Kulak Çınlaması Nedenleri

gulbin72

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2024
450
75
41
Arkadaşlar kulak çınlaması yaklaşık 3 hafta oldu aralıksız devam ediyor. Nedeni olabilir? Doktor kontrol etti. Bir şey bulamadı. Odyometriye ses işitme testine yolladı. Tabi çınlamadan dolayı gelen sinyalleri algilayamadığımdan testi geçemedik. İlaç falan yazmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli beni rahatsız ediyor. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba?

Hangi bölüme gittin ? Doktorun alanı neydi ?
MR çektirmen gerekebilir eğer aralıksız bi çınlama ise. Bir de nörolojiye gözük istersen.

KBB Uzmanına gittim. Mr istemedi. Odyometri testinden gecemeyince beni devlet Hastanesi'ne yonlendirdi ama gel gör ki hastanede randevu bulmak çok zor.

Yok olmaz sanmam bende oluyordu , stresdenmış geçdı
Benim bayağı oldu. 3 hafta falan. 1 sn bile durmuyor ikisi de. Sabah Uyandığımda kafam davul gibi oluyor 😥😥Daha önce Helikobakteri ilaçlarını kullanıyordum. Ara ara çınlama oluyordu. İlaçlar bittikten sonra hiç durmadılar. Yarın bir daha özele KBB ye gideyim. Devlet Hastanesinde sıra bulmak çok zor.

Eşim yüksek sese maruz kaldığı için bi ara çınlama oldu doktora gittik işitme testinde çoğu sesi duymuş ama en son az duymuş, duymasını çok etkilemiyodu yani. Yine de çınlama için bi ilaç vermişti. Testi geçemediğin halde neden ilaç vermemiş anlamadım

bende oluyor doktorum kan değerlerim yüksek olduğu için olduğunu ve düzenli olarak kan vermem gerektiğini söyledi. ve cidden kan verdiğimde 2-3 ay hiç yaşamıyorum. ama bende sürekli olmuyordu. günde 2-3 kez oluyordu

Eşim yüksek sese maruz kaldığı için bi ara çınlama oldu doktora gittik işitme testinde çoğu sesi duymuş ama en son az duymuş, duymasını çok etkilemiyodu yani. Yine de çınlama için bi ilaç vermişti. Testi geçemediğin halde neden ilaç vermemiş anlamadım
Çınlamadan dolayı odyometride verilen sesleri algilayamadim. Beni devlet hastanesine gönderdi. Güya burda odyometri dışında çeşitli teknikler varmış.

Çınlamadan dolayı odyometride verilen sesleri algilayamadim. Beni devlet hastanesine gönderdi. Güya burda odyometri dışında çeşitli teknikler varmış.
Hmm bir de oraya görün tabi ama çınlama için de ilaç verebilirmiş devlet hastanesine gidene kadar kullanırdın

Beyinden mr bakılacak bence aynı zamanda B12 tedavisi de başlar çunlama beyinle alakalı olabilir

Beyinden mr bakılacak bence aynı zamanda B12 tedavisi de başlar çunlama beyinle alakalı olabilir
Kulaklarda kireçlenme var dedi. Tintus formula diye bir ilaç yazdı. Çınlama durabilir de kalıcı olarak devam edebilir de dedi KBB uzmanı. Allah için bir sn bile durmamış.
Bu arada ferritin 2 hafta öncesine göre yaklaşık 7 puan düşmüş. Ferittin Değeri:23,3(Normal Aralık 30- 210 araai)

2 hafta önce 30,3 idi. Bundan da kaynaklanabilir mi acaba?

Kulaklarda kireçlenme var dedi. Tintus formula diye bir ilaç yazdı. Çınlama durabilir de kalıcı olarak devam edebilir de dedi KBB uzmanı. Allah için bir sn bile durmamış.
Bu arada ferritin 2 hafta öncesine göre yaklaşık 7 puan düşmüş. Ferittin Değeri:23,3(Normal Aralık 30- 210 araai)

2 hafta önce 30,3 idi. Bundan da kaynaklanabilir mi acaba?
Adet olmuşsanız ondan düşer bence beyin Mr çekin dengede sıkıntı var mı

Bence gidin yürürken dengesizlik var mı
Şimdilik yok. Sadece sürekli ve hiç dinmeyen çınlama var. Tintus formula diye bir ilaç yazdı. Yanında B12 ve ferritun için tablet yazdı. 1 ay sonra kontrole gel. Geçmezse beyin Mr çekeceğiz dedi. Tabi ben 1 ay beklemem. Bu çınlama beni delirtecek resmen 😥😥

Ben yerinizde olsam direk mr çektiririm en kötü olasılığı kafamdan atmak için sonra da çok takmazdım

merhaba işitme testinden geçemedim demek ne demek oluyor? tinnitus müzikleri var youtubeda onları tavsiye ederim geceleri onlarla uyumak mümkün oluyor. benim de iki hafta önce başladı ben hamile olduğum halde doktor bana ilaç verdi. size neden vermedi çok şaşırdım. işitme testine girdim işitme kaybı yok dedi. geçtin geçemedin gibi bir osnuç söylemedi. sizin doktorunuun yöntemleri bir hayli farklı görünüyor. istanbulda yaşıyorsanız eğer ve imkan varsa dr ahmet şirine gidebilirsiniz. bu konuda oldukça deneyimli.

merhaba işitme testinden geçemedim demek ne demek oluyor? tinnitus müzikleri var youtubeda onları tavsiye ederim geceleri onlarla uyumak mümkün oluyor. benim de iki hafta önce başladı ben hamile olduğum halde doktor bana ilaç verdi. size neden vermedi çok şaşırdım. işitme testine girdim işitme kaybı yok dedi. geçtin geçemedin gibi bir osnuç söylemedi. sizin doktorunuun yöntemleri bir hayli farklı görünüyor. istanbulda yaşıyorsanız eğer ve imkan varsa dr ahmet şirine gidebilirsiniz. bu konuda oldukça deneyimli.
Şoyle söyleyeyim. Odyometriye girdim. Sinyal sesini duyduğunda düğmeye bas dedi. Ben de düğmeye basıyordum. Doktor , ben daha sinyal vermeden düğmeye basıyorsunuz dedi. Böyle bir kaç denemeden sonra aynı şeyler tekrarlaninca beni başka tetikler için devlet Hastanesi'ne yonlendirdi. Ben de her iki kulakta da çınlama var dedim ve çınlamadan dolayo sinyalleri algılayamiyorum dedim.
Neyse bana Tintus formula diye bir ilaç yazdı. O da bu ilaçla yüzde yüz çınlama duracak diye bir garanti vermedi. Kesilebilr de kesilmeyebilir dedi. Şuan bile her ikisi çok şiddetli bir şekilde çınlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.😥😥😥

X