kurabiye

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
arkadaşlar yaptığım un kurabiyesi top olmuor yayılıor neden acaba yuksek ateste mı pısırmek lazım ben 170de pişirıyordum ustu beyaz kalsın die.. bide sizler erımıs margarıni mı oda sıcaklıgında olanı mı kullanıorsunuz

Canım ben oda sıcaklığında erimeye yüz tutmuş dokunsan eriyecek margarin tercih ediyorum:1: Gurme değilim o yüzden ilk sorunun cevabını bilemiyorum ben de merak ettim şimdi:1:

canım ben oda sıcaklığında bekleyen margarin koyuyorum ve top top olmama gibi sıkıntım olmuyor. üstünün beyaz kalması içinde altı pembeleşince altı piştiğinde fırını kapatıp bir süre içinde bekletiyorum üzeri beyaz oluyor. istersen bendeki ölçüleri ve tarifi vereyim birde öyle dene

Çok nişasta koymuşsundur ondan toparlanmıyordur.
Bir keresinde ablam yumuşacık un kurabiyesi yapacağım diye içine hiç un koymayıp sırf nişastayla yapmıştı
Haliyle toparlanmadı tabi cıvık şekilde tepsi döktük
Altında yağlı kağıtta olmayınca tepsiye yapıştı
Tepsiden kazıyarak yemiştik kurabiyeyi
Yarısı da ziyan olmuştu :(

Ayrıca margarin oda sıcaklığında olur el ile yoğrulur.Zaten yumuşaklığını veren yağdır

Son düzenleme:
fırından kaynaklanıyo olabilir yağı fzla geliyodur belki 170 derece ısı kurabiye için idealdir sıcakkenmi koyuyosun fırına kurabiyeyi

Canım iyice yoğurman gerekiyor herhalde. Yağla özdeşsin diye.

Ben dün yaptım çok pratik ve nefis oldu kremşantili kurabiye adı da.

Muhtemelen fırının ısısı düşük geliyordur. Unun az gelse hamur yapış yapış elinde kalır zaten şekillenmez. Fırını biraz daha yüksek derecede kullan bence kurabiyeleri koyduktan sonra ayarı düşürürsün, ben genelde öyle yapıyorum.
Margarinde oda ısısında yumuşamış olacak.

Kurabiye hamurunu bi gece buz dolabinda bekletiyorum ve istediğim şekli alıyor.Eskiden bnmde sorunumdu kurabiyesnin yayılması ama şimdi geçti çok şükür :32:

Ben pasta ve kurabiye isleri ile ugrasan biri olarak bu tarifi denemenizi tavsiye ederim :-)

Resim bana aittir dolayisi ile tarif denenmistir :-)

38151230887271246737826.jpg

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
7 kaşık pudra şekeri
yarim cay bardagi sivi yag
10 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 bardak)
1 paket vanilya sekeri
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Hazırlanması:

Yumuşamış margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra sıvıyağı ilave edin ve tekrar güzelce karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp iki elinizin parmaklarıyla rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde (fırına göre 15-17 dk.) pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra sekeri serpin ,Afiyet olsun

38788629529433050921610.jpg

milföylü ,findikli elma kurabiyesi

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
4 adet elma
4 çorba kaşığı şeker
yarım paket tarçın
kıyılmış fındık
pudra şekeri

Rendelenmiş elmaları toz şekerle birlikte bir tencerede iki üç taşım suyu cekene kadar kaynatalım.Elmaları ateşten alarak içerisine tarçın ve fındıkları ilave edelim.Milföy hamurunun ortasına hazırladığımız malzemeyi koyup rulo şeklinde kapatınız.Önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri ekerek servis yapınız.Afiyet olsun.

Ben pasta ve kurabiye isleri ile ugrasan biri olarak bu tarifi denemenizi tavsiye ederim :-)

Resim bana aittir dolayisi ile tarif denenmistir :-)

38151230887271246737826.jpg

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
7 kaşık pudra şekeri
yarim cay bardagi sivi yag
10 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 bardak)
1 paket vanilya sekeri
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Hazırlanması:

Yumuşamış margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra sıvıyağı ilave edin ve tekrar güzelce karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp iki elinizin parmaklarıyla rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde (fırına göre 15-17 dk.) pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra sekeri serpin ,Afiyet olsun

ellerine saglık canımm off ne güzel görünüyor.. bende yapmak istedim aslında bu konuda harifetliyimdir ama hiç un kurabiyesi yapmadım ugraştırıyor dediler. unu yemesi vs dediler yapmadım ama güzeell görünüyor

38108130887186246746326.jpg

Bir Hamur tarifinden iki cesit Kurabiye

Malzemeler

2 yumurta
150 gr seker
1 tane kabartma tozu
250 gr margarin
2 tane vanilya sekeri

iki tane portakal kabugu
yarim su bardagi cekilmis findik

Hazirlanisi
hamurumuzun bütün malzemelerini kulak memesi yumsakliginda yogurduktan sonra ,hamurumuzu ikiye bölüp yarisina portakal kabugu rendemizi ilave edip
biraz daha yogurduktan sonra ,diger yarisina cekilmis findigi ilave edip onuda
yoguruyoruz ...

hamurumuzu yarim saat buzdolabinda beklettikten sonra istedigimiz
sekli verip daha önceden isittigimiz 160 derece firinimizda pisiriyoruz .

kurabiyelerimiz pistikten sonra damak tadimiza göre süsleye biliriz ..

ellerine saglık canımm off ne güzel görünüyor.. bende yapmak istedim aslında bu konuda harifetliyimdir ama hiç un kurabiyesi yapmadım ugraştırıyor dediler. unu yemesi vs dediler yapmadım ama güzeell görünüyor

Tesekkür ederim :-)

Kurabiyelerin icerisinde en kolayi un kurabiyesidir fazla vaktini almamakla beraber
yapimida yemeside zevklidir ,hamurun kivami kulak memesi yumsakliginda olunca sorun olmaz.:-)

Tesekkür ederim :-)

Kurabiyelerin icerisinde en kolayi un kurabiyesidir fazla vaktini almamakla beraber
yapimida yemeside zevklidir ,hamurun kivami kulak memesi yumsakliginda olunca sorun olmaz.:-)

sanırım birileri tarafından kadırıldım :))))))) en iyisi denemek tariflerde güzelmiş.. bir hamurdan iki çeşit kurabiye hımss bunu tuttum iştee süperr.paylaşım için sagol canım

Back
X