evet dogru burda istersen eve geliyorlar haftada bir kac gun yada haftada bir kezallah sabır versin bizlere bebeklerimize faydalı olalım ve iyileştiklerini görelim inşallah. keşke hollandaya dönme kararını 1 yıl önce vermiş olsaydın ucuz nsan hayatı muamelesi görmemiş olsaydın canım. olan oluyor tabi keşkeler biir şey katmıyor. allah bundan sonra bebeklerimize sağlık versin iyilik versin. yaşadıkların kabus gibi malesef hiç birimizin kolay hikayeleri yok allaha sığınmaktanda başka çaremiz yok. en iyisini yapmışsın yurtdışına götürmekele aaçıkçası imkanım olsa bir gün durmam beril i götürürüm. fizik tedaviye götürüyorum berili bende akşam çok canım sıkıldı mesai bitiminden önceki son hasta beril di ve resmen saat doldurdular akşam nasıl canım sıkıldı bilemezsin ben binbir güçlükle izin alıp eziyetlere katlanıp gidiyorum ve gördüğümüz karşılık bu. y dışında yaşayan bir tanıdığımızla konuştuğumuzda orada devlet bebekler için her gün 1 saat bir sağlık teknisyeni gönderip kendi evinde kendi ortamında yaptırıyormuş fizin tedavisini oğullarının bayıldım bu işe bizde zar zor git ve karşılığı bu. fizik tedavi detaylarını anlatırsan başladığınızda belki bizede bir ışık olur.öpüyorum oğlunuda senide canım
allah sana sabir versin cok zor bizim acimiz hic bir sekilde senin acinla kiyaslanamaz canim basin sag olsun ama evlatlik alirsan kucucuk bir bebegi evladin kadar sevebilirsincanım çok geçmiş olsun allah bütün bebeklerimize acil şifa versin inş. tez zamanda sağlıklı ve yaşıtlarıyla bir olur bebeklerinizde sizinde içiniz ferahlar inş. dualarım sizinle bende 37hafta 3günlük doğum yaptım 12-01-2009da ama benim bebeğim sizin kadar şanslı değildi malesef neler çekmiş yavrum ciğerleri bitmiş mide kanaması geçirmiş dr. gittiğinde daha yaşasa bile özürlü olur demiş açıkça zaten bu kadar acıya 4 gün dayanabildi yavrum 16 ocakta vefat etti bende zaten doğumda ölümlerden döndüm ameliyat edilmem gerekti kanamam durmadı ve rahmim alındı ben daha 29 yaşındayım ve bir daha evlat sahibi olamayacağım tek çarem evlat edinmek sizin çok şükür bebişleriniz yanınızda onlara sarılıp koklayabiliyorsunuz emzirebiliyorsunuz ben kızım edayı göremedim bile bir kerecik koklayamadım yavrum diyemedim allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın inş. dualarım sizinle senağlamasenağlamasenağlama
yani bende cok korkuyorum cunku gorme engelli olmak okumasina enel degil gunumuzde ne engelli insanlar var iyi bir yere gelmis yeterki zihinsel acidan iyi olsunlar
aslinda cok zeki olsun demiyorum ama buyunce kendi kendine yetebilmesini istiyorum cunku allah gecinden versin her zaman baslarinda olmayabiliriz
keske biraz yakin otursaydik yuz yuze gorusmeyi cok isterdim bebeklerimizin okadar benzer yanlari varki
canım çok geçmiş olsun allah bütün bebeklerimize acil şifa versin inş. tez zamanda sağlıklı ve yaşıtlarıyla bir olur bebeklerinizde sizinde içiniz ferahlar inş. dualarım sizinle bende 37hafta 3günlük doğum yaptım 12-01-2009da ama benim bebeğim sizin kadar şanslı değildi malesef neler çekmiş yavrum ciğerleri bitmiş mide kanaması geçirmiş dr. gittiğinde daha yaşasa bile özürlü olur demiş açıkça zaten bu kadar acıya 4 gün dayanabildi yavrum 16 ocakta vefat etti bende zaten doğumda ölümlerden döndüm ameliyat edilmem gerekti kanamam durmadı ve rahmim alındı ben daha 29 yaşındayım ve bir daha evlat sahibi olamayacağım tek çarem evlat edinmek sizin çok şükür bebişleriniz yanınızda onlara sarılıp koklayabiliyorsunuz emzirebiliyorsunuz ben kızım edayı göremedim bile bir kerecik koklayamadım yavrum diyemedim allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın inş. dualarım sizinle senağlamasenağlamasenağlama
