Kullandıgım antibiyotik sonrasında,inanımlaz kasıntı ve sarımsı kokulu akıntı...

sunshine_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
8
0
36
İstanbul
Yaklaşık 1 hafta önce boğazlarımın ağrısından doktora gitmiştim,doktor bana diger ilaçlarla birlikte amoklavin verdi.Bu antibiyotikten sonra inanılmaz derecede vajinada kaşıntı başladı öyle ki içi falan şişmiş durumda kaşıyamıyorum ama kasımadanda duramıyorum çok canım acıyor.Sarımsıda akıntı geliyor kokusu böyle bozulmus süt mü desem peynir mi desem onun gibi birşey.3 hafta falan öncesinde doktora gidip ultrasonda muayene olmustum hiçbirşey yoktu,ama şimdi bekar degilim muayeneden korkum yok yarına randevu alıcaktım gecen gittigim doktorumdan ama tüm gün doluymus.Şikayetlerime göre bakarsak mantar yada iltihap falandır bu degil mi?Endişelenmeme gerek yoktur umarım Birde benimki malum ilacın yan etksinden oldu diye düşünüyorum,3 hafta önce hicbişi yoktu sapasaglam rahmin var demisti doktor hanım,illa alttan muayene yaparmı beni yoksa ilac verip gönderir mi?

büyük ihtimalle antibiyotik floranı yokettiği için mantar filan olmuşsundur ama görmeden teşhis koyamayız tabi..
en iyisi jinekoloğa git de tedavini düzenlesin..

büyük ihtimalle antibiyotik floranı yokettiği için mantar filan olmuşsundur ama görmeden teşhis koyamayız tabi..
en iyisi jinekoloğa git de tedavini düzenlesin..

hmm tesekkür ederim,tabi muhakkak gidicem yoksa bu kasıntı dayanılcak gibi degil...İlk sefer gittigimde beyaz akıntıdan sikayetciydim ve mantarmı acaba diye süphelerim vardı ama doktorum mantar olsa kasıntıdan duramazsın demişti ultrason muayenesinde de bişi cıkmamıstı.Beyaz akıntıda saglıklı ve olması gereken birşeymiş ama hergün camasırımda o akıntıyı görmek benim sinirimi bozdugu icin o gün bugündür günlük pedlerden kullanıyorum.Acaba suanki durumuma bir zararı var mıdır?

canım koku ya da renk değişikliği yoksa akıntı normal bişeydir zaten, çoğu kadında görülür
zaten senin doktorun da bi sıkıntı olmadığını söylemiş
ama günlük ped kullanma yaa hele deodorantlıları filan oluyo sakıncalı şeyler bunlar
mantara enfeksiyona yol açabilir
iç çamaşırını sık sık değiştir onun yerine :34:

antibiyotik kullanımı vajinadaki enfeksiyonları atmadada etkili olduğu için akıntınız normal hatta yararlı olabilir bir süre telaşlanmanıza gerek yok.. ama bu renkli akıntı uzun sürerse enfeksiyon habercisi bir doktora görünmeniz gerekir oda size antibiyotik vericektir yine ben dün yaşadımda =)

geçmiş olsun arkadaşım ..

canım koku ya da renk değişikliği yoksa akıntı normal bişeydir zaten, çoğu kadında görülür
zaten senin doktorun da bi sıkıntı olmadığını söylemiş
ama günlük ped kullanma yaa hele deodorantlıları filan oluyo sakıncalı şeyler bunlar
mantara enfeksiyona yol açabilir
iç çamaşırını sık sık değiştir onun yerine :34:

bundan sonrası öyle olcak artık..cok tesekkür ederim :71:
odette8 .!.:
antibiyotik kullanımı vajinadaki enfeksiyonları atmadada etkili olduğu için akıntınız normal hatta yararlı olabilir bir süre telaşlanmanıza gerek yok.. ama bu renkli akıntı uzun sürerse enfeksiyon habercisi bir doktora görünmeniz gerekir oda size antibiyotik vericektir yine ben dün yaşadımda =)

geçmiş olsun arkadaşım ..

Teşekkür ederim arkadasım ama sorun sadece akıntı degil,bir kasıntı var ki sorma gitsin..kasıya kasıya cok tahris ettim orayı :59: Doktorun yine antibiyotik vermesi cok tezat geldi bana :44:

Son düzenleme:
canim sanki beni anlatiorsun:1: bende disimin agrisi icin gittigimde doktor vermisti bu amoklavinmidir nedir ama ondan yoktu ayni ise yarayan benzerinde bi ilac kullandim iltihab icin ve simdi benimde cok kasintim vs soyulma felan var doktora gittim mantar ilac krem ve dus sampuani verdi demekki benimkide bu ilac yuzunden oldu:31::31::31::31:keske icmeseydim kasintidan mahvaldumm:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım genellikle geniş spektrumlu antibiyotikler vajinal mantar yapıyor...
Ben de yumurtalıklarda ve dişte iltihap için antibiyotik kullanmıştım ve mantar olmuştum...
Travocort diye bir krem var dr'una sorup kullanabilirsin, mantara çok iyi geliyor...

aynı sorun bendede var.. antibiyotik kullanmıstım sonrasında felaket bi kasıntı oldu ve halada suruyor :/ doktora gıtmeden cozulmez mı bu

Back