• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Kürdistan" adlı üçüncü parti geliyor

Laz'ların, Gürcü'lerin ya da Çerkes'lerin üzerlerine f16'ların havalandırıldığını ben duymadım, peki ya sen?
Ya da sokak ortasında vurulmuş yatan kimselerin bedenlerinin haftalarca orada kaldığınıda, peki ya sen?
Veyahut bu dili konuştu diye dövülen, yurtta saldırıya uğrayan, öldürülen de, peki ya sen?

Azınlıktan kastın, sayıdan öte dışlanmışlığı belirtmek olduğunu bilmiyor musun?
Yoksa eminim Yahudi sayısı da azdır ama onlar sokak ortasında da vurulmaz.

Ben bu işlerin içindeyim, Kürt çalışanların neler yaşadıklarını, neredeyse her inşaata taşeron işçi olarak getirildiklerini, bir çoğunun kendi memleketine gidecek parayı bulamadığını, herkesin nasıl da yüzlerine küçümseyerek baktıklarını iyi biliyorum.
Köy korucusu nasıl olduklarını ve yine o köylerin nasıl basıldıklarını da biliyorum.

Neyse, sen betimlediğin gül bahçende mutlu mesut yaşa.
Yeme, dostum yeme. Amacım bu değil, tıp kı sevimli göstermek de olmadığı gibi.

peki siz lazların, çerkezlerin, gürcülerin canlı bomba olarak masum insanların arasına karışıp patladığını gördünüz mü?

Son düzenleme:
Yazmayayım diyorum olmuyor.Konuşsam olmuyor sussam gönlüm razı değil denmiş.Mağdur edebiyatı yapıyorsunuz.Önceden kürtler böyle düşünüyordu ama Onlarda artık uyandı.
Peki f16lar neden yağıyor acaba?Onlar için üzüldüğünüz kadar Mehmetçikler için de üzülüyor musunuz?

Neyse ki yazmak ile tersi arasında bir seçim yapabilmişsin, arada kalmak zor iş.

Bombalar, faiz yuvası bankaların, icracıların, tefecilerin, saraylarda yaşayanların, tekelcilerin ve doğuştan zengin olan kimselerin parasına karışmayan, bunlara karşın bir bidon mazot ve birkaç paket sigarayı sınırdan geçiren kimselere de katır sırtında taşınmayı hak gören kimseler yüzünden yağıyor.

kürt kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın böyle bir partiyi savunacaklarına ihtimal vermiyorum

peki siz lazların, çerkezlerin, gürcülerin canlı bomba olarak masum insanların arasına karışıp patladığını gördünüz mü?
Hdp oyunu kimden aldı, uzaylılar mı destekledi?
Sen sanmamaya devam et, ne yapayım.

Ah, çerkesler. Öyle bir asimile olmuşlar ki, atla dersen nereye demezler.
Kürt'ler öyle değil, geçmişlerine, dillerine bağlı bir millet.

Bombalara ise karşıyım, tıp kı f16'lara da olduğum gibi.
Peki sen bunu söyleyebiliyor musun?
34 sivilin ve daha nicesinin kanı elimizde diyebiliyor musun?

Işid barbardır, bu konuda gayet netim. Ki, ben Esad başkan ve Rusya destekçisiyim, iki ülkenin birden topyekün savaştığı bir örgüte, katliam sevicilere hiç "bir grup öfkeli genç" der miyim?
Işid ile Kobane'yi kurtaran Pyd'yi aynı safa koymak, kasap ile koyunu aynı amacın hizmetkarları olarak değerlendirmeye benzer, saçmadır.

Doğrusu bende ismi geçen partiyi desteklemiyorum, çünkü 10 barajını zorla geçen Hdp'nin oylarının bölünmesine, azalmasına sebep olacaktır. Ne amaçla kurulduğunu, altında ne tür gizli planların yattığını şimdilik bilmiyorum.

