benm kızımın adı BERİKA EYLÜL..
Berika kuran'da geçiyo...
ismin çocukları etkilediğini düşünenlerdenim....
tşk ederiz teyzesi..güzel isimmiş adıyla cok yasasın ınsallah :) anlamı nedır berıkanın?
tşk ederiz teyzesi..
birçok anlamı var.
1- karınca duasında geçiyor bbereka olarak.
2- cennette gül bahçesi
3- Kabe'nin örtüsü (bunu yaşlı bir teyze söylemişti)
4- şimşek parıltısı
5- savaşçı asi kadın
yigenimin ismi hira olduonunda anlamı herkesce bilinir
buğlem var cenneti mujdeleyen melek
ceylin cennetin kapısı
cok guzel anlamları varmıs canım allah sana bagıslasın kuzucugunu öpüyorum onun minnak ellerinden :))
yigenimin ismi hira olduonunda anlamı herkesce bilinir
buğlem var cenneti mujdeleyen melek
ceylin cennetin kapısı
ceylin, buğlem gibi bir çok ismin anlamı yanlış biliniyor. hatta konusu bile açılmış.
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html
Buğlem, aptal demek.
Ceylin de anlamsızmış, yabancı dilden çevirme absürt manaları vardı arkadaşım..
kafam karıstı ıyıce
bu sıralar cocuklarda cok anlamsız ısımler duyuyorum..kuranda gecen ve guzel anlamları olan kız ve erkek ısımlerını merak edıyorum..bildiklerımız dısında degısık önerısı olanlar??? mesela ben en son seha ismini duymustum Sehavet, kerem, cömertlik demekmış..sizin de aklınızda varsa buyrun paylasalım :)) birde isimler cocukları etkıler mı merak edıyorum bılgısı olan??
kuranda geçen isimler agir oldugundan çocuklar içi sakincali olabilir gibi biseyler okumustum bi yerde
Hiç karışmasın arkadaşım..
Bildiğimiz isimlerden şaşmayacaksın için rahat edecek..
Yeni yeni isimler, yeni yeni cennet kapıları, milyonuncu cennet taneleri falan uydurdular insanların dini duygularını sömürmek için.
Güzelce araştır ve yoldaşın kuran olmasın bence tabi.
Allah hayırlı isim koyun diyor, alın kurandan bir kelime çocuğunuza verin demiyor..
Güzel güzel araştır, kalbini ferah tut..
Düzeltme: Yoldaşın kuran olmasın derken, yanlış anlaşılmak istemem. İlle de kurandan olacak diye diretme demek istedim.. Hep kurandan isim araştırma diye.. Çünkü üstü var etresi var, olmadık bir mana çıkabiliyor insan adı olduğunda.. Arapça bu dişisi var erkeği var, çocuğun üzerine yansıması var. Arapça isim risklidir, o yüzden söyledim..
(Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) [Ebu Davud]
Güzel isimler çoktur. Mesela Peygamber isimleri, Resulullah efendimizin 400 kadar olan mübarek isimleri, Allahü teâlânın Esmâ-i hüsnasından olup da, isim olarak koyması caiz olan Ali, Aziz, Macid, Mucib, Rafi, Reşid isimleri, Eshab-ı kiramın, âlimlerin ve evliyanın isimleri konabilir.
Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı kerimde bulunması gerekmez. Yüz binden fazla Eshab-ı kiramdan Hazret-i Zeyd hariç, hiçbirinin ismi Kur’an-ı kerimde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, yahut en güzel isim olsun diye Kur’an-ı kerimde geçen her kelimeyi, sırf Kur’an-ı kerimde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur. Çünkü Kur’an-ı kerimde güzel isimlerin yanında kâfirlerin isimleri de vardır. En başta şeytan var, İblis var, Hannas vardır. Kâfirlerden Karun, Haman vardır. Peygamber efendimizin düşmanı Ebu Leheb’in ismi vardır. Bunları koymak doğru değildir.
Kur'an-ı kerimde geçiyor diye yıldırım, şimşek, gelmek, gitmek gibi kelimelerin arabisini isim olarak koyanlar oluyor. Bu kelimelerden en meşhurlarından biri Esra’dır. Esra, gece yürümek manasına gelir. Ünzile, indirildi, indirilmiş demektir. Böyle isimleri koymak caiz ise de, enbiyanın, ulemanın, evliyanın ismini tercih etmek elbette iyi olur.