- Konu Sahibi Buhayatbeni7bitirdi
-
+1Size bi söz söyleyeyim şimdi:
“Psikoloğa gerçek hastalar değil, onların hasta ettiği insanlar gider.”
Şimdi o kardeşinize yapılan hareketleri, evinizin içindeki iletişimi ve aile yapınızı bilemiyoruz. Ama kardeşinizin de durup dururken öyle olmadığı aşikar.
Sizin de bence gitmeniz gerekiyor. Haksız olduğunuz halde özür dilemek pek de sağlıklı değil? Aile içinde ne yaşamışsanız artık, kardeşinizde böyle bir etki yaratırken sizde de haklı olsa bile haksızmış gibi davranma durumunu ortaya çıkarmış. İkinizde zıt ve sağlıksız durumdasınız bence.
Ayrıca küfür ve argo sadece “Bir Genç Kıza” değil, bir “insana” yakışmaz. Sadece genç kıza ya da kadına yakışmıyor gibi bi durum yok yani, bilginize.
+1ben normalde sinirlerimi elimden geldigince kontrol edebilen tam patlayacakken dilimi isirip susan bir insanim yalniz bazen gercekten bazi insanlar kim oldugunun onemi yok bazi insanlar ben küfür etmeden bi haddini bilmiyor
kufur derken belden assagi degil tabi ama hakaret etmeyince anlamiyor bazi insanlar cidden kardesinizde tam o noktada sanirim
yapılacak tek şeyi de siz yapmak istemiyorsunuz.o zaman bırakacaksınız ve hayatının sonuna kadar etrafındaki insanlar haklı olarak azalacak ve bitecek.onun otokontrolü yok diye kafası atınca insanlara ağır küfürler edip bağıramaz.Merhaba arkadaşlar,
Kiz kardeşimin piskolojisi bozuk olabilirmi sizce? Kardeşim 22 yaşında bir okadarda güzel ve bakımlı kiz ama kendisini beğenmiyor. Üstüne giydiği hiç birşeyi yakıştırmıyor.
1 sene önce 4 senelik sevgilisinden 1 senelikte Nışanlısindan ayrıldı. Nişanı attı damat. Sebebi kardeşimin sürekli sinir oldunda küfür etmesi. Kaynanası olacak o kadin kiza cok haksızlık yaptı kiz ona karşi cok öfkeliydi ve adamın annesinin hakında malesef bir kaç küfür de bulundu. Hem kendini hemde bizi ailesini o insanlara rezil etdi. Oda bunu bıraktı düğüne 4 ay kala. Geçenlerde annemlerle tartışırken okadar ağır sözler söylediki. Bir erkek gibi ağıza yakışmayan sözler söyledi. Sonradan da pişman oldu. Çok duygusal bir okadarda merhametli bile bile kimseyi incitmek istemez. Çok sakin kendi halinde. Duygusal, ağlayanla ağlar, yardımcı olmak ister. Pek konuşan biri degil ve herkezle hemen samimi olamiyor bu yüzden arkadaşlıklar kuramıyor. Ama haksız yere bağırıp çağrışıma olursa ona karşı hemen öfkelenir. Karşısındakinden nefret eder bir okadar da kendini öfkesini kustumu hemen sakinleşir. Kavgadan sonra konuştuğumuzda abla ben kendimi tutamıyorum bana haksızlık edildinde dedi. Ben kendimi savunamıyorum kimse beni insan yerine koymuyor dedi ve pişman oldu. Özür dilemesini söyledim yapmadı.
