Kulak Deldirme Hakkinda

• Konu Sahibi Konu Sahibi dispersiyon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Arkadaşlar Bilgilerinize Ihtiyacim Var Kizim 5 Aylik Kulağini Ne Zaman Deldirmem Gerekiyor Birşey Olur Diye Korkuyorum Yardimci Olursaniz Sevinrim

benimde 2 yaşında bir kızım var 11 aylıkken deldirmiştim ben kulağını dr unada sordum deldirebilirsiniz demişti eczaneye deldirmiştim bi problem yaşamadı hem küpelerine daha rahat alıştı o yüzden hiç ellemiyor ama vidalı küpelerden takmanızı önermem kulak etine batabiliyor biz çok güzel klipsli küpe takıyoruz hiç problem yaşamadık ama ilk zamanlar vidalı küpe kullanmıştık kulak etine batmıştı zaten drlarda vidalı küpe önermiyorlar 3 yaşına kadar bide mutlaka altın küpe takın sahte küpe takmayın alarji yapabilir

benimde kızım var 13 aylık ben asla deldirmem büyüyünce kendi karar versin okula küpeyle gidilmiyor biliyorsunuz neden deldiriyorsunuzki bırakın kendş tercihine ben 24 yaşındayım hala delik değil annem kendi tercihime bırakmış ve bende istemedim gereksiz bence..

Son düzenleme:
anlayamıyorum neden küçücük bebeğin kulağını deldirme ihtiyacı hissedilir? ne gerek var ki? aklı erince ilerde kendisi isterse deldirir...hem çocukların ne kadar kıskanç olduğunu bilmiyorsunuz herhalde, ya da başınıza hiç öyle bir olay gelmedi...öyle çocuklar varki, kıskanır zorla alır küpesini kolyesini allah korusun...hiç gerek yok küçük çocuğa takı takmaya...ben çok yanlış buluyorum bunu, benim başıma küçükken öyle bir olay gelmişti, hala unutmam, çok korkmuştum...

kızım 2 yaşını geçti deldirmedik kulağını
çünki sürekli kulaklarıyla oynayan bir çocuk
hemde kendi kararına bırakmak istedik
büyüyünce deldirir nasıl olsa

Merhaba Arkadaşlar Bilgilerinize Ihtiyacim Var Kizim 5 Aylik Kulağini Ne Zaman Deldirmem Gerekiyor Birşey Olur Diye Korkuyorum Yardimci Olursaniz Sevinrim

Kendi ne zaman isterse o zamandır uygun zaman. Aklı erdiğinde, canının yanacağını bildiğinde ve bunu kabullendiğinde. Daha önce deldirirseniz travma yaratırsınız, gözümle gördüm 1 yaşında bir bebeğin annesi tarafından kolları tutulup zaptedilmiş bir halde feryat figan ağlayarak kulağının deldirildiğini. Daha güzel görünmesi uğruna değer mi buna, değer mi evladınızın tek damla gözyaşına?

cnm meraba ben 2 aylıkken deldırdım kesınlıkle anlamadı bıle ve temız baktım enfeksıyonda kapmadı bu sana kalmıs bısey krem bıle surmedım temız bak bısey olmaz acır dıolar ya bende cok arastırdım kulakları tam gelısmedıgı ıcın etı sert olmuo ve cok acımıo benım kızım anlamamıstı arkadasım deldırdı 40 cıkmamıstı uyuyodu cocuk ve anlamadı bıle:D ben bıı daha kızım olursa gene hemen deldırım sonra korkucak ve hıc deldıremıceksın

bence gerek yok şimdiden kulak deldirmeye, bebeklerin kulağında küpe olması, küçücük çocuğun boya küpüne düşmüş gibi bir makyajla dolaşması kadar rahatsız edici bence. büyüyünce deldirmez falan diye düşünmek de gereksiz. herkesin kulağı delik olmak zorunda değil ki... ben üniversiteye başlarken deldirdim ve buna kendim karar verdim. neden kızımın karar vermesi gereken birşeye ben müdehale edeyim ki...

