• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullandığınız Kozmetiğin İçeriğine Bakın!Zararlı mı Öğrenin!

• Konu Sahibi Konu Sahibi azul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

azul

Muchas Gracias a DİOS..!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
3.236
14
158
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere çok faydası olacak bi site önermek istiyorum,

Bu siteye girip kozmetiğinizin zararlı maddeler içerip içermediğine bakabiliyosunuz,

Yalnız sadece yabancı markalar geçerli,yerli ürünler için kullanamıyoruz,

Site paylaşımı için editörden izin alınmıştır bu arada,:40:

Cosmetics ingredients search

Bu adrese girip kutucuğa kozmetiğinizin orjinal ismini yazın,'find cosmetic' butonuna basın,ürün

çıkacaktır,ve içeriğine bakabilirsiniz...
:12:

Örnek olarak Pantene Kepek Karşıtı Şampuan(orjinal ,İngilizcesini tabi) yazıp içeriğine bakalım,şu

adrese bakalım,

Pantene Pro-V Anti Dandruff 2 in 1 Shampoo + Conditioner ingredients | CosDNA

Yeşil kutucuklar zararsız maddeleri,kırmızılar zararlı,ve sarılar ise kabul edilebilir derece olduğunu

gösteriyo...yani alacağınız ürünün içeriğine baktınız, sırf yeşil kutucuklar görüyosanız tamamen zararsız

maddelerden oluşuyo demektir...
:40:

Kimse merak etmiyo mu kullandığı kozmetiğin içeriğini?

Herkes için faydalı olur diye düşünmüştüm ben...
:44:

en önemli konu aslında ne içerdiği zararlı mı değil mi ürün alırken mutlaka incelemek gerekir, teşekkürler paylaşım için:16:

çok güzel bi site ama ürünün ingilizcesini bilmek gerekiyo

aslında google translate ile siteyi çevirince bazı latince formüller kalıyor sadece, onların içinden de zararlı olanları (kırmızıyla belirtilenleri) internetten kolayca bulabilirsin;)

böyle siteleri çok takip ediorum teşekkürler:71:

çok güzel bi site ama ürünün ingilizcesini bilmek gerekiyo

Aldığınız ürünün orjinal adını yazacaksınız,mesela yukarda örnek verdiğim gibi,pantene kepek

şampuanı,sadece kepek ve şampuan kelimesi değişiyo zaten,oraya yazınca pantene markalı tüm

kayıtlı ürünler çıkıyo,kırmızı olanlar da zaten zararlı maddeleri gösteriyo...

en önemli konu aslında ne içerdiği zararlı mı değil mi ürün alırken mutlaka incelemek gerekir, teşekkürler paylaşım için:16:

Rica ederim,faydalı olur umarım...:40:

böyle siteleri çok takip ediorum teşekkürler:71:

Önemli değil...:40:

çok iyi ya makyaj malzmelernde paraben vb. ürünler kullnıyolar ki çok zararlıı almadan önce böyle sitelerde araştırmak gerek içeriğini

çok iyi ya makyaj malzmelernde paraben vb. ürünler kullnıyolar ki çok zararlıı almadan önce böyle sitelerde araştırmak gerek içeriğini

Evet içerdiği maddeleri falan yazıyo zaten...bakıp ona göre almak lazım...

Cok iyi, gercekten faydali bi paylasim olmus..
Simdi ben aldigim ürünleri tek tek test edip onaylatmaliyim:10:

Kızlar bakın ben yeni bi ürün alıcam,içeriğine baktım aşşağıda...Body Shop yoğun nemlendirici...

Body Shop Vitamin E Intense Moisture Cream ingredients | CosDNA

Tertemiz çıktı valla,şimdi içim rahat bi şekilde gidip alıcam...
:21:

Aldım nemlendiricimi....:40:

Cok iyi, gercekten faydali bi paylasim olmus..
Simdi ben aldigim ürünleri tek tek test edip onaylatmaliyim:10:

Teşekkürler,çok iyi yaparsın arkadaşım,cildimize ne sürdüğümüz çok çok önemli...:31:

kimse merak etmiyo mu kullandığı kozmetiğin içeriğini?

Herkes için faydalı olur diye düşünmüştüm ben...
:44:

bu konuyu çok sevdim teşekkür ederim arkadaşım paylaşımın için sağol şimdi görelim bakalım ne neymiş 2 tane marka aldım elime içeriğini bakıcam çok merak ettim tahminlerim doğru çıkıcak zararlı maddelerle dolu bi marka ona nazaran daha iyi olduğunu düşündüğüm bir marka görücez inş.

bu konuyu çok sevdim teşekkür ederim arkadaşım paylaşımın için sağol şimdi görelim bakalım ne neymiş 2 tane marka aldım elime içeriğini bakıcam çok merak ettim tahminlerim doğru çıkıcak zararlı maddelerle dolu bi marka ona nazaran daha iyi olduğunu düşündüğüm bir marka görücez inş.

Rica ederim,yardımcı olduysamm ne mutlu...:8:

çok faydalı gerçekten. paylaşımın için sağol tatlım. cildimiz için iyiyi kötüyü ayırt etmek bu kadar kolaymış demek.

çok faydalı gerçekten. paylaşımın için sağol tatlım. cildimiz için iyiyi kötüyü ayırt etmek bu kadar kolaymış demek.

çok faydalı bi bilgi gerçekten canım,teşekkürler.

Rica ederim,artık pahalı diye iyidir deyip almak yok herşeyi,içeriğine bakıp öyle karar vericez ne güzel

değil mi?

Back