Pkk'nin Rus yanlısı olduğunu ben değil, sen söyledin. Doğal olarak Abd'nin maşası olmakla suçladığın topluluğun yüzlerce katı Abd sever olduğunuzu kanıtlamak için, üslerden bahsettim. Fakat Rusya için, Tc'nin sevdiği bir ülke olduğunu söyleyemem değil mi? Sevemez, yürek ister.
Rusya ile Pyd'nin yollarının kesiştiği tek nokta, Işid'in Suriye topraklarından tamamen silinmesidir. Bunun dışında, Abd ile aralarının iyi olduğunu fakat bu konuda laf atacak "konumda" olmadığınızı da iyi biliyorum.

O Kobane dediğiniz yer Suriye'nin Halep İli Ayn el-Arap İlçesinin merkezi idi. Karışıklığı fırsat bilip Esad başkanın topraklarında kendilerine ait bölge oluşturdular. Adına da Kobane dediler. Esad başkana atılan bu tokadı nasıl desteklersiniz? :KK61::confused:Işid ile PYD YPG PKK tabi ki bir. Aynı katliam sevicilik, aynı barbarlık, aynı bölücük hepsinde var. İnternette bir sürü video var izlemek isterseniz. İnsanlara yaptıkları işkenceleri falan. Ayrıca Esad başkanın dağıttığı güllerden koklamak isterseniz seve seve yardımcı olurum. Alırım Ruslardan bir bomba hooop başınızdan aşağıya. Hem Rus yapımı hoşunuza da gider.:işsiz:

Rusya’da birden çok millet yaşıyor. Rusların onlara davrandığı gibi biz burada Kürtlere öyle davransak hoşunuza gidecek yani? Rusların geçmişte yaptığı gibi açlıktan öldürsek, katletsek, soykırım yapsak bizden iyisi olmayacak. Ruslar insanları hiç maşa olarak kullanmazmış. Doğru anca tuvalet kağıdı yerine kullanırlar.:confused: Görüyorum kimlerin maşa olduğunu merak etmeyin. Çok açık ve net.

Rusları desteklemek yürek istemez. Vicdansızlık ister. Rusyayı, Esadı, Işid'i, pkk, pyd, ypg... bunları desteklemek için koca bir vicdansızlık gerek. O da ben de yok.

Evet yüzlerce sivilin çocukların, bebeklerin katilidir pkk ve yandaşları.

Laz'ların, Gürcü'lerin ya da Çerkes'lerin üzerlerine f16'ların havalandırıldığını ben duymadım, peki ya sen?
Ya da sokak ortasında vurulmuş yatan kimselerin bedenlerinin haftalarca orada kaldığınıda, peki ya sen?
Veyahut bu dili konuştu diye dövülen, yurtta saldırıya uğrayan, öldürülen de, peki ya sen?

Ben bu işlerin içindeyim, Kürt çalışanların neler yaşadıklarını, neredeyse her inşaata taşeron işçi olarak getirildiklerini, bir çoğunun kendi memleketine gidecek parayı bulamadığını, herkesin nasıl da yüzlerine küçümseyerek baktıklarını iyi biliyorum.
Köy korucusu nasıl olduklarını ve yine o köylerin nasıl basıldıklarını da biliyorum.

Lazlar, gürcüler, çerkesler, yahudiler de terör örgütü kurup, sivil vatandaş katlederse, bomba patlatırsa, asker öldürürse devlet ahh canlarım ne de güzel örgüt kurmuşlar, gidip madalya takalım demez. Devlet durup dururken adamlara savaş açmış algısı yapmayacak kadar zeki buluyorum seni, lütfen yapma Allah aşkına.

Ben de bu ülke de yaşıyorum, onlarca kürt sınıf arkadaşım, ünv arkadaşım, iş arkadaşım, Ünv hocam oldu ve birçok esnaf tanıdım. Bakın İstanbul'a gidin kapalıçarşıya, Mısır çarşısına çoğu doğu kökenlidir ticaret yapanların. Sokakta simit, mısır satanların çoğu kaldı ki başkasına iş yaptrımazlar. Azımsanmayacak şirket sahibi kürt var OSB'ler de. Eşimin işi nedeniyle biliyorum, bir OSB'de 150 firmanın yarısı neredeyse doğu kökenli diyor. Yani bir tanesinin bile ezildiğini ben mi görmüyorum? Hep size mi denk geliyor fakiri fukarası acaba?

