kumdan kale evliliğim elimde parçalanıyor

arkadaşlar ben mi yanlış okudum.

kadın ilişki teklifini reddetti diye şiddet görmüş.

Öncelikle kendini toparlamalısın, bu bıkkınlık halinden vazgeçmelisin
Evlatların var her şeyden önce, sen yılarsan onlar ne olacak
Eşine endeksleme her şeyi, kendine biraz bakım yap, alan yarat, al çocuklarını dışarı çık, biraz toparlan
Sanırım yaşadığın sorunlardan biraz depresif bir hal içindesin
Önce kendin iyi olacaksın ki etrafındakileri toparlayabilesin

ben bir iş arkadaşımdan duymuştum, o gün bu gün dikkat ederim eşimle sohbetlerimde;diyor du ki bir erkek karşısında ki kadından, sohbet konusu, ne olursa olsun doğruları duymaktan çok ,pohpohlanmak ister,siz kadınlar bazen bunu bilmeden çok doğrucu davut oluyorsunuz..yani haksızda olsa evet doğru yapmışsınla başlayıp konu uzadıktan sonra sözü doğruya ,onu kırmadan getirmek lazımmış,bu çatışmayı ve suskunluğu engeller derdi......yani tv izlerken şu adam ne çirkin mi dedi ,söz misal;evet çok itici yanları var diye tasdikle birlikte,sonucunu yine sizin doğrunuza getirebilirsiniz......bu da sohbet etmekten zevk alacağı şekle dönüşürmüş....doğrular bazen erkekler için vıdı vıdı olurmuş.....denildiği gibi eşini en iyi sen tanırsın aslında ,onu gömüldüğü yerden çıkarmak ta malesef sana düşüyor.....

Ben bu ilgilenme olayını anlamıyorum. "Benimle ilgilen" diye bir cümle kurup arkasında istediğini elde eden var mıdır?

Siz adamla ilgileniyor musunuz mesela?

uffff, ben eşime bana hediye al demiştim,
adam gitti saçma sapan bir şey aldı, hayır 10 yıldır tanışıyorsun be adam, nitekim söyleyerek olmuyor haklısın.
söylemeden de olmuyor.
ben ima yolunu da deniyorum, ha ha film izlerken falan "bak diyorum adam yeni tanıştığa kıza ne sözler söylüyor", ne dese beğenirsin "onlar filmlerde oluyor goha, gerçek değil"

2 zıt kutupsunuz sen isteyince eşin reddediyor,eşin isteyince sen,tipik erkek sonuçta tv kumanda ikilisiyle ilgiilenmesii ,rutin hayat başlamış sizde

arkadaşlar ben mi yanlış okudum.

kadın ilişki teklifini reddetti diye şiddet görmüş.

Bana şiddet olarak değil de, eşinin istemediğini idrak edememiş gibi geldi bi an. Bırak diye bağırdığında bırakmış.
Bazen adamlar hayır denildiğinde "Evet diyor da naz yapıyor" algısı yaşıyor. Biraz da affedersin kütüklük, ilgisizlik varsa, nadir reddediliyorsa, ciddiyeti fark edemeyip devam etmeye çalışıyor. Uyarıyı alınca oturuyor.

Bana böyle geldi açıkçası, farkında değil adam gibi...

Iletisim problemi var oncelikle kocanizin sizinle konusmasi lazim derdimi anlatacak kimsem yok diyip gitmesinden belli. Ayni evin icinde iki yabanci gibisiniz aranizdaki muhabbet samimiyet bitmis yani ilk basta nasildi evlenirken nasildi bilmiyorum ama onceden cok iyidiydi ise demekki zamanla karsilikli yapilan hatalarla gelinmis bu noktya. Belki onun annesi birsey yapti kavga ettiniz bacisi birsey dedi kavga ettiniz, kavga etrtiniz konusmadiniz belki kavga ettiniz o kustu konusmadi karsilikli inatlastiniz sorunlar her kavgayi kemiklestirdiniz uzaklastikca uzaklastiniz , kadinlar genelde kavgaliyken cinsellikte istemez o anlamda da uzaklastiniz zamanla kari koca olmaktan iki sirdas dert ortagi olmaktan iyice uzaklastiniz. Muhtemeln cocuklarida sanki sizinmis size aitmis gibi gorup onlardan da uzaklasti adam. Bence ikinizinde ciddi terapiye ihtiyaci var yoksa kocanizin konusup sorun cozmeye calisacaginiz sanmiyorum.

Çok ketum ben ona nasıl davranacağımı bilmiyorum artık.

