• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Küçük kahramanım..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

soraya

mucizem..
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
694
5
96
Hollanda
herkeze merhaba
bende erken dogum yaptim tam 32 haftalik bebegim dunyaya geldi
simdi 7 bucuk aylik oldu ama saglik sorunlari var
bebegimde motor gelisiminde gerilik ve norolojik sorunlari var
erken dogum yapan annelerle tanismak istiyorum
buna cok ihtiyacim var
hala yanliz kalinca monitorun solunum cihazinin ve kuvezlerin seslerini duyuyorum
o kotu gunleri bir turlu unutamiyorum :çok üzgünüm:

malesef o günler hiç atlatılamıyor. benim kızımda 34 haftalık doğdu ikiz eşi olarak ikizini kaybettik. kızımda oksijensiz kalmaya bağlı beynin beyaz cevher bölümünde zedelenme var motor fonksiyon hareketlerinde geri kalma sözkonusu doğumuna göre 1 yaşında ama hiç te 1 yaşında bebek gibi değil kızım allah hepimize sabır versin her aşamayı paylaşabiliriz

cok gecmis olsun benim bebegimde beyninde oksijensiz kalmaya bagli problemler cikti
bebegim 7 bucuk aylik ama desteksiz oturamiyor cevresiyle dogru durust ilgilenmiyor
gozlerinin kendisiyle problem yok ama beynindeki gorme merkezi etkilenmis onun icin bizi takip etmiyor ve bakmiyor oglumun en buyuk kaybi da bu oldu
gorme gelisimin yuzde seksenini etkiliyor

aynı sorun canım benim kızım 10 aylık olduktan sonra biraz biraz etrafla ilgilenmeye başladı. mesaim bitti yarın uzun uzun konuşalım canım

günaydın soraya müsait olduğunda bebeğinin gelişimine ne gibi destekler veriliyor konuşalımmı

kızlarrrrrrrrrrrr üzülmeyin ne olur yaaa..bebekler sizin o güzel sevginizle yaşama yeniden bağlanacaklar inanın buna lütfenopuyorumnanaktan

inşallah yumy cim ama şu da var mesela beril baya uzun görüntüde kocaman çocuk ama minik bebek gibi hareketler yakışmıyor o bedene

hayatım o kadar zorlu yoldan gelince bu kadar gelişme oluyo yani gayretle aşılamıcak bişey yok ama çok zaman ve emek lazım :Saruboceq:

ebrizm kusura bakam yeni girebildim nete
simdi benim hikayem biraz uzun istersen anlatayim
benim bebegim 32 haftalik turkiyede dunyaya geldi ve esim siirtli oldugu icin siirteydim dogum gerceklestigi zaman orasi da biliyorsundur turkiyenin dogusu ve imkanlari kisitli bir il
aslinda 9 ay kontrollerim ozel bir hastanede cok iyi bir doktorun kontrolu altinda yapildi
27 haftalikken erken dogum riskim vardi ve hastanede tedavim yapildi akciger gelistirici igneler filan verdiler
ama bebegim 32 haftaya kadar anca sabir edebildi
ve ozel hastanede yeni dogan unitesi bulunmadigindan kadin dogum ve cocuk hastanesinde dogum yapmak zorunda kaldim sezeryana alindim cunku bey efendi tersti
o hastanede cok pisti temizlik sartlara hic uymuyordu ve yogun bakima giren cikan belli degildi
bebegimi diyarbakira sevk etmek istiorduk diyarbakir doluyuz gondermeyin diyordu
bebegim ilk iki gun iyidi yani iyi dedigim burnundan 1` cpap ile nefes aliyordu
ikinci gun aniden fenalasip akcigerleri sondu ve ameliyat edildi akcigerlerine tup takildi ve ayni gun solunum cihazina baglandi ama dedigim gibi hastane cok kotuydu bebegim orda allah bilir nekadar oksijensiz kaldi hemsireler morardigini fark edene kadar
6 gun akciger tupuyle 10 gun de solunum cihazina bagli kaldi
bebgimin durumu cok kotuydu kendi kendine idrarini bile yapamiyordu sonda taktilar 1 ay hic beslenmedi
ve hic bir hareketi yoktu zaten kalbi calissin diye ilaclar filan
derken 10 gunu oyle gecirdik
10 gun sonra nihayet diyarbakirda yer acildi ve bebegimi oraya sevk ettiler ambulansla iki saat yolculuk
ambulansta ambulans olsaydi sadece birtane saglik memuruyla gonderildik ve bebegim solunum cihazina bagli oldugu halde onu solunum cihazindan aldilar ambulanarak gitti iki saat
sonrada diyarbakira gece 3 te vardik ve ambulanstaki saglik memuru bana al bebegini dedi
bebegimde sadece bezliydi ve disarda bir yagmur vardi buz gibi hava vardi hemen ceketimi cikarttim sardim bebegimi bu arada mos mor oldu cunku oksijensiz verdiler bebegimi bana ben hemen acile kostum
saturasyonu 44 e dusmustu dusunun yani
sonra diyarbakirdada 1 ay kaldi orda 1 gunde solunum cihazindan ayirdilar durumuda gittikce iyiye gitti
ama o cahil insanlarin hatalari yuzunden bebegimde hasar kaldi iste

