Kulaktan kıkırdak alınarak revizyon olan var mı

betty_berry

Before talk, listen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
667
535
123
Merhaba. 2009 da estetik olmuştum. Deviasyon, kemer, burun ucu sarkıklığı ve burun deliklerinin büyük olması sorunlarım vardı. Kemerim gitti, burnum kaldırıldı, deviasyon giderildi ancak birkaç yıldır deviasyon tekrar başladı. Kıkırdak çok ince imiş orta hatta, her iki kulaktan kulaktan kıkırdak alınarak revizyon olacağım. Hiç bu şekilde revizyon olan var mı? Kulakla ilgili bir sıkıntı oluyor mu sonrasında .

Doktor daha iyi bilir ama her iki kulaktan kıkırdak alacaksa direk kaburgadan alsın.. Sonuçta ameliyat sonrası hasta konforuda çok önemli.. Burundan dolayı zaten rahat edemeyeceksiniz 2-4 hafta arası birde her iki kulakta operasyon .. Bana çok mantıklı gelmedi.. Kulaklarında tamamen toparlama süresi bir sene diye okumuştum burada.. Kulak üstüne yatmak problem oluyormuş uzun bir süre.. Tabi yine söylüyorum en iyisini doktor bilir ama siz talep edin kaburdagan çünkü kulaktan alınan kıkırdağın erime ihtimali var belli oranda

Dr çogu kaburgayı tavsiye ediyor ben revizyon için dr araştırıyorum yorumlarına bakıyorumda kulak kıkırdagıyla daha yumuşak oluyormuş burunda pek durmuyormuş yınede dr iyice konuş araştır olmak için olma dr kim peki ünlü dr bak istersen sayfalarında hepsi açıklamış

Ünlü biri değil doktorum. Bir ilçe özel hastanesinin kbb cisi. Daha önce kulak kıkırdağı alarak çok ameliyat yapmış bana güven verdi açıkcası ama kulak kıkırdağının eridiğini bilmiyordum bir araştırayım çok teşekkürler

Bir akrabamda çok ünlü bir doktorda ameliyat oldu. Ondada kaburgadan kıkırdak alındı. 1.5 sene önce oldu ve bir buçuk senedir ağrısı var. Hemde çok kötü bir ağrı. Bazen oturup kalkmasını bile engelliyor. Çok acı çektiği suratından belli oluyor. Doktoru herkes çok ağrıdığını söylüyor ama ilk defa sendeki gibi bir durumla karşılaştım, normalde şimdiye kadar geçmiş olması gerekirdi demiş. Bu sefer yine istanbulda alanında iyi ve çok ünlü bir doktora gitti. O da senin vücut yapınla alakalı ama bu durum bir çok hastada oluyor ve ağrının hiç geçmemesi gibir ihtimalin var demiş. Röntgen vs. çekmişler. Kaburga arasından kıkırdak alınıyormuş ve belli bir süre sonra bu kaburga kendini onarınca ağrı geçiyormuş. Ama akrabamızda kaburga kendini onarmamış ve arada bir açıklık varmış. Bu durumda asla geçmezmiş. Bu şekilde acı çekmeye devam edeceksin yapabileceğim bir şey yok demiş

Benim doktorumda kaburgamdan kikirdak aldi revizyonda. 5-10 sene icinde bununda atma ihtimali oldugunu okudum bir yerde doktoruma sordum benim kullandigim teknikle böyle birseyin mümkünati yok erimeyecek dedi. Bende kulak kikirdaklarinin daha dayaniksiz oldugunu ve cabuk eridigini biliyorum iyice arastirin. Kaburgadan kikirdak alma durumuna gelince agrim bir hafta 10 gün oldu siddetli agrilar degildi bunlar sadece yatip kalkerken sizliyordu. 3 ay oldu hicbir agrim yok eskisi gibi yatip kalkip oturabiliyorum.

canım bendede kulaktan kıkırdak alınarak yapıldı

kulaktan alınınca sorun yok ama zamanla eriyor eskiye yakın bişi oluyor .. oyuzden kaburga daha mantıklı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…