- 14 Eylül 2017
- 2.705
- 9.771
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşlik ederim tabiki.Günaydın hanımlar,
Bahar temizliğine Allah'ım kısmet ederse bu hafta başlıyorum.
K klbk33 badiciğim, bana eşlik edersin değil mi?
Başka başlayacak olan varsa birlikte başlayalım...
Planlar
-Kapalı balkon oturma odası olarak kullanılacağından dip köşe temizlenecek. Camı, jaluzileri, dolabı, koltuğu silinecek.
-Tüm odalar süpürülüp, silinecek. toz alınacak.
-Tüm evin camları silinecek, perdeleri yıkanacak, avizeleri, prizleri silinecek.
-Akşamları oturduğum yerden çekmece içleri düzenlenecek. Atılacaklar hemen atılacak.
-Hobi malzemeleri toparlanacak. Büyük kutu alınıp, içine istiflenecek. düzenli bırakılacak.
-Halılar yıkatılacak. Kullanılmayan odalardaki halılar, serilmeyecek.
-Yorganlar yıkamaya verilecek.
Bunlar kaba taslak yapılacaklar. İnce işler yapıldıkça yazılacak.
Darisi basina insallah. Bende cocuklarinkini hallettim. Sadece benimki kaldi. Terzi kendi sokugunu dikemezmis misali. Kendimizinkileri de beraber yapsak mi? Ben kuculenleri koli yapacagim. Hamile kiyafetlerimi arkadasa soz verdim ona verecegim. Bana olanlari da ayirdimmi isim bitecek. Yazarken bile zor geldi. 5yilda ne cok kiyafet biriktirmisim.ah ne hoş. ben de yazmak isterim aynısını.. ben kızınkileri hallettim.
Dolap iclerini bende bundan sonra bu sekilde halledecegim. Kendimi yormusum simdiye kadar.ben sadece mutfak için sana kolaylık olması açısından bi öneride bulunmak istiyorum. Dolap içlerindeki eşyaları her gün 1-2 makine yıkayıp kenara koy. dolap temizliği o zaman daha kolay oluyor ve içini de hemen yerleştiriveriyorsun.
üst tarafı 1 gün alt tarafı 1 gün olmak üzere ikiye de bölebilirsin.
Hem mutfak dolaplarını sessiz ortamda da temizleyebilirsin böylelikle.
Evdeki tüm düzenlenecek alanların listesi
YATAK ODASI
ÇOCUK ODASI
- Gardırop (sağ)
- Gardırop (sol)
- Gardırop (üst)
- Gardırop (alt)
- Gardırop (çekmeceler)
- Baza (sağ)
- Baza (sol)
- Şifoniyer
- Komidin
- Çalışma Masası
OTURMA ODASI
- Gardırop (sağ)
- Gardırop (sol)
- Gardırop (üst)
- Şifoniyer
- Oyuncaklar
SALON
- Tv Ünitesi
MUTFAK
- Vitrin (sağ üst)
- Vitrin (sağ alt)
- Vitrin (sol alt)
- Vitrin (sol üst)
- Konsol (alt)
- Konsol (üst)
BALKON
- Dolap (üst)
- Dolap (alt)
- Çekmeceler
- Dolap (tencere)
- Buzdolabı
- Masa
KORİDOR
- Dolap (sağ)
- Dolap (sol)
- Dolap (üst)
- Masa
TUVALET
- Portmando (üst)
BANYO
- Raflar
Tabi ki hepsini bir günde yapmayı planlamıyorum ama bir yerden başlamam lazım 14.00 itibariyle maratona yatak odasından başlamayı düşünüyorum. Katılmak isteyenleri beklerim. Hem yazlık-kışlık ayrımı hem atılcak-verilecek ayrımı yapıp mümkün olduğunca sadeleşmeye çalışacağım.