41 gun sonra bebegim taburcu oldu hastaneden ve hemen kontrollere gittik
gozunde evre 1 rop vardi sonra gecti allaha sukur
beslenmesi cok duzgundu allaha sukur 1.800 gram hastaneden cikti simdi 8 kilo 65 cm 7 bucuk aylik
ama ne yazikki sorun norolojiktionce fark etmemistik
cocuk norolojisinde ilk kontrol herseyi iyi gidiyor demisti bu durumda olmasi bir mucize demisti
bu arada birde kuvezde havale gecirmisti onun icin eeg istediler oda iyi cikti
kac defa beyin ultrasyonu yapildi onlarda iyidi
gorme ve isitme testleri de iyidi
bende rahatlamistim
taki 5 aylik olup hala beni takip etmeyene kadar ilk fark ettigim sey gozundeki titremeydi
hemen en yakin goz doktoruna kostum ve bu bebegim goruyor mu dedim hemen muayene etti ve goruyor dedi isik refleksleri var dedi sonra basini tutabiliyor ama tam degil destekli oturttugum zaman bazen one dogru dusuyor basi vucud dengesi yok ve hala takip etmedigini gorunce internette arastirdim
cerebral gorme bozuklugu diye birsey okudum hemen hemen pvl ile ayni bulgular ve bebegim butun bulgulara uyuyordu
yine cocuk norolojisine goturdum ama sonuc almadim yani anlayacagin turkiyede dogru duzgun birsey yapmadilar

sonra hollandaya geldim bebegimin tedavisine burdan devam ediyorum(bu arada ben burda dogma buyumeyim) ama esimle 4 sene turkiyede oturduktan sonra tekrar buraya yerlesme karari verdik
bunun en onemli nedeni bebegim
simdi geleli 1 bucuk ay olacak ve hala arastiriyorlar tam bir sonuc alamadik ama ayin 18 inde ilk defa fizik tedaviye gidecez tedavimiz ozaman tam anlamiyla baslayacak
umarim iyi sonuclar aliriz burdaki cocuk doktoru bebegim icin endiselendiklerini soyluyorlar

ama gozundeki iyilesecek birsey degil herhalde simdi sadece en azindan az birsey goruyor olmasi icin dua ediyorum
cunku tamamen gorme engelli olmasi zor olur
yinede allaha sukur ediyorum onun bir gulusu herseye deger ne kadar ozurlu olursa olsun

basinizi sisirdim kusura bakmayin

sevgili soraya çok üzüldüm allah kahretsin bunları görün iştede bana hak vermeyin hadi bakalım yurtdışında şifa bulur bebeğim inşallah dua edicem canım:gitme::olmaz::1no2:

Canım çok geçmiş olsun. Sen de çok zor günler yaşamışsın. Bu kadar badireler atlattıktan sonra bebeğin en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah..

