Kuduz

Kızlar nasıl ısırmasına ses çıkartmıyorsunuzzz??

Ben kedileri inanılmaz severim, genel olarak insana zararı olmayan her hayvanı çok severim zaten ama ısırma olaylarını duyunca eve kedi almaktan vazgeçtim. Beni bir kez bile ısırsa muhtemelen kedicikle yolları ayırmak zorunda kalırım. Canım çok tatlıdır. :KK70:

Konu sahibesi, canım bence seni ısıran bahçedeki kedi.. Gidiyorsun diye sinirlenmiş belli ki.. Başka bir doktora daha danış o da olumsuz bir şey söylemezse bence içini ferah tut ve testlerini ihmal etme.
Gülü seven dikenine katlanır :KK45:bünye alışıyor evlat gibi sevdigim için de ne zarar verirse versin ayrılamıyorsun :KK200:

Gülü seven dikenine katlanır :KK45:bünye alışıyor evlat gibi sevdigim için de ne zarar verirse versin ayrılamıyorsun :KK200:

Bir defa ısırırsa sürekli ay gene ısıracak mı korkusu olur bende o keskin dişlerinin derimi deldiğini düşünemiyorum :O :KK70:

Ama demek ki ciddi bir bağ oluyor arada :)

Bir defa ısırırsa sürekli ay gene ısıracak mı korkusu olur bende o keskin dişlerinin derimi deldiğini düşünemiyorum :O :KK70:

Ama demek ki ciddi bir bağ oluyor arada :)

Konu sahini gecmis olsun.
Kediler boyle seyler yapabilir tek sebeni kuduz degildir ama bilemeyiz tabi.

Benim kedim cok sakindir mesela ama gecen ay ilk kez kanatcak kadar tirmaladi beni nedensizce daha once hic yapmamisti. Olabiliyor yani. Isirma huyuda var ama kesinlikle kanatcak kadar disini gecirme filan degil cimdik gibi hafiften.

Sizde kedi dusunurseniz kesinlikle almayin özellikle yavru donemlerinde isirarak oynarlar genelde ve cok sakinde olsalar boyle hareketler olabiliyor. Yollarinizi ayirmak zorunda kalmayin sonra ^^

doktora gitmişsiniz zaten, kediyide takip edin hadi o degilse bile saglık ocagına veya hastaneye (yerinizde olsam 5 gün farklı farklı hastanelere bu durumu belirterek tahlil veririm) çaresiz dert degil, önlemlerinizi almışsınız:KK66:

Çok üzüldüm hamileyken başınıza böyle bişey gelmesi kötü olmuş
Bence enfeksiyon hastalıkları polikliniğine de gidin , bu konuda onların daha çok bilgisi olur diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun. İyi düşünün iyi olsun. Cumartesi günüde beni sahipli aşılı küçük bir köpek ısırdığı için kuduz aşısı olmaya başladım. Bana tetanoz aşısı yapmadılar. Yurtdışında yaşıyorum ve haliyle korkuyorum. Şimdi sizin yazdığınızı okudum vr endişem iyice arttı. Yani aşı olsanız bir dert olmasanız bir dert. Siz aşı olmadığınız için endişelisiniz ben de alı olduğum için.. off off benim gibi anksiyete linin başına gelir bınlar hep. Düşünüp kafayı yemesek iyi. Geçmiş olsun. Mutlaka takip edin

Cok gecmis olsun. Benim de iki tane kedim var. Isirmasinin sebebi ya bi yerine farketmeden basmis olabilirsiniz ya da ilginizi cekmek icin yapmis olabilir. Bosladiysaniz eger bi suredir :) bahsettiginiz kediyse sonradan kendini sevdirme pozisyonuna da gecmis sonucta. Yine de umuyorum ki bi sorun olmaz tekrar cok gecmis olsun.

Yilini soylemeyeyim yalan olmasin simdi ama ulkemizde uzun yillardir kuduz hastaligi kedide rastlanmamis. Isiran diger kediyse belki anne kedidir. Bir anne kedi hasta yavrusunu vet e goturmek icin alacagim sirada esofmanimin pacasini lime lime etmisti mesela
Lutfen sakin olun. Iyi olacaksiniz.