- Dolap (üst)
- Dolap (çekmece)
- Dolap (alt)
- Makineler (üst)
Başlasın başlasın
Baktım ki kimsecikler yok biraz eğlence katayım dedim. .Belki evişinden sıkılmış küldaşlarımdan gelen olur diye..
Parti başlasııınnnnn...
Darisi basina insallah. Bende cocuklarinkini hallettim. Sadece benimki kaldi. Terzi kendi sokugunu dikemezmis misali. Kendimizinkileri de beraber yapsak mi? Ben kuculenleri koli yapacagim. Hamile kiyafetlerimi arkadasa soz verdim ona verecegim. Bana olanlari da ayirdimmi isim bitecek. Yazarken bile zor geldi. 5yilda ne cok kiyafet biriktirmisim.
Dolap iclerini bende bundan sonra bu sekilde halledecegim. Kendimi yormusum simdiye kadar.
Ahahaa alayim ben bunu kendime uydurayim. Gardrobada baslayayim simdi.
Baktım ki kimsecikler yok biraz eğlence katayım dedim. .Belki evişinden sıkılmış küldaşlarımdan gelen olur diye..
Parti başlasııınnnnn...
ne yani parti yapamayacak mıyız şimdiDaha bende ne listeler var da pcye geçmem lazım onun için. Liste var listeye uyacak kadın yok
Eşim işten gelince tutturdu dışarı çıkalım diye eve yeni döndük yatak odası hala dandini çocukları uyutup halletmem lazım yatak üstündekiler yere inmeden :)))
Ben katilmisim farkinda olmadan.21 -22 maratonuna katılmak isteyen olur mu acaba ?
Parti başlasııınnnnn...
1 2 liste yaptim. Baktm uyamiyorum. Biraktim. Bir ara buraya yaziyorum diye isten cikarken gunluk 5li yazip eve girer girmez yapip kurtuluyordum islerden. Burada aktif olmayinca kaldi o da.Daha bende ne listeler var da pcye geçmem lazım onun için. Liste var listeye uyacak kadın yok
Eşim işten gelince tutturdu dışarı çıkalım diye eve yeni döndük yatak odası hala dandini çocukları uyutup halletmem lazım yatak üstündekiler yere inmeden :)))
bunalıma girmek bile bizim için lüks valla..biz bunalıma girsek evlerimizde 3. dünya savaşı çıkar herhalde..Ben katilmisim farkinda olmadan.
Yaptiklarimi yazayim
-cocuklar yikandi
-kisisel bakim yapildi
-camasir yikandi
-cocugun kiyafetleri hazirlandi
-cocuklar uyutuldu
Dolap isine yine vakit kalmadi. Her is bize bakiyor. Bunalima giresim geliyor bazen.
Bunalima girecek vaktim de yok ki benim ahahahaaa hangi ara girecegimbunalıma girmek bile bizim için lüks valla..biz bunalıma girsek evlerimizde 3. dünya savaşı çıkar herhalde..
ne yani parti yapamayacak mıyız şimdi
1 2 liste yaptim. Baktm uyamiyorum. Biraktim. Bir ara buraya yaziyorum diye isten cikarken gunluk 5li yazip eve girer girmez yapip kurtuluyordum islerden. Burada aktif olmayinca kaldi o da.
İşleri bitirdim ki Tam bitmedi gerçi ama olsun en azından yere atılmadan dolaba girecekler yerine yerleşti. Açıkta kalanların çaresine yarın bakıcam :))
Aynen aktif olmayınca olmuyor. Haftasonları eşim genelde çalışıyor annem de evine gidiyor. Çocuklarla başbaşa kalınca ancak ortalık toplayabiliyorum. Yarın benim boş günüm bugün de tatil olunca iyi denk geldi de annem evdeyken azıcık işlere el atabildim. Yarın yatak odasını tamamlarım inşallah. Gardırop en büyük işti benim için onu bitirdim ya gerisi daha kolay gelir :)
harikasın ya.. yüzümde koskocaman bir gülümseme oluştu
Parti başlasııınnnnn...