Ayrıca doğuluyu doğulu diye ezen kadar, doğu da doğulu olmayanı ezen var. Her şey fazlasıyla karşılıklı iken bu fakir edebiyatı sizi de sıkmıyor mu? Ya bir sürü kürt arkadaşım var, hepsi gayet memnun hayatından.

Ayrıca inşaat da çalışıyorlar evet çünkü vasıfsız nüfusları aşırı çok ve doğudan sırf inşaat da çalışmak için geliyorlar. Adamlar okumaya önem vermiyor, okumuyorlar, çocuklarını okutmak istemiyorlar. 10 çocuk yapıyorlar ne yapalım Allah aşkına? Git Gebze'ye fabrikalar da kürt işçi dolu. Kendi tercihleri bu, ne iş olsa yaparız diyorlar. Ne yapalım Bahar, onca ünv mezunu işsiz varken, bu inşaat işçisi arkadaşlara fabrika da yöneticilik mi verelim? İşsizlik ülke sorunu iken, üç kuruşa çalışan yüz binler varken bunu sadece kürtler yaşıyor gibi lanse etmek, cidden anlayamıyorum. Hayır sadece kürt işçi, kürt fakir, kürt ezilen yok,ülkecek eziliyoruz.Lütfen yapma lütfen yaaaa...

ayıca dillerine bağlı kürtler nedir ben anlamıyorum.O belirttiğin kişiler Avrupada yaşıyor olsalar kürtçe mi konuşacaklar acaba. Eminim kürtçeyi falan sallamazlar hatta avrupalıyım der çıkarlar. Amaç kürtçe falan konuşmak değil bölmek bölmek...
ayrıca zeymurelin dediği gibi vasıfsız işçiler nerede çalışabilir. Okumuş eğitimli insan tabiki yükselip bir yerlere gelir. Okumayı yazmayı bile bilmeyen insanlara ne tür iş vermek gerekiyor sence.

O Kobane dediğiniz yer Suriye'nin Halep İli Ayn el-Arap İlçesinin merkezi idi. Karışıklığı fırsat bilip Esad başkanın topraklarında kendilerine ait bölge oluşturdular. Adına da Kobane dediler. Esad başkana atılan bu tokadı nasıl desteklersiniz? :KK61::confused:Işid ile PYD YPG PKK tabi ki bir. Aynı katliam sevicilik, aynı barbarlık, aynı bölücük hepsinde var. İnternette bir sürü video var izlemek isterseniz. İnsanlara yaptıkları işkenceleri falan. Ayrıca Esad başkanın dağıttığı güllerden koklamak isterseniz seve seve yardımcı olurum. Alırım Ruslardan bir bomba hooop başınızdan aşağıya. Hem Rus yapımı hoşunuza da gider.:işsiz:

Rusya’da birden çok millet yaşıyor. Rusların onlara davrandığı gibi biz burada Kürtlere öyle davransak hoşunuza gidecek yani? Rusların geçmişte yaptığı gibi açlıktan öldürsek, katletsek, soykırım yapsak bizden iyisi olmayacak. Ruslar insanları hiç maşa olarak kullanmazmış. Doğru anca tuvalet kağıdı yerine kullanırlar.:confused: Görüyorum kimlerin maşa olduğunu merak etmeyin. Çok açık ve net.

Rusları desteklemek yürek istemez. Vicdansızlık ister. Rusyayı, Esadı, Işid'i, pkk, pyd, ypg... bunları desteklemek için koca bir vicdansızlık gerek. O da ben de yok.

