Küfür görmezden gelinmeli mi ?

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Kızlar ilişkimde bu sorunda fazlasıyla takılı kaldım. Küfrü görmezden gelmeli miyim ?

Erkek arkadaşım dışarıya, iş ortamındaki kişilere, tanımadığı insanlara vs. karşı seçmece kelimelerle konuşur, uslup, diksiyon olarak muhteşemdir. Ben küfür eden küfürlü konuşan bir insan asla değilim aile ortamım arkadaşlarımda böyledir. Ama ( kendime de kızıyorum bu noktada ) o o kadar fazla ediyor ki şakalarında, cümlelerinde hepsi şakayla karışık küfürler. Küfür saygı saygısızlık belirteci değilmiş onun ahlak kurallarına göre. Küfür eden saygısız bir insan değil ona göre. Bunu bana öyle empoze etti ki ben bile bazen mesajda cümlelerimin sonuna ekliyorum, o gülünce ben de gülüyorum onun tarafından daha da kabul görmek nedense mutlu ediyor beni. Çok seviyorum ya..

Neyse olay şu; dün akşam sohbet ediyoruz hayal kuruyor gibi bir içerik gırgır goygoy diyebiliriz. İlerisinden konuşuyoruz o da ''ben sigaramı alır odama geçerim şarkımı açarım azcık dertlenirim.'' dedi. Ben de '' yahu hep dertlenecek misin ömür boyu, sürekli dertli adam hiç çekemem.'' dedim gülerek . O da ''boşanırsın, çocuklar evde kalır.'' dedi yine gülüyoruz buraya kadar. Sonrasında bana şu cümleyi kurdu yine gülerek '' valizini toplayıp şurdan s.ktirip gidersin :D '' edeceğin lafı biliceksin sen dedin istemem diye dedi.
Ben gereken cevabı verdim bu cümle şakayla bile olsa edilecek bir cümle olmadığını bana bu şekilde konuşamayacağını belirttim. O da askım gırgır yapmıyo muyduk bu ne biçim tepki atmıyorum laf falan sana iyi geceler diyerek cevap verdi. Yazmadım. Tüm gün yazmadım o da yazmadı. Yazmayacağım da.

Yazarsa hatayı benim üzerime yıkacağından eminim, goygoy yapıyordum ciddiye aldın sana şaka yapılmıyor diyecek ben suçlu ilan edileceğim sonra. Haksız mıyım tepkimde ? Bunu nasıl devam ettirebilirim ? Boşanırsın demesi bile zoruma gitti. Ne kadar kolay kurulabiliyor böylesine bir cümle. Ki ağzımızdan bir kere bile ayrılık cümlesi çıkmamışken bu zamana kadar söylediğim bir cümleyi ayrılığa yorup ne kadar kolay kullandın ayrılık kelimesini demişti bana. Şimdi şakasına boşanırsın gidersin diyebiliyor.

Hoş değil ya.
Sevgilimin ağzı fazla bozuk değil ama arkadaşlarıyla arada argo konuşur.
Ben istemem, hiç etmedi zaten. Ha bana siktirip gidersin dese "sen kim köpeksin be, böyle yaptırıp gitmeye çok alışkınsın heralde asıl sen sg" yazıp engellerim :KK70:.
O kadar netim, ilişkinin seviyesini düşürüyor bence bu tür konuşmalar.

Şaka bile olsa benimle o şekilde konuşan biriyle beraberliğimi devam ettirmezdim ben. Yaşınız kaç bilmiyorum ama karşınızdaki olgunlaşmamış bir insan. Ve ne yazık ki o kişiye bu şekilde konuşma cesaretini siz vermissiniz. Ben bu şekilde bir saygısızlığa tahammül edemezdim sanırım.

Goygoy,gırgır adı altında küfürü normalleştirmesine izin verirseniz , istemediğiniz sözler işitirsiniz .

En sevmediğim erkek tipidir küfür eden erkek . Hatta nefret ederim .
Bunu yaptım evet. Nasıl düzelteceğim kim bilir. Başta hoşlanmıyorum dedim sürekli, baktım o ediyor etsin bana zararı ne dedim ama sonuç bu.

Evet özür beklerken tüm gün iletişim kurmamayı seçti.
Daha önce de buna benzer bir şey yaşadınız mı size karşı bu şekilde davranışı oldu mu? Bence net bir şekilde bundan hoşlanmadığınızı belirtin. Sonra da onun davranışlarına bakın, sırf konu kapansın diye geçiştirmek için mi tamam diyor yoksa sizin düşüncelerinize saygı duyuyor mu, dikkat ediyor mu ?

