• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Kuran ve sohbetle düğün önerileriniz

Ben de çok sıkılıyorum bu tarz düğünlerden. Çok sıkıcı ve gürültülü oluyor. Yemeği yiyen de ayrılıyor düğünden. Ben böyle bir düğün yapacaksam nikah yapar, salona yapacağım masrafı da fakir fukaraya dağıtırdım. Böylesi daha sevap diye düşünüyorum.

Benim önce hoca geldi Kur'an okudu, meal falan da okundu, dua edildi. Sonra memur geldi nikah kıydı. Daha sonra yemekler dağıtıldı insanlar sohbet etti, çaylar tatlılar. Tebrik edildik falan derken akşam dağıldık. Benim kır nikahıydı çok hoştu. Kadın erkek ayrı yapmadık.
Edit: Kur'an ve dua kısa sürdü, kimse de dinlememezlik etmedi. En fazla 10 dakika sürmüştür.

Bastan gelin salavatlarla gelir arkasinda arkadaslari

Sonra yerine oturur

Guzel sesli biri yasin vakia kiyame vs okur

Ne cok uzun ne cok kisa 20-30 dk arasi bi dugun sohbeti

Dualarla kapanis

Çok mevlütlü, Kur'an'lı düğün gördüm de sohbetli düğün hiç görmedim ya.
Ne konuşuluyor ki? Hutbe falan gibi öğütlü şeyler mi?

Ailede eşlerin birbirleri ile hoş muhabbetinin birbirlerine karsi görevlerine dikkat etmesinin öneminin dinimizdeki yeri anlatılıyor hikayelerle mesela..

Ailede eşlerin birbirleri ile hoş muhabbetinin birbirlerine karsi görevlerine dikkat etmesinin öneminin dinimizdeki yeri anlatılıyor hikayelerle mesela..

Böyle peki tatlı tatlı mı yoksa burda anlatsalar ban yedirecek tartışmalı şeyler de söylüyorlar mı?
Bilemedim şimdi sohbet kısmında kalkıp giden olur mu ki?

İlahi grubu olmasına dikkat edilsin insanların dikkati dağılmıyor ve sıkılma gibi bir durum olmuyor. Semazenler de olursa daha iyi olur. Ayrıca o sohbeti yapan kişi de cidden çok önemli arkadaşımın düğününde uzattıkça uzatan insanları bayan bir hatip vardı böyle var ya imtihan gibi oluyor cidden. Kısa ve öz konuşan ses tonu yerinde birisi olursa daha iyi olur. İkramlar da göz doyurursa tamamdır. Üç saatlik oluyor genelde bu tür düğünler ikramdı takı töreni derken gerisi de öyle geçiyor

Ne anlatıyor peki? Evlilikle ilgili şeyler mi?
Peki diğer insanlar nasıldı? Genel olarak memnunlar mıydı?
Tabiki herkez memnundu. Mesela eskiden kayinpeder geline 5 i bi yerde takarmis aslinda onun anlamı oluyormuş. Saygı, namaz, hoşgörü, sabır, sadakat. Tabi bunları tek tek uzun uzuuun anlattı. Dinlemeye doyamadik.

Böyle peki tatlı tatlı mı yoksa burda anlatsalar ban yedirecek tartışmalı şeyler de söylüyorlar mı?

Valla hoca var hoca var.
Tatlı tatlı anlatanı var ağzının içine düşürür.

Bir de abuk sabuk fikralarla civitani gördüm ki kaybolmak istedim ortamdan.
Sakız gibi uzattığı için de kimse dinlemedi gürültü olmuştu çok kötüydü haliyle.

Tartışma yaratan şeyler konuşan var mıdır bilemem yoktur umarım.

Tatlı dilli bir hocanın anlatımı ile çok güzel olabilir ama bunu söyleyebilirim.

Ben gitmiştim böyle bi düğüne. Biraz Kuran i Kerim okunmuştu. Yemekliydi. Davetliler yemek yerken ilahi okuyordu biri. Sonra takı töreni oldu. Foto çekimi ve bitti.

Akustik ve ses düzeninin iyi olmasına dikkat edilmeli.

Genelde kadın-erkek ayrı oturuluyor.
Kuranı kerim okuyan/sohbet eden hoca erkek tarafında oluyor.

Kadın kısmı TV ekranından görüyor ama ses iyi gelmiyorsa kadınların dikkati dağılıyor, kendi aralarında sohbet etmeye başlıyorlar. Bir de çocuklar ortada koşuşturuyor.

Kuranı kerimin sükut içinde dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Arka planda kuranı kerim, onu dinlemeyen ve günaha giren insanlar.

Kalabalık düğün için değil ama aile içinde bir düğün ve az sayıda insan olursa bence olabilir.

Yok öyle değil. Eşlerin birbirine saygı, sevgi göstermesi, yardimci olması hususunda birkaç nasihat ve kısa bir sure. Toplamda yarım saati geçmemeli bana göre. Kuran okunurken insanların dedikodu yapması hiç hoş olmuyor.

Merhaba arkadaşlar bu tür düğünlerde hiç bulundunuz mu veya kendiniz katıldınız mı? Bir tanıdığa bu tür düğün önerecek olsanız ne önerirsiniz... Şöyle ki fikir almak isteyen çiftin tanıdıklarının çoğu şehir dışından gelecek o yüzden katılımcıların da keyif aldığı bir program istiyorlar, bu düğünlere katıldıysanız katılımcı olarak neleri beğendiğinizi, nelere dikkat etmemiz gerektiğini bir de fiyat bilgisi verebilir misiniz
o tarz düğünlerin yemekli olmasi daha güzel oluyor. bi de musiki tarz müzik de eklenebiliyor.

İlahi gurubu
Mehter takımı
Semazen
Kuranı kerim
Bunlar katıldığım bir düğün mevlidinde vardı ve çok hoşuma gitti

Hiç gitmedim davet edilsem de gitmem, düğüne gider oynarım cenazeye gider ağlarım, mevlüt yapmayı severim ve sık sıkta yaparım, ölüm doğum güzel olay kötü olay atlatılan bi badire mevlüt sebebidir bana

Anlatılanlar ışığında ikramlara ağırlık verilmesini öneririm,çocukların da zaman geçirebileceği bir mekan tercih edilmesinde de yarar var

Hiç gitmedim davet edilsem de gitmem, düğüne gider oynarım cenazeye gider ağlarım, mevlüt yapmayı severim ve sık sıkta yaparım, ölüm doğum güzel olay kötü olay atlatılan bi badire mevlüt sebebidir bana

Anlatılanlar ışığında ikramlara ağırlık verilmesini öneririm,çocukların da zaman geçirebileceği bir mekan tercih edilmesinde de yarar var

İşte düğün de güzel olaydır diye mevlütlü yapalım diyorlar sanırım.

Back