Bu nasıl bir "smile" sevdasıdır? Cümlelerinde ki boşlukları doldurmak için mi o ifadeleri kullanıyorsun?
Suriye'de Esad ve Pyd muhtemelen anlaşabilecekler. Aslında Pyd Abd'ye daha yakın duruyor, fakat ne Rusya ne de Esad buna izin vermeyeceği için ortak bir anlaşmaya varacaklardır.
Son haberler bu yöndeydi, Esad Kürt halkına özerk yönetim verecek fakat dış siyasete karışamayacaklardı. Bakalım, ikimizde kahin değiliz, zaman doğru olanı gösterecektir.

En iyisi ben sana boşuna yazmayayım, ne bir örnek verebiliyor ne de sağlam yorum yapabiliyorsun.
"Esad'ın gülü, hooop Rus bombası" felan, bunlar çocuk işi cümleler.
Lisede bana karşı arkadaşlarım da zekice ama alay dolu olduklarına inandıkları cümlelerle geliyorlardı, o zamanlarda uğraşmak zevkliydi ama hayır, artık değil. Şimdi daha ciddi yorumlara ihtiyacım var.

Bu nasıl bir "smile" sevdasıdır? Cümlelerinde ki boşlukları doldurmak için mi o ifadeleri kullanıyorsun?
Suriye'de Esad ve Pyd muhtemelen anlaşabilecekler. Aslında Pyd Abd'ye daha yakın duruyor, fakat ne Rusya ne de Esad buna izin vermeyeceği için ortak bir anlaşmaya varacaklardır.
Son haberler bu yöndeydi, Esad Kürt halkına özerk yönetim verecek fakat dış siyasete karışamayacaklardı. Bakalım, ikimizde kahin değiliz, zaman doğru olanı gösterecektir.

En iyisi ben sana boşuna yazmayayım, ne bir örnek verebiliyor ne de sağlam yorum yapabiliyorsun.
"Esad'ın gülü, hooop Rus bombası" felan, bunlar çocuk işi cümleler.
Lisede bana karşı arkadaşlarım da zekice ama alay dolu olduklarına inandıkları cümlelerle geliyorlardı, o zamanlarda uğraşmak zevkliydi ama hayır, artık değil. Şimdi daha ciddi yorumlara ihtiyacım var.
Suriye'de karışıklık olmasaydı görürdüm ben anlaşmayı. Esad'ın şiddetinden kaçıp ağlayarak bu ülkeye sığınacaklardı. Bak dengeler değişirse o zaman görürsünüz. Irak'taki Suriye'deki Kürtler katil dediğiniz bu devlete sığınıyorlar.
Karşımda istediği terör örgütüne hümanist yaklaşan, hem Esad hem de Rus sevdalısı olan biri olunca ancak bu kadar ciddi olabiliyorum. :deli:
Sayın ılımlı İran'daki 1 yıl sonra yıkılan Kürt devletçiği hakkında bir şey demediniz hani maşa değillermiş ya? Neden destek çekilince yıkılıverdiler.

Lazlar, gürcüler, çerkesler, yahudiler de terör örgütü kurup, sivil vatandaş katlederse, bomba patlatırsa, asker öldürürse devlet ahh canlarım ne de güzel örgüt kurmuşlar, gidip madalya takalım demez. Devlet durup dururken adamlara savaş açmış algısı yapmayacak kadar zeki buluyorum seni, lütfen yapma Allah aşkına.

Ben de bu ülke de yaşıyorum, onlarca kürt sınıf arkadaşım, ünv arkadaşım, iş arkadaşım, Ünv hocam oldu ve birçok esnaf tanıdım. Bakın İstanbul'a gidin kapalıçarşıya, Mısır çarşısına çoğu doğu kökenlidir ticaret yapanların. Sokakta simit, mısır satanların çoğu kaldı ki başkasına iş yaptrımazlar. Azımsanmayacak şirket sahibi kürt var OSB'ler de. Eşimin işi nedeniyle biliyorum, bir OSB'de 150 firmanın yarısı neredeyse doğu kökenli diyor. Yani bir tanesinin bile ezildiğini ben mi görmüyorum? Hep size mi denk geliyor fakiri fukarası acaba?

