Küllerden Doğmak Vol.2

Allah rahmet eylesin canım.
Benimde tatilde gelmek isteyen misafirim cok fikir olsun diye sormustum.
Canim bi listem var yazayim
Fellah koftesi
Kuru dolma
Kostebek pasta
Elmali tart
Mozaik pasta
Milfoy borek
Tramisu
Etimek tatli
Browni anne islak kurabiye
Fellah koftesi
Kereviz salatasi
Borek
Koz biberli lor
Elmali pasta
Patatesli tuzlu kek
Dereotlu pogaca
Milfoy
Truffe
Kostebek pasta
Revani
Corek otlu kurabiye
Bazilatini iki kere yazmisim ikinlistemden kopyaladiydim belki fikir olur bu cok az bi liste ama fikir beriri hazirda yaziliydi yoksa baska seylerde verebilirim

bugün yapılan işler:
misafir odası toplandı.süpürüldü
tüm sehpaların tozu alındı.örtüleri yıkandı serildi
aynalar silindi
prizler silindi
koridor süpürüldü.halıları serildi
yatak odası süpürüldü . toz alındı.
mutfah tezgahı silindi.
ocak silindi,gözleri yıkandı.
3 tencere 3 cezve 1 çaydanlık 1 ketıl parlatıldı.
tüm kaşık çatallar çamaşır suyuna yatırılıp durulandı.kaşıklık yıkandı yerleştirildi.
kuruyan çamaşırlar katlandı yerleştirildi
yemek yapıldı.bulaşık yıkandı

Dahada var
muzu rulo poasta
profiterol
Muhallebili kek
Sebzeli kek
Pizza kuul
Soganli corek
Kisir
Mercimek kofte
Makarna salatasi
Borek cesitleri
Kalburabasti
Kuskus salatasi borulce salatasi
Nahur salatasi
Vs vs yazayimmi daha

Kac kisi geleceklerki bu kadar hazirlik cok degilmi???? Salon tutup da agirla bari eve de sigmazlar bunlar.
Ben bu kadar hazirlik yapamam duser bayilirim. Sen nasil hazirlayacaksin? Masallahin var . esoes1919 esoes1919

Maraton sonucumu yazayim
Daginikligi topladim. Evi supurup sildim. Wc lavabo yikadim. Camasir yikadim.

Yarina da is biraktim. Yarin devam ederim. Ev hic supurulmemis gibi oldu daginikligi cocuklarr yine yaptilar. Benim isim hic bitmez..

Yarinki planim cocuklarin yikanmasi, ütü, kalan camasirin yikanmasi, mutfak dolaplarinin silinmesi.

Dahada var
muzu rulo poasta
profiterol
Muhallebili kek
Sebzeli kek
Pizza kuul
Soganli corek
Kisir
Mercimek kofte
Makarna salatasi
Borek cesitleri
Kalburabasti
Kuskus salatasi borulce salatasi
Nahur salatasi
Vs vs yazayimmi daha
Yaz canım, bize de fikir olur, çağrışım yapar lazım olunca..

Kac kisi geleceklerki bu kadar hazirlik cok degilmi???? Salon tutup da agirla bari eve de sigmazlar bunlar.
Ben bu kadar hazirlik yapamam duser bayilirim. Sen nasil hazirlayacaksin? Masallahin var . esoes1919 esoes1919
Canım o liste yapacaklarının listesi değil anladığım kadarıyla. Misafir gelince düşünmemek için alternatif bir liste galiba.. Ben de bir ara yapmıştım böyle..

Annemlere gitmistim geldim
Koltuk kiliflari takildi sonunda
Utu masasini kurutmaligi topladim
Daginiklik topladim
3 parca bulasigim kaldi
Bugunluk bu kadar olsun

Hoşgeldin :) 1. Sayfayı okumakla başlayabilirsin sonrasına alışırsın zaten :KK66:

Kısa bir özet geçeyim:
Günlük 5 liler yazıyoruz ( bunu herkes kendi evinde yapmak istediği şeyleri seçerek yazıyor , herkesin ki farklı oluyor yani )
Günlük ödevler verip yapıyoruz ( mesela bugün ki ödev evdeki çiçekleri sulamak , saksıları silmek yada yıkamak, evinde çiçek olmayanlarda ayna silecek mesela )
Odak noktası belirliyoruz 15 gün süre koyuyoruz ve liste oluşturuyoruz dip köşe kapsamlı yapılacak şekilde ( şuan odak noktası mutfak mesela 31 ocakta yeni odak noktasına birlikte karar vericez inşaALLAH )
Ve son olarakta badilik mevzumuz var (detaylar 1. Sayfada yazıyor ) şahane bir dostluk oluyor sayfada da bu sayede :)
Başkanımızda canımız chentiq chentiq ciğimizdir:KK200:
Elimden geldikçe açıklayıcı olmasına gayret ettim ama çokta kasma kendini zamanla adapte olursun :KK66:
Aaa benim badim kim :KK70:

