Küflenmiş ağız plağı :(

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Merhaba,

Ağız plağımı bir haftadır kullanmiyordum evde olmadığım için. Kapalı kutuda nemli kaldığı için küflenmis. Yenisini alacak zamanim yok, nasıl temizlenir acaba, yada temizlendikten sonra kullanmak zararlı olur mu? :(

Önce dis macunuyla fircalayjp sonra sirkeli suyla yıkamak geldi aklıma. Yada direkt suda kaynatmak ama hangisi daha mantıklı olur bilemedim yardımıniza ihtiyacım var :(

Öncesuyla bir güzel yıkayın. Sonra çamaşır suyunu (en az %5 olacak şekilde) suyla seyreltin. (yani azıcık çamaşır suyunu suya karıştırın), en az yarım saat bekletin. arada bir içinde karıştırın.
Sonra 3 kez güzelce yıkayın.İyi durulamak çok önemli. Sonra diş macunuyla fırçalarsanız kokusu falan da kalmaz.
Kaynatırsanız platiğe zarar verebilirsiniz. Çamaşır suyu kaynar sudan daha iyi bir dezenfektandır.

Öncesuyla bir güzel yıkayın. Sonra çamaşır suyunu (en az %5 olacak şekilde) suyla seyreltin. (yani azıcık çamaşır suyunu suya karıştırın), en az yarım saat bekletin. arada bir içinde karıştırın.
Sonra 3 kez güzelce yıkayın.İyi durulamak çok önemli. Sonra diş macunuyla fırçalarsanız kokusu falan da kalmaz.
Kaynatırsanız platiğe zarar verebilirsiniz. Çamaşır suyu kaynar sudan daha iyi bir dezenfektandır.

Çok çok tesekkur ederim

M
Merhaba tekrardan, çamaşır suyu koymak istemedim bir an için sirkeli suya yatirdim bir saat bekletecegim. Buna rağmen bir şey olur mu diye endişeleniyorum sonuçta direkt olarak dış etlerimle temas edecek. Bir sorun olur mu acaba?

Yok canım, neden olsun? sirke yiyoruz zaten :) Biraz geç oldu ama...

Back
X