Ayrıca doğuluyu doğulu diye ezen kadar, doğu da doğulu olmayanı ezen var. Her şey fazlasıyla karşılıklı iken bu fakir edebiyatı sizi de sıkmıyor mu? Ya bir sürü kürt arkadaşım var, hepsi gayet memnun hayatından.

Ayrıca inşaat da çalışıyorlar evet çünkü vasıfsız nüfusları aşırı çok ve doğudan sırf inşaat da çalışmak için geliyorlar. Adamlar okumaya önem vermiyor, okumuyorlar, çocuklarını okutmak istemiyorlar. 10 çocuk yapıyorlar ne yapalım Allah aşkına? Git Gebze'ye fabrikalar da kürt işçi dolu. Kendi tercihleri bu, ne iş olsa yaparız diyorlar. Ne yapalım Bahar, onca ünv mezunu işsiz varken, bu inşaat işçisi arkadaşlara fabrika da yöneticilik mi verelim? İşsizlik ülke sorunu iken, üç kuruşa çalışan yüz binler varken bunu sadece kürtler yaşıyor gibi lanse etmek, cidden anlayamıyorum. Hayır sadece kürt işçi, kürt fakir, kürt ezilen yok,ülkecek eziliyoruz.Lütfen yapma lütfen yaaaa...

Devlet dillerine ve renklerine karşı nefret duydu, küçümsedi. Bu, doğu ile batı arasında ki refah seviyesinde ki uçurumu tetikledi. İstanbullu beyaz yüzlü, sarı saçlı melek çocuğun ayağı kayınca ağlayanlar, doğu da okula gidemeyen çocukları hatta kurşunlananları boşverdi. Halk ırkçı. Halk iş verirken, işçi alırken, yatırım yaparken kendinden saydığını ön planda tutuyor.
Devletin bir ırka yönelik pasifleştirme, ötekileştirme ve ezme politikası güttüğünü ilk defa mı görüyorsun? Yapma Zeymurel, bir çok ülkede bu var.

Mesela örnek vereyim; Meksika'nın yerlisi Maya'lar o ülkenin asıl sahipleri olmalarına rağmen daima dışlandılar. Bu, başkan adayı olurken bir ırksal engelin konulması şeklinde değildi. Daha kökten çözdüler işi; başkan çıkabilecek okulları inşa etmediler. Siyasete atılanları meclis dışı bıraktılar, kovdular. Biraz sivrilen, dikleşen kimseleri terörist olmakla suçlayarak hapislere tıktılar, haber alınamadı. Sonra ayaklanma oldu, biz de insanız, biz de iş istiyoruz naraları yükseldi. Bunu haber yapan gazetecisinden politikacısına kadar hepsi kayıplara karıştı. Ardından gizli birlikler oluşturuldu, Zapatistalar var oldu ve "Ya Basta! (Artık Yeter!)" naralarıyla başkent istila edildi. Şehir çatışmaları, haberlerde vandalizm olarak sunulan kavgalar, eylemler yaşandı. Zapatistalar Lacandon ormanlarına çekilerek Anarşist koloniler kurdular. Dağları işgal ettiler ve helikopterleri düşürecek sistemler geliştiridiler. Devletin giremediği, yasak bölgeler inşa ettiler. Dünyaya seslerini duyurdular. Şimdi aynı dik duruşla, hükümetlerine ve ellerine silah alana kadar katledilişlerini görmezden gelen halka meydan okuyorlar.
Mesela bir işe girmek için ya da şirket sahibi olmak için Maya olmamak gerektiği şeklinde bir yasa olmamasına rağmen bu insanlar isyan ettiler. Çünkü fakirdiler, dışlandılar. Ezildiler. Tüm bunları yaşamak için anayasada o ırka yönelik maddelerin yer almasına gerek yok, bir fikir ve destekleyicileri ile işi pekala kendi yöntemleriyle halledebiliyorlar.

İşte, aynısı Tc için de geçerli.

Senin mantığına göre, dünya da ayaklanma hakkı kimsede yok, çünkü hiçbir devlet sebepsiz yere insanlara savaş açmaz, öyle mi?
Yanılıyorsun. Yukarıda verdiğim örnek gibi, yüzlercesi yaşandı.