Dünden beridir moralmen çökmüş durumdayım. Bahçemde 3 senedir baktığım bir kedi var. Mahallenin kedisi aslında ve hiçbir aşısı yok. Normalde kendini sevdirmeye bayılır, fakat başka hiçbir kediyle anlaşamaz ve yaklaştırmaz. Biraz da saldırganlığı olan bir kedi ama bu güne kadar bana ya da bir başkasına ciddi bir saldırısı olmadı.

Bir süredir eşim şehir dışında olduğu için annemde kalıyorum. Halıları yıkamaya vereyim dedim. Kendi evime gittim, bahsettiğim kediyi biraz sevdim, sonra halıcı adam aradı adres tarifi için. Ben de bahçe kapısının yanına gittim bir yandan adres tarif ediyorken bir anda büyük bir acıyla irkildim. Arkadan yaklaşan bir kedi büyük bir nefretle ve var gücüyle ayak bileğimi ısırdı.. Acının etkisiyle çığlığı bastım fakat o an beni bro mu ısırdı (adı bro) yoksa başka kedi vardı da o mu ısırdı hiçbirşey hatırlamıyorum. Ayağım bir kaç yerinden kanadı, şişti ve morardı. Gerçekten olanca gücüyle ısırdı beni.. Tek bildiğim arkamı döndüğümde broyu 2 metre öteye yürürken gördüm. Bir anda durdu ve yatıp yine kendini sevdirmek istedi... Normalde yaramazlık yaptığı zaman kızacağımızı bilir ve uzaklaşır ama öyle yapmadı. Hemen ayağımı sabunla yıkadım ve halıları verip hastaneye gittim. Sadece tetanoz aşısı yapıp kediyi 10 gün takip etmemi hastalanması ya da ölmesi durumunda acil gidip kuduz aşısı yaptırmamı söyledi doktor.

Dünden beridir içim hiç rahat değil. Beni ısıran bro muydu yoksa başka bir kedi miydi bundan bile emin değilim.. Hamile olmam dolayısıyla rahatça aşı da yaptıramıyorum sanırım sonuçta kuduz canlı virüs aşısıymış ve çok ufak bir ihtimal de olsa kuduz olmayan birini bile kuduz yapabilirmiş...

2 gündür ağlıyorum.. Sinirlerim allak bullak oldu. Yetişkin kedilerin böyle birden durduk yere saldırması olağan bir durum mu? Lütfen bilgisi olan varsa birşeyler söylesin. Yarın hem kendi doktoruma hem de bir veterinere danışacağım ama muhtemelen benzer şeyler söyleyecekler. Şu an kanım 7.5 a düşmüş durumda bağışıklık sistemim pek de güçlü değil. Aşıyı yaptırsam bir türlü yaptırmasam birtürlü.. Off kafayı yiyeceğim.. Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?
Can sıkmanı gerektirecek durum yok.Tetenozla birlikte kuduz aşısı yapmışlardır.Yapmadılarsa o nasıl iş?.On gün takib etme kalktı.Belirsizlik varsa aşısız kabul edikecek beş doz kızı aşısı yapılacak .ilk defa duyuyorum kuduz aşısı yapılmayan .Ben acilde çalışıyorum.Doğru bilgi

Dünden beridir moralmen çökmüş durumdayım. Bahçemde 3 senedir baktığım bir kedi var. Mahallenin kedisi aslında ve hiçbir aşısı yok. Normalde kendini sevdirmeye bayılır, fakat başka hiçbir kediyle anlaşamaz ve yaklaştırmaz. Biraz da saldırganlığı olan bir kedi ama bu güne kadar bana ya da bir başkasına ciddi bir saldırısı olmadı.

