Küçük kız çocuğunda kıllanma var özgüven problemi

deefskyu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
50
-2
3
33
Merhaba. Yeğenim 8 yaşında beyaz tenli ve çok yoğun koyu renkli kılları var. İnanılmaz üzülüyor kısa kollu giymek istemiyor, şort giymekten çekiniyor. Okuldaki çocuklar dalga geçiyormuş. İnanılmaz üzülüyorum. Bitkisel bir çözüm deneyip yararını gören var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu aradadokgora gittik . Hormonal bozukluğu yok çok şükür. Gelişimi de normal dedi doktor. Genetik meselesi

Son düzenleme:
Burada birisi X otu dese hemen güvenip 8 yaşındaki yeğeninize içerecek misiniz? Belli ki hormonal bir sıkıntı var. Yanlış uygulamalarla hormonlarını daha da alt üst edebilirsiniz. Önce bir pediatri doktoruna götürün belki de ciddi bir durumdur pediatrik endokrinolojiye konsulte eder.

doktora götürün

biz yiğenimde çareyi traş makinesiyle çözdük bacaklarda ve bıyıkta. kollardada papatya kaynatıp yazın sıktık sarartmak için tabi öncesinde hormonlarına baktırmıştı annesi artık psikolojik açıdan dayanamayınca el attık.

Merhaba. Yeğenim 8 yaşında beyaz tenli ve çok yoğun koyu renkli kılları var. İnanılmaz üzülüyor kısa kollu giymek istemiyor, şort giymekten çekiniyor. Okuldaki çocuklar dalga geçiyormuş. İnanılmaz üzülüyorum. Bitkisel bir çözüm deneyip yararını gören var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Bende küçükken öyle tüylüydüm hatta bıyıklarımda vardı. Herkes dalga geçerdi inanılmaz özgüveni düşürüyor. Sürekli yatıp kalkıp bunu düşünüp ağlardım. En son babamın traş bıçağıyla almıştım çok mutlu olmuştum. Bence çocuklara bu yapılmamalı rahatsız oluyorsa alınmalı tüyü kılı

Bende küçükken öyle tüylüydüm hatta bıyıklarımda vardı. Herkes dalga geçerdi inanılmaz özgüveni düşürüyor. Sürekli yatıp kalkıp bunu düşünüp ağlardım. En son babamın traş bıçağıyla almıştım çok mutlu olmuştum. Bence çocuklara bu yapılmamalı rahatsız oluyorsa alınmalı tüyü kılı
Evet gerçekten özgüven kırıcı bir mesele. sadece en zararsız yöntemi bulmaya çalışıyorum papatya suyunu deneyeceğim insaşlah işe yarar

Evet gerçekten özgüven kırıcı bir mesele. sadece en zararsız yöntemi bulmaya çalışıyorum papatya suyunu deneyeceğim insaşlah işe yarar
Ağda zararsız bence ağda yapılabilir. Kollarından rahatsız oluyorsa kolunu alırsınız. Zaten görünür başka yeri yok. En az 3/4 hafta idare eder onu. Başka yerlerinde de henüz çıkmamıştır. Papatya suyu sadece sarartır tüyü hala kalır rahatsız olmaya devam eder.

karınca yumurtası yağını bir kız arkadaşım çenesindeki sakal gibi tüyler için kullanıp çok memnun kaldığını söylemişti. ama küçük çocuğa kullanmadan önce bir bilene danışın. aktar, doktor vs. papatya suyu sıkıp sarartabilirsiniz tüyleri belki yaz mevsiminde, en azından o zaman kısa kollu giyer.

Merhaba. Yeğenim 8 yaşında beyaz tenli ve çok yoğun koyu renkli kılları var. İnanılmaz üzülüyor kısa kollu giymek istemiyor, şort giymekten çekiniyor. Okuldaki çocuklar dalga geçiyormuş. İnanılmaz üzülüyorum. Bitkisel bir çözüm deneyip yararını gören var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu aradadokgora gittik . Hormonal bozukluğu yok çok şükür. Gelişimi de normal dedi doktor. Genetik meselesi
Malesef bu kıllar dökülmüyor bunlar dökülür büyünce diye kandırmanın anlamı yok kız çocuklarının tek çözümü lazer ve ileriye dönük sağlıklı beslenme. Gıdalar hormonları bozuyor şuan hormonal bozukluğunu tespit etmek için çok erken zaten.. benn 8-9 yaşlarında adet görüyodum ve aşırı kıllanma vardı asla dökülmedi sonrasında polikistik over tanısı aldım ergenlik yıllarımda. Yumurtalıkları eğer olgunlaşmaya başlamışsa polikistik overden şüphe edebilirsiniz ozaman yavaştan belli ediyor kendini çünkü.

Back
X