Kuran-ı Kerim tefsiri okumak ister misiniz ?

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Pro Üye
10 Haziran 2010
84.676
355.216
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla

اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذٖي خَلَقَۚ
Yaratan rabbinin adıyla oku!

Güzel kitabımızın tefsirini her gün (mazeretsiz günlerimizde) bir sayfada olsa okumak isteyenleri bekliyorum 😊
Dileyen bir sayfa okusun dileyen on sayfa ama her gün okumayı adet edinelim inşallah 😊
Günlük bildirim yapmak şartıyla.
Elinde tefsir olmayan telefona uygulama indirip okuyabilir 😊
Şu önemli uyarıyı da yapmak istiyorum! Okuduğumuz tefsirden kendi kendimize mana çıkarmayalım aman bu çok tehlikeli! Demek ki bu böyleymiş ben böyle anladım demeyelim!
En önemlisi de Kuran'ı Kerimi önce indirildiği şekilde kendi dilinde mutlaka okuyalım her gün. Tefsir okumamız günlük Kuranı Kerim cüzlerimize ek olarak yapılmalıdır😊
Yanlış yönlendirmekten Allaha sığınırım!

Okuduğumuz uygulamalar: Diyanet, Feyzül Furkan, Şifa Tefsiri.
Dileyen kendi uygun gördüğü hangisiyse onu okuyabilir.

Son düzenleme:
Ben de başladım. Uzun zaman oldu ama ben de çok ilerleyemedim daha. Bugün okumadım inşallah uyumadan önce okumak istiyorum

Hayırlı sabahlar sevgili @Nego,seni eleştirmiyorum lütfen yanlış anlama ama yine de söylemek istedim

Kuran'ı Kerim i meal den okumak uygun değil.meal yerine Tevsir okunmalı diye biliyorum.bunu araştır istersen ♡

Meal kelime kelime çeviri,ne buyurulmak istenmiş anlayamayız ve yanlış mânâ verebiliriz

Hayırlı sabahlar sevgili @Nego,seni eleştirmiyorum lütfen yanlış anlama ama yine de söylemek istedim

Kuran'ı Kerim i meal den okumak uygun değil.meal yerine Tevsir okunmalı diye biliyorum.bunu araştır istersen ♡

Meal kelime kelime çeviri,ne buyurulmak istenmiş anlayamayız ve yanlış mânâ verebiliriz
Yok eleştirebilirsin evet bende böyle bir şey okudum haklısın 😊
Mana vermek amaçlı okumuyorum ama dediğin gibi yanlış yorumlayabilirim farkında olmadan.
Tefsir olarak değişeyim konuyu 😊

Nasıl yani? Meal okumak neden uygun olmasın? Biz kendimiz mana vermiyoruz ki Alimlerin çevirdiği manaları okuyoruz.
Önce meali sonra Tefsiri okunmalı bildiğim kadarı ile hem.

Güzel kitabımızın tefsirini her gün (mazeretsiz günlerimizde) bir sayfada olsa okumak isteyenleri bekliyorum 😊
Dileyen bir sayfa okusun dileyen on sayfa ama her gün okumayı adet edinelim inşallah 😊
Günlük bildirim yapmak şartıyla.
Elinde tefsir olmayan telefona uygulama indirip okuyabilir 😊
Bu arada pat diye daldım kusura bakma canım. Bende Feyzül Furkan aldım sadece Tefsirli meal olan. Yani Arapça yok. Amacım mazeretli günlerimde de okumak. Katılırım inşaAllah bende. İyi olacak birlikte okumak.

Nasıl yani? Meal okumak neden uygun olmasın? Biz kendimiz mana vermiyoruz ki Alimlerin çevirdiği manaları okuyoruz.
Önce meali sonra Tefsiri okunmalı bildiğim kadarı ile hem.
Meal mânâ vermek degil,sorun burda başlıyor
Meâl,kelime kelime çeviri
Tevsir mânâ nın ne oldugunu anlatir
Bunu söylemek istemistim ben
Siz tabi ki okumak isterseniz sizin tercihiniz

X