- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
bak aşağıdaki mesajda yazdım. ben kulağımı 3 kez deldirdim, ve 2si çok ağrılı geçti. önce dediklerimi yap. terramycin almaya gittiğinde eczacıya göster o zaten bilir, eğer sinir zedelenmiş olabilir derse doktora gidersin ama hazır ol, sağlam bir azar yersin. eğer bir şey demezse önce buzla uyuştur, küpeyi öyle tak, acıdan takamazsın zaten.Küpeyi taktım ama şişliğinden arkasından çıkmıyor bile
kaç gün sonra banyo yaptınız, en az 3 gün su değmemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla ben öyle yapmıştım yani. bir de terramycin krem alın eczaneden, bepantenden daha etkilidir. içinde antibiyotik var. zaten delen adamın söylemesi lazımdı. su değdirmeyin, o kulağınızın üzerine yatmayın bir iki gün. bir de ağrısı geçene kadar küpeyle çok oynamayın, dayanamıyorsanız ya tamamen çıkarın ya da ellemeyin kalsın, kanatırsınız. biraz buz gezdirin etrafında uyuşsun küpeyi geri takın takmak istiyorsanız. küpenin sivri tarafını terramycin ya da bepantene batırın öyle takın.
geçmiş olsun.
Bende deldirmiştim boyle bir sorunla karşılaşmamıştım çıkar desem acısından cıkaramazsın bile.Arkadaşlar geçen hafta perşembe kıkırdağımı deldirmiştim üstünden 2 kere banyo yaptım ilk günlerde birşey yoktu ama şu 2 gün şişti ağrımaya başladı deliricek kıvama geldim bugün çıkardım bende küpesini sonra birdaha taktım bidaha çıkardım cesaret edemedim ileri itmeye çok acıyor şişti kıpkırmızı oldu ne olacak nasıl düzelecek sizce bu lütfen yardımcı olun şu anda kulağım ağırlaştı resmen zonkluyor
Ben de kıkırdağı deldirmiştim birkaç sene önce.. Ama çok kızarmıştı, ağrı falan yoktu. Ağrı eşiğim yüksektir, belki de kişiden kişiye değişiyordur. Kızarıklık 1-2 hafta arasında kaybolur. Küpeyi uzun süre çıkarmayın bence, hemen kapanıyor. Ben düzenli takmadım çoktan kapandı. Buz koyabilirsiniz.Arkadaşlar geçen hafta perşembe kıkırdağımı deldirmiştim üstünden 2 kere banyo yaptım ilk günlerde birşey yoktu ama şu 2 gün şişti ağrımaya başladı deliricek kıvama geldim bugün çıkardım bende küpesini sonra birdaha taktım bidaha çıkardım cesaret edemedim ileri itmeye çok acıyor şişti kıpkırmızı oldu ne olacak nasıl düzelecek sizce bu lütfen yardımcı olun şu anda kulağım ağırlaştı resmen zonkluyor
bakın benim de var aynı yerde küpem..o zamanlar duyduğumu yazayım,tıbbi açıklmasını inanın net bilmiyorum.Dünden beri elocon pomat sürüyorum bepanten sürüyorum fayda etmedi yarın bi sağlık ocağına gidip terramycin yazdıracağım ve deldirmek isteyenler sakın böyle bir hata yapmasın eğer deldireceklerse ben gibi ben banyo yapmadan duramam diyip hemen banyoya girmesinler o kulaklarının üstüne yatmasınlar delikten vazgeçemiyorumama çok kötü canım yanıyor (