• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KÜL'LERDEN DOĞMAK - Vol.1

chentiq

Hytmda grkli dğşmlri klylkla ve nzkçe ypyrm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
6.950
12.556
448

Merhaba Sevgili Külkedileri,
Hepinize kucak dolusu temizlik bezleri... diyerekten açıyorum yeni topiğimizi.

$bahar-temizligi.webp
Önce 1 prenses vardı külkedisi olmaya çalışan (http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/617582-prensesin-kulkedisi-olma-macerasi.html)
Sonra sizler geldiniz ve etraf şenlendi.

Şimdi ise yarışacağız. Ama amacımız, "kim en olacak" tan ziyade, HEPİMİZİN "EN" OLMASI. Ne demişler? Sen yoksan 1 eksiğiz!

Bu tembel bedenlerimizi silkeleyip içeriden sıfır beden hamarat hatunlar fışkırtacağız.
3 Bölümden oluşan; "Yılbaşına Kadar Yepyeni Bir Ben" başlıklı prenseslikten külkedisi olma maceramız başlıyor. Bu topik yarışmamızın ilk bölümü. Herkes bireysel olarak yarışacak ve 10 günlük periyotlarla kontrol yapacağız. Her ayın 10 u 20 si 30 u...

Temmuz sonuna kadar yapılacaklar listesi aşağıdadır. Bu işler bittikçe bittiğini haber vereceksiniz ben de listemize ekleyeceğim.

Bunun haricinde her gün topiğe ilk yazan kişinin bir ödev verme hakkı olacak. (Saat 04:00 ten sonra ilk yazan kişi):18:

Örnek: Topiğe saat 06:20 de Chentiq uğradı ve "bugün herkes 20 parça ütü yapacak. Ütüsü olmayanlar evin bir dolabını düzenleyecek" dedi.. O gün onu yapanlar ekstradan "+" kazanacak.

[table="width: 500, class: grid"]
[tr]
[td]:nazar:[/td]
[td]chentiq[/td]
[td]cidem87[/td]
[td]defnemel[/td]
[td]elifcino[/td]
[td]esinti42[/td]
[td]ladyline[/td]
[td]pandaaaa[/td]
[td]psikomarmelat[/td]
[td]seevdaa[/td]
[td]tukenmeyenumutlar[/td]
[td]ultraanne[/td]
[/tr]
[tr]
[td]1-saat, gözlük, anahtarlar, telefon vs. için tek bir yer belirlemek ve ORADAN BAŞKA YERE KOYMAMAK[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]2-buzdolabını içli dışlı temizlemek-buzluk dahil[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]3-baharat kavanozlarını temizlemek ve düzenlemek[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0?[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]4-ilaç kutularını düzenlemek tarihi geçen ilaçları ARTIK atmak[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5-çalışma masasını, evrak, kağıt, dosya vs. düzenlemek ve DÜZENLİ TUTMAK[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]6-temizlik malzemelerini ve bezlerini gözden geçirmek eksikleri tamamlamak[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]7-banyo dolaplarını düzenlemek ve temizlemek[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]8-birikmiş ve güncelliği yitmiş dergi,gazete,indirim kuponu,broşür,posta,fatura vs. ne varsa ATMAK[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]9-portmanto dolabını düzenlemek ve temizlemek[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]10-En az 150 sayfa kitap okumak :KK9:[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[tr]
[td]11-tuvalet kağıdı,peçete,havlu,şampuan,duş jeli,sabun alimünyum folyo vs stoğunu kontrol etmek, poşetleri derlemek toplamak atmak[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]1[/td]
[td]0[/td]
[/tr]
[/table]

Not: Kızlar yaptığınız işin numarasını söylerseniz, + koymam daha kolay olacak.. aksi halde listeden tek tek okumam gerekir. istediğiniz temizlikten başlayabilirsiniz.. liste kesmezse ekleme yaparım ben. elinizi korkak alıştırmayın :KK60::KK60:

Not 2:Bunu 30 temmuz itibariyle güncelliyorum. Her defasında işlerinizi önceki yaptılarınızı da ekleyerek söyleyin.. Çünkü son gün geriye dönerek biraz uzun sürdü kontrol etmem.