Bir süredir eşim şehir dışında olduğu için annemde kalıyorum. Halıları yıkamaya vereyim dedim. Kendi evime gittim, bahsettiğim kediyi biraz sevdim, sonra halıcı adam aradı adres tarifi için. Ben de bahçe kapısının yanına gittim bir yandan adres tarif ediyorken bir anda büyük bir acıyla irkildim. Arkadan yaklaşan bir kedi büyük bir nefretle ve var gücüyle ayak bileğimi ısırdı.. Acının etkisiyle çığlığı bastım fakat o an beni bro mu ısırdı (adı bro) yoksa başka kedi vardı da o mu ısırdı hiçbirşey hatırlamıyorum. Ayağım bir kaç yerinden kanadı, şişti ve morardı. Gerçekten olanca gücüyle ısırdı beni.. Tek bildiğim arkamı döndüğümde broyu 2 metre öteye yürürken gördüm. Bir anda durdu ve yatıp yine kendini sevdirmek istedi... Normalde yaramazlık yaptığı zaman kızacağımızı bilir ve uzaklaşır ama öyle yapmadı. Hemen ayağımı sabunla yıkadım ve halıları verip hastaneye gittim. Sadece tetanoz aşısı yapıp kediyi 10 gün takip etmemi hastalanması ya da ölmesi durumunda acil gidip kuduz aşısı yaptırmamı söyledi doktor.

Dünden beridir içim hiç rahat değil. Beni ısıran bro muydu yoksa başka bir kedi miydi bundan bile emin değilim.. Hamile olmam dolayısıyla rahatça aşı da yaptıramıyorum sanırım sonuçta kuduz canlı virüs aşısıymış ve çok ufak bir ihtimal de olsa kuduz olmayan birini bile kuduz yapabilirmiş...

2 gündür ağlıyorum.. Sinirlerim allak bullak oldu. Yetişkin kedilerin böyle birden durduk yere saldırması olağan bir durum mu? Lütfen bilgisi olan varsa birşeyler söylesin. Yarın hem kendi doktoruma hem de bir veterinere danışacağım ama muhtemelen benzer şeyler söyleyecekler. Şu an kanım 7.5 a düşmüş durumda bağışıklık sistemim pek de güçlü değil. Aşıyı yaptırsam bir türlü yaptırmasam birtürlü.. Off kafayı yiyeceğim.. Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?

Ahhh geçmiş olsun. Çok üzüldüm hamileymişsin. Sana önerim once bir enfeksiyon hastalıkları doktoru ile görüş. Kuduz mikrobu belli bir süre kuluçka da kalıyor. Onun kuluçka süresini öğren istersen. Aşının olası yan etkilerini öğren. Bir de serum var. Onu sor doktora ileri vakalarda serum veriyorlarmis. Belki asi yerine serum ile seni tedavi etmeyi dusunebilir. Cunku bildigim kadariyla asi canli mikrop tasiyor. Bebek icin riskli olabilir. Diger yandan serumda ise sadece antikor olmasi lazim. Tabi bunlar benim vakti zamaninda internetten ogrendiklerim. Ne kadar dogru bilmiyorum. Hepsinin yan etkilerini öğren. Bir de kandan sana mikrop bulaşmış mi bulaşmamış mi test edebiliyorlar mi? Eger boyle bir test varsa harika olur. Onları sorabilirsin. Ama aile hekimi falan olmaz. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olması lazım. Sonra kadın doğum doktorun ile görüş. Bu arada kediyi de veterinere götürüp belki ona da test yaptırabilirsin. Çok geçmiş olsun. Kuduz çok ama çok tehlikeli. İnşallah kandan test edebiliyorlardir da asi veya benzeri bir tedaviyw gerek kalmadan neticelestirebilirsin.

Sen çomeldigin sırada kedinin kuyruğuna falan basmış olabilir misin?

Kediyi takip edin demesi garip değil mi? Hangi kedi nereden bileceksiniz? Zaten bilmiyormuşsunuz. Sanırım doktora da bilmediğinizi söylemediniz. Deseydiniz aşıyı yapma ihtimali artardı muhtemelen, takip edin de demezdi.

Bir de hangi kedi olduğunu bilseniz bile nasıl takip edeceksiniz? Ya birkaç gün kedi gelmese ne yapacaksınız?

Bir de normalde kedi elinizi çizip kanatsa bile aşı yaptırılıyor diye biliyorum. Onda da kedi oyun yapıyor veya ona zarar vereceğinizi sanıyor vs. ondan yapıyor belki de. Sizde kedi sizin ona zarar vermeye çalıştığınızı sanmadan gelip saldırmış. Ben bir kedinin böyle bir şey yaptığını hiç duymadım. Ama siz kedinin patisine falan bastınız belki de.