Daha önce de buna benzer bir şey yaşadınız mı size karşı bu şekilde davranışı oldu mu? Bence net bir şekilde bundan hoşlanmadığınızı belirtin. Sonra da onun davranışlarına bakın, sırf konu kapansın diye geçiştirmek için mi tamam diyor yoksa sizin düşüncelerinize saygı duyuyor mu, dikkat ediyor mu ?
Geçenlerde yaşadık. Bir konu hakkında hoşlanmadığım bir şeyi söyledim. Askım şuan bu dediğini ciddiye almayayım gece gece muhabbet cıkmasın canımız sıkılmasın diye kapattı üstünü. Ertesi gün sorar neden canım sıkkın dün gece konusmak istemedim şimdi konuşalım desin diye bekledim yine demedi.

Kızlar ilişkimde bu sorunda fazlasıyla takılı kaldım. Küfrü görmezden gelmeli miyim ?

Erkek arkadaşım dışarıya, iş ortamındaki kişilere, tanımadığı insanlara vs. karşı seçmece kelimelerle konuşur, uslup, diksiyon olarak muhteşemdir. Ben küfür eden küfürlü konuşan bir insan asla değilim aile ortamım arkadaşlarımda böyledir. Ama ( kendime de kızıyorum bu noktada ) o o kadar fazla ediyor ki şakalarında, cümlelerinde hepsi şakayla karışık küfürler. Küfür saygı saygısızlık belirteci değilmiş onun ahlak kurallarına göre. Küfür eden saygısız bir insan değil ona göre. Bunu bana öyle empoze etti ki ben bile bazen mesajda cümlelerimin sonuna ekliyorum, o gülünce ben de gülüyorum onun tarafından daha da kabul görmek nedense mutlu ediyor beni. Çok seviyorum ya..

Neyse olay şu; dün akşam sohbet ediyoruz hayal kuruyor gibi bir içerik gırgır goygoy diyebiliriz. İlerisinden konuşuyoruz o da ''ben sigaramı alır odama geçerim şarkımı açarım azcık dertlenirim.'' dedi. Ben de '' yahu hep dertlenecek misin ömür boyu, sürekli dertli adam hiç çekemem.'' dedim gülerek . O da ''boşanırsın, çocuklar evde kalır.'' dedi yine gülüyoruz buraya kadar. Sonrasında bana şu cümleyi kurdu yine gülerek '' valizini toplayıp şurdan s.ktirip gidersin :KK70: '' edeceğin lafı biliceksin sen dedin istemem diye dedi.
Ben gereken cevabı verdim bu cümle şakayla bile olsa edilecek bir cümle olmadığını bana bu şekilde konuşamayacağını belirttim. O da askım gırgır yapmıyo muyduk bu ne biçim tepki atmıyorum laf falan sana iyi geceler diyerek cevap verdi. Yazmadım. Tüm gün yazmadım o da yazmadı. Yazmayacağım da.

Yazarsa hatayı benim üzerime yıkacağından eminim, goygoy yapıyordum ciddiye aldın sana şaka yapılmıyor diyecek ben suçlu ilan edileceğim sonra. Haksız mıyım tepkimde ? Bunu nasıl devam ettirebilirim ? Boşanırsın demesi bile zoruma gitti. Ne kadar kolay kurulabiliyor böylesine bir cümle. Ki ağzımızdan bir kere bile ayrılık cümlesi çıkmamışken bu zamana kadar söylediğim bir cümleyi ayrılığa yorup ne kadar kolay kullandın ayrılık kelimesini demişti bana. Şimdi şakasına boşanırsın gidersin diyebiliyor.
Ahlak anlayışınız benzer değil sizi mutsuz edebilir.

Bunu yaptım evet. Nasıl düzelteceğim kim bilir. Başta hoşlanmıyorum dedim sürekli, baktım o ediyor etsin bana zararı ne dedim ama sonuç bu.
Bundan sonra küfürden hoşlanmadığınızı daha fazla dile getirin. Bakın işte size zararını göstermeye başlamış küfürleri.

İleride bu küfürler boyut değiştirip sizi daha fazla üzecekler. Umarım karşınızdaki üslubunu düzeltecek biridir. Yoksa böyle bir adamla sevgili dahi olmayın , arkanıza bakmadan kaçın derim

Eflantus bu adam çok fena üzecek seni, muhteşemdir diyerek ne kadar gözünde büyütüyorsun birde.

İletişimi problemi olan sıkıntılı bir tip sevgiliniz keşke görmezlikten gelmesen bunu.
İnanın yeni yeni görmeye başladım. Yakın arkadaslarımla paylasıyorum onlar da aynılarını söylüyorlar. Ben de farkındayım.

Sevgilime sorsan daha iki gün önce kurdu bu cümleyi benim hayatımda bi seni bi kendimi bi mustafa kemal atatürk'ü seviyorum başkası yok zaten diyor, aileye dair zaten kimse yok hayatında. sen bırakıp gidersen şayet yapacagım şey de belli diyor yelken alıp uzaklaşıcam buralardan, sen varsın diye bu birikimi yapıyorum seni mutlu etmek için mutlu bir aile kurmak için herşey diyor. Bunları derken bunları konuşurken de kafamdan atamıyorum bu çabasını..

Back