Yavaşca etrafindaki insanlar ondan soğuyor bu şekilde. Onu çok iyi anlıyorum bazen bende o duruma gelecekmişim gibi oluyorum hop hemen toparliyorum kendimi haksız da olsam özür dilemesini tecrübe edindim. Sanki kendisini ifade eşemiyormuş gibi, herseyi yıkıp döküyor ağır sözler ile karşısındakini soğutuyor. Sanırım bu çocukluktan kalma birsey. Babam malesef evde bize vurmaktan kaçınmıyordu. Karşısına alıp insan gibi konuşcana küfür edip sokağın ortasina bile bizi koymuşluğu var. Yaşlandikca adam insafa geldi. Kardeşime sizce nasil yardımcı olmam gerekir hemen psikoloğa gidelimi demek istemiyorum açıkçası, kızmasından korkuyorum ? Şimdiden teşekkürler
1-Ayrıldığına değil sizi rezil ettiğine üzülmüşsünüzMerhaba arkadaşlar,
Kiz kardeşimin piskolojisi bozuk olabilirmi sizce? Kardeşim 22 yaşında bir okadarda güzel ve bakımlı kiz ama kendisini beğenmiyor. Üstüne giydiği hiç birşeyi yakıştırmıyor.
1 sene önce 4 senelik sevgilisinden 1 senelikte Nışanlısindan ayrıldı. Nişanı attı damat. Sebebi kardeşimin sürekli sinir oldunda küfür etmesi. Kaynanası olacak o kadin kiza cok haksızlık yaptı kiz ona karşi cok öfkeliydi ve adamın annesinin hakında malesef bir kaç küfür de bulundu. Hem kendini hemde bizi ailesini o insanlara rezil etdi. Oda bunu bıraktı düğüne 4 ay kala. Geçenlerde annemlerle tartışırken okadar ağır sözler söylediki. Bir erkek gibi ağıza yakışmayan sözler söyledi. Sonradan da pişman oldu. Çok duygusal bir okadarda merhametli bile bile kimseyi incitmek istemez. Çok sakin kendi halinde. Duygusal, ağlayanla ağlar, yardımcı olmak ister. Pek konuşan biri degil ve herkezle hemen samimi olamiyor bu yüzden arkadaşlıklar kuramıyor. Ama haksız yere bağırıp çağrışıma olursa ona karşı hemen öfkelenir. Karşısındakinden nefret eder bir okadar da kendini öfkesini kustumu hemen sakinleşir. Kavgadan sonra konuştuğumuzda abla ben kendimi tutamıyorum bana haksızlık edildinde dedi. Ben kendimi savunamıyorum kimse beni insan yerine koymuyor dedi ve pişman oldu. Özür dilemesini söyledim yapmadı.
Yavaşca etrafindaki insanlar ondan soğuyor bu şekilde. Onu çok iyi anlıyorum bazen bende o duruma gelecekmişim gibi oluyorum hop hemen toparliyorum kendimi haksız da olsam özür dilemesini tecrübe edindim. Sanki kendisini ifade eşemiyormuş gibi, herseyi yıkıp döküyor ağır sözler ile karşısındakini soğutuyor. Sanırım bu çocukluktan kalma birsey. Babam malesef evde bize vurmaktan kaçınmıyordu. Karşısına alıp insan gibi konuşcana küfür edip sokağın ortasina bile bizi koymuşluğu var. Yaşlandikca adam insafa geldi. Kardeşime sizce nasil yardımcı olmam gerekir hemen psikoloğa gidelimi demek istemiyorum açıkçası, kızmasından korkuyorum ? Şimdiden teşekkürler
Bence binpiskolaga gitmeli yada bi yaşam koçu kendini kontrol etmeyi ve yeni bi çevre oluşturmayı sağlar umarım.. Allah yardım etsin size onunla vakit geçirin değişim aktiviteler yakın beraber arkadaş olun.. O eksikliği kapatınMerhaba arkadaşlar,
Beni bu konuda elestirme yetkisini kim verdi sana acaba? Bilip bilmeden laf etmeniz kolay. Soruya odaklı cevaplayin, eger und cevabiniz yoksa mecbur degilsiniz arkadaşım yazmaya. Kendine bir hobi edinsen boş vaktini ona ayırsan eminim daha mutlu bir insan olursun. Iyi geceler1-Ayrıldığına değil sizi rezil ettiğine üzülmüşsünüz
2-Haklı olduğunuz hâlde özür dilemeyi oto kontrol sanıyorsunuz
3-Her insanın karakteri vardır damarına basılacak şeyler söylendiğinde bazısı ağzından çıkanı duymaz.
