- 26 Kasım 2019
- 74
- 53
- 3
- 32
- Konu Sahibi Buhayatbeni7bitirdi
-
Evt ergenlik döneminde kendimden biliyorum ozamanlar onun kadar olmasamda bendede duygusal patlamalar çok oluyordu. Zamanla kendime çeki düzen verdim.Öncelikle herşeyin hayırlısı olsun. Babanın küçükyaşta davranışları kardeşinizin davranışlarını şekillendirmiş. Kardeşinizin öfke kontrol tedavisi olması gerekir.
Evt orası öyle de konu o değil zaten sadece bir örnek olarak yazdım. Keşke üşenmeyip hepsini okusanızOkuyamadım ama 22 yaş evlilik için erken bir yaş. İyi olmuş ayrılıkları.
Insan haksız oldumu özür dilemezmi? Sanırım ne demek istedimi tam anlamadınız. Ama evet bir psikolog dan yardım almak kötü birsey değil tabikide gitmişliğim oldu.Size bi söz söyleyeyim şimdi:
“Psikoloğa gerçek hastalar değil, onların hasta ettiği insanlar gider.”
Şimdi o kardeşinize yapılan hareketleri, evinizin içindeki iletişimi ve aile yapınızı bilemiyoruz. Ama kardeşinizin de durup dururken öyle olmadığı aşikar.
Sizin de bence gitmeniz gerekiyor. Haksız olduğunuz halde özür dilemek pek de sağlıklı değil? Aile içinde ne yaşamışsanız artık, kardeşinizde böyle bir etki yaratırken sizde de haklı olsa bile haksızmış gibi davranma durumunu ortaya çıkarmış. İkinizde zıt ve sağlıksız durumdasınız bence.
Ayrıca küfür ve argo sadece “Bir Genç Kıza” değil, bir “insana” yakışmaz. Sadece genç kıza ya da kadına yakışmıyor gibi bi durum yok yani, bilginize.
Çok doğru. Sanırım evlenmek tek kurulusuymuş gibi düşünüyordu neyaptiysak vaz geçiremedik. Ayrılıktan sonra zaten çok yıprandı.22 yaşında 5 sene önce 17 yaşında hayatında tanıdığı muhtemelen ilk erkekle evlilik kararı alıyor. Daha kişiliği oturmamış, ilişki nasıl yaşanır bilmez, davranışlarını kontrol edemiyor, ama evlenecek. Henüz doğru hareket etmeyi beceremediği için doğal olarak insanlar ondan uzaklaşıyorlar. Adam akıllıymış ki evlilikle taçlandırmamış bu muhteşem ilişkiyi.
Kardeşiniz okusun, okul okusun, kitap okusun, gazete okusun. Küfür kendini ifade edemeyen, konuşmayı bilmeyen, insanların sığınağıdır. Kendini geliştirirse düzeleceğini düşünüyorum.
Siz şanslıymışsınız ki kontrol altına alabilmişsiniz kendi başınıza.(belki yine izleri vardır sizin kontrol etmeye çalıştığınız)Ne yazık ki hepimiz için aynı olmuyor kardeşiniz bu durumu kontrol altına almakta zorlanıyor dolayısıyla bir uzman size en iyi şekilde yardımcı olacaktır.Evt ergenlik döneminde kendimden biliyorum ozamanlar onun kadar olmasamda bendede duygusal patlamalar çok oluyordu. Zamanla kendime çeki düzen verdim.
Ama götürmen şart ilerde bi hayat kurcak sıkıntı illa Yaşar götür bence direk teklif et hatta destek için bende gelicem deMerhaba arkadaşlar,
Kiz kardeşimin piskolojisi bozuk olabilirmi sizce? Kardeşim 22 yaşında bir okadarda güzel ve bakımlı kiz ama kendisini beğenmiyor. Üstüne giydiği hiç birşeyi yakıştırmıyor.
1 sene önce 4 senelik sevgilisinden 1 senelikte Nışanlısindan ayrıldı. Nişanı attı damat. Sebebi kardeşimin sürekli sinir oldunda küfür etmesi. Kaynanası olacak o kadin kiza cok haksızlık yaptı kiz ona karşi cok öfkeliydi ve adamın annesinin hakında malesef bir kaç küfür de bulundu. Hem kendini hemde bizi ailesini o insanlara rezil etdi. Oda bunu bıraktı düğüne 4 ay kala. Geçenlerde annemlerle tartışırken okadar ağır sözler söylediki. Bir erkek gibi ağıza yakışmayan sözler söyledi. Sonradan da pişman oldu. Çok duygusal bir okadarda merhametli bile bile kimseyi incitmek istemez. Çok sakin kendi halinde. Duygusal, ağlayanla ağlar, yardımcı olmak ister. Pek konuşan biri degil ve herkezle hemen samimi olamiyor bu yüzden arkadaşlıklar kuramıyor. Ama haksız yere bağırıp çağrışıma olursa ona karşı hemen öfkelenir. Karşısındakinden nefret eder bir okadar da kendini öfkesini kustumu hemen sakinleşir. Kavgadan sonra konuştuğumuzda abla ben kendimi tutamıyorum bana haksızlık edildinde dedi. Ben kendimi savunamıyorum kimse beni insan yerine koymuyor dedi ve pişman oldu. Özür dilemesini söyledim yapmadı.