Asıl ben de şöyle düşünüyorum; hiçbir halk ayaklarını uzatarak tv izlemek dururken, ellerine silah alıp f16'ları, tankları ve ordusu olan bir devlete karşı ayaklanmaz.
Artık canlarına tak etmesi gerekir.
Artık, ölümü boşverecek kadar acı çekmiş olmaları gerekir.

Benim de "ben Türküm yeaa" diyen Kürt tanıdıklarım var, gayette memnunlar, tabi Kürtçe konuşmadıkları ya da "aslımı inkar edemem kardeş!" demedikleri sürece. O zaman yüzlerinde ki gülücükleri görürüm...

İşsizlik ülke sorunu, Kürt'lerin uğradığı ötekileştirme politika ise sadece onların, öyle mi?

Zeymurel kimse memnun olduğundan vasıfsız olmaz. Zor hayat koşulları, eğitimsizlik buna sürükler. Kimse bir başkasının çayını demlemek, tabaklarını yıkamak ve azarlarını işitmek istemez. Köle gibi çalıştıktan sonra alınan bin liralık maaşta çok feci hissettirir, sen de bilirsin.

Hayat buna sürükler. Koşullar seni ya vasıfsız yapar ya da BMW'li zengin velet.
Doğuda çalışma, okuma olanakları yok.
Ceylan Önkol üzerine düşen havan topu yüzünden öldü, nasıl okusun?
Ve daha nicesi gibi.

Bu video'yu izle Zeymurel. Ve daha sonra bana "devlet yapmaz!" de.

Devlet dillerine ve renklerine karşı nefret duydu, küçümsedi. Bu, doğu ile batı arasında ki refah seviyesinde ki uçurumu tetikledi. İstanbullu beyaz yüzlü, sarı saçlı melek çocuğun ayağı kayınca ağlayanlar, doğu da okula gidemeyen çocukları hatta kurşunlananları boşverdi. Halk ırkçı. Halk iş verirken, işçi alırken, yatırım yaparken kendinden saydığını ön planda tutuyor.
Devletin bir ırka yönelik pasifleştirme, ötekileştirme ve ezme politikası güttüğünü ilk defa mı görüyorsun? Yapma Zeymurel, bir çok ülkede bu var.

Mesela örnek vereyim; Meksika'nın yerlisi Maya'lar o ülkenin asıl sahipleri olmalarına rağmen daima dışlandılar. Bu, başkan adayı olurken bir ırksal engelin konulması şeklinde değildi. Daha kökten çözdüler işi; başkan çıkabilecek okulları inşa etmediler. Siyasete atılanları meclis dışı bıraktılar, kovdular. Biraz sivrilen, dikleşen kimseleri terörist olmakla suçlayarak hapislere tıktılar, haber alınamadı. Sonra ayaklanma oldu, biz de insanız, biz de iş istiyoruz naraları yükseldi. Bunu haber yapan gazetecisinden politikacısına kadar hepsi kayıplara karıştı. Ardından gizli birlikler oluşturuldu, Zapatistalar var oldu ve "Ya Basta! (Artık Yeter!)" naralarıyla başkent istila edildi. Şehir çatışmaları, haberlerde vandalizm olarak sunulan kavgalar, eylemler yaşandı. Zapatistalar Lacandon ormanlarına çekilerek Anarşist koloniler kurdular. Dağları işgal ettiler ve helikopterleri düşürecek sistemler geliştiridiler. Devletin giremediği, yasak bölgeler inşa ettiler. Dünyaya seslerini duyurdular. Şimdi aynı dik duruşla, hükümetlerine ve ellerine silah alana kadar katledilişlerini görmezden gelen halka meydan okuyorlar.
Mesela bir işe girmek için ya da şirket sahibi olmak için Maya olmamak gerektiği şeklinde bir yasa olmamasına rağmen bu insanlar isyan ettiler. Çünkü fakirdiler, dışlandılar. Ezildiler. Tüm bunları yaşamak için anayasada o ırka yönelik maddelerin yer almasına gerek yok, bir fikir ve destekleyicileri ile işi pekala kendi yöntemleriyle halledebiliyorlar.

