Buradaki yorumlar da çok korkunç geldi. Espriler filan.Ben bunu hayal ettiğim de kendimi vahşi hissediyorum. O bunu yapıyor
Buradaki yorumlar da çok korkunç geldi. Espriler filan.
Aynı şeyin kediye köpeğe yapıldığını düşünün herkes vicdandan bahsederdi. Lanetler yağardi .
Çok ikiyüzlü toplum
Seninle esprinin ne oldugunu tartismayacagim.Az biraz espri anlayışı şart...
Kedi köpeği normal şartlarda kesip, pişirip yemediğimiz için canlı canlı yemeyi de düşünmüyoruz haliyle. Evet öyle bir durumda vicdandan bahsederiz.
Kuzular tavuklar löp löp götürülürken siz aynı hassasiyeti gösteriyor musunuz merak ettim?
Balıklar acı çekmez. Çünkü acıyı algılayabilecek beyin yapısına sahip değillerdir, ilkel canlılardır. Beyinlerinde sinirlerinin acıyı ileteceği bir bölüm yok. şuraya da koyayım.
Wyoming Üniversitesi’nden Dr. James Rose balıkların acıyı işleyecek türden nörolojik bir donanıma sahip olmadığını öne sürüyor (2003). Rose, gerçek acının nosiseptif uyaranlara karşı verilen ilk tepkiden ayrı bir psikolojik tecrübe olduğunu söylüyor. Nosisepsiyon, sinir sisteminin gerçek ( ya da potansiyel) bir doku hasarının farkına varmasına deniyor. Rose balıkların nosiseptörleri olduğunu; ama nosiseptörlerin farkına vardığı şeyin gerçek acıyla aynı şey olmadığını söylüyor (amipler de meselâ tehlikeli uyaranların farkına varıp ona tepki gösteriyor, tehlike kaynağından uzaklaşıyorlar). Omurgalılarda (balıklar dahil), otomatik ve koordine bir tepki verme eylemi(geri çekilme, mücadele etme, hareket etme belki ses verme gibi), beyinsapı ve omurilik tarafından oluşturuluyor.
Balıkların kuşlar ve memelilerden daha az gelişmiş beyinleri var (Rose’a göre bütün omurgalılar arasındaki en basit beyin onlarınki). Özellikle memeliler beyin yarım kürelerini duygular, hisler ve acı için bir kontrol merkezi görevi üstenen baskın bir neokorteksle beraber genişlettiler. Balıklarda neokorteks (ön lob bölgeleri de )bulunmadığı için , Dr. Rose balıkların acının nahoş psikolojik yönlerini tecrübe edebilecek türden nörolojik bir kapasiteye sahip olmadıklarını öne sürüyor.
Seninle esprinin ne oldugunu tartismayacagim.
Yaptığın esprinin komik olmadığını söylemek espriden anlamadigimi değil belki de senin esprinin komik olmadığını gösterir ?
Gönderdiğin makalemsi şey oldukça komik. Annem vegan ve bir şekilde haberdar oluyoruz böyle şeylerden
Balıkların en az bizim kadar acı çektiğini söyleyen bir sürü karşı görüş var .hatta biliyor musun mantarlar bile belki acı çekiyormus o yüzden onu da yemeyenler var
Kedi köpek yiyen kültürler de var yanılıyor muyum ?
Etleri löp Löp götürme konusuna gelince
Et yemek bence ceset yemektir bu söylem çok mantıklı geliyor ve son bir kaç aydır ciddi anlamda kendimi zorluyorum tamamen et yemeyi kesebilmek için .
Bu arada söylemiş miydim ? Yaptığın şey espri değildi bence . Muhtemelen soylemisimdir. Ben haberde canlıya işkence çektiren gerizekalı bir yaratık görüyorum altında da hiç komik olmayan saçma sapan yazılar
Bizim gibi bir şeylerin farkında olmadıkları bile söylenilebilir fakat fiziksel ve hormonal olarak doku zedelenmesine reaksiyon gösteriyorlar. Öyleyse acıyı bir seviyeye kadar hissedebiliyorlar. Aslında kanda salgılanan hormon, kortizol, insanların acı çektikleri hormonla aynı. Fakat sıkıntının en görünür işareti, bir kaçış refleksi olarak gelişen kuyruk titremesidir. Maine Üniversitesi araştırmacıları, kaynayan suyun içine atılmadan önce buzun üzerinde 15 dakika bekletilen ıstakozların kısa bir süre (20 saniye) için kuyruklarını titrettiklerini saptadı. Ahtapot,istakoz gibi beyni olmayan hayvanlarla ilgili yazılmış bir yazıdan...Bir görüşe göre bitkiler de acı çekiyor, onları da yemeyelim o zaman.... Ne yiyelim neyle beslenelim?
Uzunca bir süre pesketeryan beslendim ben de. Yani balıkların acı çekmediği görüşünü benimsiyorum. Sen ona inanıyorsun ben buna. Benim gönderdiğim şey komik senin okudukların süper bilimsel öyle mi? Karşıt görüşleri de okudum, balıkların acı çekmemesi daha mantıklı geldi. Bunu çürütecek bilimsel bir tez bulamadım. Sen biliyorsan o kadar yazacağına paylaşsaydın keşke.
Esprim de gayet eğlenceli bence, pek espri denmez ama durumla dalga geçmek diyelim. Neyse ben gidip canlı ahtapotumu yiyeyim polemikten ceza almadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?