Kuduz Aşısı

kumandapili

♀️
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
675
1.821
Merhabalar, arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğunun elini parkta kedi tırmalamış yaklaşık iki gün önce. Çok kanama olmamış ve derin bir yara yok. Aşı yaptırılmalı mı? Teşekkürler

hatta yaşamadan önce bilmiyordum, bu aşı sadece çocuk hastanelerinde bulunuyormuş, direkt oraya gidilmesi gerekiyor..

Merhabalar, arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğunun elini parkta kedi tırmalamış yaklaşık iki gün önce. Çok kanama olmamış ve derin bir yara yok. Aşı yaptırılmalı mı? Teşekkürler
2 ay once 1 bucuk yasindaki oglumun basina ayni sey geldi. cizik vardi ve hafif kanadi. ben riske atmak istemedim. acile goturdum ve asisini yaptirm. 3 doz daha tamamlanarak toplam 4 doz asi yapiliyor. dusuk bir ihtimal de olsa kediden de kuduz kapiliyormus. brnce arkadasiniz riske atmasin. asinin yan etkisini gormedik. hatta oglumun asiri sekilde istahi acildi asidan sonra tabi 3 hafta surdu bu istah acilma durumu, sonra yine eski istahsiz gunlerimize geri donduk

Acilde kedi yaladı dense aşı yapılıyor nerdeyse, arkadaşınız gitsin durumu anlatsın hekim değerlendirir aşıyıda yapar, dozunu falan onlar önerir tamamlayıcı yada 3 dozda bırakabilir. Kuduz çok önemli kedilerden bulaş oranı köpeklere göre çok daha düşük, evham yapmasın. Ayrıca böyle bir durum olduğunda bol sabunlu su ile güzelce yıkayıp kurulayıp acile başvurabilirsiniz. (Kanamalı olursa sadece su) sıkmak yarayı derinleştirmek bulaşı arttırır.

%1 bile ihtimal olsa kuduz olsa, bunu riske atmaya değer mi? Çözümü yok o aşıyı olmadıktan sonra. Hatta aşı bile olunsa bazı vakalarda beyine yerleşince çözümü yok. Bekletmesin daha fazla 2 gün geçmiş zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…