İşte, aynısı Tc için de geçerli.

Senin mantığına göre, dünya da ayaklanma hakkı kimsede yok, çünkü hiçbir devlet sebepsiz yere insanlara savaş açmaz, öyle mi?
Yanılıyorsun. Yukarıda verdiğim örnek gibi, yüzlercesi yaşandı.

Asıl ben de şöyle düşünüyorum; hiçbir halk ayaklarını uzatarak tv izlemek dururken, ellerine silah alıp f16'ları, tankları ve ordusu olan bir devlete karşı ayaklanmaz.
Artık canlarına tak etmesi gerekir.
Artık, ölümü boşverecek kadar acı çekmiş olmaları gerekir.

Benim de "ben Türküm yeaa" diyen Kürt tanıdıklarım var, gayette memnunlar, tabi Kürtçe konuşmadıkları ya da "aslımı inkar edemem kardeş!" demedikleri sürece. O zaman yüzlerinde ki gülücükleri görürüm...

İşsizlik ülke sorunu, Kürt'lerin uğradığı ötekileştirme politika ise sadece onların, öyle mi?

Zeymurel kimse memnun olduğundan vasıfsız olmaz. Zor hayat koşulları, eğitimsizlik buna sürükler. Kimse bir başkasının çayını demlemek, tabaklarını yıkamak ve azarlarını işitmek istemez. Köle gibi çalıştıktan sonra alınan bin liralık maaşta çok feci hissettirir, sen de bilirsin.

Hayat buna sürükler. Koşullar seni ya vasıfsız yapar ya da BMW'li zengin velet.
Doğuda çalışma, okuma olanakları yok.
Ceylan Önkol üzerine düşen havan topu yüzünden öldü, nasıl okusun?
Ve daha nicesi gibi.

Bu video'yu izle Zeymurel. Ve daha sonra bana "devlet yapmaz!" de.

Hayır Bahar değil işte öyle değil. İnsanlar ellerine silah almak zorunda değil, o silahları o insanlara verenlerin de kapitalist ve orta doğu düşmanı emperyalistler olduğunu bile bile bu örgütleşmeyi savunmanı anlayamıyorum ya.

Doğu da okul var ama içi boş. Kız çocuklar okutulmuyor. Okul yok nasıl dersin? Orada öğretmenlik yapan hiç arkadaşında mı yok? Okul var ya var. Ama insanlar okumaya değer vermiyor. Parası olan da okutmuyor, bunun yoklukla ilgisi olsa fakir doğu Karadenizli adamda çocuk okutmazdı bu mantıkla. Ya bak google'dan bak yok koşullarda nehir üstünden iple, tehlike içinde okula giden, okulları 5 km ötede olan çocuklara bak Bahar. Geçen ay 2 tanesi nehire düşüp öldü ya. Neden ülkenin genel sorunlarını doğuya mal ediyorsunuz. Neden Karadeniz'deki yokluğa rağmen okuma oranı yüksek. Ege'de, Trakya'da herkes mi zengin de okul okutacam diye kendini parçalıyor köylü halk?? Çünkü eğitimle çocukları bir yerlere gelebilir, adamlar bilincindeler, silah almakla adam olunmuyor? Anca emperyalist silah üreticileri cep dolduruyor...