sorayacım bende 32 haftalık doğum yaptım benimde şu an bebeğim 9 aylık.Allaha şükür bir sorun yok ama senin bebeğin henüz 7 aylıkmış ve desteksiz oturamaması henüz çok normal.bak bizimkisi 9 aylık oturuyor ama sağa sola yamuluyor hemen bunun için üzme sakın kendini şu an 7 aylık ama sen onu 5,5 aylık düşüneceksin ee 5,5 aylık bebekte henüz oturamaz değilmi? göz probleminede gelince şu an Hollandada olduğunu yazmışsın arkadaşım hiç peşini bırakma ve oradaki tüm imkanlarını kullan bebeğini tedavi ettir.bak görüceksin oda düzelecektir.bukadar panik yapıpta kendini üzme bırak senin bebeğinde geç hareket etsin. sevgiler...

benim bebegim 32 haftalik turkiyede dunyaya geldi ve esim siirtli oldugu icin siirteydim dogum gerceklestigi zaman orasi da biliyorsundur turkiyenin dogusu ve imkanlari kisitli bir il
aslinda 9 ay kontrollerim ozel bir hastanede cok iyi bir doktorun kontrolu altinda yapildi
27 haftalikken erken dogum riskim vardi ve hastanede tedavim yapildi akciger gelistirici igneler filan verdiler
ve ozel hastanede yeni dogan unitesi bulunmadigindan kadin dogum ve cocuk hastanesinde dogum yapmak zorunda kaldim sezeryana alindim cunku bey efendi tersti
o hastanede cok pisti temizlik sartlara hic uymuyordu ve yogun bakima giren cikan belli degildi
bebegimi diyarbakira sevk etmek istiorduk diyarbakir doluyuz gondermeyin diyordu
ikinci gun aniden fenalasip akcigerleri sondu ve ameliyat edildi akcigerlerine tup takildi ve ayni gun solunum cihazina baglandi ama dedigim gibi hastane cok kotuydu bebegim orda allah bilir nekadar oksijensiz kaldi hemsireler morardigini fark edene kadar
bebgimin durumu cok kotuydu kendi kendine idrarini bile yapamiyordu sonda taktilar 1 ay hic beslenmedi
10 gun sonra nihayet diyarbakirda yer acildi ve bebegimi oraya sevk ettiler ambulansla iki saat yolculuk
ambulansta ambulans olsaydi sadece birtane saglik memuruyla gonderildik ve bebegim solunum cihazina bagli oldugu halde onu solunum cihazindan aldilar ambulanarak gitti iki saat
sonrada diyarbakira gece 3 te vardik ve ambulanstaki saglik memuru bana al bebegini dedi
bebegimde sadece bezliydi ve disarda bir yagmur vardi buz gibi hava vardi hemen ceketimi cikarttim sardim bebegimi bu arada mos mor oldu cunku oksijensiz verdiler bebegimi bana ben hemen acile kostum
sonra diyarbakirdada 1 ay kaldi orda 1 gunde solunum cihazindan ayirdilar durumuda gittikce iyiye gitti

beslenmesi cok duzgundu allaha sukur 1.800 gram hastaneden cikti simdi 8 kilo 65 cm 7 bucuk aylik
cocuk norolojisinde ilk kontrol herseyi iyi gidiyor demisti bu durumda olmasi bir mucize demisti
bende rahatlamistim
taki 5 aylik olup hala beni takip etmeyene kadar ilk fark ettigim sey gozundeki titremeydi
hemen en yakin goz doktoruna kostum ve bu bebegim goruyor mu dedim hemen muayene etti ve goruyor dedi isik refleksleri var dedi sonra basini tutabiliyor ama tam degil destekli oturttugum zaman bazen one dogru dusuyor basi vucud dengesi yok ve hala takip etmedigini gorunce internette arastirdim
cerebral gorme bozuklugu diye birsey okudum hemen hemen pvl ile ayni bulgular ve bebegim butun bulgulara uyuyordu
yine cocuk norolojisine goturdum ama sonuc almadim yani anlayacagin turkiyede dogru duzgun birsey yapmadilar

