• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kültürel farklılık , caresizlik

ayseee222

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
164
21
48
35
merhabalar yardımınıza ihtiyacım var.ben ailemin tek cocuguyum . baska sehirde calisiyorum memurum. gorustugum kisi tatar asılli . ailem karsi cikiyor. nedenlerinden biri tek cocuk olmam farkli sehirden biri ile evlenmemem.tatar oldugu icin farkli kultur uyum saglayamazsin diyorlar. ve arkadasimin mensup oldugu bir cemaat var buda sıkıntı . sen cemaat kulturu ile buyumedin yapamazsin diyorlar.duygusal bag oldugu icin kopmak zor gelior. kultur farki bu kadar onemli mi. tatar ama onlarda turk yemekleri farkli kendi aralarinda tatarca konusuorlar ama turkceye cok yakin anlarsin diyir. yemekde bir sekilde yapilir diyorum ama. beni de korkutan cemaat kulturu. onunla konustum bu konuyu senden bir sey beklemem sadece sohbetlere gidip gelirsin dedi. bilmiyorum su an toz pembe mi bakiyirum. onu yari yolda birakmak da istemiyorum. onunla 2. gorusmem gecen sene gorustugumde ailem karsi ciktigi icin ayrilmistim. bir yil boyunca inanilmaz vicdan azabı cekmistim. yarim kaldığı ıcin belkide taķınti olmustu unutamiyordum onu. tekrar yazinca kontrol edemedim basladim.tekrar ayrilmak ikinci kez terk etmek istemiyorum. bu sefer cekeceğim vicdan azabi daha buyuk olur 2. kez ayni hatayi yaptigim icin yari yolda biraktigim icin.bu yastan sonra kacarak evlenemdm.ailemdw problemler var. babamla hic bag yoktu aramizda. ayni evde yabanci gibiydik. hic sevgisini gostermedi bana. annemle kavga ederlerdi huzurlu ailem yoktu. o yuzden erkek arkadasimin en ufak degeri beni o kadar mutlu ediyordu beni sevildigimi hissetmek farkliliklar varken engel olamadim kendime.anneme halen deger vermez. beni okutmak bile istemiyordu memur olup baska sehirde uzakta yasarim diye. annem destekledi okuttu. simdide annemu sucluyor sen okuttun gonderdin diye. kacarak evlensem anneme kotu davranir. cevremde baskilar artti bayram geldi herkes evlen artik evlen artik niye evlenmiyon diyor. dayanamiyorum . derdimi anlatabilecek konusabilecek kimsem yok. bana fikir verin.

Tatar olması değil ama cemaat gerçekten sıkıntı. Yarın ne olacağı belli değil. Allah korusun. Türkiye'de yaşıyoruz en nihayetinde. Cemaatten kopsa bir derece ama onu da yapacakmış gibi durmuyor hiç. Sana tavsiyem her şeyi açık açık sor. Özellikle de bu cemaat işini.

Cemaat mi yapmayin gozunuzu seviyim bu kadar mi caresizsiniz?
Anliyorum zor bir aile , babanin ilgisizligi falan ama inanin hepsi bu adamla yapacaginiz evlilikten iyidir
Soranlara da kismet bu isler deyin gecin kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz
Ayrilinca da vicdan azabi cekmenize gerek yok , ah be yavrucum ne luzumsuz isler bunlar , mahvetmeyin hayatinizi

Ailenin söylediklerini kulak ardı etme.
Vardır bi bildikleri, cemaat olayı falan aileden kurtulayım derken daha beter bi batağa saplanır kalırsın.

cemaate ya siz dahil olursunuz ya da o cemaat sizinle evlenmesine zaten izin vermez
şu hayatta en cok dikkat ettiğim adımın böyle saçma sapan cemaat işleriyle anılmaması
o yüzden ben olsaydım öğrendıkten sonra devam etmezdim
size de tavsiyem ayrılın
bu işler hiç beklentim yok denilerek başlar cemaatin başındaki kişiye itaat etmiyorsunuz diye şiddet görmeye kadar gider

Tatarlik problem değil. Hepimiz bir şekilde kız alıp veriyoruz başka kültürlere. Ben de öyleyim. Ama cemaat işi olmaz. Çok farklı bir dünya. Dipsiz kuyu. Siz sadece kendinizi değil. Ileride çocuklarınız olduğunda onları da bu cemaate mahkum edeceksiniz. Ailem ne olursa olsun. Onlardan görmediğiniz bilmediğiniz ortamlarda aramayın. Daha gencsiniz o olmaz başkası olur. Acele etmeyin. Icinize sinmeyen şeyler varken bu yollara girmeyin. Aileniz de size destek değil çok çok çok pişman olursunuz.

konusmaya ihtiyacim oldugu icin yazdim fikirlerinize ihtiyacim var. kusura bakmayin rahatsiz ediyorsam

Yapabileceğin yegane şey o cemaatten başka birini bulup tam anlamıyla öğrenmem ama ne kadar anlatırlar onu da bilmiyorum.

Vicdan yapacak birsey yok. O kadar büyük bir sorunla karsı karsıyasın ki. Sohbetlere gidip gelmek zaten o cemaate katıldığın anlamına gelir. Hayatını bile bile mahvetme. Bırak kendisine uygun birisini bulsun.

neden ayrılınca vicdan azabı çektiniz onu anlamadım? her flört ettiğimizle evlenmek zorunda mıyız? işler yolunda gitmez içime sinmezse ayrılırız , bu kadar.

cemaat olayına geliince sohbete gidip gelecekmişsin o kadarmıymış :D daha ne yapacaktın acaba beklentisi olsa??

herşey çok mantıksız , bence biraz daha düşün

cematin sıkıntı olacagini dusunuyor herkes galiba. ben toz pembe bakiyorum galiba

Back