yani bende cok korkuyorum cunku gorme engelli olmak okumasina enel degil gunumuzde ne engelli insanlar var iyi bir yere gelmis yeterki zihinsel acidan iyi olsunlar
aslinda cok zeki olsun demiyorum ama buyunce kendi kendine yetebilmesini istiyorum cunku allah gecinden versin her zaman baslarinda olmayabiliriz
keske biraz yakin otursaydik yuz yuze gorusmeyi cok isterdim bebeklerimizin okadar benzer yanlari varki
haklısın soraya keşke yakın olabilseydik bu aşamaları birbirimize hem destek olabilir hemde farklı görüşlerle belki daha faydalı gelişim için bilgi paylaşabilirdik
açıkçası aralık ayında maddi durumumu toparlayabilirsem ankaraya gitmek istiyorum kızımı hacettepedki dr larada göstermeyi çok istiyorum ve oradan iyi bir prof arıyorum
ihmal cok kotu birsey yaaa simdi8 iyisinizdir insallah cocuvgunun saglik durumuçok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin evladına çok üzüldüm ihmal kurbanıymış senin evladında benim doktorumda farketmedi bendeki preklampsiyi neler neler yaşadım ahh ahh
cok kotu seyler yasamissin sende basin sag olsun canim benim cok zorbende her şeyim çok iyi gidiyordu 33. haftaya girdik nidilat diye bir ilaç verdi dr muz acayip rahat bir hamilelik geçiriyordum o güne kadar kasılmaları engellemek içinmiş o ilaç.ilacı kullanmaya başladıktan sonra ağrılar burun kanaması halsizlik baş ağrısı başımı kaldıramaz oldum arıyorum dr u son ay ilaca alışmaya çalışıyor vucudun diyor her defasında doğumdan 2 gün önce dayanılmaz ağrı çektim bütün gece sabah dr aradım( salaklık en yakın hastaneye gitsemya ağrı çekeceğime sabahı bekliyeceğime) kliniğine gittik hemşire nst ye bağladı 15 dk sonra dr geldi telaşla kalp atışları varya dedi hemşireye ben artık idrarımı yapamaz duruma geldim şiştim elim yüzüm balon gibiydim olur bu ödemler son ay dedi bir serum taktı serum bitince eve gittik ama aynı ağrılar devam perşembe dr gördü sözde c tesi ağrılar iyice arttı ve iç çamaşırımda sümük gibi lekeler görünce yine aradım hemen hastaneye gel dedi hastaneye gittiğimde açılma var acil doğuma alıyoruz dedi kıyamet gün başladı kızımmın biri karm-nımda ölmüş beni ve beril i zehirlemiş 2 gün önce usg de baksa belki anlıycak yada 1 haftadır her gün arıyorum iyi değil diye ciddiye alsa kızlarım sağlıkla kucağımda olucaktı. 1 yıl geçti ama nasıl geçtiğini bilemezsin sadece Beril için ayaktayım yaşamla ilgili hiç bir şeyi istemiyorum am akızım için ayakta durmam lazım
cok kotu seyler yasamissin gercekten bide doktor ihmalibizde iyi değilim dedikçe son aya girdin 2 hafta daha sabret alıcaz kızları diyordu
ihmal cok kotu birsey yaaa simdi8 iyisinizdir insallah cocuvgunun saglik durumu
ebrizm kusura bakam yeni girebildim nete
simdi benim hikayem biraz uzun istersen anlatayim
benim bebegim 32 haftalik turkiyede dunyaya geldi ve esim siirtli oldugu icin siirteydim dogum gerceklestigi zaman orasi da biliyorsundur turkiyenin dogusu ve imkanlari kisitli bir il
aslinda 9 ay kontrollerim ozel bir hastanede cok iyi bir doktorun kontrolu altinda yapildi
27 haftalikken erken dogum riskim vardi ve hastanede tedavim yapildi akciger gelistirici igneler filan verdiler
ama bebegim 32 haftaya kadar anca sabir edebildi
ve ozel hastanede yeni dogan unitesi bulunmadigindan kadin dogum ve cocuk hastanesinde dogum yapmak zorunda kaldim sezeryana alindim cunku bey efendi tersti
o hastanede cok pisti temizlik sartlara hic uymuyordu ve yogun bakima giren cikan belli degildi
bebegimi diyarbakira sevk etmek istiorduk diyarbakir doluyuz gondermeyin diyordu
bebegim ilk iki gun iyidi yani iyi dedigim burnundan 1` cpap ile nefes aliyordu
ikinci gun aniden fenalasip akcigerleri sondu ve ameliyat edildi akcigerlerine tup takildi ve ayni gun solunum cihazina baglandi ama dedigim gibi hastane cok kotuydu bebegim orda allah bilir nekadar oksijensiz kaldi hemsireler morardigini fark edene kadar