üniversite okumuşsun ama bence cok cahilce düşünüyorsun sence olumsuz olabılır ama sacma cümleler kurma kızım 2 yasında ve suana kadar küpesını gorupte makyajlı surata benzeticek kadar rahatsızlık verıcek kadar oldugunu sanmıyorum bunu herkezte yazabılır

Benim annem de ben bir yaşıma bile basmadan deldirmiş kulağımı.
Çok da acımış üstelik.Çok ağlamışım.

Ancak,okula küpeyle gidilmediği halde-iş öğretmenin insiyatifine kalmıştı-ben küpeyle gidebiliyordum.
Çünkü sallantılı küpe takmıyordum.
Tırnaklarıma oje de sürdü annem daha anaokuluna giderken.
Son 3 seneye kadar tırnaklarım uzundu.
Bu bir heves ve masumca bir heves bence.Bu konuda çocuğu çok fazla kısıtlamayı doğru bulmuyorum.

Ben bugün 21 yaşımdayım.Ayda yılda bir tırnaklarıma oje sürerim.Tırnaklarımı da sürekli kısa tutuyorum.
Küpeye gelince ikinci delikler için küpe takıyorum.Kapanmasınlar diye.
O acıyı hatırlamıyorum bile.

Özetle,ya elinin kulağına gitmeyeceği çok erken bir yaşta ya da okula başlamazdan evvel bu olayı bitirmeyi düşünüyorum.
Kısmet,kendi çocuğum olduğunda.

Son düzenleme:
ben kizimin kulagini deldirmegi dusunmedim hic zaten mizmiz ve huzursuz bi bebek,deldirirsem nasil oldugunu dusunmek bile istemiyorum.simdi kendisi anlayana kadar da deldirmeyecegim,ne zaman kendi ister o zaman da deldiririm.
ama sakin bi kizim olsaydi 1 yasinda deldirirdim.

küçük çocuğunun kulaklarından ne istiyonuz yaaa yazıkkk:2:

Benim kizim 5 yasinda daha 1 hafta önce kendisi istedigi icin deldirdik o hayatindan cok memnun.....

merhaba,
19 aylık kızım var. yakşalık 4 ay önce kulağını deldirdik. yeni uygulamada titanyum küpeler var. ve ben ilk iki hafta hergün bepantane sürerek kulan deliklerine bir de küpeleri çıkarmadan çevirdim. kurumasın canı yanmasın die. hiç ellemiyor küpeleri çekmiyor da..
işte böle.
sevgiler

Benim de 12,5 aylık bir kızım var ve kulaklarını en azından çocukluk çağı geçene kadar deldirmeyi düşünmüyorum. Benim kulaklarım delik ama bunun da çok da elzem, olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Bir de, Allah kimsenin başına vermesin, ama insanlık hali, herkesein başına gelebilir: kuzenim 3 yaşındayken akut bir kan rahatsızlığı geçirmişti ve 5 gün kadar Çapa'nın çocuk hematoloji ve onkoloji servisinde yatmıştı. O zaman sürekli kan alıp kan değerlerini kontrol ediyorlardı (kanı sadece ellerinden değil kulak memelerinden de alıyorlardı). Doktorların söylediği aynen şu olmuştu: 'İyi ki kulaklarını deldirmemişsiniz'.

slm bayanlar benım 3 aylık bebeğim var konuyu arastırıyordum sizin yazıları gördüm benim bebeğim kulağı delik doğdu bir tarafta bir delik diğer tarafta iki delik var sanırım çenesinin altındada delik gibi izler var neden öyle anlamadım bilgisi olan varsa paylaşabilirmi ben yenıyım bu konuyu soracaktım nerden yazılır bilmiyorum...

Kızımın 5.5 yaşında kendi isteğiyle eczanede 15 çeşit içerisinden kendi istediği model küpeyi seçerek kulaklarını deldirdik.Çok istekli olan kızım sakin bir çocuk olmasına rapmen soğutucu sprey sıkıldığı halde birinci delik açıldıktan sonra gözlerinden yaşlar akmaya başladı.Ara vermeden kendi isteğiyle hemen ikinciyi deldik.Şimdi ise küçük kızımda sıra.Ona teklif bile edemem. Beni mahveder...Artık o ne zaman isterse.

kardeşimin kızı var.
1 yaşında deldirdi hiç zorluk olmadı maşallah

Back