Cok ilginc cidden.. Vardir bunda bir is. Acaba anaanneniz daha onceki borçlarını mi yatirmamisti?
Yok canım hepsı kapandı, vefatından sonra annem uzerıne gecırdı hepsını.... Evı bosaltırken de muhtemelen annem 2007 de bosaltmıstı evı tum borcları sıfırladı.... Bu zamana kadar da hıc bır borcla ılgılı sıkıntı olmadı...... Şimdi ise hem 2007 öncesi deniyor, hem de anneannemin üzerine görünüyor, Bugün görüşmüş, kullanmışsınız mecbur ödeyeceksiniz deniyor, bir de akıl veriyor tabi: kardeşlerin varsa onlarla ödeyin, tek ödeme diye.........
başkalarının borcu üzerinize yıkılmaya çalışılmasın dikkat edin itiraz ettiniz ama tekrar edin ödenmeyen faturaların bilgisini ne kadar su kullanılmış onları isteyin
bilgi edinmeden tüm belgeleri isteyin (faturaları, ödeme belgelerini vs). bimer vs. işe yaramaz. elinizde ödediğinize dair belge yok. nasıl ispatlayacaksınız? bir belgeleri talep edin duruma bakarsınız.
üzerine aldığından itibaren gelen faturada önceki borç diye bir şey yoktur muhtemelen.
gidin iskiye sorun. ne kadar kullanmışsınız ödeyeceksiniz.
sızıntının suçlusu siz değilsiniz.Tekrar konuştum annemle eve gelince sakince, olay söyle oluyor...
Eskiden belediye ilgileniyordu bu su faturalarıyla artık oski (ordu su ve kanalizasyon idaresi) ye geçmiş.
Önce belediyeye gitmiş, ordan oskiye yönlendirmişler, oskideki görevli de:'' bize bu şekilde nakloldu, yeni geçti.
Beledıyedeki memurda borcu kabul ettı gıbı not dusmus sısteme....'' demiş.
Annem de ıtırazını dıle getırırken, biraz da sert konusuyorlarmış anladıgım, annem tam anlatmasa da:'' bişey sorulmuyorki hemen bağırıyorlar.''diyor....
Neyse ,annem ne zamanın borcu diye sordugunda ise....'' 2007 nin şimdilik, belki daha eski borçların da çıkar, ödediğine dair belgen var mı ?''demişler...
Annem de:'' yok, ne yapabilirim bir yol gösterin ''
o da : ''ödemekten başka çaren yok ..''diyor...
.
Anneme ısrarla belge iste ne borcu ne kadar diyorum.
Bılmıyorum. Baskıyla mı odetmeye calısıyorlar ne yapıyorlar.
Eger haklı oldugu bır odeme olsa hacız edıcez demezler mıydı?
Eninde sonunda bir gün ödeyeceksin, öemezsen 10bın 20 bın katlanır gıder dıyorlarmış.
Yani bunun odememe demıyorum artık, faız ındırım yolu yok mudur?
Ve şunu da sormuş annem, ben hıc kullanmadım nasıl olmuş dıye? Görevli de :''sızıntı olmustur borudan'' dıye yanıtlamıs...
Olay bu şimdilik.
sızıntının suçlusu siz değilsiniz.
hacizle alırız diye şimdilik söyleyemezler. önce dava açılır. davada haciz kararı çıkar. ancak o zaman söyleyebilir.
şu anda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ama bu iş çok uzarsa, bence bir avukat tutup dava açın son raddede.
Benim bildiğim suyu elektriği vs üstüne alırken borç olmaması gerekiyor. Eğer doğru biliyorsam annanenizin borcu olması imkansız anneniz üstüne geçirirken borcu kapatıp geçirmiştir. Paraları bitmiştir onların. O faiz ne öyle hem.