6 gun akciger tupuyle 10 gun de solunum cihazina bagli kaldi
bebgimin durumu cok kotuydu kendi kendine idrarini bile yapamiyordu sonda taktilar 1 ay hic beslenmedi
ve hic bir hareketi yoktu zaten kalbi calissin diye ilaclar filan
derken 10 gunu oyle gecirdik
10 gun sonra nihayet diyarbakirda yer acildi ve bebegimi oraya sevk ettiler ambulansla iki saat yolculuk
ambulansta ambulans olsaydi sadece birtane saglik memuruyla gonderildik ve bebegim solunum cihazina bagli oldugu halde onu solunum cihazindan aldilar ambulanarak gitti iki saat
sonrada diyarbakira gece 3 te vardik ve ambulanstaki saglik memuru bana al bebegini dedi
bebegimde sadece bezliydi ve disarda bir yagmur vardi buz gibi hava vardi hemen ceketimi cikarttim sardim bebegimi bu arada mos mor oldu cunku oksijensiz verdiler bebegimi bana ben hemen acile kostum
saturasyonu 44 e dusmustu dusunun yani
sonra diyarbakirdada 1 ay kaldi orda 1 gunde solunum cihazindan ayirdilar durumuda gittikce iyiye gitti
ama o cahil insanlarin hatalari yuzunden bebegimde hasar kaldi iste
41 gun sonra bebegim taburcu oldu hastaneden ve hemen kontrollere gittik
gozunde evre 1 rop vardi sonra gecti allaha sukur
beslenmesi cok duzgundu allaha sukur 1.800 gram hastaneden cikti simdi 8 kilo 65 cm 7 bucuk aylik
ama ne yazikki sorun norolojiktionce fark etmemistik
cocuk norolojisinde ilk kontrol herseyi iyi gidiyor demisti bu durumda olmasi bir mucize demisti
bu arada birde kuvezde havale gecirmisti onun icin eeg istediler oda iyi cikti
kac defa beyin ultrasyonu yapildi onlarda iyidi
gorme ve isitme testleri de iyidi
bende rahatlamistim
taki 5 aylik olup hala beni takip etmeyene kadar ilk fark ettigim sey gozundeki titremeydi
hemen en yakin goz doktoruna kostum ve bu bebegim goruyor mu dedim hemen muayene etti ve goruyor dedi isik refleksleri var dedi sonra basini tutabiliyor ama tam degil destekli oturttugum zaman bazen one dogru dusuyor basi vucud dengesi yok ve hala takip etmedigini gorunce internette arastirdim
cerebral gorme bozuklugu diye birsey okudum hemen hemen pvl ile ayni bulgular ve bebegim butun bulgulara uyuyordu
yine cocuk norolojisine goturdum ama sonuc almadim yani anlayacagin turkiyede dogru duzgun birsey yapmadilar
sonra hollandaya geldim bebegimin tedavisine burdan devam ediyorum(bu arada ben burda dogma buyumeyim) ama esimle 4 sene turkiyede oturduktan sonra tekrar buraya yerlesme karari verdik
bunun en onemli nedeni bebegim
simdi geleli 1 bucuk ay olacak ve hala arastiriyorlar tam bir sonuc alamadik ama ayin 18 inde ilk defa fizik tedaviye gidecez tedavimiz ozaman tam anlamiyla baslayacak
umarim iyi sonuclar aliriz burdaki cocuk doktoru bebegim icin endiselendiklerini soyluyorlar
ama gozundeki iyilesecek birsey degil herhalde simdi sadece en azindan az birsey goruyor olmasi icin dua ediyorum
cunku tamamen gorme engelli olmasi zor olur
yinede allaha sukur ediyorum onun bir gulusu herseye deger ne kadar ozurlu olursa olsun
basinizi sisirdim kusura bakmayin
bende haluk beye gidecektim hatta randevu da almistimyerimsenibensüperr kızımla olunca zaten mükemmel geçiyor kızımla deniz kenarında yürüyüşler yaptık parklara gittik alışveriş merkezi gezdik kızkardeşlerimle tabi teyzenin biri bırakıyor biri alıyor arabasında gezmeye bile müsade yok kucakta hoppacık diye diye oynaya oynaya çok neşeliydi bıcırığımda. Meral hanıma sanırım gitmişsiniz internetten baktım bende haluk topaloğlunun Berille ilgili alanda olduğunu zanediyorum. Beril in epilepsisi yok cp li değil gelişim geriliği en büyük etken zihinsel kısmı bilemiyorum o baya geriden geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?