumastan cantalar goturup meyve sebzelerimi eve o sekilde getiriyorum.
organik sampuan organik sabun organik kremler organik roll on kullanmaya calisiyorum.
kagitlari ayri sebze coplerini plastik copleri ayri ayri yerlerde biriktiriyorum. sonrada copculer ona gore alip gidiyorlar.simdilik bu kadar aklima gelen

sen ne yapıyorsn:kahve:

Suyu tedbirli kullanıyorum
Elektronik eşyaları boş yere açıkta bırakmıyorum
Ozon tabakasına zarar veren maddeleri olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum
Etrafımdaki insanları uyarıyorum
Kurşunsuz / Organik benzin kullanıyorum

Hiç bir şeyi israf etmiyorum. Sadece beğendiğim için, kullanamayacağım giysi ve aksesuarları almıyorum. Her türlü kaynağı verimli kullanmaya çalışıyorum. Geri dönüşüm hakkında araştırma yapıyorum. İhtiyacımdan fazlasına sahip teknolojik aletlere para harcamıyorum. Hayatımı basitleştirmeye çalışıyorum. Yağmur suyunu biriktirme, rüzgar enerjisi hakkında araştırmalar yapıyorum. Derslerin zamanımı alması bittiğinde daha fazlasını yapmayı ümit ediyorum..

çevreye elimden geldiğince duyarlı olmaya çalısıyorum

su ve elektrik konusunda son derece tasarruflu olmaya çalışıyorum... birde çevremdekileri uyarmayı da ihmal etmiyorum...

Suyu ve elektriği her zaman tedbirli kullanıyorum
Doğada yok olması yıllar ve yıllar alan petrol artığı poşet ve silgi gibi malzemeleri olabildiğince az kullanıyorum.
Kağıt israfı yapmıyorum, ne kadar az kağıt, o kadar az ağaç katliamı, o kadar az doğa tahribatı ve oksijen (Çünkü küresel ısınmanın kaynağı başta karbondioksit, karbonmonoksit, metan gibi sera gazlarıdır)
Etrafımdaki insanları uyarıyorum ama herkesin bildiğini okuduğunu da acıyla izliyorum.
Kurşunsuz benzin kullanıyorum

suyu elektırıgı bu tur seylerı tedbırlı kullanıyorum tasarruf yapıyorum ama bunları kuresel ısınmayı dusunerek yapmıyorum acıkcası

Suyu tedbirli kullanıyorum
Elektronik eşyaları boş yere açıkta bırakmıyorum
Tez konum geri dönüşümdü ama ilçemizde geri dönüşüm çalışması yok ne yazıkki.Atık Pilleri ayrı biriktiriyorum.Keşke geri dönüşüm çalışmaları iyice hızlansa hem ekonomiye hem doğaya çok şey kazandırılırdı:mymeka:

fazla bırsey yapıyorum sayılmaz ıste
aslında bıraz dengesızce kullanırım su ve elektrığı

ben suyu dikkatli kullanmaya calisiyorum , eletrikli aletleri kullanilmadigi müddetce kapatmayi ve fisini prizden cekmeye dikkat ediyorum....elimizden geldigince bu mücaleye bir katkimiz olsun istiyoruz ailece........

su,elektirik,telofon,hepsini dikkatli kullanmaya çalışıyorum.
deodarant,vs. kullanmıyorum,zaten alerjim var onlara,arabam yok.
yağmur yağsın diye bol bol dau ediyorum.ne kadar yağmur o kadar yeşillik.
elimden başkası gelmiyor,insanları uyaramıyorum,bazıları öküzlük edip üstüne hakaret ediyorlar çünkü.

en önemlisi su bnce
su kaynaklarımız gn geçtikçe tükenio
çnkü dünyada sadece %3 tatlı su war we süekli kirletilio
we ayrıca lütfen ama lütfen yemek yaaparken kullandığınız yağları lavaboya dökmeyn
çünkü 1 kaşık yağ bile metreküplerce suyumuzu kullanılmaz hale getirio
çöplerimizi arı ayrı biriktirebilirz
ozon tabakasının düşmanı olan kloroflorokarbonlu ürünleri kullanmamaya dikkat edelim

Telefon disinda hepsi icin duyarli olmaya calisiyorum malesef bütün ailemden uzak oldugum icin arayip konusuyorum-tatlicadiarzu-
ayrica ben en cok mutfakta kullandigimiz atik yaglarin lavaboya dökülmesine bende karsiyim bunu asla yapmam ve bunun yanisira konserve, cam, plastik metal vs. gibi seylerin cöpe atilmasina cok üzülüyorum bunlar erimez cürümez gelecek nesile cöp daglari birakmayalim bunlarin hepsi geri dönüsümle hem yeniden kullanilir hemde bizler giderken arkamizda dünyaya tehlikeli cöp daglari birakmis olmayiz.:delphin:
canim yüregine saglik cok önemli bir konuya deginmissin duyarliligin icin cok tesekkür ederima.s.

Back