sonra hollandaya geldim bebegimin tedavisine burdan devam ediyorum(bu arada ben burda dogma buyumeyim) ama esimle 4 sene turkiyede oturduktan sonra tekrar buraya yerlesme karari verdik
simdi geleli 1 bucuk ay olacak ve hala arastiriyorlar tam bir sonuc alamadik ama ayin 18 inde ilk defa fizik tedaviye gidecez tedavimiz ozaman tam anlamiyla baslayacak
umarim iyi sonuclar aliriz burdaki cocuk doktoru bebegim icin endiselendiklerini soyluyorlar

ama gozundeki iyilesecek birsey degil herhalde simdi sadece en azindan az birsey goruyor olmasi icin dua ediyorum
yinede allaha sukur ediyorum onun bir gulusu herseye deger ne kadar ozurlu olursa olsun

geçmiş olsun geçecektir inş annesi bende 28 haftalık dğum yaptım ama şükür ki hastanede doktorlarda süperdi nasıl kuvöze koymadan ambulansla yolladılar ya tövbe tövbe neyse bişey demiyorum ALLAH beterinden saklasın canım inş düzelir iyi olur zor hemde çok zor bende bütün testler yapılana kadar kalbim pır pır götürdüm bunu yaşamayan hiç bilemez

sorayacım bende 32 haftalık doğum yaptım benimde şu an bebeğim 9 aylık.Allaha şükür bir sorun yok ama senin bebeğin henüz 7 aylıkmış ve desteksiz oturamaması henüz çok normal.bak bizimkisi 9 aylık oturuyor ama sağa sola yamuluyor hemen bunun için üzme sakın kendini şu an 7 aylık ama sen onu 5,5 aylık düşüneceksin ee 5,5 aylık bebekte henüz oturamaz değilmi? göz probleminede gelince şu an Hollandada olduğunu yazmışsın arkadaşım hiç peşini bırakma ve oradaki tüm imkanlarını kullan bebeğini tedavi ettir.bak görüceksin oda düzelecektir.bukadar panik yapıpta kendini üzme bırak senin bebeğinde geç hareket etsin. sevgiler...
keske gec hareket olsaydi sadece doktorum endiseleniyorum dedi

geçmiş olsun geçecektir inş annesi bende 28 haftalık dğum yaptım ama şükür ki hastanede doktorlarda süperdi nasıl kuvöze koymadan ambulansla yolladılar ya tövbe tövbe neyse bişey demiyorum ALLAH beterinden saklasın canım inş düzelir iyi olur zor hemde çok zor bende bütün testler yapılana kadar kalbim pır pır götürdüm bunu yaşamayan hiç bilemez
cok sag ol arkadasim evet biz oyle insanlarin kurbani olduk ne yapalim
cok uzuluyorum oglum bosu bosuna oyle oldu:bbo:

bende rahatlamistim

allah sabır versin bizlere bebeklerimize faydalı olalım ve iyileştiklerini görelim inşallah. keşke hollandaya dönme kararını 1 yıl önce vermiş olsaydın ucuz nsan hayatı muamelesi görmemiş olsaydın canım. olan oluyor tabi keşkeler biir şey katmıyor. allah bundan sonra bebeklerimize sağlık versin iyilik versin. yaşadıkların kabus gibi malesef hiç birimizin kolay hikayeleri yok allaha sığınmaktanda başka çaremiz yok. en iyisini yapmışsın yurtdışına götürmekele aaçıkçası imkanım olsa bir gün durmam beril i götürürüm. fizik tedaviye götürüyorum berili bende akşam çok canım sıkıldı mesai bitiminden önceki son hasta beril di ve resmen saat doldurdular akşam nasıl canım sıkıldı bilemezsin ben binbir güçlükle izin alıp eziyetlere katlanıp gidiyorum ve gördüğümüz karşılık bu. y dışında yaşayan bir tanıdığımızla konuştuğumuzda orada devlet bebekler için her gün 1 saat bir sağlık teknisyeni gönderip kendi evinde kendi ortamında yaptırıyormuş fizin tedavisini oğullarının bayıldım bu işe bizde zar zor git ve karşılığı bu. fizik tedavi detaylarını anlatırsan başladığınızda belki bizede bir ışık olur.öpüyorum oğlunuda senide canım

Back