4-Sizde çok iyi değilsiniz kardeşinizi kötülüyorsunuz
5-İyi bir abla olsanız 22 yaşın evlenmek için çok erken olduğunu ve bu yaşı eğitim için ayırmasını söylerdiniz
6-Daha sayayım mı???
Kendini o şekilde savunması yanlış. Sonuçta kimse küfür eden aşırı öfkeli olan birini istemez yanında. Biraz insan sorunuda kendinde aramalı ki en sevdikleri ondan uzaklaşmasin diye. Tabiki hakli oldu yanları var ama tatlı dille yanaşsa hem kendini ifade edebilir hemde karşısındakini üzmez. Böyle haklıyken haksız duruma düşüyor ben buna üzülüyorum. Kendiside farkinda ama yazdiğım gibi elinden birşey gelmiyorBiraz tuhaf olabilir yorumum ama aslında iyi bir kalbi olduğundan bahsettiğiniz kardeşiniz sadece haksızlığa uğrayınca öfkesini kontrol edemiyor anladığım kadarıyla. Bana çok normal geldi. Küfür etmek erkeklere özgü bir şey değil kadınlar da çok sinirlenip kendini ifade edemediğinde küfür edebilir tabiki. Gerçi biz kadınlara haksızlığa uğrasa bile sakince konuşup hatta sonra özür dilemesi gerektiği öğretiliyordu değil mi
Haksızlığa uğruyorsa bırakın bağırsın küfür etsin uzaklaşan da uzaklaşsın. Minnoş olup insanları çevremizde tutmak için haksızlığa susacak değiliz kadınız diye.
(Bu konuda öfke kontrol problemi değil kendini savunan bir genç kadın gördüğüm için bunları yazdım, kontrolsüzlüğü güzellemiyorum asla ama aradaki farkı ayırt etmek güç sanki)
Kendi Babasına senin a.q demesi güzel birsey mi? Nasıl böyle duyarsız olabiliyorsunuzKızın elinde bı küfür kalmış onu da aliverin tam olsun.neemis küfür ayipmis. Kız öfkesini nasi dışarı atacak. Ağzını bantlayin ,gözünü bağlayın.rahat edersiniz aman sizin basiniz agrimasin.
4 yıl bir ilişkiyi ve 1 yıl boyunca nişanlı kalmayı başarabildiğine göre çok ta geçimsiz bi kız değil..herkesin sınırları sabır noktası var kimileri hmn tartışır lafa lafla karşılık verir kimisinde susar biriktirir içindeki herşeyi kendine hakim olamadan kırar geçirir..büyükler her zaman haklı söz söylemişler insanın sessiz olanından kork diye bi söz var bide sessiz atın tekmesi ağır olurmuş kardeşim sessiz sakin demişsiniz demekki insanlar bu sessizlik ten onu ezip yıpratmışlar ki sakin kalıp dolunca ağır bi şekilde patlama yaşıyor..zaten hiç kimse ben ne yaptımda bu insanı bu duruma nasıl getirdim diye özeleştiride bulunmaz tabiki destek almakta fayda var ama birazda kişinin iç dünyasını çözmeye çalışmalı..bende herkese değil ama eşime karşı böyleyim açan ağzımızın tadı kaçmasın evde kavga çıkmasın kalp kırmayalım diye susuyorum sonra yemeğin tuzu eksik deyince patlıyorumMerhaba arkadaşlar,
22 yaşında evlenenler seri beğenmedim’e basıyorrrrOkuyamadım ama 22 yaş evlilik için erken bir yaş. İyi olmuş ayrılıkları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?