Yumusak yaklaş. Yani tamam konusma ama negatif bir elektrik de verme. Yani ona sinirli sinirli bakma, bir sey sorduğunda ters cevaplama. Ve yapabilirsen cocuklari yatırınca yahut birine emanet edince oturup sakince konuş. Iki sevgili gibi demiyorum. Önce kendini anlat mesela onu suclamadan hissettiklerinj evlilikte gördüğün manzarayı anlat. Sonra onun da anlatmasını rica et.

Ama halinle tavrınla ona baskı kurma soru bombardımanı yapma. Sadece ne hissettigini ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum. Ona göre de iliskimize bir yön verelim de. Fedakar bir imaj cizmene de gerek yok, sadece kendinden emin bir imaj ciz. Karşında rahat olmalı, bu kadın yine dırdır yapacak kavga çıkaracak diye düsündurtme adama. O anlatsin bi kendini. Daha sonra neye karar verecegini tepkinin ne olacağını düşünürsün. Su durumda ilk önce eşini bi acman lazım.

Eger yapabilirsen bi uzmana danış esine nasıl yaklasman gerektigiyle ilgili. Beş Sevgi Dili diye bir kitap önermisti bir üyeye terapisti iletisimle ilgili. Ona bakabilirsiniz. zeytinin annesi sanırım ona önermisti.

İstemiyorum dedim.saldırdı.kollarımdan tuttu sıktı.yapma bunu dedim.devam etti.en sonunda bırak beni diye bağırdım.oyle birakti.

bildiğin şiddet bu. naz yapıyor azıcık zorlayayım filan değil yani.

Ben yazdıklarından sanki şiddet değilde hani istemediğini anlamadı, zorladı sonra sert çıkınca bıraktı gibi düşündüm
Sana bilerek şiddet mi uyguladı yoksa, atladım sanırım orayı ben

Ben de siddet olarak düşünmedim okurken. Hani erkek gücü vardir ya tam ayarlayamazlar bazen. Öyle bir sey diye düşündüm

bildiğin şiddet bu. naz yapıyor azıcık zorlayayım filan değil yani.

Karşıdaki adam bunun şiddet olduğunun farkında değil. Bana öyle geldi yani eşinin algısı bu yönde... İlgisizlik sebebiyle zaten çoğu şey kopma noktasında, iletişim sıfırlanmış. Bir evin içinde iki yabancı gibi bir şeyler.

Ama gayet bilincindeyse o sorun işte, belki de ben yanlış anladım. Onu en iyi kadın bilir tabi, davranışlarından eşinin.

aranızda neden bilmem ama bi inatlaşma var
sen bi adım yaklastıgında esın bır adım gerı gıdıyo
esın yaklastıgında sen...
eger yuvanı kurtarmak mutlu olmak ıstıyorsan bıraz caba goster
mesela esın yaklastıgında sırf o senı reddettı dıye kırılıp sende reddetmıssın
sana tavsıyem ıs cınsellıge gelmeden once esıne sefkatle yaklas bak nasıl sasırıyo
ınankı erkekler kucuk bı cocuktan farksızlar onu dusundugunu onu sevdıgını hıssettır
bıde boyle dene cok ıse yarayacagına ınanıyorum

Ne kadar tipik, emin ol %95'i aynı şeyi derdi :)
Ben evli değilim, ilişkilerde pek deneyimli olduğum söylenmez ama sanki ne dediğinden çok ne yaptığın karşındakini etkiliyor. Mesela sen hep hediye alıyorsun, o hiç almıyor mu; normalde hiç unutmayacağın özel bir günü tamamen es geç, onun beklentisi boşa düşsün, anca öyle bişeyleri belki sorgular bizim erkekler.

ne bileyim. bana iğrenç geldi yani. kendimi o pozisyonda düşündüm de.

içinde olan bilir ancak tabi. hayırlısı...

Ben yazdıklarından sanki şiddet değilde hani istemediğini anlamadı, zorladı sonra sert çıkınca bıraktı gibi düşündüm
Sana bilerek şiddet mi uyguladı yoksa, atladım sanırım orayı ben

Kollarımı sıkti işine devam ediyordu ne anladı bende bilmiyorum ama bagırdım.cekildi hala kollarımı sıkıyordu canım acıyo diye ağladım anca öyle bıraktı.

yok canım daha etkilisi oldu.

benim çantam çalınmıştı, içinde de tüm takılarım, imitasyonlar + değerliler.

sonraki bir özel günümde arkadaşım takı hediye etti, bir başka arkadaşım süslü bir kutuya imitasyon takı doldurup geldi, "hiç takın kalmadı kıyamayız sana" gibisinden. sonra benimkinin yüzü düştü. bunlar maddi karşılığı olan hediyeler değildi pek, ama gayet ince düşünülmüş gayet kibar hediyelerdi.
ne demek istediğimi eşim o zaman anladı. maksat hediye falan değil de, gönül almak, yüz güldürmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…