Yavaşca etrafindaki insanlar ondan soğuyor bu şekilde. Onu çok iyi anlıyorum bazen bende o duruma gelecekmişim gibi oluyorum hop hemen toparliyorum kendimi haksız da olsam özür dilemesini tecrübe edindim. Sanki kendisini ifade eşemiyormuş gibi, herseyi yıkıp döküyor ağır sözler ile karşısındakini soğutuyor. Sanırım bu çocukluktan kalma birsey. Babam malesef evde bize vurmaktan kaçınmıyordu. Karşısına alıp insan gibi konuşcana küfür edip sokağın ortasina bile bizi koymuşluğu var. Yaşlandikca adam insafa geldi. Kardeşime sizce nasil yardımcı olmam gerekir hemen psikoloğa gidelimi demek istemiyorum açıkçası, kızmasından korkuyorum ? Şimdiden teşekkürler
Çok doğrusunuz hiç bir insan böyle durduk yere nefret kusmaz. Çok içine atıyor ben onu farkettim. Çare çözüm bulmak yerine içine atıp o birikiyor. Ama onun dedine göre ben kizmiyorum olanları takmiyorum diyorHiç bir insan durduk yere bu noktaya gelmez bence
Içinde birikmiş başkaları tarafından bastirilmis cok sey var belli ki. Zaten kendisi de soylemis dogru bir tespit
Baskalari o hale getiriyor ama suclu yine kendisi oluyor. Bu haksizlik
Ofke kontrolu icin birseyler yapabilir evet ama birde cevresine bakmak lazim
Hirsizin hic mi sucu yok
Çevre olarak dediniz bazen benimde gözetmedim durumda babam ve annem. Ikisi birbirini doldurup kızın üstüne gidiyorlar. Eski nişanlısı her olayda onu suçluyordu. Kavga edip eve ağlayarak geldi oluyordu o yüzden sık sık. Kayınvalidesi tarafından çok haksızlığa uğradı. Ama en önemli nokta ANNEMIN onu desteklememesi her fırsatta kaçırmasaydın kocayı tutsaydın evini demesi. Kayınvalidesine benim kızım düğün haketmiyor buz gelmeyiz demişligi var. Bu yüzden ben ayrılıp 1 coçugumla kendi evimi tutdum ve sadece misafir olarak yanlarına gidiyorum.Çok doğrusunuz hiç bir insan böyle durduk yere nefret kusmaz. Çok içine atıyor ben onu farkettim. Çare çözüm bulmak yerine içine atıp o birikiyor. Ama onun dedine göre ben kizmiyorum olanları takmiyorum diyor
Tabiki doğru ama sırf kadına hakaret oolark gecen cümlelerden bahsediyorum a.q gibi. Onu kasettimBir erkek gibiden sonrasını okumadım. Küfür erkeklere hak helal, kadınlara tü kaka ayıp değildir, demek erkek kardeşiniz olsa ve böyle küfür etse rahatsız olmycaktiniz.
Aileniz cok cahil ve cok hatali üzgünüm sizi üzmek istemem ama bunlar malesef gercekler siz sansliymissiniz da kendinizi kurtarmış ayri evde yasiyormussunuz bir de,sizin anne babanin,tek basina yasayamazsin, ve ya bosanamazsin laf getirme bize tarzinda olan versiyonlari var. Anne baba cocugunun menfaatini korumali. 2 günlük tanidigi el diye tabir ettiğimiz kaynana kayinbabaya karsi rezil etmeleri cok yanlış kardesiniz sinir hastasi olmakta cok haklıÇevre olarak dediniz bazen benimde gözetmedim durumda babam ve annem. Ikisi birbirini doldurup kızın üstüne gidiyorlar. Eski nişanlısı her olayda onu suçluyordu. Kavga edip eve ağlayarak geldi oluyordu o yüzden sık sık. Kayınvalidesi tarafından çok haksızlığa uğradı. Ama en önemli nokta ANNEMIN onu desteklememesi her fırsatta kaçırmasaydın kocayı tutsaydın evini demesi. Kayınvalidesine benim kızım düğün haketmiyor buz gelmeyiz demişligi var. Bu yüzden ben ayrılıp 1 coçugumla kendi evimi tutdum ve sadece misafir olarak yanlarına gidiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?