Nakış kurdela nak karanfil iliyoruz ,e hadin kzlar

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

tijeen

www.tijeence.blogspot.com
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
2.881
889
efetttt yine ben :)
en basit şekliyle, karanfil işlemesini göstermeye çalışacağım ,umarım yararlı olur açıklamalar

Önce havlumuzun tam orta yerini işaretleyip desenimizi yerleştiriyoruz

havluya deseni çiziyoruz

dallarımızı zincir işiyle işliyoruz

karanfil kurdelasını resimdeki ölçülere göre kesip
kenarlarını atmaması için yakıyoruz.

kurdelamızı ,minik minik teğeleyip,büzgü alıyoruz
daha sonra 3 katlayıp dikiyoruz(3 katı aynı anda)

desendeki yerine sağlamca dikiyoruz

tüm karanfilerimizi hazırlayıp desendeki yerlerine işliyoruz

Son düzenleme:
şimdi ,büyük karanfilimizin taç yapraklarına sıra geldi

orta boy karanfilde 2 taç yaprağı yaptım

şimdi sıra goncalarda

tüm taç yapraklarını bitirince ,dallara 3-5 tane yaprak işliyoruz

işte bu kadar işleme faslı bitti ,
şimdi sıraaa temizlikte,havlumuzun arkasında fazlalık kurdelaları yakıp dikmeyi unutmayalım
benden bu kadar kızlar umarım işinize yarar aklınıza takılan bişiler olursa sorularınızı bekliyorum
hadin size kolay gelsinnnn hihoyyyt

Son düzenleme:
arka temizlemeyi gösterseydin keske, benim gibi bilmeyenler icin iyi olurdu...
cok güzel anlatmissin... havlu da harikaalkisalkisalkis

valla super anlatmissin tijeencim Şeniz yuregine saglik opuyorumnanaktan bi seyi merak ettim ama CADIARZU buyuk karanfilide kucukler gibimi katlayip dikiyoruz :kedi: sendeki gayretin , 10 da biri bende olsa ucarim herhalde masallah diyor ve boncuklarini unutmuyorum :jeyyar:

canım saolasın ,sizler olmasanız ilgi göstermeseniz kime anlatacam gı
iyiki varsınız :)
evet canım tüm karanfileri aynı şekilde katlayıp dikiyoruz ,resimlediğimde zaten en büyük ortadaki karanfildi kikikikii
boncuklarımı çok sefiyorum zati ayrıca tşkler

tijen ya maaşallah öyle güzel anlatmışsın ki kalkıp yapasım geldi inanki...

valla emeğine sağlık canım çok faydalı bir paylaşım olmuş...opuyorumnanaktan
hediyeler kimlere gidiyosa çokda şanslılar....buralarada geçersen hediye kabul edilir...zemuszemus

Teşekkürler :lepi:

Yararlı olacak bu benim için..Kursuna gitmek isterdim ama çok uzun, göze alamadım.. Siz kursuna fln mı gittiniz hihoyyyt

He bu arada bi el atayım inş yardımınızı alırım bazı noktalarda :kedi:

ellerine sağlık herzamanki gibi süpersin canım ilgilenirsen benim el emeklerim poliy adlı üyenin açtığı konuda pek net değil resimler ama idare et şimdilikyerimseniben

beğenmene çok sevindim canım :))
memlekete gidecem kız eş dost hediyeleşiyoruz işte
garip bi cümle oldu ama idare ediver gari kikikikiki

kendi çapımda nette araştırıp bişiler öğrendim, öğrenmeyede devam ediyorum
biryandan da öğrendiklerimi sizlerle paylaşıyorum faydalı olabilirsem bu benim için enbüyük mutluluk ,takıldığın herşeyi sorabilirsin canım hiç çekinme :)

cnm eline sağlık çok net anlaşiliyor
tşkler canım

ellerine sağlık herzamanki gibi süpersin canım ilgilenirsen benim el emeklerim poliy adlı üyenin açtığı konuda pek net değil resimler ama idare et şimdilikyerimseniben

teşekkürler canım, senin yaptıklarınada az önce baktım pek güzel olmuşlar ellerine sağlık canım :) hayırlı müşteri bol kazançlar dilerim sanada canım

teşekkürler çok net bir şekilde anlatmışsın...emeğine sağlık

ben tşkler ederim :)

Tiiiiiiiiiiiiijeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnn
harikasın hasikasın harikasın diyecek laf bulamıorum eni ka ealıp bu mükemmel örneği aatmışsın ya Allah senden razı olsun ya heves ettim bu karanfil kurdelelerden bir yığın aldım renkleri harikaaaa ...

şimdi bunlarla ben bissürü güzel şey yapabilicem tabi fırsatım olursa ahhh ahhh bu mesailerden nedir çektiğim

canım benim yaaa fırsat buldukça yaparsın ,zati kafa dağıtmak için bire bir
tv izlerken bile işlersin :)

birde el emeklerim bölümünde çalışmalarım var onlarada bak istersen fikir şedersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…