Bi de kizlar söylemeden edemiycem ev islerinde pratigi severim ve uygulamaya gayret ederim islerinyaparken pratik yonteminiz varsa soyleyin lutfen ....bende cok var ..merak ettiklerinizi sorabilirsiniz ...akil akildan üstündür ne de olsa

Bi de kizlar söylemeden edemiycem ev islerinde pratigi severim ve uygulamaya gayret ederim islerinyaparken pratik yonteminiz varsa soyleyin lutfen ....bende cok var ..merak ettiklerinizi sorabilirsiniz ...akil akildan üstündür ne de olsa
Şu an aklımda bir şey yok ama, sen yaptıkça bizimle de paylaşırsın.
Badi için de kısa zamanda eşleştirme yapılır diye düşünüyorum..

Anlatirmisin pratikliklerini. Bizde yararlanalim.

Ben bir tane anlatayim. Tavuk yapacagim xaman biraz cok alirim. Dogranmis olarak Hepsini kavururum. Yarisini kavurma yediririm. Diger yarisini da sulu yemege ceviririm. Ertkesi gune de degisik yemegim olur.

Anlatirmisin pratikliklerini. Bizde yararlanalim.

Ben bir tane anlatayim. Tavuk yapacagim xaman biraz cok alirim. Dogranmis olarak Hepsini kavururum. Yarisini kavurma yediririm. Diger yarisini da sulu yemege ceviririm. Ertkesi gune de degisik yemegim olur.
Tavukta haslamaknicin icone sogan sarimsak havuc defne karanfil tane karabiber atar haslarim.altini kapatinca maydanoz sapi atar beklerim..suyunu suzer kagit bardaklara koyar dondururum
Etini but gogus ayiririm ..gogsu divterim(minik minik parcalara ayiririm)bunu yaparken MİKSERden yardim aliyorum ..butlari parcalamam lazim olunca cikarir iri olarak tereyaginda cevirir pilavin ustune koyarim ..
Pilavi yikarken elma sirkesi koyup bir dk.bekler hemmen yikarim tum nisastasini aninda birakiyo..ve pilav tane tane olur..yemek yaparken asla teflon kullanmam ... Evde varsa sizde yavas yavas birakin benim setim vardi zararini ogrenince birer birer attim

Tavukta haslamaknicin icone sogan sarimsak havuc defne karanfil tane karabiber atar haslarim.altini kapatinca maydanoz sapi atar beklerim..suyunu suzer kagit bardaklara koyar dondururum
Etini but gogus ayiririm ..gogsu divterim(minik minik parcalara ayiririm)bunu yaparken MİKSERden yardim aliyorum ..butlari parcalamam lazim olunca cikarir iri olarak tereyaginda cevirir pilavin ustune koyarim ..
Pilavi yikarken elma sirkesi koyup bir dk.bekler hemmen yikarim tum nisastasini aninda birakiyo..ve pilav tane tane olur..yemek yaparken asla teflon kullanmam ... Evde varsa sizde yavas yavas birakin benim setim vardi zararini ogrenince birer birer attim

Elma sirkesini deniycem mutlaka :super:
Çelik tencere candır yaaa:KK36:
Butları nasıl yapıyorsunuz yaa ben öyle yapınca içi pişmiyor hiç o yüzden genelde fırında yaparım siz nasıl yapıyosunuz ?

Elma sirkesini deniycem mutlaka :super:
Çelik tencere candır yaaa:KK36:
Butları nasıl yapıyorsunuz yaa ben öyle yapınca içi pişmiyor hiç o yüzden genelde fırında yaparım siz nasıl yapıyosunuz ?
Butlarin ustune pismeden #isareti cizerim on dk.harli ateste kirk bes dk.kisik ateste pisiririm.eger catali batirdigimda catali tutuyosa ici pismemis demek ama catali birakir ve batirdigim yer genis bir yariga donusuyorsa pismis anlamina geliyo..bide soguk sudan koymam asla kaynamis su koyarim yoksa et sertlesip pismiyo..bide benim koy tavugu olur hic pismedigine denk gelmedim .duduklu kullanmaya cesaret edemiyorum patladigi icin ...b n boyle konularda cok sanssiziim muhakkak benim basima gelir boyle seyler

Bugun yapilanlar
Mutfak toparlandi
Ocak firin silindi
Balkon yikandi
Balkon camlari kocaya sildirildi
Mutfak koridor supuruldu
Mutfak silindi
Yemek yapildi
Bos oda duzeltildi supuruldu
Deterjan dolabi duzeltildi
Yatak odasi cami silindi
Tul perdesi yiknadi kocaya astirildi

Yarinda odalarla salonu supur sil toz al tabi bi de banyo tuvalet var amaaann is mi biter

X