BMWli zengin veletlerin de yarısı kürt işte. O BMW'li zengin kürt, Marmara'da ki zengin iş adamı, zengin İbrahim Tatlıses, zengin Hülya Avşar, zengin İstanbullu kürt vatandaşlar neden ama neden gidip Muş'ta, Bitlis'te iş kurup istihdam oluşturmuyor? Neden HDP'li vekiller çıkıp bir kere de iş adamlarına lütfen gelin doğuyu kalkındıralım, oradaki işsizliği bitirelim, eğitim seviyesini arttıralım demeçleri vermek yerine habire PKK, Kürdistan diyor. Sen hiç HDP'lilerden kürt vatandaşları çıkarı için (toprak, özerklik vs) harici hayırlı bir şey istediğini gördün mü? Ya da hayırlı işler için ön ayak olduğunu? Yahu kürt zengin adam kendi ırkına yüz çevirmiş, zengin olan gidip hemen batı da iş kurma derdine düşmüş, devlet ne yapsın yahu? Ben kürt olsam param olsa koşar gider orada ne yapabilirim derim ama parayı bulan soluğu İstanbul'da alıyor. Şimdi Gebze'de istihdam arttıran devlet mi, iş adamları mı? Kaldı ki devlet doğuda iş kurana öyle teşvikler veriyor ki, Gebze'deki toprak değeri ile doğudaki kıyaslanmaz ama yoooo asla, kimse gidip doğuda fabrika açmaz. Neden çünkü PKK, HDP, kürt faşistleri doğunun primini aşağı çekiyor, orayı lanetli topraklar yaptılar el birliği ile, kendi bacaklarına sıktılar senelerce. Kürdistan olsa ne orası olmasa ne, ayrı devlet olsa açlıktan ölecekler. O Kürdistan diyen, PKK'ya destek veren kürt faşistleri bir güzel Boğaz'da BMW'ye binecek yine. :)

HDP azınlığı savunmuyor, çünkü HDP kürt halkını değil, emperyalist köpekleri kolluyor. PKK iyi bir oluşum olsa bugün ABD, Belçika ve tüm Avrupa bu adamları desteklemezdi.

Sen şu an karşı olduğun emperyalistler gibi PKK terör örgütü değil diyorsun ben ona yanıyorum....

Doğu da okul var ama içi boş. Kız çocuklar okutulmuyor. Okul yok nasıl dersin? Orada öğretmenlik yapan hiç arkadaşında mı yok? Okul var ya var. Ama insanlar okumaya değer vermiyor.
Okullara saldırıp öğretmenleri falan kaçırdıklarını da eklemek lazım.

Öğretmeni terör örgütü tarafından kaçırılan okulda öğrenim görmek zordur muhakkak.

Bu kadar uydurmayın bence,kim işkence görüyormuş ya bırakın bu mağdur ayaklarını ?
Benim vatanıma ihanet ediyorsa pkkyı lanetleyen kürt kardeşlerimizi de öldürüyorsa cesedi sokak ortasında kalsın ,öldürülsün hiç umrumda değil.
Kim kürtçe konuştu diye dövülmüş ,allah aşkına siz ne diyorsunuz?
Ne çevremde gördüm ne de başka bir yerde .
Pkkyı destekleyen kürtler zaten kendi kendilerini ayırıyorlar,kimsenin kimseyi ayırdığı yok,insan olana herkes insan gibi davranır .
Lazlara neden yapılmıyor peki,ben sorabilir miyim?Benim babam da laz,onlar da az,ayrı dil var,çok farklı kültürleri var .
Şu dışlanmış,mağdur edebiyatı sıktı ,keşke bu tepkiyi şehitler içinde verseydiniz,şu haberi görünce direk aklıma şehitler geldi,neden masum askerlere saldırıyorlar söyleyebilir misiniz sayın ılımlı

Bir hümanist olarak İŞİD e barbar demeni yakıştıramadım.
Onlarda insan,onlardA ezilip ,iş bulamayıp,müslüman diye hor görülüp bu örgüte katılmış.
Sonuçta onlarda insan.
Faşist hümanisti de ilk kez görüyorum..
Yok o Rusçu. Vallahi bıktık bu Rusçulardan:KK12::63:

Bahar Yildirim Bahar Yildirim sana tek soru ;

pkk terör örgütü mü değil mi ?

Cezan bittiğinde gel cevapla... sorum çok basit cevabı da çok basit öyle laf kalabalığı olmadan tek cevap istiyorum senden.
Önceden cevap verdi aslinda. Bu tur sorulari her "dusuncenin" ozgurce konusulabildigi gunler gelince cevaplayabilirmis.

Anlayan anladi tabi

Back