Önemli Not: Yarışma duyurumuzu diğer topikte yapmıştım. Verilen süre dolduğu için bu 10 günde yeni yarışmacı kabul edemem. Hak verirsiniz ki her gün düzenleyemem listeyi. Ancak Vol.2 açıldığında yeniden liste oluşturulacak.. Bu arada listede adınız olmasa dahi bizimle yol almak isteyen herkese kapımız açık...

Sonuçlar:

Sırra kadem basanlar: cidem87-panda-ultranne
İlk ödev veren: defnemel
ilk bitiren: esinti
ilk başlayan: seevda
hepsini bitirenler: esinti42-seevdaa-tükenmeyen umutlar :KK64::KK64::KK64::KK64::KK71::KK71::KK71::KK71::KK19::KK19::KK19::KK19:

Son düzenleme:
çok güzeinle yapıcaml olmuş ya.tebrik ederim.inşallah bende yarşmada olmasamda. elimden geleni hatta biraz fazlasnn sizinle yapmaya çalşacam.kolay gelsin bütün yarışmaclara.:16::21::4::10::12::emir_bebek::nazar

şimdi başlıyoruz dimi yapılan rapor edilecek

ilaç kutusunu düzenledim tarihi geçen 1 ilaç vardı attım hihi ilk iş benden olsun :))))
hadi bakalım başladık Allah ım utandırma hehe

şimdi başlıyoruz dimi yapılan rapor edilecek

sorular kısmını diğer topikte soralım.. burası sadece yapılanların yazılacağı yer olacak. sohbet ederken arada kaynamaması açısından... ayın 20 sinde yani yarın başlıyoruz. bugün dinlence günümüz..

Saat, gözlük, anahtarlar, telefon vs. için tek bir yer belirlemek ve ORADAN BAŞKA YERE KOYMAMAK

Vestiyerin üst kısmını ayarladım. Askı kısmına anahtarlarımızı asıyorum. Saat, gözlük, cüzdan gibi dışarı çıkarken almam gerektiği için vestiyerin üst kısmına yerleştiriyorum.

1. Madde tamamdır :128::62:

Tuvalet kağıdı, peçete, havlu, şampuan, duş jeli, sabun, diş macunu, alimünyum folyo vs stoğu kontrol edildi. Eksik yok. Gereksiz bütün market poşetleri atıldı. :21::10::46:

11. Madde tamamdır. :128:

1inci madde yi geçiyorum yerleri belirli gözlük cüzdan hep cantamdadır ben saat kullanamıyorum ama eşimin saat koleksiyonu vardır:) onlarda kendi kutularında tuvalet masasının önünde , anahtarlar portmantonun askısında asılı

4üncü madde tamam biraz önce düzenledim

5inci madde eşime aittir o yüzden ben dokunmuyorum işi gereği hep düzenlidir

Temizlik malzemelerini ve bezlerini gözden geçirdim. Hiç bir eksiğim yok. :32:Yani

6. maddem tamamlandı. :46::21:

2inci madde tamam gecen pazar temizlediğim için çok kolay oldu ya bundan sonra her hafta sonu buzdolabı içki dışlı temizlenecek buzlukta aynen

3-8 tamam
Baharat dolabını indirdim tezgaha ne kadar çok atılacak tarihi gecmiş malzemeler varmış da haberim yok.. Oh çok rahatladım ya

misafirlikden yeni geldim bugünü hemen rapor edeyim 2,3,6,11tamam yaptım banyo dolabım yok malesef onun yerine banyoyu temizledim ne kadar çamaşır varsa yıkadım astım yani 7 de tamam sayılır herhalde birde 20 sayfa kitap okudım onuda bitince yazarım artık

7-- ve 9 da tamammış Chentiq ...ekleyeyim :))

1-4-6-7-9-11 ile günlük temizlik turum dahil bu gün bitti:))

Back