Canım benim alerjim var o yüzden mümkün mertebe deterjanlardan uzak kalmaya çalışıyorum ama sıfıra indiremedim.mesela yumuşatıcı parlatıcı kullanmıyorum arada sirke koyuyorum makinelere.yerleri sirke arap sabunu yada sirke bulaşık deterjanıyla siliyorum.dünde sirkelim almıştım ondan ekledim kokusu hoşuma gitti.duşakabin ve lavabolarda bazen sirke karbonat bazende parlatıcı kullanıyorum.camları sirkeli şampuanlu suyla siliyorum.roll on yerine koltuk altına karbonat sürüyorum sıfır koku.banyodan sonra saçlarımızı sirke ile duruluyoruz.çamaşır suyunu wc lerde kullanıyorum.bi marka klorsuz çamaşır suyu çıkarmış ondan aldım.kokusu rahatsız etmiyor ama lavabodaki çay lekesini çıkarmadı.bugün ocağı sirke karbonatla temizledim.ocak gözlerini ve demirlerinide beyaz sabunla telledim.tezgah granit onuda bulaşık deterjanı sirke karışımı ile sildim sonuç başarılı beğendim.aklıma gelenler bunlar ...siz neler yapıyorsunuz...
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kulkedilerinin-macera-bildirim-topigi.862375/page-300 Ödev topiğimiz...
Makinenin içi değil yıkanan çamaşırlar kokuyor canım.siyah renklerde daha çok hissediyorum.dün temizledim bakalım yine olacak mı.dün su verirken alttan sızdırdığını farkettim.bi yerlerine para sıkışmış yine galiba
Hu huuuuuu badiye geeeellll
Maşallah maşallah...
Aslında çok değil laf kalabalığı sadece:))
Tam tersi o kadar oyalanarak yaptımki.ikide bir telefon çaldı.küçük bende yapıcam diye herşeyin ucundan tutmaya çalıştı.kayınvalidede daha verimli geçiyor temizlik kendi evimde o kadar konsantre olamıyorum.galiba nasılsa evdeyim bugün bitmezse yarın devam ederim rahatlığı oluyor.işten çok çocuklar yoruyor beni.konuşmaktan anlatmaktan dilimde tüy bitiyor artık
Küçük pek bi mız mız bugün sabah erken kalkmıştı kahvaltıdan sonra yattı ayağımda
uyudu.anca o uyanınca başladım
2 den sonra yapılanlar
Ev yatak odası toplandı
Mutfak toplandı makine açıldı
Buzdolabının rafları boşaltıldı silindi yerleştirldi
Ocak sirke karbonatla ovuldu
Ocak gözleri beyaz sabunla tellendi
Tezgah sirke ve bulaşık dererjanıyla ovuldu
Namaz kılındı
Heryer süpürüldü
Not:arkadaşlar belki duymuşsunuzdur dik süpürgenin filtre kısmına ıslak mendil geçirilip süpürüyorlamış.hazır filtresini yıkamışken denedim çekiş gücü hiç.düşmedi normalde dolmaya başladıkça düşüyordu.temziliğide kolay işin bitince çıkar at.bazılarıda eski çorap geçiriyormuş.siz yinede iyice bi araştırın öyle yapın aman diyeyim:)