Ben olsam en güvendiğim hastaneye gider, her şeyi detaylı anlatırdım. Ben aşı olurdum muhtemelen. Aşının riskli olduğunu duymadım. Bağışıklık sisteminizin iyi olmadığını mutlaka söyleyin. Belki aşıdan önce onu düzeltip aşıyı sonra yaparlar.

Bu arada bağışıklık sisteminiz için şimdi yatıp uyuyun. Ne yapmanız gerekiyorsa yarın yaparsınız. Uykusuzluk ve stres bağışıklık sistemi içi iyi değil. Umarım en yakın zamanda halledip rahatlarsınız.
Canım konu sahibi hamile. Sanırım o yüzden çekiniyor. Doktor da o yüzden aşı yapma konusunda kararsız kalmış olabilir.

Can sıkmanı gerektirecek durum yok.Tetenozla birlikte kuduz aşısı yapmışlardır.Yapmadılarsa o nasıl iş?.On gün takib etme kalktı.Belirsizlik varsa aşısız kabul edikecek beş doz kızı aşısı yapılacak .ilk defa duyuyorum kuduz aşısı yapılmayan .Ben acilde çalışıyorum.Doğru bilgi

Hamilelere uygulanan prosedür de aynı şekilde mi?

Ben yıllardır aralıklı kuduz aşısı olurum sürekli rahat durmadığımdan
Köpek ısırdı bir kere çok feci ,kedi tırmaladı vs vs ama hiçkimse yan etkisinden bahsetmemişti şu an şaşırdım belki hamilesiniz diye daha hassas davranıyorlar ama bilemedim bence başka bir doktora da gidin ihmale gelmez..

Aşıdan kaçmayın, doktor ne derse onu yapın. eger kuduz olursanız malesef bunun tedavisi yok, kesin son ölümdür kuduzda. o yüzden lütfen lütfen lîtfen doktorunuzu dinleyip aşılarınızı olun.

Sanirim 0,3,7,14,21.günlerde aşı yaptırılıyor.

Aman diyim lütfen, aşısı etkili bir çözüm. ama yaptırmazsanız da baska bir tedavisi yok ve belirtiler vermeye başladıktan sonra da %100 ölümle sonuçlanıyor

Yilini soylemeyeyim yalan olmasin simdi ama ulkemizde uzun yillardir kuduz hastaligi kedide rastlanmamis. Isiran diger kediyse belki anne kedidir. Bir anne kedi hasta yavrusunu vet e goturmek icin alacagim sirada esofmanimin pacasini lime lime etmisti mesela
Lutfen sakin olun. Iyi olacaksiniz.

Kedide rastlanmıyor olsa bile yine de aşıyı ihmal etmemeli.. Çünkü kuduz memeli hayvanlardan bulaşan bir hastalıktır. ille de kedi köpek degil tavşan at sığır...yarasa bile.

Ben yıllardır aralıklı kuduz aşısı olurum sürekli rahat durmadığımdan
Köpek ısırdı bir kere çok feci ,kedi tırmaladı vs vs ama hiçkimse yan etkisinden bahsetmemişti şu an şaşırdım belki hamilesiniz diye daha hassas davranıyorlar ama bilemedim bence başka bir doktora da gidin ihmale gelmez..

Hamile olduğu icin çekinmişlerdir belki evet, ama konu sahibi asla boşlamaması gerek bu durumu. hemen bir enfeksiyon hastalıklarına basvurması lazım kesin bir yanıt için.

Daha yeni hocalarımız bahsetti bize, henüz kuduzun bir tedavisi bulunmamış ne yazıkki.

Ve önceden etkilerinden korkulan aşının yerine daha etkili ve zararsız aşı da var. doktora gidip danışmakta fayda var

Jineklogunuza danisin. Benim bildigim kuduz asisinin yan etkisi yok. Aktif ve pasif olmak uzere iki cesidi var, ama hic birinde canli virus verildigini duymadim.

Uzun zamandir kayda gecmis bir kuduz vakasi yok iciniz rahat olsun bazen kediler yapar oyle siz gene Doktorunuza ve veteriner hekiminize danisin cok gecmis olsun

X